Ülkeye idam cezası gelirse, önce bu sapıkları bahane edecekler ama daha sonra siyasiler yada masumlar tek tek gidecek bunu belirtmeden geçmeyim. İftira olasılıklarında ne olacak masum insanların da canı yanabilir?
Sizce idam caydırıcı olur mu peki? Hapis cezası zaten çözüm değil. Ama pedofili de şizofreni gibi insanların beyinde kontrol edemediği bir hastalık. Bu sapkınlara 3 sene ceza verse çıkınca yine devam. Pedofillerin/ensestlerin idam örnekleri ile cayacaklarını düşünmüyorum sadece idam ile sayılarında azalış olabilir bir nebze. TV'de doktorlar bunun bir hastalık olduğunu ve tedavisinin mümkün olmadığını, o sapkınların beyinlerinin bu şekilde çalıştığını söylüyorlar. Evlerden ırak bir insan nasıl böyle bir ruh haliyle yaşayabilir , bizim onlara baktığımız algıdan bakmadıkları kesin
Yazdıklarınız ilgimi çekti yorum yapmak istedim.
Son zamanlarda pedofili ve zoofili içerikli çok fazla habere maruz kalıyoruz ne yazık ki.
Önce anlam veremiyoruz, kanımız çekiliyo, aklımız almıyo. Sonra kendimizi mağdurun sevenlerinin yerine koyup çok üzülüyoruz. Ve en sonunda çoook öfkeleniyoruz, gözümüzü intikam hırsı bürüyo, adalet duygumuz zedeleniyo kısasa kısas istiyoruz.
Ama bunların hiçbiri yaşadığımız felakete çare olmuyo malesef. Siz de değinmişsiniz ya 3 sene ceza verseler ve suçlu hapisten çıksa yine devam edecek, idam cezasının bile caydıracağını düşünmüyorum diye. O kadar hak verdim ki okurken.
Yarın sabah dünyadaki pedofili ve zoofiliye eğilimli insanların hepsi ölse, buhar olup uçsalar çok değil 15-20 sene sonra insanlık yine bu sorunla boğuşuyor olur. Kökü yok bu insanların ki kazıyalım. Hepsini yok ettiğimizi düşünsek bugün agucuk gugucuk yapıp sevdigimiz bebekler yarın bi bebeğe böyle igrenc, böyle kansız, böyle vahşice şeyler yapabilecek canavarlara dönüsecekler.

Özetle bu insanlar hastalar. Ha yanlış anlaşılmasın, hastalar diye empati besleyecek değilim asla. Her haberde benim de ilk eğilimim acılar içinde ölmelerini dilemek oluyo inkar etmiyorum.

Ama onları "canavarlaştırmak" da sorunu çözmüyor.
Hani insan insanın kurdudur derler ya, bu olaylar da bizim kurdumuz. Biz normal insanları "bu insanlardan" koruyacak çok sıkı yasal denetimler lazım. Daha da önemlisi daha suç oluşmamışken bu insanları zararsız hale getirecek, iclerindeki canavarı dizginleyecek bilimsel tedaviler lazım ve bu tedavilerin ulaşılabilir olması lazım.
Dünyada şizofreni gibi iyileşmeyen, ömür boyu taşınan ve bu nedenle ömür boyu tedavi gerektiren bi hastalık olarak görülüyo. Bizde de bu şekilde yaklaşılmalı.
Bu insanlar birine zarar vermeden devlet destegiyle düzenli tedavi altına alınmalı.
Bu şekilde tedavi gören veya suça karışmış kişiler yaşadıkları mahallenin muhtarına, mahalle sakinlerine, işyerlerine bildirilmeli. İnsanlara temkinli olma imkanı tanınmalı.
Okulların, çocuk parklarının olduğu semtlere yerleşememeliler. Böyle yerlerde calısamamalılar.
Evlenme ve bi çocuğun velisi/vasisi olma ehliyetleri olmamalı. Baba ya da anne olamamalı bu insanlar. Hukuki ve tıbbi olarak engellenmeli.
Hayvan sahiplenememeliler sonra.
Doktor kontrollerini aksatamamalılar. Belki elektronik kelepce ile denetlenmeliler.
Daha insani, daha önleyici bi şeyler yapılmalı.