Yapalım Bir Nisan Şakası, Aralıkta Temizleyelim Bebek Kakası :)

bak bak feministe bak
nasıl da hoşuna gitti erkeklerin sürüm sürün süründüğü

Hakediyolarsa sürünsünnnlerrr Şaka be merhametliyim de be o kadar da diil:) Bak eşim doğum günümü kutladı bu hafta bildiğin melekim melekkk:))Hatasını anlarsa süründürme, anlamazsaa da acıma

mikimin anası kontrolünüz nezaman sizin canişko? resim sözün var daha

benim koca bu gidişte zor gelecek..
gölbaşında daha ,hala polis gelecek tutanak tutmaya.. arkadaşının malzemesini çalmışlar ya.. oh olsun ooh.. öğleden beri bi işi halledemediler

ben de dittim dua bekliyorum malum

canım benim çarşambaya biter benim kırmızılar anca.. inşallah bende katılabilirim.. herkes paylaştı gerçi ama.. bence okunmuş yasinleri sayın siz yine de ne olur ne olmaz..

hı birde kızlar size birşey danışmak istiyorum, bizim işler bu aralar çok durgun.. tabi hemen köşeyi dönmeyi ümit etmiyoruz ama borçları ödedikçe yeni birşeyler çıkıyor.. mayısın sonuna kadar 4000bin lira toparlamamız lazım temize çıkmak için.. sürekli dualar okuyorum falan ama.. hani belki daha uygun bir dua vardır diye size de danışayım.. mesela nasıl bıdık için 41 yasin okuduk ya... bende ona benzer bişi yapsam burda kendi işimizin bereketi için.. ne bilim işte.. kısaca yardım istiyorum akıl verin ne edim.. kendim mi okumam gerekecek.. görümcelere falan da söylerim okurlar..

tatlım kırılma ama bebek dışında kimsenin dua okuyacağını sanmıyorum burda...uzun zamandır tanışıyoruz kaynaştık ama şimdi sana okuyunca öbürü başka bir şey için isteyecek öbürü başka bir şey kıramayacağız kimseyi.Hepimizin ortak sebepleneceği konu bebek ..Ama inşallah bir yerden hızır yetişir ödersiniz borçlarınızı cnm.

yok kuzum ben zaten burda kimsenin okumasını istemiyorum.. sadece hangi duaları okusam daha iyi olur diye danıştım.. buradaki kızlardan bunu isteyemem de..

yok kuzum ben zaten burda kimsenin okumasını istemiyorum.. sadece hangi duaları okusam daha iyi olur diye danıştım.. buradaki kızlardan bunu isteyemem de..

cnm senın için buldum ;Allah kabul etsin.

GEçİM DARLIĞI (FAKİRLİK) çEKENİN OKUYACAĞI DUALAR

1. "Allâhümme ikfînî bi helâlike an harâmike, ve emnî bi fazlike ammen sivâke." (Hz. Ali'den-Tirmizi, Daavât 121)

ANLAMI: "Allâhım, helâlinle beni haramından koru. Lûtfunla beni Senden başkasına muhtaç etme."

2. "Bismillâhi alâ nefsî ve mâlî ve dînî. Allâhümme raddınî bi kazâike, ve bârik lî fi mâ kuddira lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahharte, ve te'hîra mâ accelte."

ANLAMI: "Kendim, malım ve dînim hakkında her işe Allah'ın adıyla başlarım. Allah'ım, hükmüne beni razı et. Benim için uygun gördüğün şeyleri hakkımda mübarek eyle. Tâ ki; benim için öne aldıklarını geri bırakmanı, geriye bıraktıklarını da öne almanı istemeyeyim."

3. "Allâhümme innî eûzü bi vechike'l-kerîm, ve is-mike'1-azîm, mine'l-küfri ve'1-fakri." (Hz. Ali'den-Tirmizi, Daavât 121)

ANLAMI: "Allah'ım, küfürden ve fakirlikten Senin keremine ve büyüklüğüne sığınırım."

BORCu oLANIN OKUYACAĞI DUA

Borç yükünden beli bükülmüş bir kişi Hz. Ali'ye (ra) gelerek kendisine yardımcı olmasını istemişti. Hz. Ali (ra) kendisine şöyle demiştir:

Rasûlüllâh'ın bana öğrettiği bir duayı sana öğreteyim de, üzerinde Sebîr dağı kadar borç olsa Allah Teâlâ o borcu ödemen için yardım eder." demiş ve aşağıdaki duâ'ya devam etmesini tavsiye etmiştir:

1. "Allâhümme ikfinî bi helâlike an harâmike, ve emnî bi fazlike ammen sivâke." (Hz. Ali'den (ra) Tirmizi, Daavât 121)

ANLAMI: "Allah'ım, helâlinden bana yetecek kadar vererek beni haramından koru. Lûtfunla beni Senden başkasına muhtaç etme."

2. Peygamber Efendimiz (sav) bir gün mescide girdi. Orada ashabdan Ebû ümâme'yi gördü. Ona;

- Ey Ebû Umâme, namaz vakti olmadığı halde neden burada oturuyorsun?" diye sordu. O da:

- Sıkıntı ve borç içindeyim Yâ Kasûlâllah!" dedi. Bunun üzerine Efendimiz ona aşağıdaki duayı sabah - akşam tekrarlamasını tavsiye buyurdular:

"Allâhümme innî eûzü bike mine'l-hemmi, ve'l-huzni, ve eûzü bike mine'I-aczi ve'1-keseli; ve eûzü bike mine'l-cübni ve'I-buhli, ve eûzü bike miıığalebeti'd-deyni ve kahri'r-ricâli."

ANLAMI: "Allah'ım, dünya ve âhirette gam ve kederden Sana sığınırım: Acizlikten ve tembellikten Sana sığınırım. Korkaklıktan ve cimrilikten Sana sığınırım. Borç altında ezilmekten ve insanların beni aşağılamasından Sana sığınırım."

Nitekim bu duâ'ya devam eden Ebû Umâme (ra) kısa bir zaman sonra borçlarından kurtulduğunu haber vermektedir.

AçIKLAMA: Burada dikkatimizi çeken bir durum vardır. Peygamber Efendimiz (sav) borç'tan önce beş özellikten Allah'a sığınmayı tavsiye etmiştir. Bu beş özellik, fakirliğin ve borçlanmanın sebepleridir. önce sebeplerden, yani üzüntü, acizlik, tembellik, korkaklık ve cimrilikten Allah'a sığınmayı tavsiye etmiştir.

Sığınmak, bu özellikleri terk etmek demektir. Yani bir insan, onları terk ederse bunların sonunda borçtan kurtulmak çok daha kolay hale gelir. Yani Peygamber Efendimiz (sav), çalışmadan, sebeplerine yapışmadan oturduğu yerde bir borçtan kurtuluş beklemeyi değil borçluluğun sebeplerini ortadan kaldırmaya çalışmayı tavsiye etmiştir.

pınarım Allah razı olsun..
bende öyle nette araştırıyorum da.. bazen duaların alrtlarında millet yorum yazmış oluyor bilmeğiniz duaları kuyup aldanmayın tarzında falan.. o yüzden yanlış şeyler söyleyerek dua etmekten korkuyorum bazen..
ilgilendiğin için teşekkür ederim..
**
aslında tam dua kitapları var.. alsam iyi olur orda herşeye dua var..

Son düzenleme:
mistralcim merak ediyorum seni gündaşım..var mı bi belirti? 1 nisan da mı test yapacaksın?
sabah kasıklarımda hareket olunca bugün gelir bnmkiler dedim ama gelmedi.

ne demek cnm bende senin sayende bir iki dua okumuş oldum meraklıyımda zaten.
Ben de önce meali okumadan dua okumam.Allah kabul etsin cnm dualarımızı darda olanı feraha çıkarsın.Kitaplar güzel tabi ama internette el,imizn altında artık.

Son düzenleme:
mistralcim merak ediyorum seni gündaşım..var mı bi belirti? 1 nisan da mı test yapacaksın?
sabah kasıklarımda hareket olunca bugün gelir bnmkiler dedim ama gelmedi.

cnm bilmiyorum ki belirti falan yok sanki..zaten birkaç aydır belirtisiz geliyo benim kırmızılar..sadece sol kasığımda bir ağrı var..geçen ayda ağrımıştı kist oluşmuştu..ben kiste yoruyorum dağılmadı heralde :26: test falan hiç düşünmedim ne yaparım ne yapmam bilmiyorum. bekle bakalım sen erken yaptın bence testi.

canım komik gelecek belki de ama ben internetten duaları okuyamıyorum.. şöyle kağıt üstünde yazılmış olacak açıcam kitabı ya da kuranı öyle okuyacam.. geçende bıdık için burda abdest aldım yasin okuyum dedim 3 kez yarıda bırakmak zorunda kaldım.. müşteri falan geldi. evde oturdum okudum. en iyisi evde sakin bir ortamda okumak.. ozaman kendimi tam anlamda okuduğum şeye odaklıyorum.. aklımda daha kolay kalıyor ufak dualar..

evet ilk defa bu kadar erken yaptım aslında .Geçen ay erken regl olunca erken olurum diye düşündüm.
gelmezse tekrar yaparım cnm
İstersen birlikte yapalım ?cumartesi yapalım mı?

kız senin tam olarak kaç günde oluyordu ki.. nisan sonunda 1 ihtimalin daha olabilir mi ?

dua hissederek okumak lazım tabi en güzelini yapıyorsun cnm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…