Yanlızlıktan kafayı yiyeceğim

quinzel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2016
300
147
103
Merhaba hanımlar.. Ben başka bir şehire üniversite okumak için geldim ve isteyerek geldim şehri seviyorum..Erkek arkadaşım da bu şehire geldi oda okuyor çalışıyor bir yandan çok az görüşebiliyoruz. Bu şehirde ikinci senem olmasına rağmen hiç bi arkadaşım diyebileceğim insan yok onu bırakın tanıdık diyebileceğim biri bile yok.. Oysa ki ben çok kolay arkadaş edinebilen bi insanım her ortama ayak uyduran neşeli biriyim. Buraya geldiğimden beri tek başıma kaldım resmen ve iyice içime kapanmaya başladım.. her yere erkek arkadaşım müsait olmadığı zaman tek gidiyorum her şeyi tek başıma yapıyorum ve insan bu güzel yıllarını dolu dolu geçirmek ister niye böyle oldu anlamıyorum..Sınıfımda herkes önceden bi tanış bulmuş kendine çok fazla gruplaşma var ortada tek kaldım resmen.. Klüplere katıldım etkinliklere gittim bi arkadaş bulamadım olmadı kafayı yiyeceğim insan bi kız kıza oturup dedikodu yapmak istiyor kafa dağıtmak sohbet etmek istiyor ama yok.. Kendi yaşadığım şehirde oldukça fazla arkadaşım varken burda böyle yanlız kalmak beni çok üzüyor..

İnatla arkadaş bulamamanız garip geldi. Onları iten bir davranışınız olmadığına emin misiniz?
Aksine sınıfa ilk girdiğimde o oluşmuş gruplardan insanların yanına gidip tanıştım meraba vs dersle ilgili bişeyler sordum sohbet kurmaya çalıştım ama öylece kaldı..

yurtta çok güzel arkadaşlık edinilir aslında benimde aksine sürekli çevrem olmuştur ilk sene mühendislik için geldim yurda ayak basar basmaz 3 kişi bana yardım etti eşyaları odama çıkarma da sonra onlarla samimi olduk okula gidince de grubum oldu 2. Sene anesteziye geçtim ve orda da çok güzel bir arkadaş grubum oldu hemen . Yani ben çektim galiba . Sizin böyle olmanıza çok şaşırdım açıkçası 😞

Besyo öğretmenlik kazandım gittim hatta 1. olarak kazanarak girdim ama baktım ortama gruplasmalar var ve en acısı da spor okulu olduğu için isim veremedigim ünlü markaların spor ayakkabilari cuzdanlari spor çantaları ile takılıyorlar ve ben ne kadar azimle girmiş olsamda yetenegimin onlarla diyaloga girmemin ugrasmanin yokluktan gelmiş bir insan olarak bir önemi olmadigini farkettim. Yaptıkları ilk şey ayakkabilarima ve üzerimde ki takımın markasına bakmak oldu. Sonra ne ortama girebildim ne benim hevesim hayallerim kaldı. Resmen çocukluk hayallerimden soğuttu o gruplasmalar. Üstüne maddi imkansizliklar da gelince bıraktım. O günleri hatirlattin bana 😔 Konunun pek fazla alakası olmasa da öylesine yazmak geldi icimden hatırlayınca 😐

Ayni evde kalip ayni yurtta kalanlar cok samimi oluyorlar. Siz yalniz mi kaliyorsunuz?
Geçen sene tektim bu sene bi aparta geçtim oda arkadaşımla hemen kaynaştık evdeyken beraber yemek yer yapar sohbet muhabbet ederiz iyi bi dostluğa dönüşür umarım öyle hissediyorum en azından. Fakat okulda dışarda saatlerimiz birbirinden çok farklı bölümlerimiz farklı çünkü ve elbette onun farklı bi arkadaş grubu var..

yurtta çok güzel arkadaşlık edinilir aslında benimde aksine sürekli çevrem olmuştur ilk sene mühendislik için geldim yurda ayak basar basmaz 3 kişi bana yardım etti eşyaları odama çıkarma da sonra onlarla samimi olduk okula gidince de grubum oldu 2. Sene anesteziye geçtim ve orda da çok güzel bir arkadaş grubum oldu hemen . Yani ben çektim galiba . Sizin böyle olmanıza çok şaşırdım açıkçası 😞
Burada malesef kimse öyle değil herkes kendi derdinde yardım eden hal hatır soran yok asansörde günaydın desen böm böm bakarlar

Hobi gruplarına üye olsanız veya gönüllü gruplara ?
Klüp diyede geciyor olabilir ismi fotoğrafcılık klübü gibi

Burada malesef kimse öyle değil herkes kendi derdinde yardım eden hal hatır soran yok asansörde günaydın desen böm böm bakarlar
Hangi sehirmis orası ya 🤔
Bende ünv.e başladığım ilk sene okulda biraz öyle olmuştu herkes gruptu ama sonra ısrarla bir grubun yanına gide gele dahil olmuştum gruba :D sonra yeni açılan dans klubu falan derken kaynadı gitti kalabalık..
Sırf genç ortamları olunca herkesin grubu oluyor tabi etrafiniza iyi bakın hiç olmazsa sizin gibi yeni gelen kişilerle takılmaya calisin..

Hangi sehirmis orası ya 🤔
Bende ünv.e başladığım ilk sene okulda biraz öyle olmuştu herkes gruptu ama sonra ısrarla bir grubun yanına gide gele dahil olmuştum gruba :KK70: sonra yeni açılan dans klubu falan derken kaynadı gitti kalabalık..
Sırf genç ortamları olunca herkesin grubu oluyor tabi etrafiniza iyi bakın hiç olmazsa sizin gibi yeni gelen kişilerle takılmaya calisin..
Garip olan herkesin yeni gelmesi daha ama ne ara tanışıp kaynaştılar bilmiyorum..

Garip olan herkesin yeni gelmesi daha ama ne ara tanışıp kaynaştılar bilmiyorum..
Galiba sizin sorununuz insanları tam tanımadan kaynasamamaniz yani tanisacaginiz kişi tanışmaya değer karakterde olması lazım gibii..
Sizce böyle mi??

Merhaba hanımlar.. Ben başka bir şehire üniversite okumak için geldim ve isteyerek geldim şehri seviyorum..Erkek arkadaşım da bu şehire geldi oda okuyor çalışıyor bir yandan çok az görüşebiliyoruz. Bu şehirde ikinci senem olmasına rağmen hiç bi arkadaşım diyebileceğim insan yok onu bırakın tanıdık diyebileceğim biri bile yok.. Oysa ki ben çok kolay arkadaş edinebilen bi insanım her ortama ayak uyduran neşeli biriyim. Buraya geldiğimden beri tek başıma kaldım resmen ve iyice içime kapanmaya başladım.. her yere erkek arkadaşım müsait olmadığı zaman tek gidiyorum her şeyi tek başıma yapıyorum ve insan bu güzel yıllarını dolu dolu geçirmek ister niye böyle oldu anlamıyorum..Sınıfımda herkes önceden bi tanış bulmuş kendine çok fazla gruplaşma var ortada tek kaldım resmen.. Klüplere katıldım etkinliklere gittim bi arkadaş bulamadım olmadı kafayı yiyeceğim insan bi kız kıza oturup dedikodu yapmak istiyor kafa dağıtmak sohbet etmek istiyor ama yok.. Kendi yaşadığım şehirde oldukça fazla arkadaşım varken burda böyle yanlız kalmak beni çok üzüyor..
seni çok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun çok zor bir durum

Galiba sizin sorununuz insanları tam tanımadan kaynasamamaniz yani tanisacaginiz kişi tanışmaya değer karakterde olması lazım gibii..
Sizce böyle mi??
Evet genelde dikkatli bi şekilde insanlarla mesafemi ayarlar tartar ona göre yakınlaşır yada mesafemi korurum ama tanışırken bu kadar zorlanmadım hiç bi zaman.. Gittiğim yerde yakın olmasam bile laflayabildiğim insanlar olurdu şuan kimse yok.. Günlerdir düşünüyorum

Universitede zoraki birkac arkadas edindim aslinda normal sartlarda arkadas olacagim kisiler asla degillerdi basta onlarla kaynasana kadar cok zorluk cektim sinifta herkes ayni okullardan gelmisti ve herkes gruptu kendi tanidiklariyla bende kendi lise sinifimdan hic samimi olmadigim bir kizla tesaduf ayni sinifa dustum tabi basta onunla takiliyoru ama olmuyor yani cok kotu gunlerdi neyse sonra digerleriyle kanastik falan ama mezun olduktan sonra cok kisa zamanda koptuk hic gorusmedik uni yillarim allahtan iki yildi hic guzel keyifli gecmedi anlayacaginiz yani cok daha farkli hayal etmiştim okulun ilk gunu zaten herkes grup halindeydi malesef cok zor boyle olunca cok iyi anliyorum. Uniden anip anlatacagim hicbirsey yok ama liseden cook hala lise arkadaslarimla gorusurum hatta ilk okuldaki arkadaslarimlada görüşürüm ama uniden kimseyle gorusmuyorum :)

Evet genelde dikkatli bi şekilde insanlarla mesafemi ayarlar tartar ona göre yakınlaşır yada mesafemi korurum ama tanışırken bu kadar zorlanmadım hiç bi zaman.. Gittiğim yerde yakın olmasam bile laflayabildiğim insanlar olurdu şuan kimse yok.. Günlerdir düşünüyorum
Evet bu yuzdne bazı yerlerde benimde arkadaşım olmadı ama kendimi rahat bırakmanın daha iyi olduğunu sonradan anladim.. ya ilk olarak sürekli belirli kişi ya da kişilere selam vermeye bak sorular sor dersle ilgiliolur klublerle olur kantinle olur gerekirse öğle yemeği teklifi et biriyle konuşurken ... Biriyle aktiviteye başlamadan arkadaş vulman zor olacak gibi.

İngilizce bölümde okuyup hazırlığı atladıysanız yaşadığınız olabiliyor evet. Ben arkadaşsızlıktan değilde az insan tanımaktan yakınırdım üniversitede. Sonra birkaç farklı kulübe katılarak bi çok insan tanıma fırsatım oldu ama zamanla o insanların iki yüzlülüğü fırsatçılığını gördükçe herkesten kurtulup yalnız takılmayı istemiştim ve yavaş yavaş da öyle oldu. Sizin tavrınız gayet hoşmuş yeni insanlarla vakit geçirmeye açık olmayan insanlarla fazla yanyana olmayın zaten. Belki de ortak yanlarınız yoktur sizin ya da insanların daha fazla vakit geçirmenizi sağlayacak. Bilemedim

Back
X