Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pink_blue_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2018
3.534
4.331
133
2.sınıfa giden 8 yaşında bi kızım var kafası çalışmıyor ödev yaparken bi problemde hangi işlem yapılacağını kestiremiyor bende niye anlamıyorsun burada azalma var eksilme var eee ne yapıcaz çıkarma işlemi diye çıkışıyorum sinirleniyorum eczacı olacak diye hayal kuruyoruz kendi de bizde eczacı olarak hayal ediyoruz ama umudum kırılıyor kafayı çalıştıramayınca sen böyle eczacı falan olamazsın diyorum işte orda yanlış yapıyorum özgüveni kalmıyor zaten çocuğun yanlışımın farkındayım ama emek veriyorum çocuğa niye kestiremiyor bazı şeyleri zeka meselesi sanırım eşimde bende çok zeki değiliz ama iyi kötü üniversite mezunuyuz bu zeka meselesi de genetik olduğuna inanıyorum bazı çocuk leb demeden leblebiyi anlıyor ben çocuğuma emek veriyorum bazı şeyleri bilsin anlasın bende mutlu olayım istiyorum tablete bakıyor saatlerce aç bi kitap oku diyorum yok illa başında dikilicem o kitabı okuması için hatalarım ani sinirlenmek çocuğu aşağılar tarzda konuşmak eczacı olamazsın gibi konuşarak bunlar benim hatalarım 2 yaşında bi kardeşi var o da rahat vermiyor bi oyun kurup oynasa küçük olan gelip bozuyor çocukta kolayından tablete sarılıyor tablette ne izliyor ne yapıyor takip ediyorum ama beyni köreliyor tablet yüzünden üzülüyorum. Beslenmesine de dikkat ediyorum kafası çalışsın sağlıklı beslensin diye bana akıl verin çocuğum başarılı olsun istiyorum ama psikolojisi de önemli tabi

Çocuğa acıdım ya la.

8 yaşındaki çocuğun üstündeki baskıya bak. Çok istiyorsanız kendiniz becerip olsaymışsınız eczacı. Sizin gibi aileler yüzünden büyüyünce özgüven problemi yaşıyor bu çocuklar yazık günah. Siz bir şey öğtetmeyin bir zahmet.

“kafası çalışmıyor” “zekası yok” deyip durduğunuz çocukcağız 8 yaşında ve size ait bilmem farkında mısınız ?

hayy eczacılar kovalasın sizi! oyun çağındaki küçücük çocuğu aşağılamak, psikolojik baskı yapıp durmak o çocuğu istismar etmek demektir.o çocuk ileride hayatı boyunca sizden nefret edecek ve türlü türlü ruhsal sorunlarla boğuşup duracak.

ay gerçekten çok sinirlerimi bozdunuz. bir de iki yaşında işkence malzemesi(!) daha varmış elinizde. daha fazla çocuğu istismar etmemek adına üremeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bir annenin cocugu icin kurdugu cumle kafasi calismiyor. Sozun bittigi yer. Dahasi meslegine bile siz karar vermissiniz. Cok uzuldum yavruya.

Bravo geleceğin anne kaynaklı travmalı,kişilik bozukluğuna sahip bireyini özenle yetiştiriyorsun.
Narsist anne seni
Ay hızımı alamadım, bakalım cocuk eczacı olmak istiyor mu?Onun fikirleri önemli değil mi, ne isterse hangi alanda yetenekliyse onu meslek edinir..
Baby boomer kuşağı tükenmedi mi daha..insan kendi çocuğunu nasıl aşağılar..çok istiyorsan ya da becerseydin de sen eczacı olsaydın, veyahut eczacı koca bulsaydın.. o kadar sinir oldum ki, çocukcağıza yazık.evet yukarıda bir üye daha yazmış, bu da bir çeşit istismar!

Son düzenleme:
Niye illa eczacı?Bir rahat verin şu çocuklara.Çocuklarımız bizim yarış atlarımız değil,kendi neye eğilim gösterirse o yönde eğitim alsın.

Bu şekilde özgüvensiz, kendinden, okuldan belki de sizden nefret eden bir çocuk yetiştirmekten başka bir şey yapmıyorsunuz. Çocuğunuzun iyiliğini düşünmek bu değil. Varsın eczacı olmasın. Önceliğiniz kutlu, huzurlu bir çocuk yetiştirmek olmalı.

Ebeveynlik durumunuz içler açısı. Çocuğun gelişiminden ziyade sizin eğitim almanız gerekiyor. Çocuklarınızı doğurmadan önce herhangi bir gelişim kitapları okudunuz mu? Nasıl bir ortamda yetiştiniz bilmiyorum.

Çocuğun ilgi alanları ne ise ona yönelmeli.

yav mesele o mu allah aşkına kadın çocuğa sistematik psikolojik işkence uyguluyor. çocuğun eğitimini geçtim ruh sağlığı tehlikede.

Kızım 3
Sınıfta 8 yaşında ve bazı konular onun yaşı için uygun değil.. geçenlerde 4 tane matematik sorusu vardı kitabında.akliniz hayaliniz durur.bildigin ortaokul soruları..ben çözdüm ama ne anlattım ne kitabına yazdırdım...söylendim de..kizimda okulda öğretmenine demiş ki ,öğretmenim bunlar ortaokul sorusu diye annem yapmadı.. öğretmende,bunlar yeni nesil sorular demiş.. yeni nesil olsa ne olacak 8 yaşında çocuk soyut matematik yapar mi?

Ne desem bilemedim ya.
Öncelikle şunu söyleyeyim çocuğu eczacı olacak diye şartlandirmayin ve senden eczacı olmaz diye ona kendini yetersiz hissettirmeyin. Henüz hangi alana yeteneği var onu bile bilmiyorsunuz ki. Belki sayısal alanda başarılı olmayacak ama müthiş resim yeteneği vardır ya da harika enstrüman çalacaktir ne bileyim el becerisi gerektiren işlerde yeteneklidir. Siz böyle yaparsanız çocuk ne kendi potansiyelini keşfedebilir ne de basardiklariyla tatmin olur hep kendini yetersiz hisseder sırf eczacı olamadığı sizin gözünüze giremediği için.
Ki belki de sizin deyiminizle kafası basmıyor değildir de kendini baskı altında hissettiği için stres olup yapamiyordur.
Bunları kendiniz içselleştirebilirseniz çocuğunuza davranışınız da değişecektir. Unutmayın ki özgüvenli bir birey olmak başarılı bir eczacı olmaktan çok çok daha önemlidir.

İlkokuldan liseye kadar 6153627 tane meslek değiştirmiştim kafamda. Daha 2. Sinif cocuguna kendi hayallerinizi diretiyorsunuz cocukta kendi hayalim saniyor yazik, yetmiyor olamayacaksin diye aşagiliyorsunuz.

Cocuğum yok ama böyle olmaz bir rahat birakin kendisi hayal kursun önce bir, cocuga da rahat rahat oyun kuracagi, ders calisacagi bir ortam oluşturun. Kucuk kardeşi cocuğa eziyet ettirmeyin siz önce.

Olduğu kadar olacak, aşagilamayla zekasi artacak değil ya sonuçta mutlu buyusun cocuk istedigi hayali kursun.

Yarış atı yetiştirmiyorsun bunun farkına var ayrıca durup durup kafası çalışmıyor demen çok gıcık küçücük çocuk yapılan baskıya bak zaten bu baskı varken olacagı varsa da olmaz. Acıdım yavruya

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…