Yanlış yaptığımın farkındayım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
8 yaşındaki çocuğu bu kadar sıkmanız doğru değil. Ben o yaştayken doktor olacağım diyordum büyüdükçe ve zamanla görüşlerim, isteklerim, ilgi alanlarım değişti ve doktorluğun bana göre olmadığını anladım ve karar değiştirdim ki kızınızın da o zamana gelene kadar kararları değişecek. Zorlamayın, kimseyle kıyaslamayın. Senden eczacı olmaz, senden birşey olmaz tarzında konuşmalar yapmayın. Sakin olmaya çalışın. Siz kızdıkça çocuğunuz daha çok hata yapar. Herkesin matematiği süper olacak diye birşey yok. Böyle yaparsanız ileride çocuğunuzu kaybedersiniz.

Kitap okuma konusuna gelirsek, önce siz çocuğunuza örnek olup kitap okumanız lazım. Öğretmenlik yaptığım dönemlerde velilerime hep şunu söylerdim "Çocuğum kitap okumuyor demeyin, çocuğunuza örnek olun, onunla birlikte siz de kitap okuyun. Çocuklar anne babalarını örnek alır." Ailecek evde yarım saatinizi veya 1 saatinizi kitap okumaya ayırın. Birlikte ailecek kitap okuyun. Kızınız kendi kitabını siz kendi kitabınızı. Sıkılmaması için süreyi daha kısa tutup zamanla süreyi uzatabilirsiniz.

Matematik için youtubeda çok güzel eğitici videolar var onları kullanabilirsiniz. Ama çocuğunuza senden şu olmaz bu olmaz demeyin lütfen. Ne istiyorsunuz küçücük çocuktan anlamıyorum, yarış atı gibi yetiştirmeyin şu çocukları.

Bu nasıl konuu şoklardayım başarılı bir evlat sahibi olmak istiyorsanız başarılı bir anne olun yeterli, başında dikilip kitap oku deyince siz başarmış olmuyorsunuz alın elinize kitap okuyun güzel bir model olun. Benim annem nerdeyse hiç kitap okumaz ilkokul mezunu ama bizi hep destekledi hep yaparsın derdi bizde yaptık. En önemlisi de yıllardır temizlik görevlisi de olsa kendine ait idealleri bize inancı olan bir anneydi o da bize yetti.

Nasıl bir anne olunmaması gerekir göstermişsiniz, çocuğunuz stresten erken ergenliğe girmez umarım. Yazık yavruya

Kendi olamadığınızı,çocuğum olsun diye dikte ettiren tipik anne modelisiniz..kızım eczacı,yıllarca emek emek okutup meslek sahibi yaptık..bizi hiç üzmedi,ta ki evlilik kararı alana kadar! Evlenip ayrılmış 1 çocuk sahibi,statü olarak kendinden daha alt grupta yer alan birini aldı.kızım ondan fazla kazanıyor.herşeyin hayırlısı deyin gitsin.keşke kızım eczacı değil de ev kızı olsaydı.

Ya siz nesiniz böyle
8 yaşındaki çocuk eczacılığı ne bilir
Yazıklar olsun size
Kendi ezikliğinizi o çocuğa yüklemişsiniz

Çok tuhaf geldi bana da, 8 yaşında çocuk eczacılığı ne bilsin gerçekten? Ne bu eczacı takıntısı? Eczacılık okumak istiyordunuz da kazanamadınız mı o yüzden mi çocuğa böyle bir misyon yüklüyorsunuz acaba merak ettim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…