yanlış mı düşünüyorum?

Keşke sizin gibi kayınvalidem olsa
biz ev alacağımız dönem siz de oğlunuza ev bakıyordunuz hatırlıyorum

bence sessiz kalın oğlunuza karşı ama üzüldüğünüzü de belli edin
telefon ettiğinde açmayın , gelecekleri zaman da müsait değiliz deyin.

Ya varya onca eziyet çekiyoruz, hastalandıklarında ölüp ölüp diriliyoruz ama güçlü durmak zorunda kalıyoruz. Yıllarca kahırlarını çekiyoruz. İyi bir gelecek için çalışıyoruz. Sonra da büyüyünce bir bayramda yanımıza gelmiyorlar. Allah hayırlı evlat versin.
Ben büyük konuşmak istemiyorum ama eğer benim evlatlarımdan herhangi biri böyle bir şey yaparsa vermiş olduğum maddi manevi bütün imkanları ellerinden alırım bir daha suratlarına bakmam. Bir bayram var. Tek evladınız var. O da ziyaretinize gelmeyecekse of ki ne of!

Bütün bayramı neden orada geçiriyorlar. Gelinin aileside sizinle aynı şehirde yanlış anlamadıysam. Açıkcası kırılmakla çok haklısınız. En kötü ilk gün kahvaltıya gelebilirler, öğlen yola çıkabilirler. Gelini bilmem ama oğlunuz neden demiyor, bu bayram da benim ailemle de geçirelim diye

Ne kadar daha melek olacaksınız?
Sizi ve eşinizi üzmelerine müsaade etmeyin.
Gelinin ki ana-babaysa sizde anne babasınız.Gelin hanımın bencilliği yüzünden neden her bayramı kimsesiz gibi geçiriyorsunuz? Üzüldüm şimdi size

Sizi yorumlarınızdan hatırlıyorum, nadir bulunan anlayışlı kayınvalidelerdensiniz. Yani her bayram mutlaka bayramlaşılır, yangından mal kaçırır gibi ailesine gitmek biraz garip geldi bana. Bayram dışı birbirlerini görmüyorlar mı? Normal zamanda çok sık gidip geliyorlarsa belki orda geçirelim demiş olabilirler ama bayramlaşıp gitmeleri uygun olurdu tabi.

Bence arada kalmayın, oğlunuzla konuşun babasıyla konuşsun...Benim kv olsa mesela benle asla konuşmaz, küser, oğluyla bayramlaşır benim de özür dileyene kadar suratıma bile bakmazdı.... (Siz öyle olmayın tabi :) )

Benim anlamadığım gelinin annesi babası nasıl bu kadarına tamam diyor? Valla kovar beni annem :)
kızım sen bir evin bir gelinisin, bayramın kaçıncı günü oldu ziyarete gitmedin, ayıp degil mi? diye.
Vallahi ben şahsen kızıma derim bunu turuncu,az çok beni bilirsin,haktan yanayımdır.
Fakat gelinlerim olunca anneleri der mi,demezse kendileri düşünmez mi,oğlanlar demezmi buda böyle olmalı,nsıl öğretilir ki bunlar
Ben de giderim ilk günden,bayılınmadığımız halde.
Güler konuşur muhabbet ederim,eşimin hatırı için yaparım bunu,benden beklentisi olmadığı halde...
Böyle dört gözle beklenen insanlar neden gitmez,iğne üzerinde gibi oturur anlamıyorum.

Bit kadar kayinvalidemi sevmeyen bir gelin olaraktan bence yanlis yapiyorlar.Bir bayram sizinle gecirip diger bayram gelin hanim ailesiyle gecirebilir.Yada her bayram biraz sizle biraz onlarla.Kendide ana veya olacak kendi kayinvalide oldugunda ah vah der de is isten gecer

Çok haklısınız ama bırakın oğlunuz kendi söylesin babasına siz araya gitmeyin bayramlarda anne babaya gidilmeyecek elleri opulmeyecekse ne zaman gidilecek

Iyi kayinvalidelikte bi yere kadar.
Bizde bazen direk benim aileme gideriz ve daha cok benim ailemin yaninda oluruz ama benim ailem farkli bir sehirde. Kv ile ayni sehirdeyiz. Ama ilk gun kvye ugrayip sonra yola cikacagiz.

Birde gelinin ailesi hareketli bi aile sanirim. Oglunuzda seviyor orda olmayi. Benim ailemde ne zaman toplansak biseyler yaparlar guzel gecer ama kayinvalidemlerde sadece otururuz. Yine de anneye ugramamak olmaz ama...

Ama bunları desen cevap hazır janet"anasın tabi yapacaktın,bu senin görevin"evlatlarında görevleri var,evlatlık yapmak gibi, ama olmaz,oraları karıştırmayacağız,böyleuzaktan bakacağız çocuklarımıza,beklenen bu

Bizim gelınımız de böyle
kendı yedi sülalesi hep erkek kardesımın evınde
bir gün de anne baba abla gelın dıye bizi çağırmaz

kötülüğümüz dokunsaydı neyse,
yasadıgı bu maddi imkanların tamamını aileme borçlu ama insan nankör olunca böyle oluyor

iyiye kötü ,kötüye iyi düşer zaten
ben de ıyıyım kötü bir kv dem var

Al benden de o kadar bizim gelinde aynı bizde gelin olduk ama hiç bunlar gibi yapmadık o zaman anasiz babasız koca bulsalarmis

Tüm yorumlarınızı şimdi okudum tam da düşündüğümü yazmışsınız...Sizi sevememiş olabilir ama bu sizin kötü bir insan olduğunuz anlamına gelmez. Aile yapısından gelen bir gaz da var sanki, hani melek olsa sevilmeyecek sırf kayınvalide olduğu için.

Ben de tam tersi kayınvalidemi çok severdim , neredeyse ailemden çok onlara giderdim, rahattım olduğum gibiydim, içtendim...DERKEN....meğersem benim içtenlik olarak gördüğüm olduğum gibi olduğum tüm hareketlerim deftere yazılmış üstüne yorumlar yapılmış, benle küsülüp aileme şikayet edilmişim. Ne asosyalliğim kalmış, ne görgüsüzlüğüm. ( kv nin eski apartmanında oturuyorum ve komşularından birine merhaba dememişim sebep bu, oysa sabah erkenden çıkıp gece geliyorum eve kimseyi tanımıyorum, çoğu zaman şuursuz şekilde yorgun olarak eve gidiyorum).Hayatımın şokunu yaşattı kv bana, ömrüm boyunca unutmam. Daha neler neler.....Dolayısıyla asla sevmiyorum ama eşimin hatrı için yapılması gerekenleri yapıyorum, normalde yemeğe çağıracaktım iftara ama çağırmadım niye yorayım kendimi? Yanında asla özelimi anlatmıyorum, genel konuşuyorum. Geçen gün konuşurken eşimin horladığını söyledim diye bana anlamlı mesaj atmış, eşim horladığı için şükredecekmişim yaşıyor diye, oysa ben eşimin sağlığı için endişe ediyorum, kadın oğlunu eleştiriyorum sanıyor.

Neyse çok anlattım ama sanırım gelininiz ilişkinizi minimumda tutmak istiyor.

Gelininiz yüz bulmuş sizin davranışlarınızdan çok güzel sömürüyor. Ailesinden kopamıyor anlaşılan. Tamam her zaman sizin yanınızda olamazlar ama cidden abartmışlar artık. Bir bayrama sizle, bir bayrama onlarla başlasınlar. Ayıp ediyorlar. Tek suç gelinde de değil. Oğlunuz çok pasif demek ki gelin hanım oynatıyor istediği gibi. Karısına dönüp "Neden surat asıyorsun 2 gündür sizdeyiz" diyemiyor mu? Oğlan da gelin de sizi umursamıyor anlaşılan. Tavrınızı koyun ortaya iyi olmak kimseye yaramıyor.

Sizin adınıza üzüldüm . Keşke oglunuzun eşi daha anlayışlı olsaydı. Ben evli değilim ama düşünüyorum da evlenmiş olsam da karşı tarafın ailesi ile kendi aileme eşit davranirdim. Sevgiliyken bile dikkat etmeye calisiyordum bunlara. Evliyseniz hayli hayli dikkat ederdim. Bu biraz gelininizle alakali. Huylu huyundan vazgeçmez ne yazık ki.

Oglunuza uzuldugunuzu düzgün bir dille söyleyin bence. Eşini de o idare etsin. Tek oğlunuz bayramda görmek en doğal hakkınız. Bayram zaten büyükleri ziyaret ile tadina varılır. Her büyüğü ziyaret Edip elini öperek menmun ederek.

Eşin haklı
Bir bayram gününde size geldiklerinde surat yapiyorlarsa cagrilmadan oğlunuz düşünüp benim aileme de ugrayalim demiyorsa bende normal zamanlarda onların yüzüne bakmazdim

Bence dümdüz söyleyin eşinize

hunter7 eşim tek çocuk ve kendi araya zaman koysa ben çeker götürürüm "Annen gönül koyar, o kadıncağızın bi evladı var sensin, hadi sürpriz yapalım bu hafta" vb. diye. Bi kötülüğü yok, bi şeyi yok kadının; bir günümü sabahtan akşama da memnuniyetle döne oynaya geçiririm yanında. Ama ben sizin oğlanın da gelinin de çok şımardığını, hatır gönül bilmediğini düşünüyorum.Bir gün lütfedip gelecek de hanımefendi, bi de suratı sirke satacak "Derdin ne kızım senin bi söyle bakayım her bayram bu suratın hali ne? Biz de meraklı değiliz senin o kaknem suratına, arada çocuğum var, sen de bi zahmet o suratını düzelt asabımı bozma benim" diye çok pis paylardım... Ayarım da yok zaten.

Siz her şeyleri serivermişsiniz önlerine (Birkaç konunuzdan hatırlıyorum sanki), size de görev olmuş sanki ne minnet var ne teşekkür onlar tarafından. Yerinizde olsam eşime gelene kadar ben tavır koymuştum bile, her türlü desteği de kesmiştim. Gitsinler gelinin anasıgile yapışık yaşasınlar, oğlunuz önünde sonunda anlar.

Yok kız iyiye iyi de düşüyor, ben istisnayım. :))
Kv-annem-ben kızlar grubu gibi babam-eşim-kpe karşı voltranız
Annem arada damada beni satsa da idare ediyoruz tabi :))

Bence haklısınız. Ben büyüklerinden çok kötü davranışlar görmüş bir gelin olarak söylüyorum, kesinlikle siz haklısınız.
Bırakın oğlunuz kendisi söylesin babasına.
Bir de bu hayatta hiçbir şeyi içinize atmayın. Kırıldığınızı, üzüldüğünüzü belli edin.
Belli edin ki, karşı tarafta çok haklıymış gibi surat yapmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…