Yanlış olduğunu bile bile..

Üzgünüm, kendim mutsuzken sevdiğim birinin mutlu olmasına üzülmek bana sağlıklı bir durum gibi gelmedi. Siz de yanlış olduğunu biliyorum yazmışsınız zaten. Ne yapılabilir bilemiyorum, bu aslında kendi kendinize itiraf etmekten çekinseniz de, kıskançlık oluyor. Ben bunun biraz yapısal olduğunu düşünüyorum. Ya da her şeyde en iyisi olmak isteyen hırslı bir yapınız varsa bu sebep oluyor olabilir.
Mesela siz mutsuzken annenizin mutlu haberi geldiğinde de mi böyle oluyor?

Bu bende de oluyor maalesef engel olmaya çalışıyorum mesela evlenmek istiyorum ama sorunlar var ve etrafimda görünce sinir olabiliyorum ama kısa bir zamanda geçiyor anliyor hatamı yada iş mevzularinda işsizken iş bulan arkadaşımın haberi üzmüştü beni onun kotulugunu istemek degil o iyilige ulaşamamak. Kötüye gitmesinden korkuyorum tavsiye varsa ben de alabilirim

Bak işte aynı durum bu.
İşsiz olsam birinin sevdiğim birinin iş bulduğunu duysam içten içe üzülürüm bana neden nasip olmadı diye
Ama biliyorumki herşey nasip kısmet sadece o an bunu düşündüğüm için kendime çok kızıyorum
Yanlıs olduğunuda çok iyi biliyorum art niyetli değilim

Kıskanclık olduğunu düşünmüyorum bu hasetlenmeye giriyor çünkü ben üzülüyorum kendimde neden olmadı neyi eksik yaptım diye hayıflanıyorum

Üniversite mezunuyum iyi bir işimde var,mutluyum ama sadece neden ben böyleyim diye düşünüyorum üzülüyorum
Şimdi siz eğer bu şekilde söylerseniz üzgünüm ki bende farklı şeyler düşüneceğim.. Yani size başkasını kıskanıp fesaatlanma yapmadığınızı düşündüğümü söyledim.. Mutlaka bir yerlerde bir eksikliğiniz var ki ondan böyle bir hissiyat içine giriyorsunuz dedim fakat siz herşeyim tamam gayet de mutluyum diyorsunuz.. Yani sadece okul iş mahiyetinde dememiştim onlar örnekti herhangi bir eksikliğiniz olabilir belki imrenme oluyordur demek istedim ve siz şuan aksini söylediniz e o zaman??? Yukarıda bir arkadaşa da kızmışsınız galiba tam okumadım ama hepsini destek almanız gerektiğinizi söyledi diye kızmışsınız .. Ama sebepsiz yere böyle hissetmeniz de hiç normal bir durum değil maalesef.. Kendi durumunuzun sebebini belirleyemiyorsanız tabi ki destek almanız gerekli bunu söylemek için sizi çok yakından tanımaya gerek yok.. Herkes farklı sebeplerden dolayı destek alabilir bu hayatı kolaylaştıran birşey..

Lütfen bu cümlelerimi yanlış anlamayın. Bence duygu durum bozukluğu rahatsızlığınız var, bunun için bir psikiyatri uzmanından destek almanız durumunda size vereceği ilaçların faydası olacaktır.

Kıskanclık olduğunu düşünmüyorum bu hasetlenmeye giriyor çünkü ben üzülüyorum kendimde neden olmadı neyi eksik yaptım diye hayıflanıyorum
O zaman belki sorununuzun kaynağı özgüvendir?
Özgüven konusunda nasılsınız? Özgüven tamam olduğunda ben bu duygunun olmayacağını düşünüyorum çünkü. Sanki bir yerlerde kendinizle ilgili bir değersizlik hissiniz var.

Mesela ben hiç bi şekilde ayaklar altında olsun diye bi düşünce ve isteğe sahip olmadım eski sevgilim dahi olsa
Benimki imrenmek

Daha once hic baskalari icin mutlu olmadiniz mi? Hadi kendi icinizde mutsuz olmanizi anlarim da,bir baskasinin iyiligi icin sevinmek cok zor olmasa gerek

belki ama şöyle bişey var
Nişanlıyım ekimde kınam olacaktı şimdi olmuyo malum sebeplerden kına yapan arkadaslarımı gördüğümde içim acıyor
1.5 senedir nişanlıyım daha ertelemekte zor olur diye düşünüyorum birde ev falan herşey ayarlandı
Bunun neresi hasetlik

Keske daha detaylı okusanız yorumları

Lütfen bu cümlelerimi yanlış anlamayın. Bence duygu durum bozukluğu rahatsızlığınız var, bunun için bir psikiyatri uzmanından destek almanız durumunda size vereceği ilaçların faydası olacaktır.
Online görüşme talep edeceğim tesekkür ederim

Keske daha detaylı okusanız yorumları
Yorumları okumama gerek yok ki.. Eğer yorumları tam okumamış olmamdan kaynaklı bir problem varsa okuduğum yorum ile ilgili kısmı çıkarıyorum yazımdan öyle kabul edin.. Zaten bir cümle vardı yorumlarla alakalı.. Ama bana dediğiniz şeyin üzerine yazdım zaten ben onları yorumların üzerine değil ki.. Ben sizi yargılamadan sadece imrenme yaşamış olmanız ihtimali üzerinde durdum siz ise bana herşey yolunda ve mutlu bir insanım dediniz.. Yine aynı fikirdeyim.. Siz mutluyken ve hayatınızda herşey yolundaysa insanların mutluluğuna üzülmeniz gayet anormal bir durum.. İmrenme de yaşadığınızı reddettiniz bana katılmadınız...bu konuşmalarınızdan ne çıkarabilirim ki..??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…