Yanlış mı Düşündüm

Siz o miras kalacak miktarın boşanma durumunda size ait olmayacağını bilerek söylediyseniz "benim üzerime olsun" diye, eşiniz platforma girip yazmalı uzun uzun hanımefendi
Çok beğenmedim cevabınızı ama yinede güldürdü beni. Eşimin dedesinden annesine miras kalacak yani k.valideye oda verirse biraz para vericek eşime, yani k.v vermesede hakkı vermeyede bilir bunu aynen eşime bu şekilde de söyledim.Bu konuyu bende açmadım eşime kendi dedi dedemden miras kalırsa diye.

Inanin alınacağınız hicbir şey yok. Üzülmeyin bos yere. Miras ile alınacaksa araba üzerinize yapmayabilir, normal görmek lazım. Eşiniz düşündü mü bilemiyorum ama ben düşünürüm şahsen. Dünyada başımıza ne gelecek bilmiyoruz evet bende eşimden boşanmayı düşünmüyorum ama ileride kesinlikle boşanmayız da diyemem. Kim bilebilir ki? Böyle bir durumda da hukuken tamamen eşime ait bir parayı üzerime istemezdim. Beraber çalışıp para biriktirip alırsanız baska o zaman elbette sorun olmaz.
Bence siz arabayı üstünüze çok istiyorsanız buna hevesiniz olduğunu eşinize anlatın. Oyle bir para gelirse eşiniz onu baska bi yatırımda kullansın. Siz çalışıyorsanız para biriktirip altına yatırıp artmasını bekleyin arabayi o parayla kendi üzerinize alın. Çünkü öte taraftan üzerinizde bir mal varlığı olmasını istemenizi anliyorum. Hayat bu çünkü. Ne olur bilemiyoruz. Ufakta olsa bir yatırım iyi hissettirebilir.

1- dededen toruna miras kalmaz.

2-miras ile edinilen mallar boşanma esnasında yarı yarıya bölünmez. Araba sizin üzerinize de olsa boşandığınız takdirde tamamı eşinizin olur, bunu ispat etmek çok kolay.

3-yaşayan insanın mirasını düşünüp ne yapacağınıza karar verecek hatta üzerine konmaya çalışacak kadar küçülmeseydiniz keşke.

Sizin gibi kadinlar el ustunde tutuluyor bu memlekette, boyle devam edin. Yaptiginiz cok yanlis bana gore ama siz memnunsunuz halinizden farkindayim
Neden böyle bı yorum yaptınız anlayamadım.Benim hayatımı tam anlamıyla biliyor musunuz?

Neden böyle bı yorum yaptınız anlayamadım.Benim hayatımı tam anlamıyla biliyor musunuz?
Neden boyle bir yorum yaptigimi yukarda yazdim, okursunuz.

Sizin hayatinizin tamamini bilme sansimiz yok elbette, anlattiginiz kadariyla yorum yapiyoruz.

Hic hakkiniz olmayan bir seyi benim uzerime yap demek hic benlik bir sey degil; hakkim olsa da isteyemem boyle bir sey. Karsimdaki (esim, ailem vs) yaparsa ve kimse zor durumda kalmayacaksa kabul ederim, yoksa onu da kabul etmem. Bu sanirim tok gozlu olmakla alakali bir sey

Aynen öyle çok doğru söyleyip yonlendirdiniz beni teşekkür ederim güzel fikirleriniz için o kadar insan boş boş yorum yapıp duruyor açtığım konuya. Allah korusun dede vefat etmesin olmasında öyle bı para bı tek siz doğru bı şekilde anladınız beni çok sağolun

Eşlerin ailelerinden kendine miras yoluyla kalan mal ve para , ayrılık durumunda yarı yarıya paylaştırılmaz. Kişilerin miras hakkı korunur.

Eşinizin dedesi sağ mı ? Hayatta olan bir insanın vefatı halinde kalacak mirasın hesabını yapmıyorsunuzdur umarım.

Dedenin vefatı halinde öncelikle eş ve çocukları mirasçı olur ; eşinizin dedesi kimin babası( annesinin mi , babasının mı ? ) , torun olarak miras hakkının kendisine geçmesi için üst soy olan anne veya babanın ( dede kimin babasıysa) vefat etmiş olması gerekir.

Miras sohbetiniz çok itici.

Umarım forumda paylaştığınız bu durumu , eşiniz de kendi arkadaşlarıyla paylaşmıştır. Ve umarım kendisini gerçekten seven , kendisine doğru bilgi verebilecek arkadaşları vardır.

İnan bende aç gözlü değilim elimdeki bütün altınları düğün borcu ve esimin kendi ozel borçları için verdim ,eşim böyle bı konu açti ben açmadım, zamanında çok güzel bı arabası vardı sattı ve o arabanın yarı parası düğün için yarı parası da boş yere harcandı ,dinlemedi beni şimdide dinlemedigi için hicbisey kalmadı elimizde ve ilerde araba alırsak senin üstüne olur dediği için bende bunu hatırlatmak istedim eşime senin yorumunda bahsettiğim insan ben değilim

Miras kalan mal ikiye bölünmez o eşinizin kişisel malı olur.yaşayan kişinin hakkında böyle şeyler düşünmekte ayıptır.
Ya çok biliyorsunuz ayıbı keşke bütün yorumları okusanız sonra yorum yapsanız eşimin dedesi ve eşim böyle böyle olursa deyip konuyu açtı ben değil haddime değil

Neden ortak borçlarınız hakkında bu düşünceye sahipsiniz? Beraber yapmış beraber ödemişsiniz sonuçta ya da siz borç öderken onun parası ile de ev geçindirilmiştir. Eşinize neden alacaklı gibi davranıyorsunuz?

Ya çok biliyorsunuz ayıbı keşke bütün yorumları okusanız sonra yorum yapsanız eşimin dedesi ve eşim böyle böyle olursa deyip konuyu açtı ben değil haddime değil
Tamam eşinizin yaptığıda ayıp işte Allah allah sizin yazdığınız neyse onu okudum yorum yaptım bütün sayfaları yorumları okumak zorunda değilimtorunlarınızda sizin üzerinizden böyle planlar kursun o zamaneşiniz konuşuyor sizde devamını getirip üstüme yap diyorsunuz miras olan malı neden üstüne yapsın

Umarım forumda paylaştığınız bu durumu , eşiniz de kendi arkadaşlarıyla paylaşmıştır. Ve umarım kendisini gerçekten seven , kendisine doğru bilgi verebilecek arkadaşları vardı

Ben şöyle düşünüyorum bir erkek evlenecekse biraz birikim yapması lazım boş boş yememesi lazım bekarken o paraları, eşimin kendi özel borçları da vardı bekarken olan onlarida ödedik birlikte bilmem anlatabildim mi

Hi hi anliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…