• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapayalnız hissediyorum

Merhaba arkadaşlar yakında düğünüm var ve benim kimsem yok tamam annem babam hayatta kardeşlerim vs kalabalık bi aileyiz evet nişanlımın olduğu şehirde düğün yapcaz. (Bende aynı şehirde çalışıyorum). Daha öncedende konu açmıştım ablamın biriyle kavgalı olduğumu durup dururken ufacık meselelerden sorun çıkarıp aylardır benimle konuşmuyor yüzde 90 hiç bişeyime katılmayacak katılırsa da görev icabı surat asıp oturacak eminim buna.Babam desen hiç ilgilenmiyor konuyla sanki ben hiç bir evlenmeyecekmişim gibi ben açmasan konuyu bile açmıyor hiç hemde. Ben maddi bişey beklemiyorum ama bi manevi destek napcaksınız nasıl olacak sormuyor ilgilenmiyor.Konuyu ben açınca Tek söylediği şunu alsınlar bunu yapsınlar karşı tarafı kastederek,beni düşünüyor güya ,dediğim gibi bi beklentim yok ama hani kendisinin hiç bişey yapmamasıyla ilgili bi mahçubiyeti yok buna da ayrı bozuluyorum.Ben ezilsin büzülsün demiyorım o da beni okutmuş sağolsun ama hani öyle bişey hiç söz konusu bile değil anlatabiliyo muyum yani bende kız babasıyım bişeyler yapmam lazım mı vs yok.Diğer kardeşimle konuştuk direkt düğün gününe gelecek şekilde program yapmış ya demez misin kardeşimin ihtiyacı olur mu vs.Ben 2 gün önce kına yapmayı düşünüyorum dedim ama biz ona göre ayarladık izinimizi diyor.Ya canım çok sıkılıyor arkadaşlar napayım ya bi yol gösterin çok üzülüyorum kimsem yok ya gelinliğimi bile tek başıma aldım. Fotosunu atıyorum aile grubuna kalpli emoji attı bekliyorum ya yorum diye soruyorum beğendinz mi diye cevap beğendik bu kadar.Buna mı takıldın diyeceksiniz beğenmek zorunda değil kimse ama bi yorum yaparsın güzel dersin kötü dersin yani dersin bişeyler kardeşsin sen ya.Böyle işte içimi dökmek istedim uzun oldu hakkınızı helal edin
saglikli bir iletişim yok sanirim.
yapacaginiz birsey de yok,
duygusal açıdan yanliz birakilmissiniz.
demek ki benim ailemde boyle diyip kabullenirseniz rahat edersiniz. sorguladıkça hem elinize birsey gecmeyecek hem de sadece siz yipranacaksiniz. beklentiniz oldukça ki haklisiniz aileden beklemeyip kimden bekleyeceksiniz ama mevcut durum buysa zor da olsa beklentinizi sifirlayacaksiniz..
cunku bunun 1 adim sonrası dogum yaptım, aramadılar gelmediler, çocuğuma sunnet yaptım son dakika geldiler vs vs gibi ornekler yasayacaksiniz...

Uykusuz inan boş şeylere üzülüyorsunuz.
doktorların demesi babamın birkaç aylık ömrü kalmıştı o yüzden nişanımızı düğün gibi yaptık, dünya gözüyle görsün filan dedik, kıyafetim bildiğin gelinliğin krem rengiydi, mekan düğün mekanıydı, konsept bildiğin düğün filan….
Bir sevgilim vardı bir de ben, ne arkadaş, ne akraba, ne anne baba kardeş, arabamızda yok ozamanlar İstanbul’un altını üstüne getirdik davetiyeydi mekandı kıyafetti kuafördü….sevgilimde nasıl nefret eder böyle şeylerden…..nişana bir gün kala geldi benim ailem bulunduğum şehre, sevgilimin ailesi üç gün kala……
Düğün zamanı herkes tepemizdeydi, her kafadan bir ses çıkar biz dışında herkes memnun olmaya çalışır tam bir kaos….
Şimdi dönüp bakınca kimsesiz nişanımız ne güzelmiş, el ele gönül gönüle huzurla yapmışız herşeyi ama düğün…..hatırlamak bile istemiyoruz
Benimkilerden birisi yapacağım kınaya gelin almaya katılmayıp sadece düğüne yetişip düğünün hemen sonrası 10 günlük tatil planlamışlar gerçekten işleri olsa gelemeseler takmazdım heralde

saglikli bir iletişim yok sanirim.
yapacaginiz birsey de yok,
duygusal açıdan yanliz birakilmissiniz.
demek ki benim ailemde boyle diyip kabullenirseniz rahat edersiniz. sorguladıkça hem elinize birsey gecmeyecek hem de sadece siz yipranacaksiniz. beklentiniz oldukça ki haklisiniz aileden beklemeyip kimden bekleyeceksiniz ama mevcut durum buysa zor da olsa beklentinizi sifirlayacaksiniz..
cunku bunun 1 adim sonrası dogum yaptım, aramadılar gelmediler, çocuğuma sunnet yaptım son dakika geldiler vs vs gibi ornekler yasayacaksiniz...
Haklısınız beklentimi yok etmem gerekiyor ama yapamıyorum sonuçta ailem,onlar yanımda olmazsa kim olur ki

Benimkilerden birisi yapacağım kınaya gelin almaya katılmayıp sadece düğüne yetişip düğünün hemen sonrası 10 günlük tatil planlamışlar gerçekten işleri olsa gelemeseler takmazdım heralde
Evlenen sizsiniz. Bu sizin için çok önemli başkaları için değil ki. Sizinle aynı duyguları hissetmemeleri çok normal.

Haklısınız beklentimi yok etmem gerekiyor ama yapamıyorum sonuçta ailem,onlar yanımda olmazsa kim olur ki
Eşiniz olur, başkasına da gerek yok.
Düğününüzde yanınızda olacaklarmış zaten günler öncesinde gelmelerini beklemek yersiz. Tamam ailesiniz de ölüm kalım meselesi değil sonuçta

Ay uzulmeyin lutfen. Ben yurtdisindan donmustum, 1 yil once sozden sonra babamin akrabalarini neden gezmemisim diye babam geldigim gun bana bagirdi cagirdi tuzluklar firlatti. Terbiyesiz adam gercekten canimdan bezdirdi beni ama sozden sonra benim yurtdisina biletim vardi hemen gittim kendisi de bisey demedi.
sonra sozde takilan takilarimdan 2 bilezigimi iznim olmadan aldi ve kesinlikle odemedi. Dugunumde de hicbisey takmadi. Bu yasima kadar hep beni uzdu kirdi rezil etti zaten babam. Dugunlerden bayramlardan memleketimden soguttu beni. Uzulmeyin, bu da gecer deyin. Anladimki baskalarinin size kotu hisler yasatmasina izin vermemk gerekir siz mutlu olun,kendi dugununuzde iyi hissedin baskalarini hic dusunmeyin

cok iyi dostlar arkadaslar bazen ilgi göstermeyen aileden daha iyi olabiliyor bazen.
sadece siz yasamiyorsunuz emin olun cok yakin bir arkadasimi da ailesi, kizi öyle yanliz bırakıyor ki. Dogum yaptı gelip 1 saat durup gittiler. ben yemek yapıp yapıp goturdum, arkadaşı olarak..
arada gelip anlatır, dertleşiriz,
kabullenmek cok zor ama enerjinizi baska alanlara, kendi hayatınıza çevirmediginiz surece huzur yok maalesef.
kendi ruh sagliginizi düşünmek zorundasınız.

Ay uzulmeyin lutfen. Ben yurtdisindan donmustum, 1 yil once sozden sonra babamin akrabalarini neden gezmemisim diye babam geldigim gun bana bagirdi cagirdi tuzluklar firlatti. Terbiyesiz adam gercekten canimdan bezdirdi beni ama sozden sonra benim yurtdisina biletim vardi hemen gittim kendisi de bisey demedi.
sonra sozde takilan takilarimdan 2 bilezigimi iznim olmadan aldi ve kesinlikle odemedi. Dugunumde de hicbisey takmadi. Bu yasima kadar hep beni uzdu kirdi rezil etti zaten babam. Dugunlerden bayramlardan memleketimden soguttu beni. Uzulmeyin, bu da gecer deyin. Anladimki baskalarinin size kotu hisler yasatmasina izin vermemk gerekir siz mutlu olun,kendi dugununuzde iyi hissedin baskalarini hic dusunmeyin
Üzüldüm sizin adınıza da evet ailemizi biz seçemiyoruz demekki böyle böyle uzaklaşıyoruz.Kafa olarak uzaklaşmamızda lazım yoksa hiç mutlu olamayız.Sizde ona evlatlık göreviniz kadar yakın olun ana baba işte atsan atılmaz..

cok iyi dostlar arkadaslar bazen ilgi göstermeyen aileden daha iyi olabiliyor bazen.
sadece siz yasamiyorsunuz emin olun cok yakin bir arkadasimi da ailesi, kizi öyle yanliz bırakıyor ki. Dogum yaptı gelip 1 saat durup gittiler. ben yemek yapıp yapıp goturdum, arkadaşı olarak..
arada gelip anlatır, dertleşiriz,
kabullenmek cok zor ama enerjinizi baska alanlara, kendi hayatınıza çevirmediginiz surece huzur yok maalesef.
kendi ruh sagliginizi düşünmek zorundasınız.
Yaa çok üzüldüm arkadaşınıza doğum yapıpta ailenin gelmemesi ne demek 😔evet yukarda bi arkadaş beklentini azaltmazsan ilerde bu tarz şeylere de ( doğum yaptım gelmedi vs vs ) üzülürsün yazmış ne kadar haklı.Ama insanı çok yaralıyor zaten bi çok konuda ailesi yanında olan bi insan değilim ama insan yuva kuracağı zamanda istiyor ya da konuyla tamamen alakasız içimde bi yerde beni birazcık olsun sevdiklerini hissetmeye ihtiyacım var

Back
X