Yanliz

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
yeni dogum yaptim, bebegim 2 haftalik. Kendimi okadar yanliz hisediyorum ki. Annem uzakta, kendisi 8 yasinda ogluyla yogun. Annem gelse yanima kardesim cok fazla yaramaz esim rahat edemiyor annemde farkediyor, Kaynanam yasli gelip yardim bile etmedi, yardim degilde keske biraz yanimda kalip destek olsaydi. Eltimdende hic bir haber yok. Gorumcemde uzakta yasiyor.

Bir esim yanimda bu dagin basinda. Kendisi ise baslicak yakinda. Tamamen yanliz durucam oglumla.
Demin aglama krizine girdim esimin yaninda. Birsey diyemedim hormonlarimdan dedim.
Cok bunaldim, gercekten hormonlarimdan dolayiyi mi bu bunaltim ? gecer mi sizce. Oglum durmadan yemek istiyor hic kendime zamanim bile olmadi.

Daha cok yeni, zamanla duzeniniz oturacaktir

Allah anali babali buyutsun :)
Elbette hormonlarin etkisi vardir, bir de alisma sureci tabi..
sartlar bazen uymuyor malesef..

Ay cnm öncelikle mrb doğum sancısı grldgnde yazmştn ve cok merak etmiştim :) Rabbim evladını size bağışlasın. İstryrnlrre de nasip etsn.
Dağ başı dedğn neresi cnm bi dostun bi komşun yok mu?

Çok normal lohusasın. Bunalacaksın ama sabret geçecek, tünelin ucunda ışık var :)
Bende ilk kızımda 15 günlükken eşim işe başladı , kızıma yalnız baktım , halledersin merak etme, ama bu lohusalık acayip bi durum, inşallah en kolay ve huzurlu bi şekilde atlatırsın

Evet zaman ne cabuk gecti o an sancim nasilda gelmisti anlatamam gece gece :)
Hayir yok fazla kimsem herkes isinde gucunde, rahatsiz etmekte istemiyorum baskalarini

Bebeğiniz var ne yalnızlığı

Onun büyüyüşünü izleyeceksiniz, öpüp koklayacaksiniz, sizin parçanız o, diğer yarınız.
Hormonların etkisiyle hislerinizi iki kat fazla yaşıyorsunuz sadece. Bunun bilincinde olun. Tüm kötü düşünceler bebeğiniz büyürken geçip gidecek.

Yaşadığınız yer dağ başı diyorsunuz, dışarı çıkamıyorsanız evde oyalanacak hobiler edinin. Film izleyin. Kitap okuyun. Ne bileyim bir sürü şey.

Allah bağışlasın bu arada. Darısı bana inşallah

Nzmn gecer sizce? Bir yandan cocuk, ev isleri, yemek, temizlik. Uykusuzluk. Nasil yaptiniz siz ? Cok zor..

Evet zaman ne cabuk gecti o an sancim nasilda gelmisti anlatamam gece gece :)
Hayir yok fazla kimsem herkes isinde gucunde, rahatsiz etmekte istemiyorum baskalarini
Dua et Rabbim bnada nasip etsn canısı :)
Cnm bnmm..
Ne rahatsızlığı evde kalan biri varsa yani çalışmayan, yap bi kalıp kek :) komşuculuk oyna :) senin gibi prenses anneden km rahatsız olur

Ben dogum yaptığımda 3 gün annem kaldı yanimda. Çok rahattim sonraki üç gun kayinvalide geldi yatmaktan ve şikayet etmekten başka bi ise yaramadı. Hatta eşimin bile bana yardim etmesini engelledi. Sonrasında yalnizdim. Şu anda bebegim sekiz aylik. O bana arkadas oldu. O yüzden kendini yalnız hissetme. Sakin moralini bozup ağlama bebegin hissediyor canım. Benim B ebisi internet teki bilgilerle ve annelik iç gudusuyle buyutuyorum.

Kardesin yaramaz diye esinin istememesi saçma..madem kendi ailesi gelemiyor senin yardima ve birilerine ihtiyacin var.bu durumda kardesinide seve seve idare etmeli.bu sekilse YALNIZ kalmazsin

Aaa ne güzel br bebeğiniz var, sağlıklı doğmuş, siz de sağlıklısınız ne güzel.Zamanla hersey yerine oturacak merak etmeyn.Bir de 'yanlız' değil 'yalnız'. Düzeltmiş gibi olmasın da

Cok agliyor cok hep mama istiyor ilgi istiyor, ev islerim kaldi yemek yapamadim bile kac gundur elim ayagima dolandi, normalde cok titiz biriyim insallah gecer umarim hormonlarimdandir.
Insallah rabbim gonlune gore versin.

Nzmn gecer sizce? Bir yandan cocuk, ev isleri, yemek, temizlik. Uykusuzluk. Nasil yaptiniz siz ? Cok zor..
Geçecek canım , sabır sabır. Bol bol dua oku, insanın en hassas dönemi lohusalık. Kimsenin senin canını sıkmasına izin verme, kötü haberleri vs izleme, iyi şeylere odaklanmaya çalış,
hem önümüz bahar- yaz , havalar ısınsın al bebişi , dışarı çık hava al, sakın eve kapanma.
Malesef 40 gün 2 ay kadar sürüyor bu hal en az, ama havaların ısınması ve gezebilecek olmak senin için avantaj . Güneş ışığı depresyona birebir

Cok agliyor cok hep mama istiyor ilgi istiyor, ev islerim kaldi yemek yapamadim bile kac gundur elim ayagima dolandi, normalde cok titiz biriyim insallah gecer umarim hormonlarimdandir.
Insallah rabbim gonlune gore versin.
Bu sadece bir dönem, geçecek, bırak ev işini temizliği filan. Kimse Yen'i bebeği olan insanın evi pis diye ayıplamaz. Sen bebeğine ve kendine odaklan. Evin işi vs hiçbirşey sizden önemli değil

Dua et Rabbim bnada nasip etsn canısı :)
Cnm bnmm..
Ne rahatsızlığı evde kalan biri varsa yani çalışmayan, yap bi kalıp kek :) komşuculuk oyna :) senin gibi prenses anneden km rahatsız olur

Biraz moral verdiniz cok saol:) insallah dua ettim, cook zor ama bir yandan cok guzel bir duygu anlatamam. Bir anda buyuse diyorum sonra dusunuyorum ki tadini cikartmaliyim cabuk buyuyorlar. Insallah iyi bir anne olabilirim. Sende eminim oyle olucaksin.
Yarina dedigini yapacam kek ve komsuyu cagircam

Kırk güne adapte olursun canım üzme kendini .... Her insan bu dönemlerden geçiyor ...

Evetttt işte bu :) bende isranbldan vana gelin gittim. Geneli bi önyargıyla baktılar bana :) 19 yasndaydım daha da jüçük duruyodm. Eşim istanbula çalışmaya geliyodu. Kmse innmıyodu bn evliyim. Laf bile soktu bi teyze bana. Parfüm sıkıyosun makyaj yapıyosun sen nasl ev kadınısın falan diyr. Baktm ki bni sevmediler. Yaptım bi tepsi kek çıktım onlara :) ne yesem binadakilere de veriyodum :) taaaaaaaa ki bensiz bi kahvaltı bi akşam yemeği yiyemez oldular :) herkesle içli dışlı oldm :)

Hormonlar ,sakinlesin arada cocugu alip yuruyuse cikin ,korkmayin yeni bebek daha

yalnız kalmak güzeldir. aramıyorlar gelmiyor diyip kendine eziyet etme. en güzeli bu.

Oyyyy iki haftalık daha. Çok küçükmüş. Canım buradan sana teşhis koydum. Senin demirin düşmüş. Bebeğini yeni dünyaya getirmişsin normal bir durum. Kansızlık, erken yılma, negatif düşünceler, sinirlilik, yapar. Madem yalnızsın, güçlü olman gerekiyor. Bebeğinin sana çok ihtiyacı var. Bebek sana bakamayacağına göre sen bebeğe kol kanat gereceksin.

Doğru beslenmen çok önemli. Bolca taze yeşillik yemelisin, çiğ olarak. Bu şekilde Kaybettiğin demiri yerine koyabilirsin. Tabi sadece yeşillik değil sağlıklı diğer herşeyden yemelisin. Et, yoğurt, balık, fındık, ceviz vs. İnşallah çay tiryakisi değilsin. İçiyorsan çok açık olsun bir iki bardaktan fazla içme. Kanın dengelenince kendini çok güçlü hissedeceksin.

Yalnız ol ne olmuş. Karışanın yok. Öbür türlü her kafadan ayrı ses çıkacaktı. Çok giydirdin az giydirdin, herkes ayrı bir şey diyecekti.

Kendine çok iyi bakmalısın. Güle güle büyüt bebeğini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…