Yanlış nerede?

Tatlı bir hikaye uydurun ders arasında dikkatlerini çekecek bir şekilde. Hikayenin ana teması bahsettiğiniz konu olsun. Sakin bir ses tonu ve Güler bir yüzle anlatın ki etkili olsun. Olmuyorsa da zorlamayın. Ama aklıma şu da gelmedi değil belki de kötü bir niyetle bakmadı, kötü bi düşünce geçmedi. Bilemeyiz. :)
Bunu düşündğm aslında tahtaya bununla ilgili bir örnek yazdım hatta. Belki yanlış anlamış olabilirim diye. Biraz baskın bir sesle de okudum. Fakat kız rahatsız olmadı ve gözlerini titretti gibi yaptı. Sonra emin oldum zaten bir değişik tavrı geldi bana bilemedim. Sonra soru çözümü yaptık yaparken bir an hamile olmamında verdiği bir durumla düşünmeye başladım kızlarımı gelecekleri vs derken ☺️

Ne guzel söylediniz toplum artik terbiye vs birakti birilerinden daha luks daha guzel olmaya daha cok üstün olmak istiyor nerde eski insanliklar hersey bitti komsumun durumu yok alamaz diye aldigim sekeri gizlice yerdik ekmek arasi yapar disarda en gizli yerde yerdik arkadas gelince arkamiza saklardik hersey öldü artik insanlik bitti cocuklarimiza nasil terbiye vermeliyiz bunu bile piskolok yardimiyla dadi yardımıyla öğreniyoruz
Katılıyorum birileri kendisine gelmeli artık. Taşı küçük bir birey yani bir yerde yanlış var bunu söylemek istiyprum aslında yoksa konu çocuğun öyle balmasından çok onu o hale getirenleri bulmak ne getirdi neden öyle oldu. Bellii bir hata var. Mesela ben artık giysi konuşan sürekli almak tüketmek konularını konuşan arkadaşlarımşa görüşmüyorum. O onu giymiş bu bunu almış diye konuşmaya ayıracak zamanım yok artık birkaç zamandır rahatsız eder oldu beni. Keşke böyle olmasa daha kaliteli konuşsak zamanı daha verimli harcasak mesela geçerken bugğn böyle olunca daha bir farkına vardım insanların kimliği kim olduklarından çok daha önemli

Ergenlik doneminde bazi ogrencilerde oluyor. Asiri elestirel oluyorlar. Kendi kimliklerini yetiskinler uzerinden olusturma egilimindeler. Bazi sivri tavirlarda gosterebiliyorlar. Gecici bir donem cogunlukla ama hala o doneme saplanmis kalmis yetiskinlerde etrafimizda fazla maalesef.

Ne guzel söylediniz toplum artik terbiye vs birakti birilerinden daha luks daha guzel olmaya daha cok üstün olmak istiyor nerde eski insanliklar hersey bitti komsumun durumu yok alamaz diye aldigim sekeri gizlice yerdik ekmek arasi yapar disarda en gizli yerde yerdik arkadas gelince arkamiza saklardik hersey öldü artik insanlik bitti cocuklarimiza nasil terbiye vermeliyiz bunu bile piskolok yardimiyla dadi yardımıyla öğreniyoruz
Hatta artık alınan o yardımlar bile göze sokulup maddi bir gösterge oluyor. Biz özele gidip danışma alıyoruz diyorlar ama o çocuk neden danışılacak durumda kimse bir şey demiyor. Neden bu hale geldik kim yaptı bunu. Mesela en basit geçen bir arkadaşım bana çaktırmadan kızıma aldığım şortu nerden aldığımı soruyor diyor ki bende benimkine aldım bu beyaz şorttan ama bizi bu detayları yok aslında böyle bir şey almak istemiştim. Sen nerden buldum bunu benim gözüme çarpmadı da diyor. Bilmem dedim ve sustum. Aynı giysi için başka bir arkadaş bu sefer üst kısmı için çok tarz bir giysi nereden bu d iş ye soruyor ama kimse bu oyuncak kaç yaşa kadar demiyor ya da ya şunu yapıyır mu gezdirelim mi demiyor. Yanda arkadaşına sarıl kızım paylaş demiyor biz yanında çcpupun giysi konuşuyoruz kızım anlayıp şortuna bakıyor neden çünkü fark ediyor ve ben bunu istemiyorum yanında bunu konuşmak beni rahatı ediyor ama küçük bir bebek için bile bunu yapıyoruz

Ben ve eşim böyle kişiler değiliz zaten fakat korku geldi içime yani konuşsak anlarlar mı. Ne yapmak lazım kızlarıma ileride böyle baksalar ne hissederler diye bile düşündğm

Çocukların kişiliklerini etkileyen etmenler genler, yetiştiriliş tarzı ve çevre. Genler ve yetiştirilişi sizden alıyor zaten. Çevreyi de bir miktar oturduğunuz muhiti, okullarını vs iyi seçerek belirleyebilirsiniz. Sonrasına da tevekkül etmek lazım. Hayatta her şeyi kontrol edemezsiniz. Her şeyi kontrol etmek sizi de çocukları da daha mutsuz eder. Elinizden gelenin en iyisini yapıp akışa bırakmak, pozitif düşünmek lazım.

Ergenlik doneminde bazi ogrencilerde oluyor. Asiri elestirel oluyorlar. Kendi kimliklerini yetiskinler uzerinden olusturma egilimindeler. Bazi sivri tavirlarda gosterebiliyorlar. Gecici bir donem cogunlukla ama hala o doneme saplanmis kalmis yetiskinlerde etrafimizda fazla maalesef.
Kesinlikle öyle peki sizce bu dönemi bu şekilde atlamamak için ne yapılmalı

Çocukların kişiliklerini etkileyen etmenler genler, yetiştiriliş tarzı ve çevre. Genler ve yetiştirilişi sizden alıyor zaten. Çevreyi de bir miktar oturduğunuz muhiti, okullarını vs iyi seçerek belirleyebilirsiniz. Sonrasına da tevekkül etmek lazım. Hayatta her şeyi kontrol edemezsiniz. Her şeyi kontrol etmek sizi de çocukları da daha mutsuz eder. Elinizden gelenin en iyisini yapıp akışa bırakmak, pozitif düşünmek lazım.
Kontrol durumu mutsuz eder evet bunu pek yapmak istemiyorum ama umarım güzel bir hayat sunarız iyi bir gelecek veririz zira aksi çok üzücü olur ben kızımı böyle bakar incelerken görürsem üzülürüm çok

Hatta artık alınan o yardımlar bile göze sokulup maddi bir gösterge oluyor. Biz özele gidip danışma alıyoruz diyorlar ama o çocuk neden danışılacak durumda kimse bir şey demiyor. Neden bu hale geldik kim yaptı bunu. Mesela en basit geçen bir arkadaşım bana çaktırmadan kızıma aldığım şortu nerden aldığımı soruyor diyor ki bende benimkine aldım bu beyaz şorttan ama bizi bu detayları yok aslında böyle bir şey almak istemiştim. Sen nerden buldum bunu benim gözüme çarpmadı da diyor. Bilmem dedim ve sustum. Aynı giysi için başka bir arkadaş bu sefer üst kısmı için çok tarz bir giysi nereden bu d iş ye soruyor ama kimse bu oyuncak kaç yaşa kadar demiyor ya da ya şunu yapıyır mu gezdirelim mi demiyor. Yanda arkadaşına sarıl kızım paylaş demiyor biz yanında çcpupun giysi konuşuyoruz kızım anlayıp şortuna bakıyor neden çünkü fark ediyor ve ben bunu istemiyorum yanında bunu konuşmak beni rahatı ediyor ama küçük bir bebek için bile bunu yapıyoruz
Gercekten sizinle tanistigima cok memnun oldum cok guzel konustunuz kimse bu oyuncsk kac yas icin demiyo bu kiyafeti nerden aldin ksca aldin birde aptalca bir kelime var lüks diye ayyy cok lüks duruyo o neyse lüks ne :D bizim gidiş pek iç açıcı degil bari cocuklarimiza dogruyu öğretmeye calisalim . Birtek sen ben o bu şu degil hepimizin yapmasi lazim ilerde bizim covuklarimiz da oyle olursa hep bu korku ya yasadigi hayati kucumserse :(

İse yarar mi bilmem, onu büyüyünce göreceğiz ama..
3 yaşındaki oğluma, paranın amaç değil araç olduğunu, yeni kıyafetlerib eskiyip, oyuncakların kirilabilecegini..
Hayattaki herşeyi sahip olamayacağını söylüyorum.

Dışarı çıkarken bazen hiç param yok, birşey isteyemezsin diyorum, bazen de 3 adet alma hakkın var, bugün para var diyorum..

Büyüdükçe de daha da anlatacağım.
İnşallah anlar.
6. sınıfta olsa, o kadar üst başa bakip, yanındakine söyleyecek kadar abartmasi hoş değil, o kadar küçük değiller çünkü..

Kontrol durumu mutsuz eder evet bunu pek yapmak istemiyorum ama umarım güzel bir hayat sunarız iyi bir gelecek veririz zira aksi çok üzücü olur ben kızımı böyle bakar incelerken görürsem üzülürüm çok
O tarz davranislar aileden beslenir. Yani siz o sekilde insanlari siniflayan kiyafete dis gorunuse gore yargilayan biri degilseniz cocugunuzun oyle olmasi cok zor bir ihtimal. Varsa eger bol bol telkinde bulunmak iyi olur

Gercekten sizinle tanistigima cok memnun oldum cok guzel konustunuz kimse bu oyuncsk kac yas icin demiyo bu kiyafeti nerden aldin ksca aldin birde aptalca bir kelime var lüks diye ayyy cok lüks duruyo o neyse lüks ne :KK70: bizim gidiş pek iç açıcı degil bari cocuklarimiza dogruyu öğretmeye calisalim . Birtek sen ben o bu şu degil hepimizin yapmasi lazim ilerde bizim covuklarimiz da oyle olursa hep bu korku ya yasadigi hayati kucumserse :KK43:
❤️ İşte böyle düşünenler lazım güzel denk geldik. Çünkü ben bu çevrede kendimi kötü hissedip aslında doğrusu o mu ya bile diyecek duruma gelebilirdim belki herkes böyle herhalde bende sorun var. Belki de böyle düşüne düşüne oluyor. Normalleşiyor her şey. Biizm düşünce garip oluyor. Gerçekten öyle. Herkes bir şey yapmalı yoksa ben yapsam sen yapsam o bu yapsa da herkes yapmazsa yanda çoğunluk yapmazsa ne olur en fazla zararı yapanlar ve onların çocukları görür. Bu şeye benziyor küçük çocukların eline telefon verip susturup senin çocuğunla oynamadıklarında çocuğun kedinin ciğere baktığı gibi baktığı anda hissettiğin yanlış mı yapıyorum hissinin oluşması gibi aslında doğrusun ama millet normalleşince garip olan sen kalıyorsun. Bir an önce kendimize gelmeliyiz.

O tarz davranislar aileden beslenir. Yani siz o sekilde insanlari siniflayan kiyafete dis gorunuse gore yargilayan biri degilseniz cocugunuzun oyle olmasi cok zor bir ihtimal. Varsa eger bol bol telkinde bulunmak iyi olur
Eşimde öyle değildir bende değilim. Eşim hatta baya hassastır bu konu da ama yinede dikkatle konuşmak lazım sanırım

❤ İşte böyle düşünenler lazım güzel denk geldik. Çünkü ben bu çevrede kendimi kötü hissedip aslında doğrusu o mu ya bile diyecek duruma gelebilirdim belki herkes böyle herhalde bende sorun var. Belki de böyle düşüne düşüne oluyor. Normalleşiyor her şey. Biizm düşünce garip oluyor. Gerçekten öyle. Herkes bir şey yapmalı yoksa ben yapsam sen yapsam o bu yapsa da herkes yapmazsa yanda çoğunluk yapmazsa ne olur en fazla zararı yapanlar ve onların çocukları görür. Bu şeye benziyor küçük çocukların eline telefon verip susturup senin çocuğunla oynamadıklarında çocuğun kedinin ciğere baktığı gibi baktığı anda hissettiğin yanlış mı yapıyorum hissinin oluşması gibi aslında doğrusun ama millet normalleşince garip olan sen kalıyorsun. Bir an önce kendimize gelmeliyiz.
Hayir sen dogru yapiyorsun ama artik kotu seyler normallesti ondan kndini yalniz hissediyorsun bu konuda bnde bu konudan muzdaribim 😁😁😁

Kızlar bir özel ders veren merkezde doğumuma ve belki sonrasında da part time çalışmak için anlaştık. Para durumu yetmeyecekti doğumla bende biraz biriktirmeye karar verdim hemde hep gitmiyorum derken iyi oldu. Neyse konu bu değil tabi 😂🤣 bugün beni üzen bir olay yaşadım. 6. Sınıf öğrencilerinden oluşan bir 5 kişilik gruba ders verdşm. İlk kez tanışıyorum onlarla. Bir kız öğrencinin tavrı dikkatimi çekti. Ben sınıfa girdim tanışma vs derken ders başladı kız öğrenci her defasında beni ve yanındaki bir kız öğrenciyi ciddi bir bakışla süzdü. Ayakkabıdan saçtaki tokaya kadar sonrasında yanında yakın arkadaşı olan başka bir kıza bir şeyler söyledi. Sonra ikisi de baktı ama bu kız çok daha fazla süzdü. Ayakkabı tayt vs her şeye baktı. Bakışları o kadar rahatsız etti ki sordum kendisine bir sorun mu var diye. Fakat yok diyerek göz süzüp geçti. Kızda değişik bir hava vardı yani nasıl diyim böyle üstten bakar gibi ezer gibi çok anlam veremedim fakat o an hemen kızlarımı düşündüm. İleride yaşanabilecekleri. Ben belki yanlış anladım bilmiyorum ama o bakışlar çok rahatsız etti ne yapmak lazım yani böyle bir nesil yetişememesi için. İnsanların dış görünüşüne bakan onları rahatsız eden bakışları olan insanlar yetişmesin diye nerede doğru yapmak lazım. Biz neyi yanlış yapıyoruz. Ben böyle kızlarım olsun istemiyorum mesela insanlara insani duyguları ile yaklaşsınlar maddi olmasın mesela hiçbir şey. Ne yapmalı
Belki de sizi beğenerek bakmıştır

Benm ablamda öğretmen bukdr takmıyo kafaya küçük çocuklar takmaya değmez sen dersini anlat geç
Öyle yapıyorum tabiiki dersimi anlatıyorum fakat anlatıp geçmiyorsun çünkü kalıyor nasıl değiştirebilirim ne yapabilirim çocuklarım için gelecek için düşünüp duruyorum. Öğretmenler anlatıp geçmezler. Anlatıp geçerlerse o çocuk ne öğrenir ne eğitilir

Belki de sizi beğenerek bakmıştır
Sanırım öylr değil çünkü bugün konuştukta İngilizce öğretmeni ile ona da ukala davranmış. Bizr okulda özel bir İngilizce sınıfı açtılar ve kitaplar ABD den gelecek sizinle paylaşamayız demiş. Kadın şok olmuş. Onu da süzmüş ayrıca bir anda ikimizde anlatırken bulduk kendimizi

Ben de öğretmenim sevgili L Love_your_life bazı kız öğrencilerde böyle davranışlar olabiliyor. Kıyafetinizi saçınızı her hareketinizi inceleyerek diğer arkadaşıyla konuşuyor ve bunu özellikle sizi rahatsız etmek amacıyla göstere göstere yapıyor. Ben bu durumlarda bakışlarımı sertleştirip dik dik bir iki dakika bakıyorum sonra da benimle ilgili herhangi bir problemin mi var diye soruyorum. Afallayıp yok hayır şeklinde kısa bir cevapla savuşturup aynı şeyi en azından gözünüz önünde yapmıyorlar. Sınırlarınızı çizin ki nerde durmaları gerektiğini bilsinler.

Back
X