yanlış mı düşünüyorum?

Sizin gelininizin yerinde olsam ilk gun sizinle bayramlasir sonra da ailemin yanina yola cikardim. Aranizda bir sorun yoksa kimseyi kirmaya luzum yok. Aksini dusunuyorum esim ailemle bayramlasmadan kendi ailesinin yanina gidip bayram boyu gelmeyecek. Kirilirdim.
 

Hayır abla yapma, kıymet bilinmiyor öyle. Biraz ters, biraz gaddar, dişli olacaksın, kırıldığın bir nokta varsa da gerekirse duygu sömürüsü yapa yapa, vicdan sızlata sızlata konuşacaksın. İnsanoğlu çiğ süt emmiş... Çocuğun da olsa bu işler kimine böyle maalesef.

Ben bunu kendi annemde, anneannemde gördüm; anneannem ile ben benzerim de (Her ne kadar kendime itiraf etmekten hazzetmesem de) ama onun kadar olamam herhalde. Annemleri o kadar sallamaz, umursamaz. Annem de o kadar pervane arkasında önünde "Annemdir" diye. Ve kadında iz olmuş "Ben kızımın önüne dünyaları sereceğim" diye, bana serdi, ben de o serdikçe daha başına buyruk umursamaz oldum görevleri belledim. Bunu açık söylüyorum biraz görün diye. Kardeşime ise bende yaptığı şeyleri yapmadı, "Yok"u daha çok öğretti, anneme daha yanıktır kardeşim, benden daha azimli-tuttuğunu koparan, olgundur.

Bi de içerledim konuna, benim de tek oğlan ve ikinci çocuk düşünmüyorum, kvmle sorunum yok ama oğlum doğduktan sonra bir tık daha anladım kadını, onun da tek oğlu var dedim bi değişik içime dokundu, annemi de bi tık anladım.
Bi kötülük yapmam etmem ama 2 gidiyorsam 5 gider oldum kvye daha çok torun torba sevsinler, oğullarıyla o tadı alsınlar diye.
Siz biraz çekin elinizi eteğinizi, kırgınlıklarınızı belli edin. İnşallah bir de çocukları olur erkek çocukları da gelin bi anlar, dank eder kafasına, anneciğim diye bi elini öpmeye gelir, anlar seni bi sarılır.
 
Son düzenleme:
Oğlunuz dengeyi sağlamalı bir bayram orada bir bayram burada yada bir gün orada bir gün burada gibi. Normalde sizin yaşadığınızı kız ailesi yaşıyor maalesef. ben ikisine de karşıyım herkesin ailesi bekliyor hep bana hep bana olmaz.
 
Allah herkese sizin gibi bir kv nasip etsin. Haklısınız tabi. Malesef bayramlar artık anlamını yitirdi tatil fırsatına çeviriliyor. Hani hiç tatile gidemeyip sizin gönlünüzü alıp tatile gidicez biz dense bi nebze kabul edilebilir ama madem hem tatile gidicekler hem geçen sene gene ordalarmış yaptıkları yanlışı görmelerinin vakti gelmiş. Bence kızmadan canını acıtın oğlunuzun. Duygusal bir konuşma yapın içi sızlasın. Oğlunuz da bi zahmet her seferinde geline uymasın benimde ailem diyebilsin yani.
 

Abla valla sen cok cok ve cok fazla iyisin.. evlerine kadar alip verdin evet hatirliyorum, otomatik olarak piremses sendromuna girdi.. acik yazayim keske almasaydin.. senin gibi biri bile sevilmiyorsa ben kesinlikle yabanci gelinde israr ediyorum. Bizim milletin kaprisi cekilir dert degil, keske biraz sert bir karakter olsaydin.. bir hafta sonu ben kalmaya geldim deyip gitsen ne olur mesela?
 
Sorularıma yazdığınız yorumları az çok hatırlıyorum ve Allah gelininizin iyi etsin diyorum sadece...Bizimde gelinimiz var abim yıllarca onlarla yaptı bayramını gelin gelmek istemeyebilir ama herkes ailesiyle en az birgün geçirmeli bence ama bunu düşünen gelin veya damat değil evlat olacak...
 
Oğlunuz,gelininiz,gelininizin ailesi hepsi sizin anlayışınızı suistimal etmiş etmeye de devam ediyor.Bayramda anne baba olarak tek etrafınızı beklemeniz kadar olağan bir durum yoktur herhalde o yüzden kırılmakta çok haklısınız.Bence oğlunuz babasına kendi söylesin sizde eşinize destek verin hatta bana kalırsa gelininizin ailesine bile bir fırsat oluşturup bu konudaki beklentinizi söyleyin bana o ailede tuhaf geldi.Benim rahmetli dedem halalarıma hiç pas vermezdi örneğin ,bayramlarda önce eşinizin ailesine gidin ben daha cok memnun olurum derdi,çocuktum o zamanlar ama dedemin ciddiyetinden dolayı aklımda kalmış bu söyledikleri..Lafı cok uzattım diyecegim şu ki bu konida anlayışlı olmaya gerek yok hatta tam tersi duygu ve düşüncelerinizle yeri geldikçe söyleyin,söylemezseniz çok kırılırsınız siz de eşiniz de..
 
Ben olsam yarın akşam tatile çıkarım. Oğlum arasın dursun beni.
Bir de telefonunu açmayan anne baba modeli var , Biz altı yıllık evliliğimiz boyunca her ama her bayramı ailelerle geçirirdik , devre mülk almıştık , her yıl tarihte on günlük oynamalar oluyor , bu belli bişey alırken yazıyordu, geçen Bayram devremğlke gittik ilk defa böyle bişey yaptık ama oraya gitmeden önce 1000 km yol yapıp Aİlelerle bayramlaştık , erken bayramlaşma , ama yine de ne mi oldu : Bayram sabahı eşim annesini arıyor açan Yok , babasını arıyor açan Yok , saatlerce sürdü bu durum, babasına bir kaç saat sonra , anasına öğleden sonra ulaşılabildi!! Allah onları bildiği gibi yapsın !!! Huzursuz yaratıklar , uğursuzlar , şimdi eşimle ayrıyız , baya katkıları oldu
 
Ben görüşmek istemediklerimden uzak dururum. Onlar da istemiyormuş demek ki. Niye ısrar ettiniz sizde tatil yapsaydınız.
 
Ben görüşmek istemediklerimden uzak dururum. Onlar da istemiyormuş demek ki. Niye ısrar ettiniz sizde tatil yapsaydınız.
Onlar un derdi trip atmak , huzur kaçırmak , eşim söylendi biraz zaten telefonlara bakılmayınca , eşim alışmış suçlu hissetmeye , esarete , midesine kramplar girmeye başlamıştı sabahtan , belli etmemeye çalışsa da oflayıp pufluyordu sürekli teli eline alıp çekip sağa sola bakıp durdu , sonra aradı ama zaten açan da olmadı, ana babası istediğine kavuştu
 

evet yapmasaydık keşke ama eşim beni dinlemedi ki,şimdi gece yarılarına kadar çalışıyor,kredilerini ödeyeceğim diye.bana ne faydası var.pazar günleri bile yalnızım.allahtan erkeğe bağımlı bir karakterim yok.tek başıma alırım çantamı istanbulu dolaşırım ama nereye kadar insan eşini arıyor yanında bazen.yalnızsın,bie gün de gel bize diyen yok.ben zaten davet edilmeden kahve içmeye gitmem.değil ki,kalmaya geldim diyeceğim.

niye ailem beni bu kadar sessiz yetiştirmiş,onlara kızıyorum.genel karakterim böyle.
 
Gelinin belki bebek doğduktan sonra dağ sıcak olur size karşı , zorlama işiikilere de gerek Yok, keyfi bilir , zamanla belli değişir ilişkinz, Bayram vs dışındaki ilişkilerden bahsediyorum
 
Kesinlikle haklısınız oğlunuza kırıldığınızı söyleyin yani sizde ana babasınız ve tek evladınız bayramda beraber olmak istemeniz çok normal. Onların düşüncesiz davranması çok garip
 

3 senedir eşin bir de kredi borçlarını mi ödüyor yazık valla.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…