- 28 Kasım 2010
- 42.443
- 140.997
- 798
- Konu Sahibi sunshineee3
-
O zaman bir sorun yasamamaniz lazim.Elbette oldum oluyorum
Caba gösteriyorum emin olun
Yaşıyorum işteO zaman bir sorun yasamamaniz lazim.
Haklısınız kendimi yanlıs ifade etmiş olabilirimYorumları okumama gerek yok ki.. Eğer yorumları tam okumamış olmamdan kaynaklı bir problem varsa okuduğum yorum ile ilgili kısmı çıkarıyorum yazımdan öyle kabul edin.. Zaten bir cümle vardı yorumlarla alakalı.. Ama bana dediğiniz şeyin üzerine yazdım zaten ben onları yorumların üzerine değil ki.. Ben sizi yargılamadan sadece imrenme yaşamış olmanız ihtimali üzerinde durdum siz ise bana herşey yolunda ve mutlu bir insanım dediniz.. Yine aynı fikirdeyim.. Siz mutluyken ve hayatınızda herşey yolundaysa insanların mutluluğuna üzülmeniz gayet anormal bir durum.. İmrenme de yaşadığınızı reddettiniz bana katılmadınız...bu konuşmalarınızdan ne çıkarabilirim ki..??
Çok tesekkür ederim haklısınızHakettiğine ve çaba gösterdiğine inandığım birinin mutluluğu, başarısı beni rahatsız etmez.Özellikle imkansızlıklara rağmen zoru başaranları kucaklayasım gelir. Güzel bir eve, arabaya imrenebilirim, bende de olsun isterim ama onda neden var diye kıskanmam. İmrenmekle kıskanmak arasında ince bir çizgi var bence.
Ama yaptığı kötülüklere rağmen hakettiğini yaşamayan insanlar için çok iyi şeyler hissetmem. Madur edilen taraftadır gönlüm hep.
Mesela çalıp, çırpan, hak/hukuk gözetmeyen birinin zevki sefa içinde yaşaması yada ensesi kalın bir yakınının yardımıyla daha çok hakeden bir başkasının yerine işi alması hiçte alkışlayabileceğim, yürekten tebrik edebileceğim bir durum değil.
Bu hissleriniz karşınızda ki kişiye göre, olaya göre değişiyorsa hepimiz aynıyız. Normal olanda bu zaten.
Önceki konunuzdan da hatırladım sizi, hatta geçen hafta başka bir forumda karşıt fikirlerdeydik. Eğer gerçekten fikir alarak değişme amaçlı bu forumu açtıysanız size nacizane bakış açınızı değiştirmenizi tavsiye ederim. Biraz karamsar bir yapınız var buda sizi olumsuza sevk ediyor. Sonucunda da hep kurmanıza, hayıflanmanıza sebep oluyor ki, bu konuda en büyük zararı kendinize veriyorsunuz. Bu konuda kişisel gelişimle, kuantumla ilgilenebilirsiniz hatta tasavvufla ilgili bir şeyler okuyabilirsiniz.
Evet şimdi daha net anladım..Demek ki dediğim gibi sizde olmayan başkalarında olmuş şeylere imrenme söz konusu olmuş.. Nişanlınız da inşallah en kısa zamanda iş bulur.. Bazı insanlar bu konuda gerçekten çok kısmetli..Ben bile bazen düşünüyorum neden bize hiç denk gelmiyor böylesi diye.. Bende çalışıyorum ama benimle aynı işi yapan arkadaşım benden daha fazla maaş teklifiyle işe giriyor tabi ister istemez diyorsun e aynı işi yapıyoruz aynı üniden mezun olduk bana denk gelmiyor böylesi şeklinde insan ister istemez imreniyor. Hatta ben arkadaşıma da demiştimHaklısınız kendimi yanlıs ifade etmiş olabilirim
Şu şekilde izah edeyim.
Üniversite mezunuyum
Finans departmanında çalışyorum
Ailemin maddi durumu gayet iyi
Nİşanlıyım. 1.5 senedir. Ekimde düğünümüz olacaktı(tı) artık imkansız.
Bunun vermiş olduğu ruhsal bi çöküntü var,nikah yaparım ama kına benim hayalimdi arkadaslarımın paylaşımlarını görünce içim acıyo ister istemez beklesem kaç sene daha nişanlı kalıcam insanlar ne der diye saçma bi düşünce var kafamda
Bide nişanlımın işi biraz sallantıda onuda çok kafama takıyorum iş arıyoruz daha iyi bi yerde. Hiç bir yer dönüş yapmıyor ertesi gün çok iyi bi yerde işe başlayan arkadasıma denk geliyorum neden bize olmuyo neden diye kendimi yiyorum.
Bu tarz şeyler
Hangi ifadelerim çelişti onu bilemedimİfadeleriniz çelişiyor. Bu durumda dediğinizin aksine ya mutlu değilsiniz ya da kıyaslamalarla içten içe kendi hayatınızda eksiklikler ediniyorsunuz.
Öncelikle kabul etmeniz gereken gerçek, yaşam standartlarınızın kimseninkiyle aynı olmadığı. İkincisi, bulunduğunuz koşulların değişkenlik gösterdiği.
Her koşulda size söyleyebileceğim tek şey kıyas yapmayın.
Evet şimdi daha net anladım..Demek ki dediğim gibi sizde olmayan başkalarında olmuş şeylere imrenme söz konusu olmuş.. Nişanlınız da inşallah en kısa zamanda iş bulur.. Bazı insanlar bu konuda gerçekten çok kısmetli..Ben bile bazen düşünüyorum neden bize hiç denk gelmiyor böylesi diye.. Bende çalışıyorum ama benimle aynı işi yapan arkadaşım benden daha fazla maaş teklifiyle işe giriyor tabi ister istemez diyorsun e aynı işi yapıyoruz aynı üniden mezun olduk bana denk gelmiyor böylesi şeklinde insan ister istemez imreniyor. Hatta ben arkadaşıma da demiştimBirlikte hep konuşuyorduk zaten sevdiğim bir arkadaşım onun adına mutlu oldum elbette ama ona da demiştim neden bana denk gelmiyor valla çok şanslısın diye.. Bunları da düşünmüyorum diyen yoktur emin olun anormal bir durum değil bence...Hepimiz insanız.. Düğün kına vs o konuda da gereksiz üzülüyorsunuz bence en güzeli nikah yapın ama içinizde kalacaksa da tabi ki bekleyin kimseye hesap verecek değilsiniz ne zaman isterseniz o zaman evlenirsiniz..
E tamam işte iyi seylere sebep olunca gene uzulup bozuluyorsunuz. Fena bir kısır döngü olmuş sizinkiKötü kalpli olsam yardımcı olmam insanlara fikirler vermem iyi şeylere sebep olmam. Sadece içten içe üzülüyorum kendime. Pişman oluyorum kendime kızıyorum. Haklısınız
Çok tesekkürlerKötü kalpli olsaydınız bu durumdan rahatsız olup sorgulamazdınız
Büyük ihtimalle çok mutsuzsunuz umarım mutlu olursunuz
Kesinlikle katılıyorum tam da bunu yazacaktım.Kendi içinizde okey olmadığınız için kendi sorunlarınız olduğu için ben hariç herkesin hayatı mükemmel ya hissi oluyor insanda bu normal kendinize yüklenmeyin ve kendi kendinizle okey olun.Bu durumda bu hisleriniz minimumda olacaktır.
Sen de bu hislerinden rahatsız olmuşsun ki burda konu açmışsın. Kendinle hesaplaşman ne bileyim vicdanî bir yaklaşım içindesin bence. Kotu kalpli olsan hirslanip sen de sahte mutluluk paylaşımları yapardın.
Neyse, asıl üzüldüğün kendi halin. Onların mutlulukları sana kendi mutsuzluğunu tekrar hatırlatıyor. Onlarla bir derdin yok aslında. Kotu falan değilsin.
Başkalarının hayatlarını takip etmeyi bırakmanı öneririm.
Kimi insan mutsuzluk ve kaostan beslenir
Biz buna halk arasında kıskanclık diyoruz hemde ileri seviyede.. kendinizi törpülemelisiniz..
Selam herkese
Mesela bi yakınım arkadasım es dost her neyse benim modum düşükken onların maddi manevi mutlu haberi geldiğinde bozuluyorum uzuluyorum ama elimde değil yanlış oldugunu biliyorum ama içimdeki üzüntüyü bastıramıyorum nası basa cıkabilirim
Bahsettiginiz sey su siralar genel bir durumdan kaynaklaniyor. Arkadaslariniz hala su ortamda kina yapiyorsa bu onlarin dusuk zekasini gosterir bence. Benzer mevzulari da kendi icinde degerlendirmek lazim yine bu sekildeYaşıyorum işte
Mesela şöyle bi örnek vereyim
1.5 senedir nişanlıym ekimde düğünüm olacak(tı)
Nikah yapıp geçerim o sorun değil ama
Kına benim hayalimdi
Kaftan giyeyim doyasıya eğleneyim vs vs
Şimdi bu benim için bi hayal oldu.
Tabiki herşey sağlık.
Ama arkadaşlarımın paylaşımlarını gördüğümde içim acıyo bende istiyorum diyorum bana neden böyle bir şey denk geldi diye içime içime atıyorum.
Bu tarz şeyler benim yaşadıklarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?