yanlış mı düşünüyorum?

merhaba, bi aile dostunuz vs varsa oglunuz ile o görüşsün, oğlunuzun deger verdigi biri olabilir.bu durumun ailesini yani sizleri incittiğini..boylece siz yüzgöz olmamış olursunuz..

aylardir kulube girmeyip de girer girmez konunuzu ve huznunuzu gormek beni cok uzdu. yorumlarinizi bilir, nickinizi tanirim.

yasadiginiz hayal kirikligi cok anlasilir ve size haksizsiniz da diyemem ama bu bir gercek ki her zaman -bir sekilde- kiz tarafina daha bir yakinlik olur. ileride cocuk oldugunda da mesela anneanneye daha yakin olunur vs...

hosgoru onlari size cekecek en buyuk iksir elinizde. ona siginin, esinizin gonlunu yapacak bir sekilde durumu idare edin. var o guc sizde :)

Yok benim kv kin bağlıyor, taaaa 5 sene önceki "bakışımı" yalan değil o an öyle bakmışım onu bile unutmuyor. Kv de psikolojik rahatsızlık var ondan çok da takmıyorum artık hastalığına veriyorum, yoksa çok takıyordum bozuluyordum. Çocuklarına hiç laf ettirmiyor, sürekli koruma kalkanında çocukları.

Yazmayayım yazmayayım dedim ama yani bu da yüzsüzlük. Kendinizi kullandırıyorsunuz resmen. Bankamatik misiniz siz? Biraz sert yazdım biliyorum ama birisinin sizi silkeleyip kendine getirmesi lazım. Aile olmak bu değil.

Ödediğiniz daire kimin üstüne?

oğlunuz biraz hanım köylü sanırım. Biz her bayramı ikiye bölüm iki aileninde ellerini öpmeye gideriz, ne demekmiş sadece kız tarafına gitmek?? Eşim sadece senin annenlerle tatile gidelim dese bile razı olmam yani yazık günah o da anne..Kusura bakmayın ama gelininiz beş para etmezmiş ki oğlunuz da ona benzemeye başlamış gibi görünüyor.
Allah yardımcınız olsun

Bir kaç yorum daha olmuş, bayramlara sanki çok anlam yüklüyoruz diye, ben de böyle düşünüyorum, uzakta olmadıktan sonra aynı şehirde iken insan ne de olsa sürekli görüşüyoruz diye tatile gitmek dinlenmek istiyor açıkçası. Bayram demek bizler için tatil demek oldu çünkü iptal edilemeyen tek tatil. Yıllık izinlerimizi bile her an iptal olacak korkusuyla kullandığımız için, bayramı değerlendirmek istiyoruz. Ben eşimle aynı anda izin bile alamıyorum çoğu zaman, bayramda bu da denk geldiğinden güzel oluyor tabi. Bunu bu hale getiren bizler değiliz çalışma sistemi. Hem ataerkil sistemi devam ettirip, hem kapitalist sistemde çalışmak dengeleri sağlayamıyor maalesef... En azından benim açımdan durum bu. Bayram olunca esasen büyükleri ziyaret etmek isterken artık tek isteğim dinlenmek oluyor ama bu bayram tatil çok az dolayasıyla bir yere gitmiyoruz. Ve ev gezmesi benim için daha büyük yorgunluk, sessiz sakin dinlenmeye ihtiyacım var çünkü.

ben size katılmıyorum maalesef..her bayram eşinin ailesiyle tatile gidebilen bir insan bir bayramda da kendi annesine hadi birlikte tatile gidelim diyebilmeli..buradaki sorun eşler ailelere kusura bakmayın biz tatilimizi değerlendirmek istiyoruz demiyor. Her bayramı gelin hanım ailesiyle geçirmeye çalışıyor. Bu durum sizin bahsettiğinizden çok daha farklı ve bencilce..

,
mesele oğlumun bayramlaşıp bayramlaşmaması değil hanımefendi.siz konuyu tam okumamışsınız sanırım.bayramdan sonra bile,bayramlaşmaya gelinmemesi,3. gün gelindiği halde,surat yapılması.arifeden veya 3 gün önceden gidilip,gitmeden önce,bir uğrayıp,bayramlaşılmaması.

oğlum tabiki geliyor.dediğim gibi geçen ramazan bayramında,gelinim çok önceden gitti.giderken usulen arayıp,ya da gelip bayramlaşsaydı yine tamam.bayram sabahı oğlum tek geldi.kahvaltımızı yaptık.anneanne ve dedeye gittik.2- saat oturduktan sonra oğlum da yola çıktı ki oğlum yola çıkana kadar telefonla sürekli taciz edildi.nerede kaldın diye.benim oğlum 2.gün gitseydi,olacakları düşünemiyorum bile.

neyse.herkes ektiğini biçecek.ayrıca oğluma 15 dakika uzaklıkta oturuyorm ama öyle her istediğimde göremiyorum.15 gün de bir görüşürüz.

benim yazlığım olsa,eminim gelinim,yine ailesiyle birlikte olmak isterdi.en azından,bayramın 1.günü ailesiyle bayramlaşmadan asla gelmezdi.

tatilleri var.15 gün sonra çıkacaklar.ayrıca tek başlarına kalıp,kafa dinlemek istediklerini söyleselerdi.yine anlayışla karşılayabilirdim.diğer tarafla,cümbür cemaat gidilecekti diyorum.onlar gitmeyince vazgeçilen bir tatil.ev gezmesi dediğiniz,sadece benim yaşlı annem babam,akşam üstü zaten kalkılıp,diğe tarafa geçiyorlar.2.3 gün zaten oaradalar.ve gelince gelinimin surat yapması.bütün mesele bu.

vallahi hayatımda ilk defa dün oğluma telefonda sesimi yükselttim.kızgınlığımı,kırgınlığımı anladılar.tabi şimdi gitmiyorlar ama gelinin anne ve babası da istanbul da olacaklarmış.bu yüzden gitmediklerini düşünüyorum.

neyse ,sonunda içimdekileri söyledim.bizleri sadece banka gibi görüyorsunuz dedim.oğlum çok bozuldu ama birşey de diyemedi.çok kafamı kızdırırsanız dedim.eviniz de oturursunuz ama,diğer türlüsü avcunuzu yalarsınız.yardım edilecek bir sürü kurum var. hiç olmazsa,kıymet bilen insanlara kısmet olur dedim.bilmiyorum ağır mı konuştum???

Ben kendi açımdan örnek verdim, sizin durum farklı tabi. Her ailenin kendi dinamiği farklıdır. Naçizane tavsiyem oğlunuza karşı da beklentilerinizi açıkça belirtmeniz. Hatta gelininize de. Çünkü farklı düşünülebiliyor. Benim kv de hep beklentilerini ben anlayayım isterdi , oysa çok farklı kültürlerden aile yapısından geliyorsunuz insan anlayamayabiliyor. Bana her darılıp küstüğünde inanılmaz moralim bozulurdu, keşke baştan söyleseydi mesela...

Benim annem bu konuda açıktır, hep der düzeniniz olsun, atıyorum bayram sabahları kv n de kahvaltı yap, sonra bize gelirsin sonra gez gibi ama bizde halen oturmuş bir düzen yok.

ev inşallah sizin üstünüzedir
benim şu an oturduğum ev oğlumun üstüne.bekarken almıştık.tapu işleriyle o uğraştığı için öyle oldu.

onarın oturduğu ev ise eşimin üstüne çünkü kredi çekti.öyle olması gerekiyormuş.ama eşimin babasından kalan,bir ev ve arsa var.yine eşimin üstüne.onları ileride bir huzurevine bağışlayıp,paşa paşa bakılmayı düşünüyoruz.

söyleyene değil söyletene bak demişler oh iyi demişsin, doğru yani en azından sevaba girerdin kuruma yardım etsen,ağır falan olmamış, önemli olan bunları duyana kadar uğraşmamaktı zaten, insan az insaflı olur, abla bak annemin telefonu bozuldu, dün telefon aldım babamdan kalan bir miktar para var onun içinden aldım, kendi maaşımı katmadım, o evimizin diyorum hak geçer diyorum, ha alsam eşim bozulur mu hayır ama işte bozulacak kıvama getirmemek lazım

valla canım burda hiç anlaşılmayacak bişey yok, kültür dediğin farklı bişey, bak arkadaşımın kp i orda oldukları her cuma namaz sonrası oflayıf puflarmış, sebebini sonradan öğrendi kız, onlarda kp cumadan gelince eli öpülürmüş ha bak bu kültürdür herkes bilmeyebilir, ama bayramın son günü lütfedip kayınvalidene gelmişsin orda da surat asılmayacağını herkes bilir kültürel değil aile terbiyesiyle alakalı bişey bu

Yanlış anlaşılmasın ben kendi açımdan örnek verdim...Her ailenin, dinamiği beklentisi farklı. Ben bu sene tüm özel günlerde hep kv ile birlikte olmak zorunda kaldım, sırf mutlu olsun diye...Kendi aileme doğru düzgün gidemedik bile. Böyle olunca kıymetli oluyorum, başka türlü küsülüyor. Ben ne yapayım şimdi?

Tabi ki öyle, ama o konuda yorum yapmak istemedim ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…