Yanlış mı anlıyorum?

arkadaşım sen takıntı haline getirdiğini düşünüyorsanda mutlaka hissettiğin şeyler vardır yinede dikkatli ol derim

Evet bir şeyler hissettim ama diyorum ya belki de yanlış alarm. Aman olacağı varsa olur zaten dediğlniz gibi iki tarafın yaklaşımına bağlı. Tabi ki dikkat edeceğim.

ben, boşanmış kadının 10 ay başka bir evlilik yapamayacağını biliyorum..
(ki jinekolojik muayene sonucu alınacak hamile değildir raporuyla mahkemeye başvurursa,bu ''iddet mühleti' kaldırılır)
ama erkek için bu geçerli değil.. erkek evlenebilir süre sınırlaması olmadan diye biliyorum..
yanlış bilmiyorum sanırım?

Son düzenleme:

Ben de kadın için de erkek için de altı ay diye biliyorum.
Eğer sizin dediğiniz gibiyse adaletsizliğe bak

Ben de kadın için de erkek için de altı ay diye biliyorum.
Eğer sizin dediğiniz gibiyse adaletsizliğe bak

alıntı;

Madde 132- Evlilik sona ermişse, kadın, evliliğin sona ermesinden başlayarak üçyüz gün geçmedikçe evlenemez.

Kadınboşanmasından sonra 300 gün evlenemez çünkü eğer evliliğinden hamile kalmışsa çocuğun haklarının korunması için 300 günlük bir iddet müddeti vadır.
Erkeğe boşanmasından sonra evlenme yasağı yoktur ancak hakim bazı sebeplerden belli bir süre evlenme yasağı koyabilir.

yani bir kadın,boşandığı adamla ne kadar süredir ilişkiye girmediğini biliyor.
kadın,her ay regl olduğunu biliyor.

ama hamile olmadığını ispat etmek zorunda hukuksal olarak..

erkeği bağlayan bişey yok,ooohhhh rahat..hemennn de evlenebilir yaneee
ne adaletli dünya değil mi yaaa
neggadar eşitiz peehhhh

Son düzenleme:
Aslında kadın mahkemeye başvurup rapor alarak kaldırtabiliyor iddet müddetini.İddet müddeti kadınıda çocuğuda korumak için konulmuş çünkü kadınla erkek boşanma kesinleşene kadar evliler cinsellkte yaşayabilirler. Ancak kadın boşanmadan hemen sonra evlenirse ve önceki evlilikten hamile kalmışsa kendide farkında olmayabiliyor çocuğun babası hangisi tam bilinemiyor ve sorunlar yaşanıyor test falan babalık davası oluyor böyle şeyler. İddet müddeti bunları önelemek için birazda ama dediğim gibi kadın rapor alıp kaldırtabilir.Tanufukun konusundan uzaklaştık ama bu konudada bilgimiz olsun.

Bence sen hislerine güven kadına dikkat et sizin birbirinizden uzaklaştığınız bir anda elde edebilir sevgilini.Birde sevgilinin boşanma kararını elde edebilirsen evlenme yasağı ne sebeple konulmuş onada gözat.Karşılıklı anlaşarak boşanma veya geçimsizlik sebepleriyle boşanmalarda yasak konmuyor.

Tan belki de mahkeme erkek arkadaşını altı ay evlenemezsin diye yasaklamış olabilir.:26:

benim bildiğim gibi demek..

evet,arkadaşımın da söylemiş olduğu gibi,böyle bir evlilik yasaği var mı ve varsa şayet,sebebi nedir.. bunu araştırmalısın canım..yoksa bu bir yalandan mı ibaret..

türk medeni kanununa göre boşananan kadının 300 gün bekleme süresi vardir.bu sürenin sebebi nesep karışıklığının önüne geçmektir.ancak erkek için hiçbir surette böyle bir bekleme süresi söz konusu değildir.yasalarımıza göre erkekler için yok 6 ay,3 ay beş ay evlenme yasağı verilmez.erkek arkadaşınızın bu konuda yanlış bir bilgisi var.

Tan şimdi senin aklına bir de bunu soktuk. Erkek arkadaşın niye altı ay evlenemiyorum dedi ki. Belki de mahkemenin Alp'i haksız bulduğu bir durum oldu altı ay evlenemezsin dedi ama sevgilin hala bir sır küpü olduğu için sürekli bir şeyler çıkıyor.

ne demek istediniz anlamadım.ama mahkemeler öyle altı ay evlenemezsin diye ceza vermiyorlarmış.eşim hukukçu ona sordum.kimsenin aklına bişey sokmak amaçlıdeğil.derdini yazan arkadaşa yardımcı olmak için yazdım.

Yok canım ben sana bir şey demedim. Bende seninkine benzer şeyler yazdım. Demek istediğim şimdi bir de kafanı buna takacaksın dedim. Yanlış ifade ettiysem kusura bakma. Eşin hukukçu olduğuna göre bilir mahkemenin şu kadar süre evlenemezsiz diye bir karar verme yetkisi var mı? merak ettiğim için soruyorum hem Tan'a yardımcı olmuş oluruz.

ben bu bmw olayına takıldım hemsıre maasıyla nasıl alabılıyor tabıı babası cok zengınse o ayrı

hayır canım mahkemenin böyle bir yetkisi yok.sadece kadına 300 gün erkek isterse ertesi gün evlenir.yani ya yalan söylüyor,ya da yanlış biliyor erkek arkadaşı...

hayır canım mahkemenin böyle bir yetkisi yok.sadece kadına 300 gün erkek isterse ertesi gün evlenir.yani ya yalan söylüyor,ya da yanlış biliyor erkek arkadaşı...

Kızlar şu topikte bir Tan'ın sevgilisi bir de Miska'nın sevgilisi gerçekten ikisine de çok kızıyorum ve bu iki arkadaşa da çok üzülüyorum ve ikisi de kendilerine bir şey zannediyorlar...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…