yanlış mı düşünüyorum?

benim ailem de uzak kv yakın 1 sokak var aramızda
bir bayram arefeden kendi aileme giderim bir bayram
kv lerle geçiririm ben ailemi sene de bir defa görmeme rağmen
birde yazlık yani anladığım kadarıyla kendi ailesine de yakın bayramın ilk günü
sizle bayramlaştıktan sonra gidebilir sizin gelin sizden dolayı fazlaca şımarmış nasılsa
bişey demez çok rahat olmuş ama oğlunuzda hata gelinde değil...benim kp erime gerek kalmaz
bu durumda kv ağzına geleni sayar haklıda sayarsa bayramlar bugünler içindir aileler birarada
olsun diye bizimde evladımız var şuan için 1 tane önce kendimizi düşünmeliyiz.
bayılıyorum size rabbim herkese sizin kv versin yanından ayrılmam vallahi..

Ne kadar bencil insanlarmış ailecek. Hadi gelin hanımı geçtim, anne-babası da mı düşünemiyor. "Kızım bu böyle olmaz, onlar da anne-baba. Beklerler" diyemiyor mu ya hu. Ben bile sinirlendim burdan.

Yorumları okumadım ama bence kırıldığınızı anlatın oğlunuza. Onun da bir annesi-babası olduğunu hatırlatın.Bu davranışları gerçekten saygısızlık.

Vay arkadaş 3. günü geliyor ve surat asıyor. Ayıp be. Bozulsa da belli etmek zorunda değil gelin hanım. Benim annem de gelin aman kırılmasın darılmasın dedi dedi sonunda bizimki kardeşimle ayrılıyorlar anneme eve yaklaşmama kararı çıkarttırmış (annem bacakları sağlıksız olduğu için merdiven çıkamıyor gelinin evi 3. kat) sırf gıcıklığına. Haketmeyeni tepenize çıkarmayın valla yüz vermeyin şunlara...

Ya bu erkek anneleri niye böyle horluyor demeniz bile dert olmuş. Bizde de böyle mevzu oldu güldük eğlendik gerçekten çok şsnslıyım kayınvalide konusunda. Oğlunu da eleştirebilirsiniz ne var bunda ben zaman zaman eleştiririm şaka yaparım kayınvalidem de savunur güler geçeriz.

hunter7 abla keşke benim kv olsaydın.
İşte böyle anlayışlı kv'lere, anlayışsız gelin düşüyor.

Gerçekten öyle. Böyle tatl,ı iyi niyetli kayınvalidelere de hep böyle gelinler düşüyor. Bende söyleyeyim keşke benim kayınvalidem olsaydınız hunter7 :)

Sorununuza gelince oğlunuz da gelininiz de çok ayıp ediyor. Eşiniz cok haklı. Oğlunuz nasıl bu kadar etki altına girmis anlamadım. Belki de kırıldığınızı belli etmediğiniz için rahat davranıyor. Bundan sonra belli edin lütfen içinize atmayın onlar ailede siz değil misiniz. Siz de kırıldığınızı belli edin oğlunuz da babasına kendisi açıklama yapsın bir de arada kalmanın üzüntüsünü yaşamayın. Allah gelininizi de ıslah etsin. Ne kadar şanslı olduğunu bir bilse. Şurda kv konularını okusun biraz.

Biz de şans yok şans.
Şansı olanlar da, bunu kullanmayı bilmiyor.
Nasıl özeniyorum ben iyi kv'si, iyi kp olanlara

1.5 senelik evliyim. Eşimin ailesi başka bir şehirde ama çok uzak değil. Benim ailemle aynı şehirdeyiz.
Geçen sene Ramazan bayramının ilk günü benim ailemle geçti. İkinci günü, eşimin ailesinin yanına gittik. Kurban bayramında eşimin ailesi köye gitmişti o yüzden onlara bayramdan önce gittik, bayramın ilk gününü de benim ailemle geçirdik, sonra evdeydik.
Bu sene kayınvalidem nasıl akıl ettiyse, “arefe günü bize gelin hem beraber iftar yapalım hem de akşam kalırsınız, sabah kahvaltıdan sonra gidersiniz” dedi. Çok mantıklı geldi. Kahvaltıdan sonra döneriz, kendi ailemle de bayramlaşmış oluruz. Bayramın diğer günleri de bize kalır. Yani demem o ki acaba siz mi yönlendirseniz? Oğlunuza ya da muhabbetinize göre gelinize arayıp da “bu bayram kahvaltıya bize gelin” deseniz. Kurbanı zaten beraber kesiyorlar yine orda olurlar. En azından bu bayram kahvaltınız beraber olur. Kurban bayramında da 2. gün için yemeğe çağırsanız mesela. Yani davet ederek siz yönlendirseniz.
Ben de çok düşünceli bir gelin değilim, o yüzden bu tarz yönlendirmeler çok iyi oluyor benim için. Gelininiz de ben gibi düşüncesizdir belki.

Haklisiniz.
Her bayram her bayram olmaz

Madem oyle siraya koysunlar.

Esinize soyler misiniz bilemem ama haklisiniz

Yazlığa istekleri zaman gidebilirler.tatile de gidiyorlar her sene.tabi ki gidecekler.en dogal hakları.değer yargılarımız farklı olabilir ama onların ailesini beklentileri de bu yönde.onlar burada olunca gidilmiyor.çünkü onun babası kızar,kızı gelmezse.
biz onlardan daha modern görüşlü ve anlayışlıyız.sadece yazlıkta değil ki mesele.burada olduklarında da hep orada olmak istiyor gelinim.bize göre daha kalabalık bir ailelelr,eminim de daha çok eğleniyorlardır.ama bu bayramlarda
beni es geçmelerini gerektirmiyor sanırım.diğer zamanlar istedikleri yere gitsinler,karışmayız .

OTE="Dublin, post: 56335010, member: 892268"]Ben kimseyi hakli/ haksiz, bencil/degil bulmadim. Anladigim kadariyla orada gelininiz kardesleriyle yazlikta biraz da tatil havasinda iyi zaman geciriyorlar. Yani bayramda ailemin yaninda olayim olayindan cok tum kardesler, bayram bahane toplanalim guzel vakit gecirelim derdinde gibi. Ara sayfalari cok okuyamadim ama ayni yerdesiniz ve bayram disinda da gorusuyorsunuz. Gerek duymuyorlardir. Yani bence daha cok deger yargilari farkliligi gibi. Siz bayramda aileler ziyatet edilir gorusuyle buyutulup bu asilanmis ve isteyip istemediginize bakmadan bunu icsellestirip bunu uygulamissiniz ama oglunuz ve gelininiz bu deger yargisina sahip degil. Burada seviliyorsunuz bence gelininiz de seviyordur. Sizi kirmak istemiyordur ama bu firsati da kacirmak istemiyorlardir. Sonucta bayram gunu gelmeleri tatillerini 1.5 gun kisaltacak.
Zorlayarak iptal ettirebilirsiniz. Ama bilmiyorum ben cocugumun zorla yanimda olacagina mutlu oldugu yerde olmasini isterim[/QUOTE]

Sanırım plan değişmiş.
Sizin dışınızda gelişmiş ama olsun,değişmesi güzel.

Sizin gibi kayınvalidelere böyle gelinler denk geliyor ya,bu da hayatın enteresan yüzü.
Umarım oğlunuz biraz dengeli olmayı öğrenebilir.
Böyle tek taraflı olmak yanlış.
Kız ailesi de olsa erkek ailesi de olsa eşit muamele edilmeli.
Bunu öğrenememiş malesef.

Anlayışlı olmalılar, tek evlat ve bayramda yanınızda istemek hakkınız. Bi bayram sizde bi bayram orda geçirilsin. Sizde beraber cıkıp eşi dostu ziyaret edin piknik yapın vakit gecirin. Valla ben cokmu örf adetlere düşkünüm bilemiyorum, 4 yaşında oğlum var bu konu bana ağır geldi. Bu kadar naif ve düşüncelisiniz, saygıyla ellerinizi öpüyorum.

kızlar hepinize tek tek cevap yazamadım ama okudum.tekrar teşekkür ederim.

konu aslında şu,aradaki dengeyi ayarlamamaları.bazıları tatili istedikleri gibi değerlendirsin demişler.ben hep bende geçirsinler derdinde değilim.

mesela geçen ramazan bayramında,gelinim birkaç gün öncesinden gitti yazlığa,temizlik yemek yaptılar.oğlumda bayramın birinci günü,kahvaltıdan sonra gitti.bayram bitince döndüler.hiç bir problem yok,buraya kadar.

sonra ki hafta sonu,eşimle bir planımız vardı.aklımıza geldi.çocuklar (gelinimiz)bayramlaşmadı bizimle,şimdi bunlar bize gelir dedik.planımızı iptal edip,yemek yaptık.bekliyoruz ama arayıp davet etmedik.telefon açtılar,biz (diğer aileyle)pikniğe gidiyoruz diye.o kadar kötü olduk ki,planlarını bozmamak için,birşey de diyemedik.ertesi gün oğluma,biz sizi bekliyorduk dedim.aaa niye söylemediniz dedi.yani düşüncesizlik bu.ya da art niyet arıyorum.sonra kurban bayramın da gelin hanımın 3.gün gelip,surat asması da cabası.
e sonrasında özür dilemeler falan.ama olmuyor işte.daha olmaz dedik.şimdi de bu çıktı.
şimdi gitmekten vazgeçmişler.gelinin anne babası da gitmiyormuş ama.sadece 2 kız kardeşi ve eşleri gidecekmiş.haliyle,ben üzüldüğüm için değil de karşı taraf gitmediği için vazgeçildiği geliyor aklıma.

Abla açık konuşayım mı?
Konunun senin üzülmenle gücenmenle alakası yok.
Annesi babası gitmiyor diye gitmekten vazgeçmişler.
Onlar gidince gidip,gitmeyince gitmiyorlar..
Bu daha da kırıcı bişey.
Var ya senin gibi iyi niyetlisine de böyle düşer zaten. Sinir oldum.

Ya tek çocukta zormuş böyle durumlarda. Oğlunuz nasıl düşünmez böyle şeyleri anlamış değilim.
Benim çok kardeşim var. Eşimler sadece 2 kardeş. Kardeşi bayramlarda gelmez tatile gider. İşimiz var vs der bazende gelir ama evde ailesiyle vakit geçirmez gezmeye giderler eşiyle sürekli. Benim annemlerin evi kalabalık torunlar damatlar gelinler curcuna bağırış çağırış kahkalar çoook eğlenceli. Evden ayrılmak istemiyoruz eşimle çocuklarım anneanneden çıkarken ağlıyor. Burası güzel diyorlar.
Sonra kayınvalidelere gidiyoruz. Kimse yok gelen giden yok, kayınvalidem tatlı yapmış, sarma sarmış en az 6-7 çeşit yemek yapmış börekler poğaçalar bizi bekliyor. Çoook üzülüyorum onlara. Bayramda bir gün veya iki günde olsa orda kalıyoruz ama önünde sonunda çıkıyoruz onlardan.
Keşke anne doğursaydın 5,6 tane diyorum. Bak en azından bir ikisi gelirdi diyorum.
Karar verdik onlarla. Eşimin ailesi memleketlerine gidiyorlar artık. En azından eş dost var orda. Bizde gidip bir gün sabahtan akşama orda durup geliyoruz.

bu arada hatırlayan arkadaşlar doğru hatırlamış.evlerini aldık.zaten öncesinde,kiralarınıda eşim ödüyordu.sorun yok.evladım o benim tabi ki yapacağım.ama karşıdan değer görmek,güler yüz görmek isterim.

çocuk değil ki bunlar,ikisi de kocaman insanlar,küçük olsalar anlarım.

aynı düşünüyorum.bu yüzden hala kırgınım.yani gitmemeleri,bir anlam ifade etmiyor.

Keske her kv ince dusunup buraya yazabilse. Hep gelinler yazinca kvler kotuleniyor. Ben her zmn iki tarafada eşit davranılmasndan yanayım. Valla sırf burda okuduklarmdan dolayı oğlum olsun istemedm. Bence oğlunuzla bikere açık açık konuşun. Bidahada mevzuyu açmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…