Bu işlerde bir tarafın sansliligi bir tarafın sansizligi oluyor sanırım...Ailelerle aynı şehirde yaşarken bayram sabahı eşimin anneanne-dedesinde toplanip kahvaltı yapardık.Sabah 8 de "nerde kaldınız herkes toplandı masayi kurduk "diye arardi kayınvalidem.Kiyafetleri askisiyla alıp çıktığımız oldu saçımı ,makyajimi bile yapmadan...Eve girdiğimizde hic kimsenin daha gelmediğini masada da sadece tabakların toplu olarak konduğunu görmustum...Akşama doğru ben ve diger gelinler ; "Artık kalksak,anne-babamiz aksam yemeğine bekliyorlar " dedik diye büyük baba kızmisti. "O evden çıkmısiz ,anne babamiz ailemiz değilmiş ...artık ailemiz sadece onlarmis"[
işte zaten onlarda toplanıyoruz.yani biz oradayken oraya geliyorlar.kurban bayramında tavır yaptığında gelinim oradaydık.yani ailemin yanında suratı asıktı.
Karisirsaniz siz kötü olursunuz. Ama yaptıkları yanlış sabah erken gel kahvaltıni yap bayramlas git nereye gidiyorsan. Bayram bu ya huselam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
Amin abla sağol,benim çocuklarım daha yeni ergen,fakat bunları duydukça korkmuyorum değil.allah size de sizin gibi hayırlı gelin versin inşallah.
ben kayınvalideme gelinlik yapamadım malesef,çok genç kaybettik ben 3 yıllık evliydim.kadın sefasını süremedi.kayınpederim de 2.evliliğini yaptı.bu kez de gelen hanım,bizleri evine istemediği için,kaynpederimle de sık görüşemedik.
ama eşime garanti verirrim.iyi bir evlattır ne anasını ne de babasını üzdü.kaldı ki,benim anneme babama,maddi manevi bakar.herkese iyiliği dokunan yardımsever bir insandır.hani beddua aldık desek o da değil.
Sizin durum iyiymiş şanslısınYok kız iyiye iyi de düşüyor, ben istisnayım. :))
Kv-annem-ben kızlar grubu gibi babam-eşim-kpe karşı voltranız
Annem arada damada beni satsa da idare ediyoruz tabi :))
Çok şımartmışsınız bence hanfendiyiyok kıyamaz eşim.bir de oğlumun aldığı maaş ancak krediyi karşılar.ne yiyip ne içerler.bir anne olarak üzülürüm.
ama şunu yapar eşim,çok damarına basılırsa.şu anda oturdukları evi verir.başka da birşey vermez.bizim oturduğumuz daireyi bir hayır kurumuna bağışlayabilir ki ben de bunu desteklerim.
Sizi buradaki yorumlarınızdan tanır ve çok da beğenirim, çocuklarınızın hayatını zora sokacak bir ebeveyn olmadığınızı biliyorum yazdıklarınızdan
Ben çocukları rahat bırakın diyenlerden değilim hiç bir zaman, koskoca yetişkin insanlar zaten birlikte vakit geçiriyorlar
Anne-baba baştayken kıymeti bilinmeli, gönlü kırılmamalı
Gelinin ailesi ile koca bayramı geçirip kendi ailene bir bayramlaşmayı çok görmek olmaz
Eşit davranılmalı, insanın hayattaki tek evladından bayramda biraz özen beklemesi fazla bir şey değil bence
Oğlunuz da bu konuda incitmeden tavrını koymalı, ayrıca eşim aileme surat yapamaz, buna izin vermem, sebep ne olursa olsun, oraya gidilmişse bizim aramızda aksayan bir şeyi aileme yansıtamaz, bu konuda oğlunuz da hatalı
En zor büyüyen şey insan yavrusu, çok emek veriliyor, kimse evlenince ailesinin evladı olmaktan emekli olmuyor, bence eşiniz haklı, bayramlar özel zamanlar, sizde bilirsiniz zaten yaşımız itibariyle kayıplarımız eksiklerimiz var, buruk geçen zamanlar bir de evlat mı gelmesin gelinin yüzünden. Ablacım herkes haddini bilmeli, büyükler sayılmalı, aile ilişkileri canlı tutulmalı. Benim aileme gidilecekte senin ailen orada bekleyecek olmaz, olmamalı. Sen annesin, bence bu işleri yoluna koyabilirsin, buna hakkın var
Sizin bu anlattıklarınızda kendimi gördüm. Aynı şeyleri yaşamışız.Bu işlerde bir tarafın sansliligi bir tarafın sansizligi oluyor sanırım...Ailelerle aynı şehirde yaşarken bayram sabahı eşimin anneanne-dedesinde toplanip kahvaltı yapardık.Sabah 8 de "nerde kaldınız herkes toplandı masayi kurduk "diye arardi kayınvalidem.Kiyafetleri askisiyla alıp çıktığımız oldu saçımı ,makyajimi bile yapmadan...Eve girdiğimizde hic kimsenin daha gelmediğini masada da sadece tabakların toplu olarak konduğunu görmustum...Akşama doğru ben ve diger gelinler ; "Artık kalksak,anne-babamiz aksam yemeğine bekliyorlar " dedik diye büyük baba kızmisti. "O evden çıkmısiz ,anne babamiz ailemiz değilmiş ...artık ailemiz sadece onlarmis"Bencil insan her yerde bir tarafı yok sayıyor ama ben oğlunuza kızdım dengeyi onun kurması lazım.Maddi konular sözkonusu olunca ataerkil ,bayramda /kandilde post-modern olunmaz.
Babanıza Allah'tan rahmet diliyorum,mekanı Cennet olsun.Sizin bu anlattıklarınızda kendimi gördüm. Aynı şeyleri yaşamışız.
Biz de eşimin annesinden babasından sonra gidip anneannesinde toplanıyorduk (artık gitmiyorum). Akşam oluyordu anneme gidelim deyince "aaaa otur canım biraz daha dur" derdi eşimin teyzesi.
Kendisi annesinin evine sabahtan gelmiş, ben anneme gitmekte acele ediyormuşum. Üstelik benim annemin kimsesi yok benden başka (babamı kaybettik 7 yıl önce).
İnsan da merhamet ve anlayış olmayınca sadece kendini düşünür, tıpkı bunlar gibi.
Kadın olsun erkek olsun eşinin ailesini düşünmeyen eşlere sinir oluyorum, gelinin attığı trip buna bir örnek... Bence her iki ailenin de gönlü alınmalı eşit oranda ya da ekilecekse ikisi de aynı oranda ekilmeli.selam kızlar.beni tanıyanlar bilir.tek oğlum var.eylül de 3 yıllık evli olacaklar.bugüne kadar sorun yaşamadık çok şükür ,gerçi bugünden sonra da yaşamayız.karakterime aykırı çünkü.kırılırım ama kimseye belli etmem.
oğlum gelinim de olsa.
şimdi sizlere bir konuda fikir danışacağım.gelinimin ailesi de istanbul da,biz de.ama ailesinin istanbul dışında bir yazlığı var.her bayram(bayramdan önce)ailesinin yazlığına toplanıp gidiyorlar,anne baba,kızkardeşler falan.
geçen sene ramazan bayramında,oğlum işlerinden dolayı önceden gidemedi.bayramın birinci günü,bizimle bayramlaştıktan sonra,öğlende yola çıkıp gitti.kurban bayramında,onlarla birlikte kurban kestiler.arife günü,bayramın birinci günü oradaydılar.2.günü piknik yaptılar.3.günü nihayetinde bizdelerdi ama onda da gelinim surat yaptı.hep beraber bir yere gideceklermiş,planları bozuldu diye.
geçen sene ben bozuldum ama eşim açıkça tavrını koydu.bundan sonra bayramlarda ,bizimle bayramlaşmadan,bir yere gidemezler diye.
ama gelgelelim geçen pazar bana,oğlum anne biz bayram da,yine onlarla gideceğiz,sen babama söyle dedi.o anda hiç birşey söyleyemedim.tek evladım.ve ben bayramlarda yalnızım.
burada çocukları rahat bırakın diyen gelinler olacaktır.temmuzda tatillerini ayarladılar.yani öyle her zaman dipdibe bir durum yok.istedikleri zaman gidip,istedikleri zaman gelirler.kimse karışmaz.
eşime söylemeye çekiniyorum.çok üzülür.sizce araya girmelimiyim.yoksa bırakayım,ne halleri varsa görsünler mi?
İyi yere tezgah açmış bu aileKızın babasi her bayramda soframda olacaksınız diye şart koşuyormuş karşı tarafin analik babalik hakları umrunda değil gel de bu dünürlerle aran iyi olsun, boylesi ile bir araya gelsem 1 agir 2 hafif yarali çıkar o ortamdan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?