- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.005
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
2-3 yumurta fazla bence. Bir haşlanmış yumurta 5-6 adet zeytin. Salatalık domates yiyebilirsiniz ama mevsimi geçiyor artık bulsanız da sağlıksız olur. Ekmek yasak değil iki dilim çavdar, tam buğdaylı ekmeklerden filan yani yiyebilirsiniz. Çayı şekersiz için bir bardak. Yağsız peynir tüketilmeli. Sucuk salam sosis yasak.1- güzel bir kahvalti sizin icin cok cok önemli (2-3 yumurta, beyaz peynir, zeytin vs. Yiyin...hemde doyana kadar) ekmek yerine ceviz (biz avuc dolusu) baktiniz hic olmadi 3-4 yemek kaşığı yulaf
Kahvaltının saati önemli. Çalıştığı için sekizde yapsa öğle yemeğinden bir saat önce ayran eşliğinde badem yiyebilir. Öğle yemeği önerileriniz doğru ama pilav makarna asla olmamalı. Bulgur yenebilir.2- kahvaltidan sonra 5-6 saat boyunca ağzına bir lokma bile atmayin. Öğlene sebze yemeği, et vs. Yiyin, yine doyana kadar. Yaninda pilav, ekmek olmasin...baktiniz hic olmuyor bir küçük kase pilav (bulgurda olur) yiyin ama abartmayin.
2-3 yumurta fazla bence. Bir haşlanmış yumurta 5-6 adet zeytin. Salatalık domates yiyebilirsiniz ama mevsimi geçiyor artık bulsanız da sağlıksız olur. Ekmek yasak değil iki dilim çavdar, tam buğdaylı ekmeklerden filan yani yiyebilirsiniz. Çayı şekersiz için bir bardak. Yağsız peynir tüketilmeli. Sucuk salam sosis yasak.
Kahvaltının saati önemli. Çalıştığı için sekizde yapsa öğle yemeğinden bir saat önce ayran eşliğinde badem yiyebilir. Öğle yemeği önerileriniz doğru ama pilav makarna asla olmamalı. Bulgur yenebilir.
Akşam yemeğinden bir iki saat önce insan yine acıkıyor kefir için bence her gün düzenli olarak kefir açlığı bastırır.
Diğer önerileriniz doğru :)
İnsülin direnci bende de çıktı üç aydır çabalıyorum o yüzden bildiklerimi yazdım.
Konu sahibesi özelden yazabilirsiniz danışmak bir şeyler sormak ya da dertleşmek istiyorsanız.
Anlıyorum sizi :)Sizde haklisiniz, ben kendim zaten genelde ketojenik besleniyorum. Konusahibi "sibel can" gibi JoJo olduğu icin iki ay alıştırma diyeti olarak yazdim.
Yoksa aclik kirzlerine girer. Üç haneli kilolara yakınmış, boyu yurdum kadını standarti olduğunu varsaydım ve bu sebepten sabah kahvaltısı yüksek kalorili ( 1 yumurta 100 kiloya yakin bir insanin midesine sinek ısırığı olur) öğlen icinde şeker krizi oluşmasın diye küçük kase pilav yazdim.
Normal şartlarda sizin yazdiklarinizda doğru tabiki (sabah kahvaltisinda ekmek hariç)
Sizde haklisiniz, ben kendim zaten genelde ketojenik besleniyorum. Konusahibi "sibel can" gibi JoJo olduğu icin iki ay alıştırma diyeti olarak yazdim.
Yoksa aclik kirzlerine girer. Üç haneli kilolara yakınmış, boyu yurdum kadını standarti olduğunu varsaydım ve bu sebepten sabah kahvaltısı yüksek kalorili ( 1 yumurta 100 kiloya yakin bir insanin midesine sinek ısırığı olur) öğlen icinde şeker krizi oluşmasın diye küçük kase pilav yazdim.
Normal şartlarda sizin yazdiklarinizda doğru tabiki (sabah kahvaltisinda ekmek hariç)
Anlıyorum sizi :)
Aslında siz de haklısınız da şimdi şeker krizi açlık krizi nedeni bu insülinin ve direncin yüksek çıkması yüzünden. Zaten şeker açlık ve kilo verme üç ucu çoklu değnek (kendi çapımda espri yaptım vurmayın) Çok zor ama imkansız değil. Açlık krizini kefir bir nebze bastırır ama her acıkıldığında imdat butonu gibi dört elle sarılıp içilmemeli. Uzun bir yol ama imkansız değil. Kendi nefsimizi de yeniyoruz. Ben beslenme stilimi kökten değiştirdim mesela. Bel çevremde yağlanma var onu da eritmek biraz zor onu da başarırsam direnci kırıcam inşallah :) kahvaltıda ekmek yememi diyetisyenim önermişti bilemiyorum işi o biliyor diye ona güvendim. Ekmekten zarar gelmez insülin direncinde ama karbonhidratlar şekerli gıdalar bakın patates havuç meyveler bile bu durumda bizim için tüketilmemesi gerekenlerden. Meyve tüketirken süt içmemi şekerini dengeleyeceğini yazmış diyetisyenim denedim ama midem kaldırmadı valla.
akupunktur denediniz mi? ben cok faydasini gordum. hem kilo hem saglik acisindan
Evlenirken 65kg ilk beş sene içinde 85e vuran tartı ibresinin akabinde 95ile doğuma girip şuan 62kg olan bir tanıdığım varbence yapabilirsin
Ben meyveyi patatesi havucu tamamen çıkardım hayatımdan. Canan Karatay da meyve şekerlidir diye geçen senelerde uyarılarda bulunmuştu. Göbekten verebilsek rahatlarız bence insülin değerimiz de baya düşer. Üç ayda egzersiz yapamadım sakatlık yaşadığım içinDiyetisyenim de bana meyve ya da kuru kaysı, hurma vb. yanında süt vermişti ama laktoz intoleransım var ve laktozsuz süt de alsam gaz yapıyor, rahatsızlık veriyor. Çok süt tüketemiyorum bu nedenle. Benim de göbek çevremde yağlanma var, insülin direnci zaten karın ve bel çevresini severmiş. Önerilerinizi dikkate alacağım ama çok teşekkürler. Bu arada muzla süt yakışıyor, ben süte muzu doğrayıp içine de tarçın atıp yerdim. Bayağı güzel oluyordu :)
Anlıyorum sizi :)
Aslında siz de haklısınız da şimdi şeker krizi açlık krizi nedeni bu insülinin ve direncin yüksek çıkması yüzünden. Zaten şeker açlık ve kilo verme üç ucu çoklu değnek (kendi çapımda espri yaptım vurmayın) Çok zor ama imkansız değil. Açlık krizini kefir bir nebze bastırır ama her acıkıldığında imdat butonu gibi dört elle sarılıp içilmemeli. Uzun bir yol ama imkansız değil. Kendi nefsimizi de yeniyoruz. Ben beslenme stilimi kökten değiştirdim mesela. Bel çevremde yağlanma var onu da eritmek biraz zor onu da başarırsam direnci kırıcam inşallah :) kahvaltıda ekmek yememi diyetisyenim önermişti bilemiyorum işi o biliyor diye ona güvendim. Ekmekten zarar gelmez insülin direncinde ama karbonhidratlar şekerli gıdalar bakın patates havuç meyveler bile bu durumda bizim için tüketilmemesi gerekenlerden. Meyve tüketirken süt içmemi şekerini dengeleyeceğini yazmış diyetisyenim denedim ama midem kaldırmadı valla.
Gerçekten ümüğünü tutaraknası yapmış acaba o bir tanıdık ?
Bu meyve yanına süt olayı bende de oldu. Elmayla süt demişti bana. Diyetisyene tekrar soramamıştım acaba muz yanına süt olmaz mı? Ya da çilek falan. Yani en azından sütün yanına yakışır. Muzlu süt çilekli süt içmek misali.Anlıyorum sizi :)
Diyetisyenim de bana meyve ya da kuru kaysı, hurma vb. yanında süt vermişti ama laktoz intoleransım var ve laktozsuz süt de alsam gaz yapıyor, rahatsızlık veriyor. Çok süt tüketemiyorum bu nedenle. Benim de göbek çevremde yağlanma var, insülin direnci zaten karın ve bel çevresini severmiş. Önerilerinizi dikkate alacağım ama çok teşekkürler. Bu arada muzla süt yakışıyor, ben süte muzu doğrayıp içine de tarçın atıp yerdim. Bayağı güzel oluyordu :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?