yanlış mı düşünüyorum?

ya beni bir kenara bırak.azıcık kıymet bilseler,eşim onlara dünyaları verir.öyle bir insan,benim anneme babama bakıyor yani ne diyeyim.faturalarını öder,kiralarına yardımcı olur.yeğenlerime ki ikisi de delikanlı çocuk,sürekli harçlık verir.aynı şekilde kendi ailesine de öyle.
ama bu adamın kıymetini bilmiyorlar.iyidir ama bir lafla da gemileri yakar.bu yüzden,geçen sene i olaydan sonra,bu mülk bağışlama işini birkaç kez dillendirdi.ben de destekliyorum.daha makbule geçeceğini düşünüyorum.

doğru düşünmüşsünüz tırnağın varsa başını kaşı ahir zamandayız abla kimseden fayda bekleme, durum ortada zaten, felaket tellalı olmayayım da çocuk olunca hepten çekmeye çalışır o gelin oğlunu

hunter7 sanırım uzun süredir gelen bir ilgisizlik kopukluk var konuyu tam okuyamıyorum ama bu olay da tuz biber olmuş sanki. Eşinizin mal bağışlama fikrini de okuyunca durumun vehametini anladım. Umarım düzelir durumunuz iyi niyetiniz suiistimal edilmez.

aynen ondan korkuyorum.annesi 3 torun büyütmüş açıkça söyledi,ben bakamam diye.sen bakarsın diyorlar.seve seve bakarım.ama böyle kadir kıymet bilmezlerse zor.evlat hatırı da bir yere kadar diyorum.

aynen ondan korkuyorum.annesi 3 torun büyütmüş açıkça söyledi,ben bakamam diye.sen bakarsın diyorlar.seve seve bakarım.ama böyle kadir kıymet bilmezlerse zor.evlat hatırı da bir yere kadar diyorum.

surat asıp kusur bulacaksa hiç girme o topa
ne güzel cefa çekme kısmı sizinle sefa sürme kısmı kız tarafıyla

evlendiğinden beri böyle,bizim ailemiz de kız çocuk yok.el üstünde tutulur,gelinim.ama sanırım karşı taraftan fazla yüz verme diye öğütlenmiş.evine gitmeyiz. arayıp,illa gelin diye darlamayız.ne isterse olur.aldığımız eve tadilat yaptık.iğnesine kadar gelinimin istediği şey oldu.o zaman çalışıyordu.aylarca ben koşturdum,istediği olsun diye.

eşim mala mülke önem vermez.ben emanetçiyim ,diye düşünür.tek evladımızın sıkıntı çekmeden,refah içinde yaşamasını ister.biz gençliğimiz de çok çektik.o çekmesin der.karşılığında,istediği güler yüz.onu da çok görürlerse,dediğini yapar.
onlarda mal elden gitmesin diye,iyi davranacaklarsa varsın yapmasınlar.

ben oğlumu tok gözlü yetiştirdim.o da elinde varsa,yardım eder dağıtır.ama evlendikten sonra farklı düşünmeye başladıysa bilemem,bu da onların sorunu.

korkuyorum zaten,allah korusun birşey olursa ben suçlu olurum.zaten vicdan azabı yeter bana.bir de onalrın,iyi bakamadın triplerini çekemem.

bu işler o kadar zor ki...bende görümce olunca anladım, iki ucu keskin bıçak ne desen olmuyo bazen, geçinmek istemeyen adamla geçinemiyosun

Sizin gibi iyi niyetli insanlara "yüz verse " ne olur allah aşkına....Evliliğimdeki en büyük isteğim, "gitmediniz gelmediniz " demeyen bir kv-kp (malesef öyleler). Üstelik yanyana oturuyoruz. Böyle anlayışlı kv kp olsa sürekli gitmek isterim, gidemezsem arar sorarım. Ha şimdi de yapıyorum ama inanın gönülsüz.

Gelininizdeki zihniyet bu evet, bu aileden de kaynaklı olabilir ama eğer içinde varsa konuşmakla düzeltilebilir, içinde yoksa yapılacak bir şey yok gibi. Siz oğlunuzla konuştunuz sanırım, bundan sonraki tavırları nasıl olacak önemli olan o. Benim kv ailemizden güvendiği birine anlatmıştı durumları o da benimle konuştu, keşke yüzyüze konuşsaydık ama bu da olabilir belki...Çünkü ben kendi hayatımla meşgulken ve gerçekten çok sıkıntılı dönemler yaşarken (işte sıkıntılar, eşimin soğukluğu, babamın kanser olması, kardeşimle ilgili sıkıntılar hepsi üst üste) kv benden ilgi beklermiş, oysaki inanın her hafta gidilir görüşülürdü, bir kaç hafta üst üste gidemedik diye benimle küstü bayramımı kutlamadı vs vs . Siz böyle yapın demiyorum iyice soğutursunuz ama bir an önce beklentilerin ortaya konması lazım gibi.

Okudukça sinirlerim bozuluyor. Ya böyle bir anne baba nasıl üzülebilir? Allah vicdan versın. Gelininizin sonunu iyi görmüyorum. Allah onu da aynı kendisi gibi insanla karşılaştırsın.
Sakin hunter hanım. Sakın çocuğuna ba de bakmayın. Böyle gelinleri çok yakın tanıyorum. Yok bakamadı. Yok yemeğini yetiremedi. Yok ağzını kağıt havlu ile sildi . Yok yanağından öptü. Eğer torun da size çok düşkün olursa yandığınızın resmidir. Hiç o topa girmeyin
Eşinizle hayatınızı yaşayın. Hem yabancılara ödemiyoruz hem de eski kafa yaşıyoruz. Hiç torun bakan avrupalı gördünüz mü? Hep turlara çıkıyorlar. Siz de yapın. Oğlunuz bu yaşamı seçtiyse; siz de yaşamınızı yeniden düzenleyin.

bu işler o kadar zor ki...bende görümce olunca anladım, iki ucu keskin bıçak ne desen olmuyo bazen, geçinmek istemeyen adamla geçinemiyosun
Yeni nesil tanımadan bıçak çekiyor. Anneleri bakışlarına bile müdahale ederken görünce kv gözünün üstünde kaşın var derse batıyor. Cinnet sebebi

valla malesef siz iyi oldukça karşı taraf böyle denk geliyor, kıymet bilinmiyor, siz bu geline daha ne yapacaksınız allah aşkına.. dediğiniz gibi beklediğiniz sadece güleryüz, bu kadar mı zor.. ama dediğiniz gibi o şartlanmış iyi geçinmemeye..

madem çalışmayacak, sizin veya annesinin bakmasına ne gerek var ki..
çalışırken konuşuluyordu bu konu.şimdi zaten işten çıktı.gerek kalmadı.bu saatten sonra da işe girmez artık.girmesin de otursun,çocuğunu büyütsün.ama lüksü de seviyor.bakalım nasıl altından kalkacaklar.

hunter7 ablacım sizin kadar naif düşünceli bir insana böyle bir gelin
Ben sizin daha gelin bebeğini kaybettiğinde açtığınız konuda anlamıştım ne kadar iyi yürekli olduğunuzu bu ilişkinin sizin sabrınızla yürüdüğünü ama yapmayın kendinize bunu değer vermeyen birine fazla değer vermeyin
Bende gelinim sizin gibi bir kayınvalidem olsa aramak sormak bir yana ciddi ciddi başımın üstünde taşırım çok iyi niyetlisiniz ama bırakın bu konuyu eşiniz halletsin bazen iyi bir sınır çizmek daha iyidir bu bayram başka bişey tatil değil ki benim ailem varsa bu adamda ağaç konuğundan çıkmadı ya

Biz her bayram sabahı kayınvaldeme yemeğe g

Gelinin ailesinin durumu çok mu iyi,çok lüks içinde mi büyümüş Öyle olsa babasının kredisini neden kız ödesin.
Yok öyle bir dünya lüks istiyorsa çalışacak . Hani diyecem hiç çalışmamış olsa neyse.

Neka ekmek oka köfte diye bir söz vardır. Oğlunuzla bile bile evlendi. Ablalarıyla yarışmasına gerek yok.
Bunun gelin olmakla ,kız olmakla alakası yok.İnsan olmakla alakalı birşey.

Zaten aynı semtte bile az görüşüyormuşsunuz . Biraz daha uzak durun . Bakalım akıllarınıza gelecekmisiniz.

Ama torun eminim yelkenlerinizi tekrar suya düşürecektir.

Hayırlısı olsun

Lütfen yanlış anlamayın, sakın kızmayın da sizin gelin gibi olan kişilere hayatta gıcık oluyorum. Bir insan dört ayağının üstüne bu kadar mı düşer ya... Kv evini alsın, lafına sözüne eşyaya evine karışmasın rahat rahat kocanla yaşa, üstüne üstlük çalışırsa Kv yine bakacak olsun, çalışmak isterse kp iş ayarlasın, ama yok çalışma, hem bunca rahata kon hemde lükse düşkün ol. Tabiki olsun helali hoştur elbet ancak bu kocanın ailesine de bir bayram el öpmeye git yahu.

Biz eşimizin ailesi için ne lafları yuttuk, tek bir lira bile hediyeleri olmazken manevi olarak yanımızda bile olmadılar, olmadıkları gibi türlü borçlarını ödedik, çalışa didine evi eşyayı aldık, şimdi bebek yolda çalışmama lüksüm yok mecbur bakıcı bulacağız . Düşünün üstümüzdeki stresi...

Allah şu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine, gelininize biraz vefa merhamet versin. İnşallah bundan sonraki bayramlar çocuğunuzla torununuzla güzel günleriniz olsun.

dediklerinize sonunu kadar katılıyorum...eliniz ayağınız tutuyor iken hemde eşiniz yanında iken gidin turlara,gezmelere...onlar sizin peşinize düşsün AH ANAM,AH BABAM desin..demez isede kendi bilir onlarında çocukları var...gördüklerini yapacaklar
ben gecenin 11 de .....gece yarısı 2 de annesine bayramlaşmaya (seyahate giderken ugrayanları ) gelenleri biliyorum..onun için sallayın gitsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…