''yanlış yerlerde doğru şeyler aramayın''

Evet dini bir şey, ama tesettür topiklerinde daha çok tesettürün ölçütü değil moda kısmı ele alınıyor. Sözün ölçüte geldiği de oluyor tabi bu sefer atışmalar çıkıyor, aynı inancı paylaşan tesettürlü iki kadın bile tartışabiliyor. Dini tartışmalara dönünce site yönetimi müdahale ediyor. Konu yine giyim kuşama dönüyor. Tesettürün dini yönden ele alındığı bir çok topik kapanmıştır. Tesettüre geçmek isteyen kararsız olan kişiler topik açtığı çok oldu, yorumlar da yapıldı sayfalarca ama hep tartışma çıktı ve kapandı.
Namaz kılmamak için sebepler diye topik açarsanız silinmesi çok normal daha bir kaç yorumda tartışma çıkacağı o kadar aşikar ki. İlk zamanlar bende dini içerik siyasi içerik neden yasak diyordum ama burada eskidikçe çok daha iyi anladım, incir kabuğunu doldurmayacak şeylerden bile tartışmalar çıkmıyor mu burada? her gün bir sürü polemik yaşanıyor, insanların dini değerleri yüzünden tartışmalara girmeleri kavga etmeleri o kadar hassas bir durum ki, bu konuda önlem alınmasını yerinde buluyorum artık...
Ama mesela dini inançlarımızın yaşam biçimimize yansıyışlarını paylaştığımız çok oluyor, bunu farketmişsinizdir.

ozaman neden diğer tartışma çıkan konular kapanmıyor diyorum bende..

'önlem' demişsin,önlem böyle mi olur?

bu aynı 'ya kaza yaparsam,ozaman araç kullanmayayım'gibi bir deli saçması olur ..
evet bu zaten yaşayan,bilen insanların kazanmış olduğu vasıf. :71:

Son düzenleme:
aslında islam dinine inanıp kabul etmiş kişiler arasında farklı düşünceler çıkabiliyor bunu kesinlikle kabul ediyorum.bunun birçok nedeni var.ancak bu diğer inançlar içinde geçerlidir.bu tarz konularda herkes inandığı şey üzerine bir topik açarsa ve orada sadece aynı düşünceyi paylaşan kişiler yorum yaparsa tartışma çıkması engellenir.örneğin ben islam dini ile ilgili bir konu açtığım vakit aynı düşünceyi paylaşmayan kişiler yorum yapmasın yada inandığımız şey konusunda bize merak ettiği şeyi doğru düzgün sorsun bizde cvp verelim iş tartışmaya dönmeden.böylece merak ettiği şeyi öğrenmiş olur.almak istediğini alır almak istemediğini bırakıp gider.aynı şekilde bizde yapalım.bunun için de sabır ve insanların karşı inançtaki kişilere saygı duyması gerekli.dini içerikli konulara bu gibi sınırlama getirilip izin verilebilir. ve ben gidip başkasının düşüncelerine tartışma çıkaracak hakaretler edersem yorumumu silmek yetkililer için hiçte zor değil...ama işte insanlar bunu ne kadar yapabilir onu bilmiyorum.bu bir yandan iyi olur diye düşünüyorum.çünkü şu anda girdiğimiz topiklerde zıt görüşlü kişiler fikirlerini beyan ediyorlar ve tartışma çıkıyor.bunu bazen bende yapmak zorunda kalıyorum çünkü o topiği herkes okuyor biri dini kötüleyecek bir şey söylediğinde cvp.verme ihtiyacı doğuyor.ama dediğim gibi herkes sadece inandığı şey üzerine düşündüklerini farklı topiklerde yer verirse birbirleri ile tartışma olasılığıda düşer.böylece herkes neye inanıyorsa sadece o kişiler arasında sohbet edilir bizlerde nedenleri niçinleri öğrenmiş oluruz.

Dini ve siyasi içerikli konular açmak yasaktır çünkü konu din ve siyaset olduğunda üyelerimiz kendi düşüncelerini empoze etmekte,bu empozeler yüzünden ağır itham ve hakaretler içeren yorumlar tartışmalara sebebiyet vermekte,hatta mahkemeye taşınan olaylar yaşanmaktadır.

Amacımız keyfiyeti tavır içinde olmak vb. değildir lakin yasaklanan bu 2 konu kıldan ince kılıçtan keskin konulardır,Kadınlar Kulübü geniş bir kadın kitlesine hitap eden saygın bir platformdur, din,mezhep ve siyasi görüş farklılıkları olmasıda muhtemeldir,bu farklılıklar göz önünde bulundurularak, bir üyenin diğer bir üyenin özlük haklarına saldırısını engellemek adına sitemizde bir takım kurallar uygulanmakta gerektiği hallerde yasaklar devreye girmektedir.

Bizler hiçbir zaman üyelerimize şu topiğe müdahil ol,falanca topiğe yorum yazma diyemeyiz,üyelerimizinde demelerine müsade edemeyiz,açılan her topiğe her üyenin yorum yazma hakkı vardır,hal böyleyken din ve siyaset üzerine konular açılmasına izin verilmesi durumunda mezhep,din,siyasi görüşü farklı farklı kadınlarımızın fikir çatışmaları yaşaması,yukarıdada belirttiğim üzere kavgaların doğması,yapılan yorumların mahkemelere taşınması kaçınılmazdır zira şimdilerde yasak olan bu konular bir zamanlar birçok üyenin mahkeme açmasına sebep olmuş,sitemizden yazışma dökümleri,üye ıpleri istenmiş,mahkemelere iştirak etmemiz gereken haller hasıl olmuştur.

Tesettür ve dua topiklerimizin olduğu doğrudur,tek bir dua topiğine izin verilmiş,açılan diğer dua topikleri link verilerek yorumlara kapatılmış,tesettür topiğindeyse sadece tesettür modasını içeren fotoğraf ve yorumlara izin verildiği belirtilmiştir.

Siyasi bir anketimiz mevcuttur,anketi açan yöneticimizdir ve daha ilk yorumunda kendisi anketin kurallarını keskin bir şekilde belirlemiş,aksi bir duruma müsamaha gösterilmeyeceğini dile getirmiştir,ki topikte siyasi propaganda olması durumunda derhal müdahale edilmektedir.

Sitemizin kuralları ve yasakları bellidir,herhangi bir kuralın ihlali durumunda üyelere uyarı yapılmakta gerekirse siteden bir süreliğine yada tümüyle uzaklaştırma gündeme gelmektedir.
Gözümüzden kaçan durumlardada KÖTÜ İÇERİK butonunu kullanarak bize bildiren,bilgilendiren siz değerli üyelerimize teşekkür ederiz.

Saygılarımla...

-----------------------------------------

Dini içerikli konular yasak olduğundan topiğiniz yorumlara kapatılmıştır...

Back
X