yanlış mı düşünüyorum?

ablacığım inanın sonuna kadar haklısınız..

ama herkesin dediği gibi suç oğlunuzda, ama sanırım yüzü başta vermiş o sebeple değiştiremiyor ama değiştirmesi lazım.

Eşiniz de çok haklı , bir çocuğunuz var bayram bu tabiki beklersiniz..

ben 16 yılık evliyim, eşimin ailesi başta istanbuldaydı, bayramlarda kahvaltıda hep onlarda olur, akşam yemeğine kızkardeşlerimle birlikte annemde olurduk, sonra memleketlerine döndüler, biz bir bayram birinci günü buradaysak, diğer bayram oradayız, ki yinede her bayram mutlaka gideriz en kötü 2.günü.. çünkü bu insanlarda bekliyorlar çocuklarını, torunlarını .. birde şimdi sizin bir torununuz olucak inşallah hayırlısıyla , torununuz olduktan sonra daha da gözleriniz yollarda kalacak, size yazık değilmi , bence oğlunuzla güzel bir konuşma yapıp bunları söyleyin, adaletli davranması gerektiğini hatırlatın..

@turuncupijama'nın söylediklerine sonuna kadar katılıyorum, bu kızın annesi babasıda mı uyarmıyor diye düşündüm ama sonradan okudum ki efendim babası kızlarını yanında istermiş, herkesin babası cocuklarını yanında ister, ama bu cocuk yerden bitme mantar değilki.. diğer damatlarada hayret yani.. birde kayınvaldeler konusunda ailecek ön yargılılar demişsiniz, malesef bazı insanlarda o var, sözüm meclisten dışarı , fakat bazı insanlar sanki özellikle kayınvalidelerle iyi ilişki kurmamaya şartlandırmışlar kendilerini, ama kimse dört dörtlük değil bunu anlamaları lazım.. benimde kayınvalideme kızdığım bir çok konu var fakat bazı şeyler varki ince düşünmek lazım..

neyse uzun yazdım , allah inşallah gönlünüze göre verir, bu bayram şimdilik düzelmiş, inşallah bir dahaki bayramlarda hatalarını iyice anlayıp doğru yolu bulurlar..

sevgilerimle..

Kayinvalidemi hiç sevmem bana onca kötülüğü dokundu
Ama bayramda kekimi boregimi yapar direk sabah kahvaltıya giderim tüm gün orda kalırım

Bayram bu ne olursa olsun eşimin annesi deli de olsa hasta da olsa kötü kalpli de olsa o eşimin annesi . Esasında gelinlere iyilik yaramıyor bulmuş sakin kayinvalideyi tabi . Bence biraz kaynanalik yapmaniz lazım bu gibi durumlarda .

İmkanınız varsa siz de yazlık alın. Mümkünse onların yazliginsan daha güzel bir yerde veya daha güzel bir ev olsun. Tüm yaz orada takılırsıniz. Yarın bir gün torunlar olduğunda torunlar tüm yaz sizde olurlar.

Yazlığa gidiyorlarsa bayramın 1. Günü sizinle bayramlaşip gitmeleri uygun olur. Ancak çalışan insanlara hele de yazlık gibi bir imkan varsa 1 hafta tatil yetmiyor. Dolayısıyla bayram ı da orada geçirmek istemelerini normal buldum.

Oğlunuza çok kızdım.

Ne cadaloz anneler uğruna kaplan kesiliyor oğullar.
Yuvalar yıkılmalık oluyor.

Sizin gibi naif bir annenin hak ettiği bu olmamalı..

Her aile bayramda evladını yanında ister.
Ama gelinden önce oğlunuza kızın dediğim gibi...
En büyük suç onun...

Babasına da kendisi söylesin bir zahmet.
Amca bey de yıksın ortalığı iyilik lazım değil böyle düşüncesiz gençliğe.

Not: Bu yorumu yazarken de pek yaşlı hissettim :)

şimdi gitmiyorlar,vazgeçilmiş.kızın anne babası da istanbulda kalacaklarmış.

Bence sen veya esin bir konusma yapin. Her bayram muhakkak sizi bekliyoruz. Bir gub kahvalti bir gun aksam yemegi birlikte olsun. Bir duzenimiz olsun artik hem torun da geliyor gibisinden konusun. Beklediginizi bilmeleri gerekir ama bilmiyorlarsa siz soyleyin bir kez de.

Hanimefendi kendi oglunuz dengeyi saglayacak ... adaletli olacak ... babasina kendi söylesin gelmeyecegini ...cidden evlilik bir kötüyse ,çocugunun evliliği 2 kötü ... kimseyi kirmamak lazim 3 günluk dünya icin

Ben kimseyi hakli/ haksiz, bencil/degil bulmadim. Anladigim kadariyla orada gelininiz kardesleriyle yazlikta biraz da tatil havasinda iyi zaman geciriyorlar. Yani bayramda ailemin yaninda olayim olayindan cok tum kardesler, bayram bahane toplanalim guzel vakit gecirelim derdinde gibi. Ara sayfalari cok okuyamadim ama ayni yerdesiniz ve bayram disinda da gorusuyorsunuz. Gerek duymuyorlardir. Yani bence daha cok deger yargilari farkliligi gibi. Siz bayramda aileler ziyatet edilir gorusuyle buyutulup bu asilanmis ve isteyip istemediginize bakmadan bunu icsellestirip bunu uygulamissiniz ama oglunuz ve gelininiz bu deger yargisina sahip degil. Burada seviliyorsunuz bence gelininiz de seviyordur. Sizi kirmak istemiyordur ama bu firsati da kacirmak istemiyorlardir. Sonucta bayram gunu gelmeleri tatillerini 1.5 gun kisaltacak.
Zorlayarak iptal ettirebilirsiniz. Ama bilmiyorum ben cocugumun zorla yanimda olacagina mutlu oldugu yerde olmasini isterim

Kesinlikle bir büyük olarak uyarmalisiniz. Uyarma olmazsa saygıda kusur ederler. Daha rahat takilirlar. Azıcık büyüklerden çekinmeli genç kesim.

Asil sorunuzu cevaplamamisim.Ara bulmayin derim. Herkes ne diyecekse kendi desin

eşiniz haklı hunter abla
söyleyin oğlunuza bayramın 1. günü gelip bayramlaşsınlar öyle nereye gidiyorlarsa gitsinler
sinir oldum

Bende gelinim. Her bayram annemler daha yakın olduğu halde kayınvalideme giderim kahvaltı için önce annemlerle bayramlaşırız. Anlattıklarınıza göre oğlunuz ve gelininiz çok yanlış yapıyor. Bu bayramı sizinle geçirsinler kurban bayramı uzun elinizi öpüp tatile mi nereye gidiyorlarsa gitsinler. Her zaman iki tarafın eşit tutulması gerektiğini düşünüyorum. Bu evlatlar niye böyle oluyor yazık.

ay bazı gelinler sopalık. acaba sizin oğlunuz dese ki bu bayram benim annemlerle tatile gidelim bir otele ama senin annenlerle bayramlaşmayalım vakit yok bu bayram böyle olsun dese gelin hanım ne tepki verecek acaba. ama oğlanlara da gelince karşı tarafla sıkıntıdan patlasalar bile gıklarını çıkaramıyorlar. nasıl bişey bu ben anlamadım. bir bayram öyle geçmiş gitmiş eyvallah. tekrarlanması kesinlikle çok ayıp. dünürlerinde hiç mi aklına gelmiyor acaba. kızım bir bayramda kayınvalidenlerde vakit geçirin bak biz kalabalığız onların bir oğlu var sizi beklerler diye. pes. haklı davanızda kesinlikle susmayınız. ama gelgelelim zorla birşey yaptırıldığı zamanda hiç tadı tuzu kalmıyor. insanlıkla söyleyin. bak kızım biz anne baba olarak oğlumuzla kızımızla birlikte olmak istiyoruz. ama sıkılacaksınız bizden, gelipte surat yapacaksınız, saatlerinize bakacaksınız sürekli gelmeyin dersiniz. aaa sinirlendim.

Bizim bayram klasiğimiz bayramın ilk günü eşimin ailesi ile kahvaltıda oluruz.Kv kahvaltıyı hazırlar gider kahvaltımızı yapar bayramlaşırız.Bayram olması nedeni ile bayramın ilk günü kimse gelmez bende bu sebepten bayramın ilk günü öğleden sonra kendi aileme geçmek isterim ama kv sağolsun günü bir şekilde öldürür. Bayramın 2. günü eşimin ailesinde resmi bayramlaşma günüdür.Hala teyze amca yeğen kuzen kim varsa kv gelirler bayramlaşır günün büyük bölümünü onlara hizmet ederek geçiririz. 3.günü de kv dıdısının dıdısına bayramlaşmaya gideceğiz der 3. günümüze de el koyar. Bayramlaşma misafir ağırlama vs inanın hiç takılmıyorum ama kv benimde bir ailem olduğunu unutur onlarda bekler demez. 3 günlük değil 5 günlük bayramda olsa bir günü eşimle bizim olmaz gezemeyiz vs. Demekki sizin gelin benim gibi olsa ohohhhhh diyorum sadece. Biz evlendiğimizden beri bir kez eşimin ailesinde ayrı bayram geçirdik o da bayramın ilk günü bayramlaştık öğleden sonra ailem memlekette diye yola çıktık.Epi topu bu.Öbür türlü bende istemem eşimde musade etmez zaten.İyide olsa kötü olsa aile ailedir.

Kesinlikle orta yolu bulmaları lazm her zaman tek taraf olmaz.bizde de 1.gün herkes dedemlerde toplanr esimin aileside ilk gün anne tarafnda dedelerinde toplanr. Sabah kahvaltıyı bizim tarafta yaparız diger taraf uzak cunkü oglende kv. Alıp diger tarafa giderız iki tarafnda gonlu olur.koskoca inşanlar ayıp yani bence oglunuzla konuşun her sene boyle yapiyorsunuz ama baban uzuluyor diye

Gelininiz kvdemin bekar oğlu için dilediğim gelin modeli hep bana rab bana..
İki taraftan biri mutlaka suistimal ediliyor orta hali bulan kv-gelin ilişkisi çok az. Bukadar alttan alma yeter busefer karışmayın

Seni tanırım hunter abla iyi insansın. Bence eşine birşey söyleme. Oğlun kendi söylesin. Bide oğluna kırıldığını sen de belli et

Bir gelin olarak, bizim ailemizde durum şöyle;
Eşimin ailesi bayramlarda memleketlerindeki evlerine gidiyorlar ama ben bayram sabahı aileme kahvaltıya gitmeden, onların elini öpmeden 1 km uzağa gidemem.
Eşim bayram namazını benim babamla kılıyor, sonra beraber kahvaltı, kahve derken öğleden sonra yola çıkarız.
Bu hiç değişmedi, değişemez.
Tatile gittiğimiz sene ise, bir aileye gündüz, diğer aileye akşam gitmiştik.
Adı üstünde bayram, tatiller kaçmıyor, 1 gün geç gidince kimsenin bir tarafı eksilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…