yanlis mi dusunuyorum esimin yegenine para gondermesi

miktar gelirlerine göre yüksektir.
üç kuruş değil ki.
gizleyen eşe her halukarda kızarım.
aile birliği içerisinde olmamalı böyle bir yalan.
eşi kredi kartından filan kapatıyordur açığı U uckizanasi farketmesin diye.
yeğenin gerçekten zor durumda olduğunu bilse U uckizanasi buraya bu konuyu açmazdı diye düşünüyorum.
daha öncesinden de şüphelenmiş zaten.
ya böyle insanlar var ama in vino veritas .
ailesini düşünmeden har vurup harman savuran,elinde yokken saçan dağıtan.
bdv de de çok okuyoruz.
reelde de bildiklerim var.
bunları da mı anlayışla karşılamamız lazım anlamadım ki.
bu davranış biçimi doğrudur diyebilirmiyiz?
ben konu sahibi ne yazdıysa onun üzerinden yorum yaptım.
eksik kısım yeğenin durumu.
onu da U uckizanasi izah ederse konu daha doğru bir çizgiye oturacaktır:))

İhtiyacı olan yeğenine yardım etmiş adam
Ne çok sorun etmişsiniz kafanızda
Sizin ve çocuklarını ihtiyaçlarını karşılıyorsa kalan parasını ne yapacağı eşinizin tasarrufudur

Burda bunca senede o kadar çok şey gördüm ki konu sahiplerinin tarafsız davrandıklarına inanmıyorum malesef.

Bu konuda da alt metinden paraya çok önem veren bir kadın çıkardım ben.

Bakış acıları ve aile bağları farklı tabi ki her insanda. O yüzden yorumlar da farklı oluyor. Ben aynı durumda olsam zor durumda kalacağımı bilsem de yegenime gönderirim o parayı. Bir ay sıkıntı çekerim ikinci ay normale dönerim mesele değil. Yeter ki çare olabileyim zor durumda aileme.

Aç açık değilsem yeğenine, babasına, anasına yaptığı yardımlar dokunmaz bana açıkçası. Hem bu daha ilk adam her ay her ay 500-1000 gönderse tamam.

zor durumdaki aileye destek göstermek konusunda bir sorunum yok benim de:))
bilekis çok hassasımdır bu konuda.
konu sahibini tam tanımadan hakkında paraya önem veriyor çıkarımını yapmayı doğru bulmuyorum.
öyle bir yorumu da olmadı hani.
eşinin gönderdiği parayı sorgulamak hakkıdır.
o para o aile bütçesi için fazladır.
eşinin de gizlemeye hakkı yoktur.
yeğen zor durumda ise izahı yapılabilir pekala.
ve elbette ki hepimiz zor durumdaki bir aile bireyine sırtımızı dönmek istemeyiz.
ne var ne yoksa acilen ulaştırırız.
biz de öyle hassasız yani:))

Benm eşimin abisi de 5 bin istedi kardeşim sinir küpü oldum

Eşiniz evini parasız mı bırakıyor. Önemli olan bu. Sizden kısıyorsa tamam ama kısmıyorsa ve yeğeni zorda kalmışsa yollar. Bende yollarım. Eşime söylemem bile.

Maaşı yatmamissa 2 gün sonra yatar nedir bu para istemek ya

benim 3 cocugum var dogru mu esimin para gondermesi peki yegeninin aklina gelmiyor mu dayimin 3 cocugu var diye
Hiç doğru değil canm göndermesi hemde hiç bekar adam ne aciliyeti varmış? ??? Sagliksa amenna... aldığı parayi kurusu kurusuna geri versin bi cocuk kolay buyumuyo

sizi anlıyorum.3 çocuk,yetiştiriyorsunuz.ev geçindirmeye çalışyorsunuz ama biraz abartmamış mısınız?

bir dayı yeğenine, başı sıkıştığında,bir 500 tl veremiyorsa,ben onun dayılığını sorgularım,kusura bakmayın.

ha yeğen, bunu suistimal eder,her ay, her ay ister.parayı,kötü alışkanlıkları için kullanır,o zaman başka.

ama konu sahibi burada ondan bahsetmiyor.sadece,maaşı yatmayan bir adama verilen,500 tl borç var.kendi babasına verdikleri ,parayı da istemiş,konu sahibi,şaşırdım.bu kadar mı duyarsız olduk biz?kaldı ki paraya ihtiyacı olanlar,yabancı da değil,aileden kişiler.

Annesine verdiği parayı geri isteyen bir kadından bahsediyoruz farkındasınız değil mi?

Sizin geçimimizi engel oluyorsa ve sürekli gönderiyorlar tepkin doğru ama değilse boşuna yüz göz olma

Maaşı yatmamissa 2 gün sonra yatar nedir bu para istemek ya

İlk işe girdiğinizde bir ay çalışır maaşı bir ay sonra alırsınız. Başka bir şehirde yeni bir hayat kurmaya çalışan işe yeni girmiş bir genç adam söz konusu. En yakını olan dayısından değil de kimden isteseydi?

şuan şehir dışına geldik kardeşim için beraber 1000 km uzağa işe girdi,kısmetse bende iş görüşmesine gideceğim bakalım. bir kaç ay oldu ama inanır mısın hala ıvır zıvır bir sürü masraf çıkıyor annem-babam olmasaydı heralde altından kalkamazdık.

yegen gezmeyi yemegi seven biri kenfinide duskun babamdan parayi istememin sebebi esimde kalsin para demedi ondan istedim parayi

Diyorum ya ben ilk işime ailemin yanında girdim. Buna rağmen bir sürü masrafım oldu. Babam abim destek oldu çoğu zaman. Başka şehirde çok çok daha zor, anlayabiliyorum.

yegen gezmeyi yemegi seven biri kenfinide duskun babamdan parayi istememin sebebi esimde kalsin para demedi ondan istedim parayi
bu yeğen böyle mi biliniyor yani etrafında?
eşin harici kimselerden de para alır mı?
ben kaç kez yazdım zor durumdaysa verilmeli yoksa karşıyım diye.
sen de yeğen zor durumda olsa verilmesine itiraz etmezdin sanırım değil mi?
bu konuda arkadaşlarla anlaşamadık:))
ben peşin hüküm vermekten yana değilim çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…