yanlış mı düşünüyorum?

Bence oğlunda sıkıntı.ben böyle birşey yapsam eşim burnumdan getirir.herkes kendi ailesiyle vakit gecirmek ister ama gecim dunyasi gonul alma.bencilce davranıyor gelinin.agirlamayla alakali degil yanı sen pmuklara da sarsan düşüncesi değişmez.

ay kıyamam lütfen böyle düşünmeyin.

dengeyi maalesef oğlunuz kurmalı, sizi gelininizle yüz-göz etmemeli. oğlunuza ben babana söyleyemedim, kendin söyle, bizim bayramda da evladımızı görmeye hakkımız var diye bi kulağını mı çekseniz? belli ki durumu farkedemiyor, çalışıyoruz tatillerde de gezmek hakkımız modunda olabilir.

Böyle kaynana dost başına. Burada sorun oğlunuz da başlıyor. Hayır ilk önce ailemi ziyaret edicez sonra sizin yazlığa geçicez demesi lazım. Oğlunuzla halledin. Belli ki biraz düşünemiyor.

abla valla sonuna kadar haklisin, tartismasiz cok kotu bir gelinin var.. onun ana babasi aile de sen nesin o zaman? Ama is oglunda bitiyor, ister gel ister gelme ben anneme gidiyorum demeliydi.. iki cihan bir araya gelse o kizin ailesinin masasina oturmazdim ben erkek olsam.. sanirim senin biraz baskin olman gerek ama bu da yapi meselesi iste.. senin uzulmene cok uzuldum ya :/

seni yorumlarından biliyorum ve böyle bi sorun yaşamana çok şaşırdım açıkçası. bana temizliğe gel, sarmalar baklavalar yapalım demiyosun sonuçta çok yüz bulmuş. oğlun tek çocuk onun kardeşleri varmış 1. bayram günü kahvaltıya size gelmeleri gönlünüzü almaları lazım. sonra istediği kadar gitsin ailesine. dedenin evininde görüştünüz diye size gelmemeler, 3. günü anca teşrif ettikleri halde surat asmalar çok ayıp. senin gibi kvye bu yapılmamalı. ama en büyük sorumluluk oğlunda arayı bulması lazım. onunda huyu senin gibiyse demek gelin bu durumu çok fazla kullanıyo. siz aynı şehirde olup , dünürler farklı şehirde olsalardı yine öncelik onların olurdu ama hepiniz aynı şehirdeyken bu olmaz, 2 tarafada eşit davranılmalı

Ben memlekete gitmiştim eş kişisi ile zamanında bayram günü İstanbul'da olmak için geceden yola çıktık . Üstelik sizin gibi anlayışlı , kirilsa da belli etmeyen ,arkamızda duran bir ailesi olmadığı halde ... Bir gun olsun ki başımız sıkıştığında kapısını calacagimiz ailesi olmamasına rağmen giderdik . Sürat aşmak yapimda yok zaten

Geçen bayram orada geçirilmiş zaten size son gün gelinmiş. Bu sene ilk gün sizinle geçirip sonra diğer ailenin yanına gidilebilir.
Tatile gidecek olsalar amenna derim sonucta ne size ne dünürünüze gitmemiş olacaklar haliyle haksızlık ta olmaz fakat her bayram aynı aileye ziyaret olmaz, ki ailesi de İstanbul'da haliyle görüşememe durumu da yok.
Kesinlikle haklısınız.
Birde geçen bayram son gün gelipte gelininizin surat asması sebebiyle bir kat daha haklısınız. Sonuçta onun ailesi varsa sizin oğlunuzun da bir ailesi var,iki tarafa da zaman ayırilmalı. Siz araya girmeyin,eşinizle oğlunuz konuşsun. Gerekiyorsa kabul etmesin.

şimdi gitmiyorlar,vazgeçilmiş.kızın anne babası da istanbulda kalacaklarmış.
Sebep bu olmamalı işte.. Adil davrandıkları içim gitmemeliler.. Sizde annesiniz ,üzülün istemeyiz tabi ki.. Ama oğlunuza, fazla birşey değil adil olmayı istediğinizi iletebilirsiniz.. Sizin yazlığınız olmayabilir.. Ama bir yer tuttuk, orada olacağız hep birlikte, onların ailesinin elini öpün gelin ya da son anda gidin ailesine desem eşin kabul eder mi demelisiniz.. Muhtemelen sizin iyi niyetinize sıpınıyorlar ama oturtmalılar bu düzeni

Baktım da yazdıklarınıza eli masalı bir kv değilsiniz.
Maalesef kv veya gelin kim daha baskınsa diğer taraf üzülüyor.
O sebebten size tavsiyem çok yüz vermeyin varsa bi derdiniz gerek bi lafla gerekse bi bakışla ortaya koyun derim.
Bu saaten sonra beni kimse üzemez, sizde kendinize değer verin.
Yoksa bu düzen böyle gider ufak bi müdahale şart.

kötü mü bilmiyorum ama beni sevemediğini hissediyorum nedeni ne inan, onu da bilmiyorum ama şu var ki,ailelerinde,tek erkek gelinimin abisi,o da bekar.kuzenleri de kız.ve hepsi istisnasız,kayınvalide düşmanı.bir kez,gelinim de günleri vardı.gelinim beni de çağırdı.kızkardeşleri ,kuzenleri hepsi,kayınvalidelerine karşı o kadar önyargılı ve acımasızlar ki.

ablasının kayınvalidesi,köyde yaşıyor.kadın sne de 1 kez gelip,10-15 gün gelip kalıyor.kendisi de diyor.gelirken,salçasından,turşusuna kadar getiriyor.ağzı var dili yok diyor ama kaynana olduğu için sevmiyormuş.bunlar böyle tuhaf bir aile.o gün kimin kayınvalidesi yoksa o çekiştiriliyor.eminim benim olmadığım gün,ben çekiştiriliyorumdur.

baskın yapı da olamam.karakterime ters ama kendimi geri çekerim.kabuğuma çekilirim.keşke azıcık sesimi çıkartabilsem.

Aralarinda anlassinlar. Hatta ben olsam benle bayramlasmadan gidersen sutumu helal etmem derim :) sabirla bu lafi söyleyebileceğim gunleri bekliyorum :))

inanın aynı şeyi dün oğluma söyledim.diyelim ki dedim.bizim yazlığımız var .her bayram bizim yanımıza gelmek ister mi eşin,yoksa annesi babasıyla mı olmak ister dedim.haklısın diyor.bir bayram,yazlığa gelip,bir bayram ailesiyle olmak ister diyor.

Bence oğlunuzu arayın oğlum babana ben söylemek istemiyorum çok üzülecek sen ara kendin söyle gönlünü de alırsın diyin
Ben olsam bende çok kırılırdım haklısınız

Sonuna kadar hak verdigim bir kayinvalide
Oncelikle inceliginizden dolayı sizi takdir ediyorum. Bence butun kayinvalidelere ornek olacak bir kayinvalidesiniz.
Ama gelininiz suistimal etmeye baslamis sanirim.
Bence esinize oglunuz soylesin siz araya girmeyin

Siz çok şey istemiyorsunuz
Oğlunuz hatalı
Madem benim aileme gidilmiyor, bende senin ailene gitmiyorum, bu kadar basit
Biraz dirayetli olması lazım

Gelininiz nasıl ailesiyle görüşmek istiyor oğlunuz bu ortamı oluşturuyorsa gelininizde sizlere karşı o ortamı oluşturmak zorunda
Bayram bu tabiki gelecekler eşiniz çok haklı oglunuzda hata var aslında

Aynı durumu ben yasasam evladım beni arayıp babama söyle dediğinde , sen ara söyle beni karıştırma der kapatırdim çok net bir şekilde

Eşime de içinden ne geliyorsa onu söyle onu yap derdim bu konuda altdan alan taraf siz olmamalisiniz büyük olan sizsiniz mübarek bayram günü ayıp yaptıkları

Ben annemi arayıp böyle birşey demeye utanirdim şahsen . Eşim böyle emrivaki yapsa benimde ailem var planlar ikimizin ailesine göre yapılacak der orda konuyu kapatırdim . Annemi arayıp gönlünü kırana kadar ....

Hubter ablacim, konunu sonuna kadsr okumadim farkli bur gelisme var mi bilmiyorum ama yerinde olsam, oglumu ve gelinimi arar bayramin ilk gunu veya 2. Gunu yrmege bekliyorum diye resmi bir davet yapardim. Gelmezlerse de tepkimi koyardim sonrasinda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…