Yanlış mı hareket ediyorum?

Daha yeni tanıştığınız bir insana sırf geç cevap verdi diye ‘evleneceğim insana tercih etmezdim ‘ demeniz biraz itici bence.Durun bakalım noluyor bir tanıyın önce.Hem olumsuz birşey hissedemedim diyorsunuz en başta sonra da evlilikten bahsedebiliyorsunuz.Biraz sakin olmayı deneyin akışına bırakın.Adam kurulu robot değil ki sizinle olan yaşamına hemen adapte olsun.Herşey zamanla yerine oturur.Bu kadar çok hata yapmamalıyım diye kendinizi kasarsanız emin olun çok daha fazla hata yaparsınız.Kendinizi olayın akışına bırakın.

Merhaba hanımlar... Şimdiye kadar bir sürü kişiyle tanıştım. Kimisiyle bir kez, kimisiyle birkaç kez görüştüm; olmadı.Bazılarını, ben istemedim; bazıların da karşı taraf bitirdi olmadı. Açıkçası, arkadaşlarım ve ailem bu konuda beni eleştiriyor: "ne yapıyorsun, ne soruyorsun, ne söylüyorsun da olmuyor" gibisinden. Şimdi bir aile dostumuzun vesilesiyle birisiyle tanıştım.Aynı memleketteniz, eğitim durumumuz aynı, ben kamuda o özel sektörde çalışıyor ve benden 3 yaş büyük. Yani birçok yönden uygun bir profil. Bu kişiye karşı ilk başta hiçbir şey hissetmedim, çok itici geldi. Tipi iyi, cüneyt abi gibi bir şey işte :) ilk görüşte görsellik, insanı ister istemez etkiler ama beni zerre etkilemedi; uyuz kalbim çarpmadı.İlk günler bana günaydın,iyi akşamlar vs. yazıyordu, telin ekranında görüyordum ama görüldü yapmadım, olumsuz olduğumu anlasın diye. Ama o devam etti bir şeyler yazmaya, haliyle olumsuz olduğumu söyledim kendisine. O da "tanı ondan sonra karar ver" dedi. Kendime kızdım, gerçekten tanımadan çaba sarf etmeden hayır demiştim, o yüzden devam ettim ancak yine ısınamadım. Açık açık yazdım seni oyalamak istemiyorum bir şey hissedemedim vs. diye. O da yine ısrarcı oldu "pek görüşemedik tanımıyorsun" falan dedi. Öyle böyle derken şu an devam ediyoruz. Isındım kendisine, ilk baştaki gibi soğuk değilim,hoşlanıyorum, tanımaya çalışıyorum. Watsaptan, telefondan ve yüz yüze görüşüyoruz. içimde büyük bir his yok ama bu kez olsun istiyorum, çünkü karşımdaki kişi bana karşı gayet olumlu birbirimize de birçok açıdan uygunuz evlenmek istiyorum ancak yine olmazsa korkusu şimdiden içime oturdu. Ya yine hissim kaybolursa olmazsa vs. saçma sapan düşünceler...size danışmak istediğim şu: Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım ki bu kez evlilik yoluna girebileyim? Demek ki ben de bir şeyleri yanlış yapıyorum ki evlenemiyorum bir türlü. Mesela düşündüm de sanırım ben sabırsız,tahammülsüz, kaprisliyim. Dün akşam mesajlaşıyorduk, mesajlarıma geç cevap vermişti, meğer dizi izliyormuş. Ben de "tekrarı olan bir diziyi evlenmeyi düşündüğüm insana tercih etmezdim" dedim. Bugün de mesajımı gördü ama 2 saat sonra cevap verdi, maç izlemeye gitmiş ondanmış sinir oldum belli de ettim. Şımarık mıyım kaprisli miyim kaba mıyım neyim bilmem, ama şunu biliyorum ilgi hastasıyım.Aşık değilim o da bana değil ama süreci iyi yönetirsek güzel yola girebiliriz. Ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım sizce? Şimdiden teşekkürler.
Evlilik bir amaç değil sonuçtur. Iki insan birbirini sever evlenir. Çok iyi anlaşır evlenir. Bir ilişkinin sonucudur evlilik. Bazen bu sonuca varırsın, bazen varamazsın. Evlilik amaç olunca sırf evlenmek için ilişki kuruluyor ve sonu genelde husran oluyor.

Bu özelliklerini törpülemeden evlenirseniz sağlıklı ve uzun sürecek bi evliliğiniz olabileceğini sanmıyorum.
Dışardan bi bakın. Kendiniz gibi biriyle devam edebilir miydiniz?

Adama ayıp olmasın diye evleneceksiniz gibi geldi :KK53:

Evlenme gibi bir zorunluluğunuz yok o yüzden aşık olmadığınız biriyle birlikte olmak vakit kaybı gibi geliyor bana.

Sürekli mesaj atamaz ama geç verilen cevaba ben de kızıyorum. Dizi izliyorsan söyle mesaj atmayayım o an farkında olmadan adamın dizi keyfini kaçırıyorum. Baştan söylüyor sevgilim ben de mesaj atmıyorum o atana kadar. Bazen aklıma anlatacak bir şey geliyor not alıyorum :KK70:

Evlenme fikrinden kurtulmalısınız bence. Bunu yapmak zorunda değilsiniz ki.

Evlenme gibi bir zorunluluğunuz yok o yüzden aşık olmadığınız biriyle birlikte olmak vakit kaybı gibi geliyor bana.

Sürekli mesaj atamaz ama geç verilen cevaba ben de kızıyorum. Dizi izliyorsan söyle mesaj atmayayım o an farkında olmadan adamın dizi keyfini kaçırıyorum. Baştan söylüyor sevgilim ben de mesaj atmıyorum o atana kadar. Bazen aklıma anlatacak bir şey geliyor not alıyorum :KK70:

Aşık olup 3 yıl beklediğim adamla da olmadı aşka pek inancım yok.evlenmek icin büyük bir aşk istemiyorum saygı sevgi sıcaklık olsun yeter.

Törpüleyebilirim.zor bir insan olduğumu bilmiyordum bir süre önce bunu da anladım.
Nasıl yani. Gerçekten bilmiyordun ama bikaç mesajla mı anladın:110:
Neyse zararın neresinden dönersen kardır.

Siz mesaj atıyorsunuz diye neden dizi keyfi kaçsın ki?
Biraz sessize alıversin.
Bankalar falan da arayıp mesaj atmayalım belki müsait değildir diye düşünmüyordur herhalde:)

O yazdığın cümle çok itici , evlenmeyi düşünmek dizi izlemeye tercih etmezdim falan filan.Böyle laf sokmalı mesajlar falan ne biliyim hoş gelmiyor bana.Bir de "süreci yönetmek" nedir hahu evliliğe giden yol için bu tabir de bana garip geldi.Akışına bırakmalı böyle şeyler bence.Bu davranışlarını biraz törpüle , anlayışsız kaprisli huzursuz insanı kimse çekemez.Sevecen ol , şakacı ol ne biliyim böyle bilmiş bilmiş konuşursan bıktırırsın adamı.

Bazı şeyler hakkında çok düşünmeyin. O da bir insan ve o da dizi maç vs izleyebilir. Onun da hayatı ve arkadaşları var. Ciddi iseniz iyi düşünün.

O yazdığın cümle çok itici , evlenmeyi düşünmek dizi izlemeye tercih etmezdim falan filan.Böyle laf sokmalı mesajlar falan ne biliyim hoş gelmiyor bana.Bir de "süreci yönetmek" nedir hahu evliliğe giden yol için bu tabir de bana garip geldi.Akışına bırakmalı böyle şeyler bence.Bu davranışlarını biraz törpüle , anlayışsız kaprisli huzursuz insanı kimse çekemez.Sevecen ol , şakacı ol ne biliyim böyle bilmiş bilmiş konuşursan bıktırırsın adamı.

Nerede anlayışsız , kaprisli , kıymet bilmeyen, kendi işini yapamayan, bol harcayan kadın varsa o kıymet biliyor, mutlu oluyor.

Anlayış tavanda , kendi kendine yeten, fedakar , neşeli kişiler ise genelde kıymet bilmez kişilere denk geliyor.

Bir yerde denklem bozuluyor ama nedenini Çozemedim.

Mesela düşündüm de sanırım ben sabırsız,tahammülsüz, kaprisliyim.
Şımarık mıyım kaprisli miyim kaba mıyım neyim bilmem, ama şunu biliyorum ilgi hastasıyım.
Üç evetle uğurluyoruz.
Neyse bunun farkında olmanız da hiç yoktan iyidir.

Nerede anlayışsız , kaprisli , kıymet bilmeyen, kendi işini yapamayan, bol harcayan kadın varsa o kıymet biliyor, mutlu oluyor.

Anlayış tavanda , kendi kendine yeten, fedakar , neşeli kişiler ise genelde kıymet bilmez kişilere denk geliyor.

Bir yerde denklem bozuluyor ama nedenini Çozemedim.
Bu dediğiniz özelliklerdeki insanlar kadın olsun erkek olsun kısa vadede kazanmış görünüyor ancak uzun vadede karşı taraf bıkıyor ve çatırdamalar başlıyor.Kapalı kapılar ardını bilemediğimiz için dışardan kıymeti biliniyor gibi görünüyor ya da öyle gösteriyorlar kendilerini.Ben bu tür olumsuz özelliklere sahip insanların derin ve doyumlu ilişkiler yaşayabileceğini düşünmüyorum.Ha elbette biriyle ilişki yaşarlar kıymetleri de bilinir ama bir yere kadar...

Bir de bana uyumlu bir insansın dedi ya

Back
X