Yanlis mi yaptim? Ayip mi oldu?

İyide evlenmeyi düşğnmediğiniz bir ilişkide neden gelin moduna girdiniz ki. Adam bir tek kendinin de değil; sülalesinin ayak işlerine koşturmuş, son olaya kadar ne sen senin ne sevgilin masaya yumruğunu vurup, bu onun görevi değil diye kestirip atamamışsınız. Ayrıca erkek arkadaşın ailesi ile görüşme zorunluluğun yok ki, o benim ailem ile görüşüyor demişsinde eminim ailen onu damat gibi her işe koşturmuyordur, ya da emrivaki yapmıyordur. İnsanların ilişkide evlenmeme nedeni budur zaten, partlerin ailesi ile sırf evlilik bağından ötürü muhattap zorunda kalmamaktır. Ayrıca kimse sana ayrıl falan demiyor ama ister evlen ister evlenme aynı evde yaşadığın adam, seni ailesinin bu saçmasapan isteklerinden koruyacak kadar karakteri sağlam olmalı diyor, madem babası laftan anlamıyor, seni uzak tutacaktı o zaman. Sonuçta sen gelin olmadığına göre, ailesi ile muhattap olmak zorunda değilsin,o senin ailenle görüşebilir vakit geçirmekten hoşlanıyorsa ama seni ailesi ile muhattap etmek zorunda bırakmaz ya da ulak gibi babasının emrivakilerini sana söylemek yerine adamı geri püskürtebilirdi, sizin böyle bir göreviniz olmadığını söyleyerek.

Diyor her seferinde, baba ben hallederim ama babasi illa otombo yapicak diyor. Cogu telefon konusmasina ben de sahit oluyorum „yok yok yok sen birak yapma, otombo yapsin“ diyor.

Sevgilimin beni kullandigi yok.
Sen bu olayi niye duymamazlıktan gelmek yerine yapiyorsun. Çoğu konuşmaya sahit olmak başka yapmak başka. Benimde esimin ailesi eşime telefonda çok şey diyor duyuyorum bazen ama hiç üzerime alınıp yapmadım.suana kadar. Eşimde bak şunu diyor demedi hiç. 11 yıllık evlilik yürütüyorum daha bir söz duymadım. Ilk zamanlar arkamdan konuşulduğunu duyuyordum ve yapmamı istediklerini ayni odada ortaya söylerlerdi ama hiç yapmadım ben. Hatta bir seferinde anneme bisey diyeceksen insanın kendisine soyle ortaya diyip boşa sinir yapma.kendine bedenine zarar demiştim. Bir dahada olmadi. Herseyi üzerinize boşa alınıyorsun.

Sen bu olayi niye duymamazlıktan gelmek yerine yapiyorsun. Çoğu konuşmaya sahit olmak başka yapmak başka. Benimde esimin ailesi eşime telefonda çok şey diyor duyuyorum bazen ama hiç üzerime alınıp yapmadım.suana kadar. Eşimde bak şunu diyor demedi hiç. 11 yıllık evlilik yürütüyorum daha bir söz duymadım. Ilk zamanlar arkamdan konuşulduğunu duyuyordum ve yapmamı istediklerini ayni odada ortaya söylerlerdi ama hiç yapmadım ben. Hatta bir seferinde anneme bisey diyeceksen insanın kendisine soyle ortaya diyip boşa sinir yapma.kendine bedenine zarar demiştim. Bir dahada olmadi. Herseyi üzerinize boşa alınıyorsun.

Evet, öyle yapmam gerekirdi. Ilk isteyinde. Ama yapmadim, yapamadim, yumusak davrandim ve olan oldu. Bu yumusakligim yüzünden cok sorun yasiyorum.

Diyor her seferinde, baba ben hallederim ama babasi illa otombo yapicak diyor. Cogu telefon konusmasina ben de sahit oluyorum „yok yok yok sen birak yapma, otombo yapsin“ diyor.

Sevgilimin beni kullandigi yok.
valla benim sevgilim olsa (ki her normal insanin boyle yapmasi gerekir) babasina bir iki kez hayir diyemese ucuncude kesinlikle “senin cocugun benim, bir sey isteyeceksen benden iste” der konuyu kestirir atardi.

sizin kullanilmanizi engelleyecek durumu varken engellemeyen sevgiliniz de suclu ama size bunu kabul ettiremeyiz anlasilan.

Ya size ne Allah askina?! Istedigimi istedigim kisilerle tanistiririm! Size mi soracaktim?
O zaman burda da sormayın madem milletin fikrini... Beğenmediğiniz her yoruma kızgınım atıyorsunuz. Ama bize değil size paspas muamelesi yapan sevgilinizin babasına atın bu tripleri....

Ne o ona söylemeye gücünüz yetmeyince burda size insan gibi akıl verenlere mi bu afra tafranız..

O zaman burda da sormayın madem milletin fikrini... Beğenmediğiniz her yoruma kızgınım atıyorsunuz. Ama bize değil size paspas muamelesi yapan sevgilinizin babasına atın bu tripleri....

Ne o ona söylemeye gücünüz yetmeyince burda size insan gibi akıl verenlere mi bu afra tafranız..

Sana noldu ki simdi? Neyin sinirini benden cikariyorsun?

Sorun benim evlenmemen degil, sevgilimin babasinin bana karsi olan tavri. Evlilik konusunu konu olmadigi icin konusmak istememem normal degil mi?

Sende benim yorumlarima „begenmiyorum“ ifadesini biraktin, napim agliyim mi?

Sana noldu ki simdi? Neyin sinirini benden cikariyorsun?

Sorun benim evlenmemen degil, sevgilimin babasinin bana karsi olan tavri. Evlilik konusunu konu olmadigi icin konusmak istememem normal degil mi?

Sende benim yorumlarima „begenmiyorum“ ifadesini biraktin, napim agliyim mi?

Benim için ağlama zahmetine girmeyin. Ancak sevgilinizin babası size pas pas muamelesi yapacak gücü kendinde buluyorsa sorun sevgilinizdir.

Beni karıştırmayın da naparsanız yapın diyen sevgiliye tepki vermediğiniz içinde yaşadıklarımız gayet normal...

Mutluluklar dilerim size sevgiliniz ve sevgilinizin babasıyla

Kaynanam sevgilinizin babasının kadın versiyonu aslında, diş geçirebildiğini sonuna kadar kullanır. Birkaç tartışma dışında bu kadar yüzgöz olmadım kendisiyle. Eşim de '' Sen polemiğe girme, bana bırak. '' dedi. Kimse ayrıl demiyor, en azından bir çoğumuz, lakin şimdiden önünü almanız lazım. Evlenmeyi düşünmüyor iseniz zaten babasının bu kadar bile hayatınızın içinde olmaması gerek. Babasını pek tabi durdurabilir ama kıyamıyor galiba, kime kıyacağını da siz çok iyi biliyorsunuz. Ayrılın demiyorum, kendinize bunu yaptırmayın diyorum. Sevgilinizin '' Beni karıştırmayın '' deme hakkı yok.

Benim için ağlama zahmetine girmeyin. Ancak sevgilinizin babası size pas pas muamelesi yapacak gücü kendinde buluyorsa sorun sevgilinizdir.

Beni karıştırmayın da naparsanız yapın diyen sevgiliye tepki vermediğiniz içinde yaşadıklarımız gayet normal...

Mutluluklar dilerim size sevgiliniz ve sevgilinizin babasıyla

Paspas kelimen cok cirkin, kendince beni vurmaya calisiyorsun. Yorumlarima begenmiyorum ifadesini birakarak beni üzecegini mi düsünüyordun? ne saniyordun yani? Neymis ben begenmedigim yorumlara begenmiyorum ifadesini birakmisim. Ee o ifade secenegi baska ne icin var? 🤣🤣🤣🤣

Yorumlarimi begenmedigin icin kahrolmuyorum 🙃 icindeki nefreti git baska yerde kus canim

Simdi de senin icin „göz ardi et“ butonunu kullanicam, bye bye 👋🏼👋🏼

Kaynanam sevgilinizin babasının kadın versiyonu aslında, diş geçirebildiğini sonuna kadar kullanır. Birkaç tartışma dışında bu kadar yüzgöz olmadım kendisiyle. Eşim de '' Sen polemiğe girme, bana bırak. '' dedi. Kimse ayrıl demiyor, en azından bir çoğumuz, lakin şimdiden önünü almanız lazım. Evlenmeyi düşünmüyor iseniz zaten babasının bu kadar bile hayatınızın içinde olmaması gerek. Babasını pek tabi durdurabilir ama kıyamıyor galiba, kime kıyacağını da siz çok iyi biliyorsunuz. Ayrılın demiyorum, kendinize bunu yaptırmayın diyorum. Sevgilinizin '' Beni karıştırmayın '' deme hakkı yok.
Bunu goz ardi ediyorsunuz. Sevgiliniz beni karıştırmayın dememeli neticede onun babasi ama olaki siz hallediyorsunuz ve oda dedi o zaman babasinin isteklerini asla yapmanizi istemeyecek. Yapma diye ozellikle diyecek. (dogru olan bu)Demiyorsa bunlari yapmanız isine geldiği için sessiz kalıyordur. Babasıyla yeni barıştığı icin arayi bozmak istemiyor ve ona kıyamıyor diger taraftan size kıyabiliyor ve sorun görmüyor. Arada kalmayacak ise size hiç söylemeyecek babasından dertlenirken bile söylemek ozellikle söylemektir. Bende bazen esime diyemediklerimi dert anlatır gibi derdim eskiden bilirdimki üzerine alınır yapayim ben derdi. Sevgilinizde ayni taktigi uyguluyor. Tavsiyem hic üzerinize alınmayın yaparim demeyin. Dert anlatırsa ara al randevu hallet sevgilim babandır deyin geçin ama yapmayın.

Bunu goz ardi ediyorsunuz. Sevgiliniz beni karıştırmayın dememeli neticede onun babasi ama olaki siz hallediyorsunuz ve oda dedi o zaman babasinin isteklerini asla yapmanizi istemeyecek. Yapma diye ozellikle diyecek. (dogru olan bu)Demiyorsa bunlari yapmanız isine geldiği için sessiz kalıyordur. Babasıyla yeni barıştığı icin arayi bozmak istemiyor ve ona kıyamıyor diger taraftan size kıyabiliyor ve sorun görmüyor. Arada kalmayacak ise size hiç söylemeyecek babasından dertlenirken bile söylemek ozellikle söylemektir. Bende bazen esime diyemediklerimi dert anlatır gibi derdim eskiden bilirdimki üzerine alınır yapayim ben derdi. Sevgilinizde ayni taktigi uyguluyor. Tavsiyem hic üzerinize alınmayın yaparim demeyin. Dert anlatırsa ara al randevu hallet sevgilim babandır deyin geçin ama yapmayın.

Bundan sonra zaten asla. Artik yüzü yok istemeye, isterse de yüzsüzdür.

Sevgilinizin ailesiyle neden tanistiniz ki? Is ciddiye binince tanissaydiniz. Adam belli ki yuzsuz. Sevgilinizle evlenseniz bu adam bu sekilde davranmaya devam edecek. Hadsiz biri belli ki. Simdi de hakli gibi bir de surat asarak kuserek psikolojik siddet uyguluyor. Ben olsam hic umursamam, hatra hic gorusmem. Mesafe bastan konulmaliydi. Sizin telefonunuzun ne isi var ki o adamda? Tum bunlardan sonra sizi bu duruma sokan sevgilinizle ilgili durumu bence yeniden deherlendirme zamani. Bu adamla ve boyle bir aileden yetisen biriyle bir gelecek dusunur musunuz? Su yasadiklariniz evliligin fragmani cunku. Istediklerini yaptiramadiklarinda kuserek psikolojik siddet uygulayacaklari belli.

Sevgilinizin ailesiyle neden tanistiniz ki? Is ciddiye binince tanissaydiniz. Adam belli ki yuzsuz. Sevgilinizle evlenseniz bu adam bu sekilde davranmaya devam edecek. Hadsiz biri belli ki. Simdi de hakli gibi bir de surat asarak kuserek psikolojik siddet uyguluyor. Ben olsam hic umursamam, hatra hic gorusmem. Mesafe bastan konulmaliydi. Sizin telefonunuzun ne isi var ki o adamda? Tum bunlardan sonra sizi bu duruma sokan sevgilinizle ilgili durumu bence yeniden deherlendirme zamani. Bu adamla ve boyle bir aileden yetisen biriyle bir gelecek dusunur musunuz? Su yasadiklariniz evliligin fragmani cunku. Istediklerini yaptiramadiklarinda kuserek psikolojik siddet uygulayacaklari belli.

Evlilik demissiniz ama sevgilimle evlenmeyecegiz. Birlikte yasiyoruz ve ailelerimiz kiminle oldugumuzu bilsinler diye tanistik.

Sevgilimde bu yasina kadar babasindan ayri büyüdü, annesi o kücükken ayrilmis babasindan.

Evlilik demissiniz ama sevgilimle evlenmeyecegiz. Birlikte yasiyoruz ve ailelerimiz kiminle oldugumuzu bilsinler diye tanistik.

Sevgilimde bu yasina kadar babasindan ayri büyüdü, annesi o kücükken ayrilmis babasindan.
Evlenmeyeceginiz kisinin ailesiyle neden muhatap oldugunuzu anlayamadim. Kiminle oldugunuzu ailenizin bilmesini anlarim, bu durumda sevgiliniz ile tanismalari yeterli ama ailelerle tanismak fazla abarti olmus bence.

Merhabalar,

direkt konuya gececegim. Uzun olabilir simdiden söyleyeyim.

Sevgilimin babasiyla sikintiliyiz. Kendisi emir verir gibi konusur benimle genelde. Hic hoslanmadigim bisey. Su yasima kadar annem babam bile benimle bu sekil konusmasi.

Sevgilimin babasi tanistigimizdan beri benden form veya belediyelerden randevu almami istiyor. Bu ricada bulunurken (rica degil, emir veriyor) su sekil söylüyor „hemen bana randevu al“, „bana oturma izinim icin islemi yaptir, bana acilen randevu al“, „cocuklarin pasaportu yenilenecek, bana hemen randevu al, bu isimi hallet“. Araba alir, onun icin de plaka islemleri icin benden randevu ister. Hersey hemen acilen olmasi lazim. Bunlari bana devlet memuru oldugum icin söylüyor ama calistigim yerde yeni sayilirim ve normal memurum, asla bi yetkim yok.

Defalarca hemen veya acilen bi randevu alma gibi bi yetkim olmadigini, herkesin haftalarca bekledigini söyledim. Sevgilimde keza öyle. Ama anlamiyor adam. Ceza yiyor, beni ariyor gel bak diye. Yok gel itiraz yaz bilmem ne yap. Sikildim artik bu durumdan. Almandayiz. Dili yok, konusamiyor, almanca bilmiyor desem ok anlarim ama biliyor, kendisi ve karisi. Gündüzleri evdeler, ben sabahtan aksama kadar calisiyorum. Kendi hayatimda da var üstelik. Derdim bana yetiyor. Ya anlamiyorum ki, cocuklar benim cocuklarim mi da ben pasaportlari icin gidip randevu alayim?! Anneleri öglene kadar yatiyor ben isteyken.

Son olay söyle patlak verdi. Tekrar benden bisey istedi, gittim, formu önüne koydum, doldurman lazim dedim. Kalem alip önüme koydu formu. Sevgilime bu sefer yumusak olmicagimi söyledigim icin o aldi formu ve ben doldururum dedi. Babasi hayir, sen degil o yapsin deyip tekrar benim önüme koydu (bu beni su sebepten ötürü sinirlendirdi; sevgilim bana babasina benim yapmak istemedigimi söyledigi halde „hayir o yapicak“ demis). Formu tekrar önüme koyunca patladim (forma da adini, soyadini, dogum tarihini yazacak), „ben senin sekreterin degilim, sürekli senin icin randevu alamam, form dolduramam“. Bana „cok mu zor“ dedi sok olmus yüz ifadesiyle. „Zor oldugu icin degil üslup denen bisey var, bana emir verir gibi konusuyorsun, annem babam bile böyle konusmuyor benimle, zoruma gidiyor“ dedim. Bana „ben seni aileden gördügüm icin söyledim“ dedi ve sonrasinda „tamam bosver, bisey yapma benim icin deyip küstü. Resmen küstü. Surati düstü ve baska biseyle ilgiledi. Sevgilimle öyle kalakaldik. Bi 30 dk sonra da kalktik cünkü bizimle konusmuyor, sevgilime bile evet veya hayir cevaplari veriyordu.

Sevgilim öncesinden bana hak veriyordu ama kendisi babasindan uzun süre ayri kaldigi icin pek tartismak istemiyor. Bana „seni tutarsam, babam kizar, babami tutarsam, sen kizarsin. Beni karistirmayin“ dedi, ki kendisi benim yanimda defalarca beni savundu ama anlamiyor adam. O da artik vazgecti.

Simdi ben ayip mi ettim? Cok kötü mü yaptim? Abarttim mi?
Bence size güvendiği ve sevdiği için öyle davranmış .bazı insanlar öyledir samimiyetten dolayı o üslubu takınırlar .bence ayıp olmuş gönlünü almakla hiç birşey kaybetmezsiniz .kalp kırmak kabeyi yıkmaya benzer .ama herkes gönül kazanamaz .o da hatalı belki ama en nihayetinde bir baba o şekilde toplum içinde azarlamanız gururunu kırmıştır .bence gönlünü alsanız güzel olur o da zaten dikkat eder bundan sonra.

Evlenmeyeceginiz kisinin ailesiyle neden muhatap oldugunuzu anlayamadim. Kiminle oldugunuzu ailenizin bilmesini anlarim, bu durumda sevgiliniz ile tanismalari yeterli ama ailelerle tanismak fazla abarti olmus bence.
Size göre öyle olabilir. Saygi duyarim. Ancak sevgilimle birlikte yasiyoruz, hayati paylasiyoruz. Haliyle ben ailemi ziyaret ettigimde o da geliyor, o babasina gidince de ben ona eslik ediyorum. Evli olmasakta sevgilimle bir aileyiz, ciftiz.

Bence size güvendiği ve sevdiği için öyle davranmış .bazı insanlar öyledir samimiyetten dolayı o üslubu takınırlar .bence ayıp olmuş gönlünü almakla hiç birşey kaybetmezsiniz .kalp kırmak kabeyi yıkmaya benzer .ama herkes gönül kazanamaz .o da hatalı belki ama en nihayetinde bir baba o şekilde toplum içinde azarlamanız gururunu kırmıştır .bence gönlünü alsanız güzel olur o da zaten dikkat eder bundan sonra.

Peki ya benim gururum? Büyük kücük farketmez, bence herkes saygili olmali. Ben peki nasil biliyorum ona karsi saygili mesafeli olmayi? Neden hep büyüklere gereksiz hosgörü gösteriliyor. Biz kücükler yapsak direkt damgayi yeriz terbiyesiz diye. Ben esitlikten yanayim. Beni de annem babam büyüttü, ben onlardan ögrendim. Baskasinin beni bu sekil kendi islerine kullanmasina izin vermek istemiyorum kaldi ki benden önce ona bu islerde yardim edecek cooook kisi var, kendi kardesleri, yegenleri, cocuklari, karisi vs vs. Istedigin kadar samimiyet olsun ki bizim aramizda öyle samimiyet de yok, ben kimseden benim icin form doldurmasini istemem.

Back
X