yanlış mı yaptım komşuma?

Hamilelikte oksijen sıkıntısı çekildiğinden darlanmış, bir an için oflamıştır belki. Ben de bu aralar oksijen sıkıntısı çektiğim için çok ofluyorum.

e yani...
her şeyin adabı var.
‘bir yerin şişer’ çok üsturupsuz olmuş.
insanları iyilik yaparken aşağılayınca pek bir anlamı kalmıyor.
Bi yerin şişmesi derken aslında kötü düşünmemek lazım. Toplumda genelde erkekler için farklı manada kullanılır ama kadınlarda da olabiliyor.
Bir arkadaşım emzirdiği dönemde canının çektiği bir şeyi yiyemediği için süt dolu göğsü şişip kızarıp,apse yapmıştı.
Bu farklı bi yer de olabilir belki ama bu can çekmesi nasıl bir şeyse vücut farklı reaksiyon veriyor :))

Çok güzel yapmışsınız olması gerekeni yapmışsınız sonucta belki o an başka bişey vardır aklında o yuzden oflamıştır. Bende hamileyken yazlıkta markete gidene kadar komşular meyveleri lokmaları doldururdu Allah razı olsun

Çok güzel yapmışsınız. Bi yerin siser de annenelerden gelen bir şey öyle öğrendik. Kız çocuğuda erkek cocguday canı bir sey isterse siser deriz. Hamilede şişer ve yada dogum lekesi olur derler. Takmayin böyle şeylere hanımlar. Bi yerin şişer lafinda ne var alinacak yer ariyorsunuz😃rahatsiz olduysan bir şey götürme birdaha haketmiyor demek ki

siz çok güzel birşey yapmışsınız
belki oflamamıştır siz yanlış anlamışsınızdır boşverin hamıle o hamıle:KK45:

Tüm cevaplarınızı okudum ben alınacak bir şey göremedim, zaten samimi komşunuzmuş, iyi niyetli bir yaklaşımda bulunmuşsunuz eğer alınırsa onun yanlış algısıdır bu ya da hamilelik hassaslığı, oflaması da belki mahcup olmasındandır ya da ağrısı vs. vardır.. Tabi üslup, bunları aktarış şekliniz de önemli.

kızlar eşimin işyerinden bize bayramda cikolata lokum vs verirler fazlaca.dün eşim işten gelirken altkatımda samimi oldugum komşumla karsılaşmış elinde cikolatalar varken. kız da hamile. ben de canı istemiştir geç de oldu , eşide işte diye bi tabak hazırlayıp götürdüm. ama kız gerek yoktu falan dedi ofladı gibi kapıda. görgüsüzlük olmamıştır dimi. verirken canım biyerin falan şişer dedim gülerek ama tamamen iyi niyetle.
Benim komşum olsana

Bazı insanlar kompleksli. Şey kafasında yaşıyorlar. İstesem alamıycam sanki elin getirdiği çikolataya muhtaç mı kaldım :kahve:.Annemin bir komşusu vardı hasta ziyaretine süt meyve falan götürmüşler zamanında. Annem şoklar içinde eve dönmüştü. Ne old dedim. Benim meyve alamayacağımı mı sanıyorsunuz deyip buzluğundaki bütün iki tavuğu çıkarıp masaya koymuş misafirlerin önünde:KK48: Allah’ın komplekslileri.harbiden insanlar değişik. Aklıma şey geldi. Bir kızla tanıştım üniversitede. Çok güzel saçları vardı reklamlardaki gibi. Saçların çok güzel nasılbakım yapıyorsun falan diye birkaç soru sordum. Merakımdan da değil, bunu duymaya ihtiyacı varmış gibi duran tipler vardır ya. Hep bir etrafı izletip bakan var mı falan triplerinde gezerler. Ben de övdüm dilime yapışmaz ya:KK48: ertesi hafta bir arkadaş toplantısında diyor ki ‘of saçlarım çok kötü yaa, böyle bazıları dillendiriyor falan nazar oluyor hep.’ Sittin sene düşünsem birinin övgüden nem kalacağını düşünmezdim. Allah’ın garip gudubetleri:sopa:
Salak midir nedir
Gorgu kuralidir bu
Eli bos gidilmez hicbir ziyarete
O meyveyi alir mahallede coluga cocuga dagitirdim ben olsam
Allah in gerisi
Insani insanligina pisman eder boyleleri

Geçen gün yaptığım bir yemeğin muhabbetini yaptık komşularımla. Aralarında bir de emziren bir komşum var. Sütlü kadın canı çeker diye bir tabak götürdüm kendisine hemen. Yaptığınızda bir anormallik görmedim yani ben de.

Hamile değilim, bi yerimde şişmez ama bi tabak dolusu şeker ve çikolatayla gelen insana,oflamak kenara ağzım yırtılana kadar gülümserdim. Yapmadığım şey de değil. Çocuk gibi sevinirim yahu, ne yanlışı..

kızlar eşimin işyerinden bize bayramda cikolata lokum vs verirler fazlaca.dün eşim işten gelirken altkatımda samimi oldugum komşumla karsılaşmış elinde cikolatalar varken. kız da hamile. ben de canı istemiştir geç de oldu , eşide işte diye bi tabak hazırlayıp götürdüm. ama kız gerek yoktu falan dedi ofladı gibi kapıda. görgüsüzlük olmamıştır dimi. verirken canım biyerin falan şişer dedim gülerek ama tamamen iyi niyetle.

Yok canım iyi etmişsiniz.

Biri bana böyle incelikle gelip bir yerin şişer diye espri yapsa.
Daha nerem şişsin şişeceğim kadar şişmişim diye espriye eşlik ederim.
Ama insanlar bir tuhaf doğru..
İyilikten maraz..

Back
X