Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok hayalini kuruyorsanız siz okuyup eczacı olun.
Daha ikinci sınıfa giden çocuğa meslek üzerinde baskı yapmak, kafası çalışmıyor demek , nasıl bir cahilliktir? Çocuğu kitap okumuyor diye eleştirmek yerine açın siz bir kitap okuyun, birşeyler dinleyin ebeveynlik üzerine.
8 yaşında saatlerce tabletle vakit geçirmesi de sizin hatanız. Oturup çocuğunuzla ders dışında vakit geçirip, oyun oynuyor musunuz? O yaş grubuyla da yapılacak pek çok şey var. Belediyelerin spor merkezleri var onları da çocuğun isteğine göre götürebilirsiniz.
Tüm suçu çocuğa atmak ne kolay.

8 yaşındaki çocuk için şimdiden meslek hayali kurmak,kendiside eczacı olmak istiyor demek garip ya.
8 yaşındaki çocuk ne bilsin eczacılık ne,gerçekten istiyor mu,istemiyor mu?
Siz eczacı olsun istediğiniz için o garibimde eczacılık diyor işte.
Çocuğa böyle sen yapamazsın,edemezsin derseniz yapacağı varsada yapamaz.
Çok üzüldüm çocuğa ya,muazzam bir özgüven aşılıyorsunuz vallahi.
Yanlış olduğunda biliyosunuz,ee neden yapıyosunuz o zaman hala?

Benimkide birinci sınıfta okuma yazma vs ogrendiler ama mesela araba resmi var bu size ne çağrıştırıyor diyor soruda yardimci oluyorum anlatiyorum bi cevabi soylemedigim kalıyor onu bile bulamiyor bende bugun çok kızdım ogluma ama suc sende degil bende dedim tablet oyun bilgisayar dinlenme suresinde oynadigi seyler bunlardi.azcik belgesel izlesenyada yaşına gore seyler izleyip oynasa beyni calistiranilirdi ama simdi tablet tablet cocugun kafasi oyuna odakli

Kafası çalışmıyor ne demek , Önce siz düşünme tarzınızı değiştirin,Anne olduğunuzun bilincine varın.8 yaşında bir çocuk var karşınızda, Şimdiden büyük sorumluluklar yüklemek doğru değil.Birakin ilerde kendi karar versin ne olacağına.

2. sınıfa giden çocuğu eczacı olarak hayal etmek mi? Siz iyi misiniz ya? Kendi hayallerinizi niye çocuğun üstüne yıkıyorsunuz? Kendi olamadıklarınızın acısını niye çocuğa çektiriyorsunuz? Madem öyle kolaydı, siz çalışıp sayısaldan 450 puan alıp eczacılık okusaydınız. Olmadı ama değil mi? Yapamadınız. Peki niye sizin yapamadığınızı çocuğunuz yapmak "zorunda"? Önce kendinize bakın, sonra çocuğa yüklenin.
Zeka da genetik evet, çevresel koşullar ancak var olan potansiyeli artırır, fazlasını değil. Yani genlerinizle ne verdiyseniz o. Zaten çocuğu mahvederek çevresel koşullar mevzusunu da siz baltalıyorsunuz.
Benim babam da bağıra çağıra matematik çalıştırırdı bana. Nefret ettirdi sonunda. Ben de sözel bir bölümü dereceyle kazandım, dereceyle mezun oldum. Çok da iyi yapıyorum işimi. Memnuniyetsiz, kendi bir şey olamamışken başkasını eleştiren insanlardan çok daha fazlasıyım en azından. Yeteneğimi fark ettim, yolumu kendim buldum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…