Sizin gelininizin yerinde olsam ilk gun sizinle bayramlasir sonra da ailemin yanina yola cikardim. Aranizda bir sorun yoksa kimseyi kirmaya luzum yok. Aksini dusunuyorum esim ailemle bayramlasmadan kendi ailesinin yanina gidip bayram boyu gelmeyecek. Kirilirdim.selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
bu arada hatırlayan arkadaşlar doğru hatırlamış.evlerini aldık.zaten öncesinde,kiralarınıda eşim ödüyordu.sorun yok.evladım o benim tabi ki yapacağım.ama karşıdan değer görmek,güler yüz görmek isterim.
çocuk değil ki bunlar,ikisi de kocaman insanlar,küçük olsalar anlarım.
kötü mü bilmiyorum ama beni sevemediğini hissediyorum nedeni ne inan, onu da bilmiyorum ama şu var ki,ailelerinde,tek erkek gelinimin abisi,o da bekar.kuzenleri de kız.ve hepsi istisnasız,kayınvalide düşmanı.bir kez,gelinim de günleri vardı.gelinim beni de çağırdı.kızkardeşleri ,kuzenleri hepsi,kayınvalidelerine karşı o kadar önyargılı ve acımasızlar ki.
ablasının kayınvalidesi,köyde yaşıyor.kadın sne de 1 kez gelip,10-15 gün gelip kalıyor.kendisi de diyor.gelirken,salçasından,turşusuna kadar getiriyor.ağzı var dili yok diyor ama kaynana olduğu için sevmiyormuş.bunlar böyle tuhaf bir aile.o gün kimin kayınvalidesi yoksa o çekiştiriliyor.eminim benim olmadığım gün,ben çekiştiriliyorumdur.
baskın yapı da olamam.karakterime ters ama kendimi geri çekerim.kabuğuma çekilirim.keşke azıcık sesimi çıkartabilsem.
Sorularıma yazdığınız yorumları az çok hatırlıyorum ve Allah gelininizin iyi etsin diyorum sadece...Bizimde gelinimiz var abim yıllarca onlarla yaptı bayramını gelin gelmek istemeyebilir ama herkes ailesiyle en az birgün geçirmeli bence ama bunu düşünen gelin veya damat değil evlat olacak...selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
Bir de telefonunu açmayan anne baba modeli var , Biz altı yıllık evliliğimiz boyunca her ama her bayramı ailelerle geçirirdik , devre mülk almıştık , her yıl tarihte on günlük oynamalar oluyor , bu belli bişey alırken yazıyordu, geçen Bayram devremğlke gittik ilk defa böyle bişey yaptık ama oraya gitmeden önce 1000 km yol yapıp Aİlelerle bayramlaştık , erken bayramlaşma , ama yine de ne mi oldu : Bayram sabahı eşim annesini arıyor açan Yok , babasını arıyor açan Yok , saatlerce sürdü bu durum, babasına bir kaç saat sonra , anasına öğleden sonra ulaşılabildi!! Allah onları bildiği gibi yapsın !!! Huzursuz yaratıklar , uğursuzlar , şimdi eşimle ayrıyız , baya katkıları olduBen olsam yarın akşam tatile çıkarım. Oğlum arasın dursun beni.
Ben görüşmek istemediklerimden uzak dururum. Onlar da istemiyormuş demek ki. Niye ısrar ettiniz sizde tatil yapsaydınız.Bir de telefonunu açmayan anne baba modeli var , Biz altı yıllık evliliğimiz boyunca her ama her bayramı ailelerle geçirirdik , devre mülk almıştık , her yıl tarihte on günlük oynamalar oluyor , bu belli bişey alırken yazıyordu, geçen Bayram devremğlke gittik ilk defa böyle bişey yaptık ama oraya gitmeden önce 1000 km yol yapıp Aİlelerle bayramlaştık , erken bayramlaşma , ama yine de ne mi oldu : Bayram sabahı eşim annesini arıyor açan Yok , babasını arıyor açan Yok , saatlerce sürdü bu durum, babasına bir kaç saat sonra , anasına öğleden sonra ulaşılabildi!! Allah onları bildiği gibi yapsın !!! Huzursuz yaratıklar , uğursuzlar , şimdi eşimle ayrıyız , baya katkıları oldu
Onlar un derdi trip atmak , huzur kaçırmak , eşim söylendi biraz zaten telefonlara bakılmayınca , eşim alışmış suçlu hissetmeye , esarete , midesine kramplar girmeye başlamıştı sabahtan , belli etmemeye çalışsa da oflayıp pufluyordu sürekli teli eline alıp çekip sağa sola bakıp durdu , sonra aradı ama zaten açan da olmadı, ana babası istediğine kavuştuBen görüşmek istemediklerimden uzak dururum. Onlar da istemiyormuş demek ki. Niye ısrar ettiniz sizde tatil yapsaydınız.
Abla valla sen cok cok ve cok fazla iyisin.. evlerine kadar alip verdin evet hatirliyorum, otomatik olarak piremses sendromuna girdi.. acik yazayim keske almasaydin.. senin gibi biri bile sevilmiyorsa ben kesinlikle yabanci gelinde israr ediyorum. Bizim milletin kaprisi cekilir dert degil, keske biraz sert bir karakter olsaydin.. bir hafta sonu ben kalmaya geldim deyip gitsen ne olur mesela?
Gelinin belki bebek doğduktan sonra dağ sıcak olur size karşı , zorlama işiikilere de gerek Yok, keyfi bilir , zamanla belli değişir ilişkinz, Bayram vs dışındaki ilişkilerden bahsediyorumevet yapmasaydık keşke ama eşim beni dinlemedi ki,şimdi gece yarılarına kadar çalışıyor,kredilerini ödeyeceğim diye.bana ne faydası var.pazar günleri bile yalnızım.allahtan erkeğe bağımlı bir karakterim yok.tek başıma alırım çantamı istanbulu dolaşırım ama nereye kadar insan eşini arıyor yanında bazen.yalnızsın,bie gün de gel bize diyen yok.ben zaten davet edilmeden kahve içmeye gitmem.değil ki,kalmaya geldim diyeceğim.
niye ailem beni bu kadar sessiz yetiştirmiş,onlara kızıyorum.genel karakterim böyle.
ben de annemle babamı bırakamıyorum.biri 90 yaşında,biri 78.bekliyorlar bizi.her pazar giderim zaten ,onlar bayramlarda da gitmesem.hemen duygu sömürüsü yaparlar.Ben olsam yarın akşam tatile çıkarım. Oğlum arasın dursun beni.
dünürün yazlığına mı?yok onlar kalabalıklar zaten,asla gitmem.Yazlığa sizi de davet Etseler ?
Ne bileyim hepi topu iki kişi daha katılmış olacaksınız. Günü birlik mesafede diye tahmin ettim , akşama dönersinizdünürün yazlığına mı?yok onlar kalabalıklar zaten,asla gitmem.
evet yapmasaydık keşke ama eşim beni dinlemedi ki,şimdi gece yarılarına kadar çalışıyor,kredilerini ödeyeceğim diye.bana ne faydası var.pazar günleri bile yalnızım.allahtan erkeğe bağımlı bir karakterim yok.tek başıma alırım çantamı istanbulu dolaşırım ama nereye kadar insan eşini arıyor yanında bazen.yalnızsın,bie gün de gel bize diyen yok.ben zaten davet edilmeden kahve içmeye gitmem.değil ki,kalmaya geldim diyeceğim.
niye ailem beni bu kadar sessiz yetiştirmiş,onlara kızıyorum.genel karakterim böyle.
Ne bileyim hepi topu iki kişi daha katılmış olacaksınız. Günü birlik mesafede diye tahmin ettim , akşama dönersiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?