- 21 Ağustos 2013
- 26.656
- 55.300
- 598
Cok biliyormuş o baba. Siz de öyle bir kural koysaydınız keşke. Tek evladım bayramda seyranda yanimda isterim deseydiniz. Keşke oğlun bende babamin sofrasında olmak zorundayım tek evlatları benim deseydi. Ablacım amiyane bir tabir olacak ama oğlun yuları kaptırmıs iyice. Iyiniyetiniz suistimal edilmis. Bence arada kaynanalik yap ablam.
ben yazacaktim arkadas yazmis hepmi kibar nazik olur bir kadin masallah bende yorumlarinizi cok begeniyorum omur boyu mutlu mesut bir aile olun sizin gibi guzel aileler icimize umut oluyorAy çok teşekkür ederim ne kadar naziksiniz. ..gulumsettiniz beni...sevgiler size Aydın dan....
Ah ablacım sana kıyamam evlat yerine geçeceğimi bilsem kalkıp ben geleyim dicem, elbette haklısın öyle şey mi olur gelin hanım fazla yüz bulmuş, bu işin gelini kayınvalidesi de yok iyi insan ve kötü insan var ben bunu anladım, iyi insanlar bir araya geldim mi tadına doyum olmuyo, ama böyle bir taraf karışmıyo ses etmiyo diye tabiri caizse domuzluk yapmaya gerek yok, çok kızdım
ben babamın vefatı sonrası batman dönüşü annemle aynı apartmana geldim bayram sabahı anneme çıkar bayramlaşır annemi de alır kayınvalidemlere geçeriz akşama kadar da otururuz yer içer sohbet eder geliriz, sonra işte gelinimizin ailesine geçeriz vs vs, gönül almak bu kadar zor olmamalı, kan mı girdi araya nedir yani
yok ben de karar verdim.ben de kötü kayınvalide olacağım artık.
arifeden annesine gidiyorlar.3 kız temizlik,yemek yapıyorlar annelerine.eğlenceli orası.yeğenler kuzenler,hep biribirlerine yakınlar.eğlenceli yer.anlıyorum aslında ama eşit muamele istiyorum.
Ah ablacım sana kıyamam evlat yerine geçeceğimi bilsem kalkıp ben geleyim dicem, elbette haklısın öyle şey mi olur gelin hanım fazla yüz bulmuş, bu işin gelini kayınvalidesi de yok iyi insan ve kötü insan var ben bunu anladım, iyi insanlar bir araya geldim mi tadına doyum olmuyo, ama böyle bir taraf karışmıyo ses etmiyo diye tabiri caizse domuzluk yapmaya gerek yok, çok kızdım
ben babamın vefatı sonrası batman dönüşü annemle aynı apartmana geldim bayram sabahı anneme çıkar bayramlaşır annemi de alır kayınvalidemlere geçeriz akşama kadar da otururuz yer içer sohbet eder geliriz, sonra işte gelinimizin ailesine geçeriz vs vs, gönül almak bu kadar zor olmamalı, kan mı girdi araya nedir yani
Kalbinize sağlık kelimelerinize sağlık çok teşekkür ederim size...dilerim mutlu merhametli çocuklar yetistirelim diye bu bakış açıları aslında. ..hakeden mutlu olsun inşallah. ..size can -i gonulden teşekkür ederim güzel kelimeleriniz için. ..Sevgiler Size...ben yazacaktim arkadas yazmis hepmi kibar nazik olur bir kadin masallah bende yorumlarinizi cok begeniyorum omur boyu mutlu mesut bir aile olun sizin gibi guzel aileler icimize umut oluyor
Kalbinize sağlık kelimelerinize sağlık çok teşekkür ederim size...dilerim mutlu merhametli çocuklar yetistirelim diye bu bakış açıları aslında. ..hakeden mutlu olsun inşallah. ..size can -i gonulden teşekkür ederim güzel kelimeleriniz için. ..Sevgiler Size...
:) ablacıgım eğlensinler diye palyaço mu tutacaksın şimdi.
Bayram bu. Anne-baba ziyaret edilir. El öpülür. Gönülleri alınır.
Arifeden gel bana bir tatlı yap desen senden kötüsü olmazdı. İş kendi annesine gelince ne kadar da eğlenceli oluyor :)
Orada toplanan kalabalık bilmem kaç gün orada. Size 3-4 saat uğrayınca o kadarcık eğlenceden geri kalsınlar.
Ben oğluna git gide bilendim burada. Yazık kaç gündür ağlıyorum yazmışsın, içim gitti. İnsan annesinin bir damla gözyaşına kıyamaz.
Belki o da sizin için bu kadar önemli olduğunun farkında değildir.
Geçen bayramın özürleri dileyip bu bayram bizi yok saymak yakıştı mı diyin bakalım...
Biz de bayramda evladımızla aynı sofrada oturmak isteriz, anne baba olarak tek başımıza bayram geçirmenin bizi kırdığını fark etmiyor musunuz diyin..
ben asla birşey istemedim,gelinimden.bana geldiğinde yerinden kaldırmam.ne tatlısı???
oğlum aradı şimdi,işe geçince.vazgeçmişler gitmekten.ama ben kırıldım diye mi,babaına açıklayamayacağı için mi,yoksa,,karşı tarafta gitmekten vaz geçtiği için mi,bilemedim?gelinimn annesi babası da,bayramdan sonra yazlığa gitmeye kara vermişler.o yüzden burdalarmış.
ben asla birşey istemedim,gelinimden.bana geldiğinde yerinden kaldırmam.ne tatlısı???
oğlum aradı şimdi,işe geçince.vazgeçmişler gitmekten.ama ben kırıldım diye mi,babaına açıklayamayacağı için mi,yoksa,,karşı tarafta gitmekten vaz geçtiği için mi,bilemedim?gelinimn annesi babası da,bayramdan sonra yazlığa gitmeye kara vermişler.o yüzden burdalarmış.
İstemeyeceğini biliyorum :)
Yazlığa gidilmediği için vazgeçmişler.
Ama yine de bayram sonrası sen oğlunla ayrı konuş derim ben...
her bayram aynı stresi, üzüntüyü yaşama.
Oğlun da Kurban da plan yapılırken, aklının bir köşesinde tutsun konuştuklarını, ona göre dengeli davransın.
Hayırlısı oldu bak, böyle yapılmış planı bozsan daha keskin olacaktı. Şimdi oğlunun kulağını ayrı çekersin, planlamasını ona göre yapar, siz de yüz göz olmazsınız..
Oncelikle bence durumu babasina karsi siz idare etmeyin. Ve açikça konusulsun bu konu, netleşsin.
Evlilikte adaletli olmak gerekli. Mesela bu bayramda 4 gun tatil varsa 2 gun 2 gun bolebilirler. Veya bir bayrami kiz tarafiyla bir bayrami erkek tarafiyle gecirmeliler.
Onun disinda bir tarafin ailesi sehir disindaysa ve surekli ayni sehirde yasanan tarafla ic ice bulunuluyorsa, o zaman da tatillerde uzakta olan tarafa gidilmeli bence. Cunku gurbet de cok zor. Ben her dakika esimin ailesini goruyorum. Hep beraberler yeme icme sohbet muhabbet. Ve hep onlar icin yemek, hizmet, cay, masraf yapiyorum. Ben onun icin fedakarlik yapmişsam senede sayili gun ailemi goruyorsam bana da yazik, beni de dusunmeliler. Tabi durum tam boyle de olmuyor, esimin ailesi hala tatillerde dagin basindaki koylerine cagirir, gitmedigimiz tatillerde trip atarlar.
Yani en guzeli esitlik saglayabilmek, zor tabi herkes kendi ailesini gormeyi daha cok istiyor. Ama yetiskin insanlarin kendine soz gecirebilmesi lazim.
gitmediler ama gelecekler mi bakalım o da sorun olmasın şimdi
iyi bari, bu seferlik konu kendiliğinden çözülmüş, bence hemen bir program yapıp plan değişmesine müsade etmeyin. kahvaltıya bekliyoruz o halde şimdiden başladım hazırlıklara vs deyin, gibi.... ama bayram geçince de oğlunuzu karşınıza alıp her bayram yaşanan bu belirsizlikten dolayı kırıldığınızı bu ziyaret-bayramlaşma faslını bir rutine oturtmak istediğinizi açıkça belirtin.şehir dışında değiller.hepimiz istanbuldayız.sadece yazlıkları var,oraya giderler.yazlıkları yakın.istedikleri zaman bizimkiler de gidip kalıyorlar.
yok benden dolayı vazgeçilmedi ki,sorun yapsınlar.onun ailesi de istanbulda kalmaya karar vermişler.bayram sonrası gideceklermiş.oğlumda sabah size gelir ,oradan dedemlere gider,akşam yemeğine de oraya geçeriz dedi.bakalım fikir değiştirmezlerse..
Çocuklarım ergenlik yaşındalar.Babayla çocuklar arasında kalmak baktım ki beni yoruyor,aradan çıktım.Anne, babama söylesen deEmpati yaptım. Tek oğlum var .Bende olsam kırılırdım açıkcası.
Değer veriyor ve değer bekliyorsunuz . Oğlunuzu alın karşınıza konuşun .Bayramın 1. günü kahvaltıya gelsinler ve ondan sonra ne istiyorsa yapsınlar.
Oğlunuz da bir anne ,babası olduğunu bir zahmet hatırlasın.
Babaya söylemek işine gelmiyor tabii . Siz de söylemeyeceğinizi kendisinin söylemesini isteyin.
Emin olun siz az tepki gösterseniz. Kötü kaynana olursunuz.
İyilikler sizden yana olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?