Yanlış mı Düşündüm

Daha ölmemiş insanin malini ustunuze yaptirma muhabbeti ne yahu. Cocugum da yok ama şöyle muhabbetleri okudukca, duydukça iyice soğuyorum ya cocugum olsa zerre yatirim yapmayasim gelir sirf bu yuzden. Kendi alabiliyorsa alsin oyle başkasinin ustune yapsin cok istiyorsaa.

Neyse. Miras yoluyla gelen mal ikiye bolunmuyor, siz de bunu bildiginizden garantiye alma derdindesiniz kendinizi o yuzden ustunuze istiyorsunuz keşke biraksaydiniz da eşiniz dusunseydi bunu.
 
Benim üstüme yaparsın demenize takılmadınızda eşinizin ayrılırsak ikiye bölünür demesine mi takıldınız gerçekten?
Ayrılırsak ikiye bölünür demedi ki ben öyle düşündüm lütfen iyi okuyup anlayıp yorum yapın tamda bu yüzden konuyu açtım zaten
 
Lütfen yorumların tamamını bı okuyun sonra cvp vericem size
 

Anladım, bence sizin düşündüğünüz anlamda söylememiştir. Evlilik sonrası alınan malların üzerinde iki tarafın da hakkı olabiliyor evet, ancak konuyla alakalı detay düzenlemeler de var diye biliyorum, hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir benim alanım değil. Boşanma ile ilgili bir söz çıkmamış ağzından sonuçta, ki hayat bu yani boşanma da olabilir elbet. Mevcut durumu söylemiş yani eşiniz, bana kalırsa bir şey yok bunda alınacak.
 
Çok teşekkür ederim konuyu tam anlamiyla anlayıp cvp verdiğiniz için
 
Ayrılırsak ikiye bölünür demedi ki ben öyle düşündüm lütfen iyi okuyup anlayıp yorum yapın tamda bu yüzden konuyu açtım zaten
Tamam o zaman neye alındınız ki? Bende öyle anlamadim gayet normal bir sey söylemiş. Bende bazen eşime diyorum kimin üzerine fark etmez ne de olsa yari yarıya her şey diye.
Hiç alınacağını düşünmedim. Bizim bir arabamız var. Benim üzerime araç ama eşimin de olabilirdi benim acımdan önemli bir fark yok. Çoğunluğu benim bekarken yaptığım birikim ile olduğu için eşimde böylesini daha doğru buldu. Bende o zaman ne de olsa her şey yari yarıya demistim.
Ileride eşime babasından ev kalma ihtimali var. Kentsel dönüşüm sebebiyle. Hicbir çocuğunun evi olmadığı için kayınpeder hemen veririm hepinize rahat edin der. Mirası bekletmeyeceğini söyler. Bende eşime diyorum senin üzerine olsun. Senin babanin emeği.
Açıkçası eşinizin dedesinden kalan mirası uzerinize istemeniz hoş olmamış.
 
Sizin gibi kadinlar el ustunde tutuluyor bu memlekette, boyle devam edin. Yaptiginiz cok yanlis bana gore ama siz memnunsunuz halinizden farkindayim
 
Kendi yuvanızı kurmak için verdiniz ama sonuçta değil mi ? Erkek sorumluluğunda görülüyor bazı şeyler bu çok yanlış. Gayet bizlerde elimizi taşın altına koymalıyız. Bir de bırakın böyle kararları karşı taraf versin. Sizin üstüne mi onun üstüne mi ?
 
Dediğiniz gibi konu çokta hoş değil ,ben bazen fazlasıyla alınıp huzurumu kaçırıyorum sanırım, zaten eşimin kendi dedesi olduğu için benim öyle bi konu açmam haddime değil ,eskiden arabası vardı satma dediğimde sattigi için bı araba sözü vardı , malum bu senede herşey uçtu zaten bizimkisi hayali bı konuşma oldu diyelim
 
Miras hakkı ile kalan hiç bir malda boşansan bile hakkın yok yarı yarıya. Mirası nakite çevirip ev,araba bile alsa hakkın yok. Çünkü miras hakkını satıp para alıp mal mülk alırsa paranın kaynağı belli oluyor belgeler ile.
 
Bütün yorumlari okursanız belki anlarsınız
Sizin gibi kadinlar el ustunde tutuluyor bu memlekette, boyle devam edin. Yaptiginiz cok yanlis bana gore ama siz memnunsunuz halinizden farkindayiz Neden böyle bı yorum yaptınız anlayamadim
 
Bütün yorumları okudum evet bence senin üstüne de olsa her şey yarı yarıya zaten ileride boşanırsak vs manasında demiş.
Eşiniz ileride araba alırsam senin üstüne yaparım demiş ama bu mal kalırsa dedesinden kalacak sonuçta. Orada benim üstüme yap demeniz fırsatçılık olmuş çünkü emeğiniz yok. Eşiniz de bu fırsatçılığı farkedip bence öyle söyledi. Çalışıp emek verilerek ortak alınsa neyse. Ama alınacak bir şey yok bence çünkü sizinkisi adam ince düşünse daha ayıp.
 
 

Zenginin malı, züğürdün çenesi...keşke uzun uzun yazsaydimda bu yorumu çok boş bı şekilde yazdigini anlatabilseydim sana
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…