Yanlis mi yaptim? Ayip mi oldu?

Kavga mi etmis oldum? Gayet sakin söyledim lafimi. Adam küsmeyi secti. Kendi tercihi, benimde isime gelir zaten.
Evet ,tabii ki kavga etmiş oldun. Kavga etmek için illlaha ki saça yapışmak,yüzü cırmalamak mı gerekiyor?
Olan olmuş, madem böyle olmuş yapacağın en doğru sey artık iletişimini tam anlamıyla sıfıra indirmek.
Yapacağin en yanlış şey de üzülüp,ya da sevgilinle aran bozulur diye endiselenip yeniden adamın angaryalarini yapmaya başlamak.
Kararlı dur, o adamı bir daha hayatına sokma. Eğer sevgilin küslük olmasın diye yeniden bir araya gelmenizi isterse ona bu kavganın onun yüzünden çıktığını, babası ve senin aranda dengeyi bulamadığı için yaşandığını soylersin

O ney öyle emireli misiniz? Eşimin babası bile benimle bu şekilde konuşamaz ne münasebet. Sevgiliden direk soğuma sebebi

Yaw he, asagiladim. Aynen öyle. Siz mutlu olucaksaniz kabul ediyorum. Burda herkes kelimeleri dogru seciyor, bi ben yanlis seciyorum. Üslubum cok cirkin, sizinki cok hos. Cemkirmek filan. Sagolum gözümü actiniz. Ben neymisim yaaa
ben nerede çemkirdiniz dedim? Gösterir misiniz ? Gözünüzü açtıysam çok mutlu olurum 🥰

Türk kadınlarından sanki siz türk değilmişsiniz gibi bahsetmeniz yüzünden öyle yorumladım. Türk kültüründen bu kadar uzak olmanız da bu görüşümü destekledi.

Türk kültüründen neden uzakmisim? Türk kültürüne yakin olmak sevgiliyle birlikte yasamamak mi? Evlenmek istememek mi? Bu mi türk kültürü? Baska biseyden ibaret degil mi? Türk kültürüne yakin olup olmadigima karar verecek en son kisi sizsiniz!

Merhabalar,

direkt konuya gececegim. Uzun olabilir simdiden söyleyeyim.

Sevgilimin babasiyla sikintiliyiz. Kendisi emir verir gibi konusur benimle genelde. Hic hoslanmadigim bisey. Su yasima kadar annem babam bile benimle bu sekil konusmasi.

Sevgilimin babasi tanistigimizdan beri benden form veya belediyelerden randevu almami istiyor. Bu ricada bulunurken (rica degil, emir veriyor) su sekil söylüyor „hemen bana randevu al“, „bana oturma izinim icin islemi yaptir, bana acilen randevu al“, „cocuklarin pasaportu yenilenecek, bana hemen randevu al, bu isimi hallet“. Araba alir, onun icin de plaka islemleri icin benden randevu ister. Hersey hemen acilen olmasi lazim. Bunlari bana devlet memuru oldugum icin söylüyor ama calistigim yerde yeni sayilirim ve normal memurum, asla bi yetkim yok.

Defalarca hemen veya acilen bi randevu alma gibi bi yetkim olmadigini, herkesin haftalarca bekledigini söyledim. Sevgilimde keza öyle. Ama anlamiyor adam. Ceza yiyor, beni ariyor gel bak diye. Yok gel itiraz yaz bilmem ne yap. Sikildim artik bu durumdan. Almandayiz. Dili yok, konusamiyor, almanca bilmiyor desem ok anlarim ama biliyor, kendisi ve karisi. Gündüzleri evdeler, ben sabahtan aksama kadar calisiyorum. Kendi hayatimda da var üstelik. Derdim bana yetiyor. Ya anlamiyorum ki, cocuklar benim cocuklarim mi da ben pasaportlari icin gidip randevu alayim?! Anneleri öglene kadar yatiyor ben isteyken.

Son olay söyle patlak verdi. Tekrar benden bisey istedi, gittim, formu önüne koydum, doldurman lazim dedim. Kalem alip önüme koydu formu. Sevgilime bu sefer yumusak olmicagimi söyledigim icin o aldi formu ve ben doldururum dedi. Babasi hayir, sen degil o yapsin deyip tekrar benim önüme koydu (bu beni su sebepten ötürü sinirlendirdi; sevgilim bana babasina benim yapmak istemedigimi söyledigi halde „hayir o yapicak“ demis). Formu tekrar önüme koyunca patladim (forma da adini, soyadini, dogum tarihini yazacak), „ben senin sekreterin degilim, sürekli senin icin randevu alamam, form dolduramam“. Bana „cok mu zor“ dedi sok olmus yüz ifadesiyle. „Zor oldugu icin degil üslup denen bisey var, bana emir verir gibi konusuyorsun, annem babam bile böyle konusmuyor benimle, zoruma gidiyor“ dedim. Bana „ben seni aileden gördügüm icin söyledim“ dedi ve sonrasinda „tamam bosver, bisey yapma benim icin deyip küstü. Resmen küstü. Surati düstü ve baska biseyle ilgiledi. Sevgilimle öyle kalakaldik. Bi 30 dk sonra da kalktik cünkü bizimle konusmuyor, sevgilime bile evet veya hayir cevaplari veriyordu.

Sevgilim öncesinden bana hak veriyordu ama kendisi babasindan uzun süre ayri kaldigi icin pek tartismak istemiyor. Bana „seni tutarsam, babam kizar, babami tutarsam, sen kizarsin. Beni karistirmayin“ dedi, ki kendisi benim yanimda defalarca beni savundu ama anlamiyor adam. O da artik vazgecti.

Simdi ben ayip mi ettim? Cok kötü mü yaptim? Abarttim mi?
Bence ıyi yapmışsınız ayıp falan deyil, ayıp eden kayinpederiniz çünkü size emir vererek konusuyor. Madem aileden görüyor rica etmeli. Size iyi davranması gerekiyor. Ve hatta sanki siz evlenmeden ipleri eline almaya calisiyor ki siz evlendikten sonra da hep onun istediğini yapın diye. Gereksiz yere sizi meşgul etmesi gereksiz oğlu ya da kendiside yapabilir randevu işlerini. Bence özür falan dilemeyin. Eyerki anlayış li biriyse derdinizi anlatın bende çalışan bir insanım sonuçta benimde kendime göre sıkıntılarım işlerim var siz halledin diye kirmadanda söylenebilir bence

Türk kültüründen neden uzakmisim? Türk kültürüne yakin olmak sevgiliyle birlikte yasamamak mi? Evlenmek istememek mi? Bu mi türk kültürü? Baska biseyden ibaret degil mi? Türk kültürüne yakin olup olmadigima karar verecek en son kisi sizsiniz!
Türk kadını da ne evlilik meraklısı dediğiniz için söyledim bunu. Ve açıklamasını da yaptım. Neden evlilik meraklısı olduklarını izah ettim. Çünkü buna mecburlar dedim , ülkenin yapısı buna yöneltiyor dedim. Gerçek hayatta akrabalık bağınız bile olmayan insanlara Ezilip ezilip klavyede bol atarlı ünlemli bir tipsiniz belli ki.. Hala saygılı konuşmaya çalışıyorum ama sürekli saldırgansınız, belli ki sorunlarınız var. Acil şifalar inşallah.

Bence çok iyi yapmışsınız kendi oğlu var sizden neden medet umuyor daha sevgilisiniz üstelik birde kibar bişekilde rica etmek var emir verir gibi onu yap bunu yap ne demek? Bence taviz vermeyin mesafenizi sağlayın küserse küssün

Türk kadını da ne evlilik meraklısı dediğiniz için söyledim bunu. Ve açıklamasını da yaptım. Neden evlilik meraklısı olduklarını izah ettim. Çünkü buna mecburlar dedim , ülkenin yapısı buna yöneltiyor dedim. Gerçek hayatta akrabalık bağınız bile olmayan insanlara Ezilip ezilip klavyede bol atarlı ünlemli bir tipsiniz belli ki.. Hala saygılı konuşmaya çalışıyorum ama sürekli saldırgansınız, belli ki sorunlarınız var. Acil şifalar inşallah.
hihi, sorunlu olan benim, canim. Israrla yazan sen ama sorunlu olan ben, evet 😁

Ya nolur kaçın kurtulun bu adamdan. Daha sevgiliyken boyle davranan adamdan ileride size baba falan olmaz. Sallamam gorusmem diyemezsiniz surekli sizi zorlayacak, usteleyecek bir tarzı var belli.

Dolup dolup birden aşırı patlamissiniz. Daha yumuşak şekilde yapmak istemediğinizj söylemeniz daha doğru olurdu. Yaşlılar özellikle erkekler böyle terslenmeyi gururuna yediremezler kötü olmuş bence hakliyken haksız olmuşsunuz

Aile olmak icin imza sart degil. Cok tuhafima gidiyor türk kadinlardaki bu evlilik meraki. Evlenince noluyor? Bi üst seviyeye mi cikiyorum? Daha mi degerli oluyorum? Insanlar bana farkli mi bakiyor? Nedir yani bu evliligi yüceltmek? Evlilik b*ktan bisey. Evlilik yasamis birisi olarak kendim icin bunu ögrendim. Evlilik bana göre degil, ben evlilik istemiyorum. Bitti. Neden bu kadar sorun oldu evlenmek istememem. Ne ifade ediyor sanki? Illa resmiyete mi düsmesi gerekiyor? Sevgilimle evlenmeyince onu daha mi az sevmis oluyorum? Bagimiz gücsüz mü oluyor? Bana cok sacma geliyor.

Iliskimme hicbir alakasi yok bu durumun. Ben sevgilimle evimizde cok mutluyum, cok huzurluyum, hicbir sorunumuz yok. Tek sorun arada araya böyle isteklerde emirlerde bulunan babasi. Bu kadar. Bunun icin neden iliskimi gözden gecireyim?
Neden sinirlendin anlamadim. Ne istiyorsan onu yap. Senin hayatin.

Bütün sayfaları okudum ve bir şey fark ettim ve bence çoğu üye de fark etti ciddi gergin hava var siz neden bu evlenip evlenmeme olayına bu kadar takıksınız ? Böyle zaten düşünmüyorum istemiyorum tarzınız var ama insanlar sormadığı merak etmediği halde uzun uzun her fırsatta açıklıyorsunuz çok mu yadırganıyorsunuz ya da hiç beklemediğiniz kişilerden ilk başta farklı tepkiler mi aldınız bu konuya niye böyle takıksınız ? İlk önce acaba yurt dışında yaşadığınız için Türkçede mi sıkıntı var dedim ama yok gayet güzel kendinizi ifade ediyorsunuz neyse anlamadığınızı varsayarak size şunu söyleyeyim insanların evlenmeden nişanlanmadan bu kadar yüzgöz olma samimi olma diye uyarırken ki amacı size evlenip evlenmeyeceğinizi sormak ya da aman evlenmeden sakın muhatap olma demek gibi bir şey değil şunu diyorlar ısrarla ne gerek var ? Sizde ısrarla yok biz aileyiz biz böyle iyiyiz lafına geliyorsunuz da mesele o değil diyorlar ki madem karşınızda böyle hadsiz bir adam var e sonuçta sizde iki sevgilisiniz tanışma görüşme iç içe olma zorunluluğunuz yok olmayın kafanız rahat etsin

Aile olmak icin imza sart degil. Cok tuhafima gidiyor türk kadinlardaki bu evlilik meraki. Evlenince noluyor? Bi üst seviyeye mi cikiyorum? Daha mi degerli oluyorum? Insanlar bana farkli mi bakiyor? Nedir yani bu evliligi yüceltmek? Evlilik b*ktan bisey. Evlilik yasamis birisi olarak kendim icin bunu ögrendim. Evlilik bana göre degil, ben evlilik istemiyorum. Bitti. Neden bu kadar sorun oldu evlenmek istememem. Ne ifade ediyor sanki? Illa resmiyete mi düsmesi gerekiyor? Sevgilimle evlenmeyince onu daha mi az sevmis oluyorum? Bagimiz gücsüz mü oluyor? Bana cok sacma geliyor.

Iliskimme hicbir alakasi yok bu durumun. Ben sevgilimle evimizde cok mutluyum, cok huzurluyum, hicbir sorunumuz yok. Tek sorun arada araya böyle isteklerde emirlerde bulunan babasi. Bu kadar. Bunun icin neden iliskimi gözden gecireyim?

Düşünce şekliniz çok garip gerçekten. Evet bence de evlenmek zorunda değilsiniz. Kimse değil.
Benim şu an sevgilimle beraber yaşama imkanım olsa ben de evlenmezdim büyük ihtimalle. O imzayı atmamanın getirdiği eş ailesiyle pek muhatap olmama lüksünü de sonuna kadar, keyifle kullanırdım.
Ama siz hem tecrübesiz yeni gelin gibi elalemin işine koşturuyorsunuz hem de "evlilik bktan" diyorsunuz. Ben kendi akrabalarımı görmüyorum yılda 2-3 kez; siz sevgilinizin halasıyla, amcasıyla vs görüşüyorsunuz. Evlilikten ne farkı var şu yaşadığınız şeyin?
Sorun evlilik kavramı değil de sizin ilişki yaşama şekliniz ve çizemediğiniz sınırlardır belki, bunu hiç düşündünüz mü?

Sevgilinizi savunmuşsunuz ısrarla ama o da gayet suçlu. Benim babam böyle bir şey yapsa olmaz der kestirip atarım. Sevgilimin ruhu bile duymaz. Niye huzursuz edeyim ki boşuna?
Sizin huzursuz olmanız, kullanılmanız, mecbur hissetmeniz sevgilinizin umurunda olmamış ki bunları size yansıtmış.
En sonunda da "beni karıştırma" deyip çıkmış işin içinden. Sanki öncesinde çok karışmış gibi.
Siz babasına karşı sert duruşunuzu sürdürün elbette, sonuna kadar haklısınız. Ama bir süre sonra sevgilinizin tarafsız bölgeden çıkıp taraf seçeceğine emin olabilirsiniz. Seçtiği taraf da siz olmayacaksınız büyük ihtimalle.

Kimse sana neden evlenmeden birliktelik yaşıyorsun illa evlen ya da ayrıl demedi ki şu açıklamayı yapma gereği duydun ?

Galiba evlenmek isteyen ama evlenilemeyen kadın durumundasın ki habire bu açıklamayı yapıyorsun. Verdiğin şu cevaplar bize değil aslında. Kendine !

Konu başlığı bile "Yanlış mı oldu, ayıp mı ettim"

Evlilik düşünmediğin bir adamın babası sana emir veriyor senin buna istinaden açtığın konunun başlığı bile bu... Demek ki önemsiyorsun o boktan dediğin evlilik kurumunu ki bu kadar kafaya takıyorsun sevgilinin babasını kafaya.

Özetle evlilik boktan deyip sevgilisinin babasından hakaret görecek şekilde kendini ezdiren bir kadın burda türk kadınlara ayar vermesin bir zahmet. Sen önce kendine ayar ver de dış kapının dış mandalı sevgili babalarına kendini ezdirme.....

Haklısınız ama benim gördüğüm genelde yaşları ilerlemiş Almanya da yaşayan tanıdıklarım emir kipiyle konuşuyorlar gibi, Türkçe ve Almanca arasında kaldıkları için böyle konuşuyorlar sanırım diye pek üstünde durmuyorum belki eşinizin babası da öyledir. Yani gerçekten emir mi veriyor yoksa üslupta hata mı var, söyleme tonundan, mimiklerinden anlarsınız o kısım önemli ama yine de baştan savmak kibarca en iyisi olur. Sevgiliniz ile bi gelecek düşünüyorsanız ailesi ile kötü olmayın sonra toparlanmaz o da size güveniyor demek ki sadece bu da güzel bi durum.

Türk kadının sevdası Türkiye ' de yaşamasından kaynaklanıyor. Çünkü özgür değil rahat değil evlenmezse bir eksiği var gibi davranılıyor eziliyor kocası yoksa başsız erkeği yoksa erkeğe aç doyurulması lazım. Toplumda böyle iğrenç bir zihniyet var. Türk kadını da evlenmek istiyor. Lütfen Avrupa' da yaşayıp buraya ayar vermeyin. Siz ne kadınısınız Alman değilsiniz , bu forumda yazıyorsunuz ? Nedir bu ego ?
Turkiye'de yasamakla alakasi yok konu sahibi Turkiye'de yasamasa da kendisi de evlenmis daha once.

Bu kadar sasiracak ne var ki siz de evlenmissiniz iste daha once. Evlilik gayet de guzel bir sey sizinki iyi gitmedi diye oyle saniyorsunuz bence. Ayrica evet sevgilinizle aile degilsiniz onun kiz arkadasisiniz.

Back
X