yapılanın yanlarına kalmasından korkmaktayım

:97::97::97::97::97:

benim anlatamadıgım konu su ben cocuklara karsı deglm cocukların anne ve baannesinden sora benm hanemde yasanan huzursuzluga karısyım neyse ya daha fazla konusmak istemiyrm yeterince sıkkınım herkese tesekkürler arkadaslar daha fazla yorum yapmıcam ve konumu burda kapatıyrm

Aslında ben anladım galiba. Mahkeme velayeti anneye veriyor. Nafaka tayin ediyor tabi anne bakacağı için. Fakat kaynana diyor ki hayır biz bakalım ben özlerim. Bunu mahkemeye değil oğluna ve babaya söylüyor. Mahkeme çocuğa anne bakyor sanıyor. Annenin de işine geliyor bu teklif hem çocukları karşı tarafa baktıracak hem de nafaka alacak. Kabul ediyor tabi.Bence durum bu. Bence senin yapacağın çocukları anneye baktırmak ki zaten mahkeme de öyle biliyor bence. Çocuklar annede olunca da daha rahat kendi evinizde oturursunuz. Çocuklar bizde kalıyor diye mahkemeye bildirsen zaten nafakayı keser. Ha tabi senin kocan daha da akıllık edip aklısıra hem nafaka ödemeyecek hem çocuk bakmayacak. Bu daaaaaaa vicdanınıza kalmış.

2 seçenek var
Ya evinize dönüp,çocuklarıda kendi çocuğunuzdan ayırt etmeyerek bakacaksınız.Bu arada k.valide ve görümceniz hala size karışır kötü davranır çocukları kışkırtırsa bunu eşinizle oturup çözeceksiniz çünkü bunları bilerek evlendiniz.Herşeyin güllük gülistanlık olmayacağı belliymiş zaten.Ya da eski eşin dediklerini kabul edip eve onu oturtacaksınız çocuklarıyla.Sizde ayrı eve çıkacaksınız.Böylece hem k.valideniz ve görümceniz hemde çocuklara bakmaktan kurtulup,ayrı evinizde hayatınıza devam edeceksiniz ki bence mantıklı olanıda bu.

bak arkadasim, otur kocanla enine boyuna konus. Allah vicdan vermis herkese ki ben eminim bu kadar ustune gelindigi icin agresiflestin.. sakin ol biraz.. dusun tasin.. kafa kafaya verin kocanla dusunun tartin enine boyuna sadece akila degil, isin icinden nasil cikarim diyerek degil, kalple vicdanla.. eski esi calisiyormus siz de ona teklifte bulunun o zaman.. ona nafaka vermemenizi kabulederse alin cocuklari da gidin bi kira eve tasinin 5 kisilik bi aile olun.. yarin bi gun o cocuklar anlayacaklar kimin kendileri icin ne yaptigini.. siz ana olun onlara eminim size cani gonulden anne derler siz onlara ana kucagi acarsaniz.. onlar doldurusa gelmis ne yapsin ufacik cocuklar siz biz bile ufacik kelimelerden daglari deviriyoruz...

zaten o evde yasayabileceginizi sanmiyorum bu kadar olaydan sonra... konusun eski esle de oturup ama sakince duzgunce bizim durumumuz bu bu, biz cocuklara bakmak istiyoruz ama maddiyatimiz yeterli degil sen calisiyorsun kendine baksan biz de cocuklara kendi cocuklarimiz gibi baksak deseniz..

evbabasinin ustuneydi sanirim esinizin ailecek bi orta yol bulsaniz tum ailenin katilacagi bi konusma yapsaniz dusunseniz tasinsaniz? evi kiraya verseniz en azindan oradan da bir gelir olsa..

yikmak kolay da yapmak zor..

dusunsenize yarin o cocuklar buyup annenim yapmadigini yapti 'annemmm' bize Allah razi olsun diyebilecekken siz esiniz mutlu huzurlu olabilecekken neden hem kendinizi hem o cocuklari hem dogacak bebeginizi cok zor durumlara donulmeyecek yollara sokasiniz...

Hayır mahkeme velayeti sonra babaya vermiş. Bir yerde yazmıştı.

bencede orta yolu anca böyle bulabilirler herkes için hayırlı olan budur

Öyle olsa nafaka vermek zorunda kalmazdı bence.

İşte birçok arkadaş da ısrarla bunu sordu ama konu sahibi hep geçiştirdi. Herkes düşündü bunu yani. Net olarak "çocukların velayeti annede aslında" diyemedi. "Ben nerden bileyim mahkeme neden hem velayeti babaya verip hem de nafaka bağladı?" diye cevapladı.
Yav o onu aldatmış bu bunu dövmüş de yazık olan çocuklara olmuş ya. İçim eziliyor. Akşam olacak da yavrumu koklayacağım diye saat sayıyorum. Bunları okudukça beynim karıncalanıyor. Ailesini kaybetmiş bir çocuk tamam yuvada bakılır ve yuvalar olsun en iyi imkanlar da olsun da annesi babası varken ve ülkmeizde yuvaların hali belliyken... Offfffff.... Kalbim dayanacak gibi değil.

k.validen neden seni istemedi ilk başlarda, evinin,işinin kapılarına geldi..?
çoğu k.valide, oğluma bekar kız alır, düğün yaparım diye ortalıkları inletir..
sizinki neden böyle yapmış acaba?

cocukların velayeti babada ve babada olmasına ragmen mahkeme anneye nafaka bagladı bunu yorumlarda bir cok defa yazım cevap vermedi ne demektir ya yazdım kimseye yalan borcum yok inanamayanlar barsa arastırabilir nafakanın velayet ile ilgisi olmadıgını

kız benim kaynanamda böyle diyor ya işine gelmeyince oğlumu yeniden evlendiririm diye ortalığı inletiyor hemide davullu zurnalı yapacakmış düğünü... ben kaynanayı everecem bu gidişle haberi yok

acık oldugum tesetturlu olmadıgım ve o taraflı olmadıgım için oldugunu söylediler .

çok güzel anlatmışsın inş. konu sahibi dediğin gibi bişey yapar

Yuvada ne kadar çocukla ilgilenirler ilgi sevgi gösterirler bilemezsin hiçbir garantisi yok.

kadını gelir kaynağı yoksa mahkeme kadın evleninceye kadar nafaka bağlar bu normal bişeydir

çok güzel anlatmışsın inş. konu sahibi dediğin gibi bişey yapar

siz hiç evladının üstüne yürüyen vurmak için yürüyen bir baba ana gördunuz mu bunu benim eşime benim gözümün önünde yaptılar bu insanlrlamı konusulmasından bahsediyrsunuz sizce ne kadar mantıklı ?

medusase, aşk önemli evet ama çocuk dünyadaki her duygudan öte,her sevgiden ve aşktan daha önemli.
aşık oldum diye bakmak istemdeiğim sorumluluk istemediğin 2 çocuklu adamla evleniyosun.bu şunun gib değil,kaynananı sevmezsin dersin ki,ben annesiyle değil kendiyle evlenicem.o adam bir BABA,ve s en onu çocuklarından ayır düşünüp sevip aşık olamazsın..sen onun çocuklarıyla da evlendin.FARKINDA DEĞİLSİN.
benim de 1,5 yaşında oğlum var,evlat ne demek çok iyi bilirim,sen de anne olacaksın,o zaman daha ,iyi anlıcaksın,gel bu yanlıştan dön...
O ÇOCUKLARA KİMSENİN KENDİ ANNELERİNİN BİLE VERMEDİĞİ SEVGİYİ VER,ONLAR NE KADAR KATI OLURSA SEN O AKDAR YUMUŞAK OL,ÇOCUK BÖYLEDİR,ENİNDE SONUNDA SENİN EVLADIN GİBİ OLUCAKLARDIR,ÇOCUK KENDİNİ SEVENİ SEVER..
lütfen o çocukları yanınıza alın ve kendi yavrunuz gibi sevin.kaynanayı falan da boşverin.çocukları da alınca size bulaşmazlar zaten..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…