Ben gelin ve evlat olarak bu konuda eski kafalıyım :)
Eşim de öyle... biz de bayramlarda tatil ayarlanmaz. Başka zaman imkanlarımız geniş olduğu için sorun da etmeyiz.
Ve iki aileye de bu konuda eşit mesafedeyiz.
Evlendiğimden beri Bayram’ın birinci günü kahvaltı kayınvalidemde yaparız.
Sonra çıkar bir kaç bayram ziyareti,
Bizimkilerde de akşam toplanırız.
Kayınvalidem için ilk gidilen yer onun evi olması çok önemli, onun gönlü olur :)
Annem ailenin büyüğü İstanbul’da, akşam herkes ona gelir, orada bayramlaşma olur. E biz de o vakit gideriz.
Ben orada toplanılmasını anlıyorum; gelinin gitme isteğini de. Mesafeler ne bilmiyorum, ana oluru varsa, kahvaltıya size gelsinler, bayramlaşma olsun, sonra geçsinler, yetişirler.
Eğer mesafeden dolayı mümkün değilse,
Kusura bakmasınlar ama geçmiş bayramlarda suyunu çıkarmayacaklardı :)
Bence söyleyin oğlunuza.
Ama kötü olacaksınız. Zoraki bir şekilde size gelip bayramlaşmasının hiç bir anlamı olmayacak. Keşke oğlunuz ince düşünceli biri olsa da bu konuda müdahale etmek zorunda kalmasanız...
mesafede sorun yok.hepimiz istanbuldayız.ben arife günüden oraya gitmelerine birşey demiyordum.çünkü kızkardeşleri falan hep beraber kalabalık oluyorlar.kahvaltıdan sonra,anneannesi ve dedesine gelecekler.biz orada oluyoruz.akşam a kadar bir kaç saat bizimleler,2.3. gün ne isterlerse yapsınlar.üstelik temmuz da da yıllık tatillerine gidecekler.benim hoşuma gidiyor,onların gezmesi.benim gençlikte yapamadıklarımı,gelinim yapsın.ama dozunu ayarlayamıyor bunlar.yüz verdikçe astarını istiyorlar.
Birincisi madem gelmiyorlar, kendileri söylemeliler
İkincisi bu işler hep bana diye olmaz
Mutlaka sizin gibi güzel bir ailenin gönlünü almalı, bu kadar hassas olmasanızda size karşı görevleri var ve en azından görev gibi görmeli
Fakat şuna da karşıyım, bayram önceden belli. Hatalı olduğunu düşünsemde eşinin baskısı ile kurban bayramında geldiyse tolere edilebilir, bende program yaptıysam bozulsun istemem.
Burda yapılması gereken değiştirerek gitmek
Bir bayram ilk gün sizdelerse öbüründe oraya gitmeliler.
Yada duruma göre " samimi " hareket etmeliler
Biz ilk bayram ben hasta olduğum için gidemeyecektik, belki annem bile bana gelecekti, - sırtım tamamen tutulmuştu yola çıkamıyordum.
Aradık söyledik, üzüldüler ama bsy demediler
Ertesi gün özel araç programı çıkınca canım yana yana gitim ben istedim pişman değilim.
İlla kalın diye ısrar ettiler eşim yumuşak yüzlüdür kabul ettik - bende net olamadım
2. gün akşam 11 de evdeydim bilet bulamadık annemi göremeden bayram bitti ama asla kızmadı şartlar öyle gelişmişti
Ben kalabalık bayrama alışkınım, ama evlendiğimden beri olmadı bir türlü denk düşmedi.
Bu işlerin kesin yolu olmaz önemli olan samimiyettir.
kurbanı babasıyla kesmek istedi gelinim,bir kişi eksikmiş.oraya katıldı.tamam dedik. birinci gün çok yorgun oldukalrı için orada kalmışlar.2.gün mangal yapılmış.akşamına evlerine döndüler.3.gün anneanne ve dedeye geldiler.biz de oaray gittik.orada bayramlaştık.gelinimin orada suratı asıldı.tekrar piknik için plan yapmışlar.eşim çok kızdı.bir daha surat yapacaksa gelmesin dedi.uzun uzun konuştuk oğlumla.özürler dilendi.hatta gelinim.ban uzun bir mesaj yazmıştı.özür için.biz de uzatmadık.
ama bu sene de aynı şeyleri yapmak istiyorlar.araya da beni sokarak.eşim 62 yaşında,gelenekçi bir adam olmamasına rağmen,tek evladından,gelininden azıcık değer görmek istiyor.çok şey mi istiyoruz bilemiyorum.
kurbanı babasıyla kesmek istedi gelinim,bir kişi eksikmiş.oraya katıldı.tamam dedik. birinci gün çok yorgun oldukalrı için orada kalmışlar.2.gün mangal yapılmış.akşamına evlerine döndüler.3.gün anneanne ve dedeye geldiler.biz de oaray gittik.orada bayramlaştık.gelinimin orada suratı asıldı.tekrar piknik için plan yapmışlar.eşim çok kızdı.bir daha surat yapacaksa gelmesin dedi.uzun uzun konuştuk oğlumla.özürler dilendi.hatta gelinim.ban uzun bir mesaj yazmıştı.özür için.biz de uzatmadık.
ama bu sene de aynı şeyleri yapmak istiyorlar.araya da beni sokarak.eşim 62 yaşında,gelenekçi bir adam olmamasına rağmen,tek evladından,gelininden azıcık değer görmek istiyor.çok şey mi istiyoruz bilemiyorum.
Ay siz ne tatlı bir İnsansınız, gelip sımsıkı sarılıp öpesin geldi sizi anne diye :)
Gelininiz düşüncesizlik değil bencillik ediyor ama diğer arkadaşların dediği gibi asıl arayı bulması gereken oğlunuz...
Bence oğlunuza açık açık, bak oğlum beni bilirsin kırılmam darılmam normalde ama sen bizim tek evladımızsın, babanı ve beni anlamaya çalış. Eşin hassas bir dönemde olabilir ama bizim de kalbimiz bir seni bekliyor böyle zamanlarda. Gelinin ailesi bayra da pek neşeli pek eğlenceli olabilir ama birimde neşemiz sizsiniz.
Ben babana söyleyemem, arada bırakma beni üzülüyorum kırılıyorum... Kendin söyle bu konuyu babana ama bizi kırmayıp kalbimizi parçaladığını bilerek diyebilirsiniz.
Ne çok acıtarak ne de kırılmadığınızı düşündürmeden anlatın.
Hala gelmeyeceklerse, söyleyin adresinizi, ben geleceğim eşimle size bayramın 2. Günü :)
Benim anlamadığım gelinin annesi babası nasıl bu kadarına tamam diyor? Valla kovar beni annem :)
kızım sen bir evin bir gelinisin, bayramın kaçıncı günü oldu ziyarete gitmedin, ayıp degil mi? diye.
Bilemedim abla .
Senin gibi asil bir kadina biraz dusuncesiz bir gelin mi dustu bilemedim .
Agirligini koy bence
Baban uzuluyo
Elini opun nereye gidecekseniz gidin de ..
Patlamaz herhalde gelin hanimcim
Ilk gun ogleden sonra gitse
Azcikta o sıkılsın ...
Çok şey olur mu hiç. Hakkınız sizin de. Kurban bayramında taaa 3. güne dedeyi ve sizi bırakmakta da ayıp etmişler. Mangal kaçıyor mu? Hadi ilk gün kurban kesildi, ki akşamında gelebilirlerdi size, ikinci gün bari sizin gönlünüzü yapmalılardı.kurbanı babasıyla kesmek istedi gelinim,bir kişi eksikmiş.oraya katıldı.tamam dedik. birinci gün çok yorgun oldukalrı için orada kalmışlar.2.gün mangal yapılmış.akşamına evlerine döndüler.3.gün anneanne ve dedeye geldiler.biz de oaray gittik.orada bayramlaştık.gelinimin orada suratı asıldı.tekrar piknik için plan yapmışlar.eşim çok kızdı.bir daha surat yapacaksa gelmesin dedi.uzun uzun konuştuk oğlumla.özürler dilendi.hatta gelinim.ban uzun bir mesaj yazmıştı.özür için.biz de uzatmadık.
inanılmaz sinir oluyorum şu kafaya, o istiyo da siz istemiyo musunuz sanki. Bencil şahsiyet.. O an söyleseydiniz keşke bizim de bir oğlumuz var bizde yanımızda isteriz, adil bi paylaşım yapın çocuklar deyip gülseydiniz. Böyle patavatsız aileler aman yarabbim... 2 oğlum var Allah halden anlayan insanlarla karşılaştırsın..bence de olması gereken bu.ben de derim.ben de hep benimle olsunlar istemem.annesin de bir sorun yok.sessiz bir kadın ama babası,bir keresinde.söylemişti.bayramlarda seyranlarda,bütün kızlarını,damatlarını yanında ,kahvaltı masasında istermiş.diğer kızlarının,aileleri başka şehirlerde.zaten hep babalarının yanındalar.bizimkini de yanında istiyor.
bence de olması gereken bu.ben de derim.ben de hep benimle olsunlar istemem.annesin de bir sorun yok.sessiz bir kadın ama babası,bir keresinde.söylemişti.bayramlarda seyranlarda,bütün kızlarını,damatlarını yanında ,kahvaltı masasında istermiş.diğer kızlarının,aileleri başka şehirlerde.zaten hep babalarının yanındalar.bizimkini de yanında istiyor.
vallahi witch'ciğim,pazar günüden beri ağlıyorum.şu aralar eşimle de bozuğuz,alıp başımı gidesim var.üstelik oğlum,biliyor ve beni dah büyük bir çıkmaza sokuyor.ne yaptım da bunları hakettim diyorum
Ohoooo.... e kızın babası böyle konuşmaktan çekinmiyorsa siz daha hiç dert etmeyin.
O baba, o evlatlarını bayramda sofrasında ister de siz istemez misiniz?
Konuşsun eşiniz.
Nasıl, ne şekil gelmelerini istiyorsanız, ben soframda isterim, bayramda tek evladım var desin. Dünürünüz de kalan sağlar bizimdir diye idare etsin madem.
Yada sabah oraya gidiyorlarsa, ikindi de çıkar size gelir, akşam yemeğinizi yer, çayınızı içerler. Ne ise bu konuda isteğiniz söyleyin, evlat olarak bayram ziyareti planlamaktan acizlerse, kazık kadar olduklarında bile kulakları çekilir, yapacak bir şey yok.
Sizin bugüne kadar bir beklentiniz, bir sorununuz olmamış evlatlarınızla. Buna rağmen suratları düşerse de kendi bilecekleri iş.
Ben kötü kayınvalide olacağım belli :))
bence de olması gereken bu.ben de derim.ben de hep benimle olsunlar istemem.annesin de bir sorun yok.sessiz bir kadın ama babası,bir keresinde.söylemişti.bayramlarda seyranlarda,bütün kızlarını,damatlarını yanında ,kahvaltı masasında istermiş.diğer kızlarının,aileleri başka şehirlerde.zaten hep babalarının yanındalar.bizimkini de yanında istiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?