- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.005
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Ben meyveyi patatesi havucu tamamen çıkardım hayatımdan. Canan Karatay da meyve şekerlidir diye geçen senelerde uyarılarda bulunmuştu. Göbekten verebilsek rahatlarız bence insülin değerimiz de baya düşer. Üç ayda egzersiz yapamadım sakatlık yaşadığım içinbaşlayacağım ama yoksa hiç düşmeyecek bu değerler. Göbekten vermek zor ama her gün hareket yaptıkça erir. Yüzme ve bisiklet de öneriliyor bu arada :)
Kefirde nasıl yüksek şeker oluyor ki çok şaşırdım. Evde kendim yapar çok sık içerim kefiri halbuki.Kefiri bende öneririm ama insulin dirençini kirmak icin olan diyetde yersiz. Şeker orani cok yüksek. Spor yapan veya kilo sorunu olmayan insanlar için ideal
diyabet hastalarına onu önermiyorlar diye biliyorum.intermittent fasting bi araştır...
Ya beli eritmek için spor lazım ben yapayım derken sakatlandım üç aydır :/ zor eriyor zaten o bölgeSen diyetisyenin listesini bozma ama bana sorarsan ekmek saf şeker. Yani yemesen daha iyi.
İnsulin direncini kirmak icin bir 3 ay ketojenik beslen, belinde yağ kalırsa bende tulumba değilim :)
olur elbette ama diyetisyen elma verir muz vermez şekerli diye genelde. gerçi yeni nesil diyetisyenler instagramda maşallah muzlar, hurma arasına fıstık ezmeli tatlılar falan derken epey veriyor şekeri ama bilemedim.Bu meyve yanına süt olayı bende de oldu. Elmayla süt demişti bana. Diyetisyene tekrar soramamıştım acaba muz yanına süt olmaz mı? Ya da çilek falan. Yani en azından sütün yanına yakışır. Muzlu süt çilekli süt içmek misali.
Olabilir belki bana meyve yazmıştı sadece hepsini kapsıyor sanırımBu meyve yanına süt olayı bende de oldu. Elmayla süt demişti bana. Diyetisyene tekrar soramamıştım acaba muz yanına süt olmaz mı? Ya da çilek falan. Yani en azından sütün yanına yakışır. Muzlu süt çilekli süt içmek misali.
Olabilir belki bana meyve yazmıştı sadece hepsini kapsıyor sanırım
Ketojenik diyet ile bir turlu kırılmayan insulin direncini kırdım 2 ayda. Suan sekerim 80lerde. 12 kilo verdim. Devam ediyorum vermeye
Kefirde nasıl yüksek şeker oluyor ki çok şaşırdım. Evde kendim yapar çok sık içerim kefiri halbuki.
100ml Kefir icinde yaklaşık 5 gram şeker olur.
0,3 ml bardakta 15 gram şeker eder.
Az değil :) sonucda süt yani...sütun şekeri ucup gitmiyorki
Benim instagramım olmadığı için takip etmiyorum onları.instagram diyetisyenlerine ne diyosun? benim bildiğim doktorların ve Karatayın da yasakladığı herşeyi veriyorlar hastalarına. tabii ölçülü olmak kaydıyla.
aboooo 15 gram mı? :O kefir sevmiyorum neyseki içemiyorum ağır geliyor bana.
Hadi ya iyi de o kefir mayası laktozları yemiyor muydu :)) ben şekersiz diye düşünürdüm kefiri hep100ml Kefir icinde yaklaşık 5 gram şeker olur.
0,3 ml bardakta 15 gram şeker eder.
Az değil :) sonucda süt yani...sütun şekeri ucup gitmiyorki
Karbonhidrat ve seker tuketmiyorsunuz. Bu. Kulaga biraz zor geliyor fakat 3. Gunden sonra cikolata bagimlisi olan ben seker ihtiyaci duymadim. 1. Haftadan sonra ekmek ihtiyacim kalmadi. Sabahlari 2 dilim ekmekle doymayan ben suan sabahlari 2 yumurtadan omlet yapip yiyorum saat 9 gibi aksam 4 5 e kadar acıkmıyorum. O yuzden bir suredir 2 ogune dustum yemek icin.yapabilir miyim? hiç araştırmadım biraz anlatır mısınız?
Ben bunların çeyreğini yiyorum, gram kilo vermedim.Kendimden yola cikarak değilde sizin yazdiklariniz üzere tavsiyeler vermek isterim (diğer arkadaşlar taşlamasın)
1- güzel bir kahvalti sizin icin cok cok önemli (2-3 yumurta, beyaz peynir, zeytin vs. Yiyin...hemde doyana kadar) ekmek yerine ceviz (biz avuc dolusu) baktiniz hic olmadi 3-4 yemek kaşığı yulaf
2- kahvaltidan sonra 5-6 saat boyunca ağzına bir lokma bile atmayin. Öğlene sebze yemeği, et vs. Yiyin, yine doyana kadar. Yaninda pilav, ekmek olmasin...baktiniz hic olmuyor bir küçük kase pilav (bulgurda olur) yiyin ama abartmayin.
3- akşamları en pratiği firin yemeği. Bol bol yapip buzluga atin. Salata, yanina köfte, tavuk vs.
Sebze yemegi, et kavurmasi, balik. Bunlari hepsi buzluga girer. Eve gelince hemen atarsiniz firina. Yanina güzel bir salata ve tamamdir.
En kalorisiz sebze olan kabagi istediniz kadar yiyebikirsiniz. Firinda mücver olur, kabak dolmasi olur...corba olur.
En önemlisi öğün atlamamaniz ve karninizin doymasi. İlk 2 ay böyle devam edin. Vücudunuz aclik modusundan ciksin.
Bol bol su icin, 3 litre
Ve firsatiniz oldukça kımıldayın. Spor yapsaniz iyi olur ama vaktiniz yoksa iki günde bir 30-45 dakika acin oryantel oynayin. Amac haraket etmek.
Zamanla kalori alimina dikkat edersiniz (2 ay sonra) ve sporu daha ağır yaparsiniz
Hadi ya iyi de o kefir mayası laktozları yemiyor muydu :)) ben şekersiz diye düşünürdüm kefiri hep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?