yanlis mi dusunuyorum esimin yegenine para gondermesi

para hakkinda konusmaya cekiniyorum esimle ama dun ilk defa kirildigimi dile getirdim

Kendi yeğenim olsa ben de gönderirdim, ne olursa olsun. Yani böyle durumlarda empati yaparım direk, zorda olan benim yeğenimse ne yapardım diye ve ben de yollardım diyorsam sorun etmem. Ama tabi bunu sürekli sürekli alışkanlık haline getirmesin diye de bazen param olsa da yok derim, bu da hoş değil.

Ama siz şu an kesin alıyordur öncesi de vardır diye varsayımlar üzerinden gidiyorsunuz. Adam vermiş ve söylemiş, sonradan da olsa bilgi vermiş, öncesinde vermiş olsa yine söylerdi sonuçta. Bence politik olun eşinize, o yeğenin tabi vereceksin, ben de olsam verirdim ama bunu sürekli yapamayız, biz de ay sonunu zor getiriyoruz lütfen bundan sonra bana da bilgi ver diyin. O bekar ve çalışıyor sonuçta, şu an zorda yardım etmende sakınca yok ama ilerde lütfen bunun tekrarı olmasın diye bilirtin. Bence yumuşak dille anlatın bazı şeyleri, hayt höyt erkekler de yemez...

yeğenim benim evladım gibidir, bende yoksa bile bulur buluşturur veririm.. babama borç versem asla ama asla geri almam, ayıp yahu.. kusura bakmayın ama o kadarcık para ile batmazsınız, çok dramatize etmişsiniz eşiniz de bu huyunuzu bildiği için söylememiş..

bir memur maasi var elimizde pekde parlak degil durumum ama ac acikta degilim

ben hoş karsılamazdım bu durumu
annesı babası yok mu
calıısyormus kendı maası da var
yeğen işe yeni girmiş ama benim de kardeşim işe başladı maaşını hemen almadı 1 ayı doldu konuda ki yeğeninde böyle olabilir.

Her ay bu şekilde değilse ses çıkarmayın derim.Belki başka özel bir durumda olabilir.eşinizin de ihtiyacı olup dayısından istediğini düşünün ?
Ha tekrarlanıyorsa o ayrı.

bakin onceden gonderdigini nerdwn tahmin ediyorum yani bazi seyler bellidir pek birsey diyemezsin ya oyleydi ama cocuklar olduktan sonra kirilmaya basladim

ailesi anası babası yok mu bu yeğeninin?
borç olarak olsa hadi neyse verin diyecem.
zaten eşinin gizli kapaklı göndermesini çok yanlış buldum.
yeğeni ne olacak göndersin diyenlerden değilim ben:))
hele ki bir de sürekli karşılıksız gönderiliyorsa büyük olay çıkartırım.
çünkü eşinin kazancı belli.
3500 tl maaş 3 çocuk için karşılıksız verilen 500 tl ler fazla.
hastalık kaza vs olur amnena.
kimsenin kimsenin rızkına ortak olmaya hakkı yoktur.
tabi bunu sürekli karşılıksız tırtıklıyorsa söylüyorum.
zor durumlarda yapılan yardımın lafı olmaz.
eşine soracaksın daha önceden ne kadar göndermiş ne kadarını geri almış bi söylesin bakalım.

ben konu sahibine hak veriyorum. bazı erkeklerin yüzü yumuşak olur kimseye yok diyemez etraftan bunu bilenlerde bu adamı yolunacak tavuk olarak görür. böyle erkekleri karılarının dizginlemesi gerekir. herkez yeğeni değilmi ne olacaak demiş. ama yeğen iş güç sahibi zordaysa yardım edilir ancak borç olarak verilir. sonuçta herkesin kendine göre derdi var geçimi var çoluğu cocuğu var. akraba yakın çok zor durumdaysa bir lokma ekmeğe muhtaçsa para karşılıksız verilir.

bir memur maasi var elimizde pekde parlak degil durumum ama ac acikta degilim

Aslında çok da değil. Yani 2 bin 3 bin alınıyorsa, 3 tane de çocuk varsa, 500 hibe edilecek bir rakam gibi durmuyor, ya da eşime haber vermesem de olur denilecek bir rakam da değil.
Bu durum bir seferlikse sadece haber vermediği için kendinizi önemsiz hissettiğini söyleyerek sitem edebilirsiniz.
Ama bu durum bir seferlik değildir diyorsanız bunu da konuşun, anlamaya çalışın, orda sıkıntı daha büyük. Yani sonuçta o evin yetişkin bir bireyisiniz. Harcamalarda söz hakkınız olmalı diye düşünüyorum ben.

1 kerelıkse bırsey olmaz.

Yeğenine verebilir bende asla düşünmem varsa mutlaka veririm

Hatırlıyorum da yeni mezun olup ilk işe girdiğimde ailemin yanında olmama rağmen bin liranın üzerinde masrafım olmuştu bundan sekiz sene önce. Kredi kartına abanmıştım henüz maaş almadığım için. Bu çocuk başka bir şehire gitmiş üstelik. Masraf çok çok fazladır, maaş almamıştır, sıkışmış olabilir. Azıcık empati yapın yahu. 500 lira ile kimse açlıktan ölmez.

Ailesini sıkıntıya sokmamak kaydıyla eşiniz destek olabilir yeğenine ama verilen para 500 TL. eşin istemese bile yeğeninin bu parayı size iade etmesi lazım. eşin de sizi düşünecek, ben yeğenimden para almam ifadesi yanlış. sonuçta karşıdaki insan okuyor olsaydı, küçük olsaydı, yani bi şekilde paraya ihtiyacı olsaydı ve çalışacak durumda olmasaydı o zaman tamam almasın parayı.
ama şu şartlarda alması gerekiyor.

Bende burda konu sahibine fesatsın diyenleri anlamıyorum
Neden fesat olsun az çok yeğeni tanıyor demekki kadın, ayrıca 15 bin tl parası varmış neden 3 çocuklu dayıdan para istiyor bu resmen iyi niyeti suistimal, ben eşine daha çok kızdım sana neden söylemiyor parayı ben kazanıyorum havasında eşiniz belliki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…