Yapalım Bir Nisan Şakası, Aralıkta Temizleyelim Bebek Kakası :)

iş oraya gelirse farklı tabiii sonuçta nereye ne gidiyorr eşimden ben hesabını istiyorum ki benim maaşım falan yok eşimin maaşının hesabını yapıyorum çünkü ev geçindirmek zor iş maleeseff.Birdee o kadar çalış et kuaföre gitme ihtiyaçlarını almaa o iş daha da farklıı en iyisi sen eşinee neden rahatsız olduğunu uygun bir dille anlat evlilik beraberliktir ama ihtiyaçların olduğunu vee kendim kazanmama rağmen sırf sana saygımdan ihtiyaçlarımı karşılayacak parayı istemeye utanıyorum falan de önce barışın güzelce aranızı düzeltin elbet böyle maaş konuları falanda düzelir inşallah

Cnm her ikinizin de hesabında harçlık kalsın diğer kısmı ortak olsun...Tabi ki kendinize has ihtiyaçlarınız olur, kendinize ayıracağınız bi kısım olmalı..Böylelikle eşinden de istememiş olursun.

Kopricim farkındayım zaten bu gidişin sonu hayır değil...Ondan korkuyorum..Bebek konusunu bu sorunu çözene kadar askıya almayı düşünüyorum zaten...

kuzuum kıyamam.. ben de başkasına çalışırken maaşım hesaba yatardı.. yeminle bak tek kuruş kendime ayırmazdım ki aman borcumuz olmasın kimse kapımıza gelmesin diye.. haziranda benimde 4 yıl olacak gelin geldiğimden beri.. 2 yıl kaynana geçindirdim.. allaha şükür sağlığımız yerinde çalışıyoruz.. kayınım askere gitti ona harçlık gönderdik.. memlekete gideceğim zaman 1 kez dedim aşdığım maaş bana kalsın benim de kardeşim var.. ufak tefek hediye alırım dedim kaynana ortalığı yıktı.. ona bakan anası babası varmış diye.. bizim yardıma ihtiyacımız varmışmış.. o günleri ben unutamıyorum ne yazık ki aynen birikiyor.. nefret ediyorum demiyim ama sevmiyorum işte kaynanamı.. dedim senin oğlunun kardeşi nasıl kıymetli ise ben maaşımdan ayırıp ona 300 lira aylık harçlık gönderebiliyorsam sen benim kardeşime karışma dedim..
topu topuna yılda 1 kez 100 lira hascamışım öz kardeşim yaw.. ve ben bunları duydum.. eşimin bu olanlardan haberi bile yok.. ben her olanı ona söylesem ya biz ayrılırdık ya da kaynanayı kovardık (eltimin yaptığı gibi)
hiç kimse için ne kendini üz ne de eşini.. ben gelin geldim babamın imkanı olduğunca hep yardım etti.. yemin ediyorum bak her ay 2 yıl boyunca adam kontörümü aldı.. düşün artık...
her ay en az 150-200 gönderirdi ki ihtiyacım olan bişi olursa alırım diye.. çok utanıyordum.. keşke biriktirseydim diyorum.. 150 gelse 50ayırıyordum geri kalanı mutfak masrafı ediyordum.. 600-700 lira bir ara birikmişti öyle.. ama eve haciz kağıdı geldi.. kayınım faturalı hat kullanmış ve ödememişş bir kaç faturasını o da yıllarca faiz işlemiş.. onu ödedim aptal gibi.. şimdi insan yerine konmuyorum
.. ve daha neler.. gidesim geldi vallahi.. şöyle babama bir sarılasım geldi

canım yaa... Allah sabır versin. yaptıklarını Allah rızası de yap. balık bilmezse Halık bilir.ama insan kendini bazen aptal gibi hissedebiliyor.
ben de yeni evliyim. ve maaş kartım eşimde. ama kaynanam benden taraf sağolsun. o oğluna kızıyor. kızın maaşını alıyorsun kardeşi üniv.de harçlık gönder diye. ama bizim dezavantaj şu: mallar ortak üç kardeşin. üç eltiyiz yani. onlar yıl boyu koyuna bakıyor, biz maaşla üç ev geçindiriyoruz. kurbanda hayvanlar satılınca bize belli miktar para veriyorlar. iyi mi kötü mü bilmiyorum. Allah rızası için yapıyorum ben. ben de yeri geliyor kardeşim para isteyince ıkına sıkıla kendi paramı isteyemiyorum kocamdan. benim öğrenim kredisi borcum var. istesem bazen yüzüme vuruyor. amaaaan sıkıntı işte. dediğim gibi Allahtan kayınlarım ve kaynanam benden yana. kaynanam mesafe yakın olsa bayramda babamlara kurban gönderecek:)

Wallahi senin o kaynanayı yolasım geldii...Çok erken evlenmişsin be kuzum, çocuk diye eziyolar işte...

Fırsat versem benim kaynana da aynısını yapacak. Geçenlerde anlatmıştım..Kaynım biran önce evlensin diye, evlenip askere gidecekmiş, karısına da burada abisi bakacakmışş.(kız çalışmıyo çalışmaya da niyeti yokk) Abisi varmış ya ne güne duruyomuşşş....Tek kelime edemedim şok oldum..Konuşsam yıkacam ortalığı , dilimin ayarı yoktur. Sustum kaldım..Eşim de direk demez ki olmaz öle şey benim eşim enayi mi diye...Çeşitli politik laflarla öyle bişeyin çok zor olacağını söyledi...Ben de istiyorum ki haddini bildirsin. Desin ki benim karım size bakmak için mi yırtınıyo...Demiyo işte, ama bir gün tutamıycam takır takır konuşucam..Sen beni enayi mi sanıyosun diycem...Biz de kardeşinin borçlarını öderiz, ama geri de alır eşimm..Geri gelmezse kıyameti koparırım bilir...
Resti çekeceksin bitanem. Önce eşine, sonra diğerlerine...Evliliğini de koruyacaksın ama...Eşin seni seviyosa işin kolay olur...Seni üzmeye dayanamaz...

kızlar ben email adresine bildirim yollanmasını istemiyorum ayarlarda değişiklik yapıcam ama yapamıyorum birde sayfanın sonundan ilk mesaja ulaşıyorum yani ben gelen yazıları 1. sayfadan okumak istiyorum bilen biri varsa anlatıversin ben tgba87 buda benim yeniii açtığım bir isimmm

ay köpürdüm iiyice vallahi... müşteri arıyor saat 11de.. hani saat 9da gelecektiniz alarmı ayarlamaya.. hık mık ne diyeceğimi şaşırdım.. X bey dedim sabah keçiörene geçti ilk servisine.. ondan sonra size gelecek muhtemelen işi umduğundan fazla sürdü dedim.. falan.. sürüp sıvıyorum (rabbim affetsin beyaz da olsa yalanı sevmem işte)
eşime de çok kızıyorum başkasının işi için kendi işlerini ihmal ediyor.. kazanacağımız 3 kuruş parayı da tepmiş oluyoruz.. millet beklemez çünkü.. parasıyla değil mi başkasına da yaptırır işini.. çok doldum taşacam resmen..

neyse benimki geliyomuş.. bir ara katılırım aranıza yine.. ii ki varsınız.. içim rahatladı anlatınca.. kendi aileme olan biteni anlatmam çünkü onlar da üzülsün istemiyorum..

sonra görüşürük

Cnm bende alanyadayım :)
merak ettıklerın varsa sorabılırsın
ayrıca sektorunuz nedır ?

benim kaynana da bi enteresan..
nasılsın diyo çok yoruluyorum sabah çok erken kalkıyorum üşüyorum akşam pestil gibi yatıyorum diyorum
olsun o kadar sağol da çalış diyo..
görümcemin eşinin maaşını düşürmüşler enişte görümceme çalışsan katkın olur demiş diye yırttı ortalığı
kızımı çalıştırsın elin ağız kokusunu çeksin diyemi büyüttüm diye

hiiiç susmadım beni de annem el bebek gülbebek yaşasın diye büyüttü ama hayat istediğin gibi olmuyo dedim
isterse araştırayım antalyada bikaç inşaat şirketi var yönlendireyim dedim gıcıklığına halbuki yok :)))

biz tayinci değiliz cnm ama eşim terfi ederse tayini çıkabilirmiş :) bende o yüzden dua ediyorum.

aman cnm alıştım valla artık...kadın devamlı onlarda olsam çok memnun işin içine annemler girince bozuluyo..birde annemin çocukluk arkadaşı sayılır kayınvalidem.annemlerin aile dostu olur hem kayınvalidem hem kayınpederim.annemin çocukluğunu biliyorlar.ona rağmen annem rakip sanki kadına.ne yapsa yaranamıyo benim ailem ki benim ailem en zor günlerinde yanlarında.geçen eşya taşıdılar eşimle ben gitmeden annemle babam sabahın köründe çay demlemişler termosa poğaça falan almışlar.nakliyeciler gelmeden kahvaltı yapsınlar diye erkenden gitmişler.daha ne yapsın bu insanlar bilmiyorum.eşya taşınırken herkesden çok yoruldular.eltim falan çok sever annemi babamı.dün işyerinde günü varmış annemden istemiş keki yaparmısın diye.bilmiyorum bazen diyorum kendi kendime iyi olmamak lazım bazı insanlara karşı.

maaş konusuna gelince..eşimle ben benim maaşımın bir kısmını biriktiriyoruz.harçlık olarak çektiğimiz paramızı evde bir yerimiz var oraya koyarız.harçlığı biten ordan alır.ben sorarım bazen ne yaptın bakayım harçlığını diye ama allah var o bana sormaz hiç..gerçi bende doğru düzgün para harcamam bile.sigaram yok özel birşeyim yok.ayda bir kuaföre giderim zaten bilir onuda..evlilikte para mevzusu çok hassas bir konu.dikkatli olmakda fayda var karşılıklı.

al işte sinir bir kaynana modeli daha

İyi etmişsin ohh...Gelinleri potansiyel para makinası görüyolar...Benim müstakbel elti çalışmıyo..Kayanana diyo ki onun(kaynımın) karısı çalışmıyo yardım edin!!! Halbuki biz evlendiğimizde eşimle benim toplam maaşımız kaynımın şu an tek başına aldığı kadardı...Ama olsun biz iki kişi çalışıyomuşuz...

Benim çalıştığımı hiç görmez...Paraların hepsi oğlunun:))) Oğlu da babası yok diye eve giren parayı kaynanaya ve kardeşlerine saçacakkk...Yok öle yağma...Yüzüne lafı vurmuyorum(eşim konuşma ben halledicem dediği için) ama kendimi de enayi yerine koydurtmam...Şimdi şimdi anlıyo ama kaynana...Ben ne kadar saygılı davransam ii davransam da vur kafasına al ekmeğini yapacağı salak değilimm...Şu düğün geçsin diyorum(kaynımın) bak o zaman susuyo muyum ben...Hırlamayınca olmuyo bu işler...Büyük elti zamanında bolca hırladı(ama görünürde herkes ii gelin der politikayı süper becerir) şimdi ondan tırsıyo..Büyün kaynımdan hayatta para isteyemez gelinle kavga edecekler diye...Ah bi ben de yapabilsem hem politik olup hem de hırlamayı:)) Öğrenir miyim ki bi gün...

Kızlar biraz önce odama çok güzel bir çiçek geldi kocamdan...Çoook mutlu oldum bütün negatifliğimi aldı üstümden.Aradım hemen tabi...Benım amacım seni mutlu etmek sen hep gül ben ağlarım dedi..Kıyamammm ben ona..Ben de seni düşünüyorum ne yapıyorum ben onu nasıl üzerim diye üzülüyorum dedim...

Şimdi özür dilesem başa dönelim desem yine aynı sıkıntılarım devam edecek.Ya kabullenicem ya da başka bir çözüm bulmam lazım ..Gerçi olan oldu artık diye başa dönmeyi kabul etmye de bilir?
Offf attım bir adım acaba geri mi dönsem yoksa böyle mi devam etsem bilemedim şimdi?

iyidir cnm da sen niye bu aralar bozuksun anlayamadım :26:
anlatmak istersen biz burdayız

sonra bır ara anlatırım hersey benı depresyona sokmak ıcın sıraya gırdı
Allah sonumuzu hayır etsin inşallah

basşka bır zaman anlatırım
sizlerle sohbet etmeyı ozluyorum
hepınızı sevıyorum
işlerim yogun
frsat buldugumda burda oluyorum

kızlar yatın kalkın dua edin bence kayınvalideleriniz yanınızda olsaydı ne yapardınız biz aynı katta oturuyoruz ama ben yokken tek daire olarak kullanıyo evleri
istediği gibi girip çıkıyor ben hiç kendi evim gibi hissetmiyorum oturduğum evi
ailemde doğru dürüst gelmez evime rahatsızlık vermeyelim deyip gelmiyorlar

aslında bende o kadar sıkıldım ki bir an evvel taşınmak istiyorum bu evden ama çok zor görünüyoo
dile kolay 11 yıl olacak eylül ayında yılların birikimi her an patlayabilirim bende

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…