Yanlız yasamak

Elfidaa90

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2018
1.634
287
123
Kızlar yanlız yasayanlar varsa olumlu olumsuz yanları nelerdır bırde 29 yasında evlenmeyi düsünmeyen birisi icin aile ile yasamak mı sizce yanlız yasamak mı mantıklı

Maddi gücünüz iyiyse tek yaşamak iyi tabii ki. Oturduğunuz yer temiz bir semt olmalı. Mümkünse güvenliği olmalı ki giren çıkan belli olsun. Onun dışında bir sorun görmüyorum açıkçası.

Üniversite yıllarımdan bu yana yalnız yaşayan biriyim, çocukluğumdan itibaren de rahatına düşkün bir insan oldum hep, o yüzden yalnız yaşamak harika şey. Bana göre en olumsuz yönü yalnızlığa çok alışınca hayatında birini istemiyorsun. Bir kaç senedir bir ilişkim var, neyse ki erkek arkadasım da benim gibi de birbirimize boşluk bırakıyoruz, ikimizinde arada yalnız kalıp kendi hobilerimizle ilgilenmesi gerekiyo

11 senedir yalnız yaşıyorum, gayet de mutluyum.
Canım isterse dağıtıyorum, isterse topluyorum. Canım isterse pisiriyorum, istemezse dışarda yiyorum. Eve girdigim, uyuduğum, uyandigim saate kendim karar veriyorum. Kafama eserse gecenin bir yarısı bile olsa arabama atlıyorum sokağa çıkıyorum. Ev dışında bir yerde kalmak istediğimde kimseye hesap vermiyorum.

Valla yalnız yaşamak gibisi var mı?
Evimin girişine bi yazı astım. "Bu evde kural yok" :)

29 yaşında aile ile yaşamak bana zor geliyor ki ailem çok modern insanlar. Asla karışmazlar, müdahale etmezler. Çok seviyorum onları. Ama bayramlarda bile 3.gunden sonra evime gitmek için can atiyorum.

O bende de oldu ya :)
Evde ikinci bi canlı bile garip geliyor

Olumlu yanlari en basta ozgurluk, istedigini istedigin zaman yapabiliyorsun, kimse sana sole yap boyle yap demiyor vs. Calisiyorsan zaten cok da vakit kalmiyor. Yalnizligi sevenler icin hissiyati cok guzel diyebilirim. En buyuk olumsuz yani hastalik. Atiyorum dustunuz bayildiniz evde yalnizken..O yuzden kotu hissettigimde arkadasima kalmaya giderdim. Evde cikan sorunlari da tek kisi halletmek daha zor oluyor. Maddi olarak herseyi ince hesaplamak lazim ve herzaman hesapladiginizdan daha fazla masraf cikabilecegini dikkate alin. Guvenli bir semt mahalle olmasina dikkat edin. Bir de gercekten cok alisiyorsun suan evliyim buda guzel tabi ama minik evimi ozlerim hala.
Aileyle yasama konusu da kisiden kisiye degisir , ben hic dusunmedim bile. Bir yastan sonra zor bana kalirsa ama cok severek kalanlar da var.

İmkanın varsa ailemle yaşardim. Çalışırken de ailemle yaşamayı isterdim sanırım evlilik düşünene kadar. Evde yalnız olmak bence bir yerden sonra sıkıcı oluyor. Eve gelince halini hatrini soran, bir yorgunluk kahvesi yapan, sabah çayı demleyip uyandıran , hasta olunca başinda bekleyen annenin babanın olması paha biçilemez.. Ayakların uzerinde durmak güzel bir şey ama insan olarak da o dört duvar içinde yalnız kalmak her zaman çok da hoş bir şey degil. Üniversite zamanında tek başıma kaldım bir süre , ailemle yaşamak çok daha eğlenceli. Ama kişiden kişiye değişir tabiki.

Yalniz yasamak daha mantikli geliyor bana. Olumlu ve olumsuz yonler herkese gore degisir, yalnizliktan hoslanan biriyseniz olumsuz yonlerin cok etkilemeyecegini dusunuyorum.

Bir kere aileden ayrılıp tekrar dönerseniz zor olur ama hiç ayrılmazsanız birlikte yaşamak sıkıntı vermez. Ben 7 yil yalniz yasadim. Kendi duzenim, kendi pisliğim, kendi hayatim, özel alanımdı. Çok keyifli yıllardı. 30 yaşında evlendim ama bazen erken bile evlendiğini düşünüyorum. Hala ararım tek başıma girip çıktığım günleri

Bende uzun süredir yanliz yasiyorum.
Güzel ,ben olumsuzlugunu görmedim.

İlerde çalıştığım yerden aldığım maaş evi geçindirmeye yeterse 1 dk düşünmem ayrı eve çıkarım yetişkin bir insan olarak sadece evlendiğim zaman bu evden çıkmak istemiyorum kendi düzenimi kurmak isterim açıkcası

Artı ve eksileri var tabi herşeyde oldu gibi ama yanlız yaşamak gibisi yok bence

öyle güzel anlattınız ki hemen ayrı eve cıkasım geldi çzellikle bu evde kural yok yazısına bayıldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…