Yanlış olduğunu bile bile..

O zaman bir sorun yasamamaniz lazim.
Yaşıyorum işte
Mesela şöyle bi örnek vereyim
1.5 senedir nişanlıym ekimde düğünüm olacak(tı)
Nikah yapıp geçerim o sorun değil ama
Kına benim hayalimdi
Kaftan giyeyim doyasıya eğleneyim vs vs
Şimdi bu benim için bi hayal oldu.
Tabiki herşey sağlık.
Ama arkadaşlarımın paylaşımlarını gördüğümde içim acıyo bende istiyorum diyorum bana neden böyle bir şey denk geldi diye içime içime atıyorum.
Bu tarz şeyler benim yaşadıklarım

Haklısınız kendimi yanlıs ifade etmiş olabilirim
Şu şekilde izah edeyim.
Üniversite mezunuyum
Finans departmanında çalışyorum
Ailemin maddi durumu gayet iyi
Nİşanlıyım. 1.5 senedir. Ekimde düğünümüz olacaktı(tı) artık imkansız.
Bunun vermiş olduğu ruhsal bi çöküntü var,nikah yaparım ama kına benim hayalimdi arkadaslarımın paylaşımlarını görünce içim acıyo ister istemez beklesem kaç sene daha nişanlı kalıcam insanlar ne der diye saçma bi düşünce var kafamda
Bide nişanlımın işi biraz sallantıda onuda çok kafama takıyorum iş arıyoruz daha iyi bi yerde. Hiç bir yer dönüş yapmıyor ertesi gün çok iyi bi yerde işe başlayan arkadasıma denk geliyorum neden bize olmuyo neden diye kendimi yiyorum.
Bu tarz şeyler

Çok tesekkür ederim haklısınız

İfadeleriniz çelişiyor. Bu durumda dediğinizin aksine ya mutlu değilsiniz ya da kıyaslamalarla içten içe kendi hayatınızda eksiklikler ediniyorsunuz.

Öncelikle kabul etmeniz gereken gerçek, yaşam standartlarınızın kimseninkiyle aynı olmadığı. İkincisi, bulunduğunuz koşulların değişkenlik gösterdiği.

Her koşulda size söyleyebileceğim tek şey kıyas yapmayın.

Evet şimdi daha net anladım..Demek ki dediğim gibi sizde olmayan başkalarında olmuş şeylere imrenme söz konusu olmuş.. Nişanlınız da inşallah en kısa zamanda iş bulur.. Bazı insanlar bu konuda gerçekten çok kısmetli..Ben bile bazen düşünüyorum neden bize hiç denk gelmiyor böylesi diye.. Bende çalışıyorum ama benimle aynı işi yapan arkadaşım benden daha fazla maaş teklifiyle işe giriyor tabi ister istemez diyorsun e aynı işi yapıyoruz aynı üniden mezun olduk bana denk gelmiyor böylesi şeklinde insan ister istemez imreniyor. Hatta ben arkadaşıma da demiştim Birlikte hep konuşuyorduk zaten sevdiğim bir arkadaşım onun adına mutlu oldum elbette ama ona da demiştim neden bana denk gelmiyor valla çok şanslısın diye.. Bunları da düşünmüyorum diyen yoktur emin olun anormal bir durum değil bence...Hepimiz insanız.. Düğün kına vs o konuda da gereksiz üzülüyorsunuz bence en güzeli nikah yapın ama içinizde kalacaksa da tabi ki bekleyin kimseye hesap verecek değilsiniz ne zaman isterseniz o zaman evlenirsiniz..

Hangi ifadelerim çelişti onu bilemedim
Haklısınız kıyas yapıyorum tek sorunda o zaten

Heh işte onu diyorum bende
Yani böyle düşündüm diye hemen nası kötü kalpli sıfatını yakıştırabiliyo bu insanlar anlamıyorum kendileri 5 hayrat 7 camii falan yapmışlar sanırım.
Düğün için çok kararsızım ama içim içimi yiyor biraz beklemekten ve sonra karar vermekten başka yapacak bir şeyim yok.
Teşekkür ederim anlayışla karsıladığınız için

Kötü kalpli olsaydınız bu durumdan rahatsız olup sorgulamazdınız
Büyük ihtimalle çok mutsuzsunuz umarım mutlu olursunuz

Sen de bu hislerinden rahatsız olmuşsun ki burda konu açmışsın. Kendinle hesaplaşman ne bileyim vicdanî bir yaklaşım içindesin bence. Kotu kalpli olsan hirslanip sen de sahte mutluluk paylaşımları yapardın.
Neyse, asıl üzüldüğün kendi halin. Onların mutlulukları sana kendi mutsuzluğunu tekrar hatırlatıyor. Onlarla bir derdin yok aslında. Kotu falan değilsin.
Başkalarının hayatlarını takip etmeyi bırakmanı öneririm.

Kötü kalpli olsam yardımcı olmam insanlara fikirler vermem iyi şeylere sebep olmam. Sadece içten içe üzülüyorum kendime. Pişman oluyorum kendime kızıyorum. Haklısınız
E tamam işte iyi seylere sebep olunca gene uzulup bozuluyorsunuz. Fena bir kısır döngü olmuş sizinki

kendi kendinle okey olmak nedir bacım yeni slang mi?
ben neden hep geç kalıyom ya şu dil değişimlerine.
şu yılda herıld yani diyesim geliyo

Çok tesekkür ederim anlayısınız için

Biz buna halk arasında kıskanclık diyoruz hemde ileri seviyede.. kendinizi törpülemelisiniz..

İki kelime etmeden Bu kadar kişilik analizi yapabikecek kapasitedeyseniz ekmek parası haline getirin kötü kalbiniz karnınızı doyurur belki

Kalbini karartma. maddi manevi iyi haberleri geldiğinde allah daha iyi etsin de inanarak. Ben bunu annemden öğrendim kendine zararı olana bile iyi dilekte bulunurdu. Ben de zamanla alışkanlığa dönüştürdüm dostum da olsa düşmanım da olsa Allah daha mutlu etsin daha iyi etsin diyorum. Olumsuz enerjiyide engelliyorum böylelikle

Bahsettiginiz sey su siralar genel bir durumdan kaynaklaniyor. Arkadaslariniz hala su ortamda kina yapiyorsa bu onlarin dusuk zekasini gosterir bence. Benzer mevzulari da kendi icinde degerlendirmek lazim yine bu sekilde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…