yapılanın yanlarına kalmasından korkmaktayım

konu sahibesi,

sen evli bir ailenin arasına girmişsin....
kaldı ki! kavgali olabilirler aynı evde yaşamıyor olabilirler, evliliğine bir müddet ara vermiş olabiller... ama BOŞANMAMIŞLAR...
o kadın diye hitap ettiğin "onun resmi nikahlı eşi, çoçuklarının annesi"

o zaman yani arasına girdiğinde " O kadın diye hitap ettiğin sen oluyormuşssun" da anlayana

adamın en aciz zamanında, en sevgiye ve aşka muhtaç zamanında adamın hayatına girmişsin...
kendi hem cinsine nasıl böyle zarar verdin...
o sabilerin, o çaresizlerin, o meleklerin, o mis kokularının günahını nasıl aldın...

birde diyorsunki 4 senedir tanıyorum. 1 sene adam evliyken, adamla ilgilenmişssin.1 sene sonrada kocan olmuş..
hiçççççççççç kusura bakma sebep sensin.
o çoçuklar sana az bile söylüyor. hangi anne bırakmak ister evlatlarını bir köşüye. sen çokkkk ah almışssın.
birde üstüne üstelik kadının eskiden yaşadığı eve gelmiş oturmuş, kadın da kiraya çıkmak zorunda kalmış.

kadının hayatını elinden almışssın.

kendi çoçuğunu daha karnındayken düşünmeye başlamış ve onun için endişeleniyorsun... annelik bu işte emin ol o kadın dediğinde aynı duygular içindedir.
o sabileride yedir, içir, doyur, temizle, şevkat ver. yoksa çokkkk çekersin bu yaptıklarından.

nafakaya gelince ben kızıma 700 tl. kreş parası veriyorum. yani anlayacağın tek çoçuğa bu parayı veriyorum. kadına verdiğinizle kadın mutfak mı yapsın, yoksa elekt. su, vs., kiramı ödesin, çoçuklara mı baksın...

sen bunların hepsini bilerek isteyerek ve sebep olarak yapmışssın. şimdi de kalkmış yakınma....
ben o kaynanın yerinde olsam varya daha kötü olurdum..
o eşine de diyecek sözüm yok şeyinin uğruna evlatların bırakmışta sana koşmuş...
yarında seni bırakır bir başkasına koşar...
alla bizi bu tür ilişkileri doğru gören kadın ve erkeklerden koru yarabbim

o zaman o insanları, o evi ve çocukları bırakıp çekip gideceksiniz..

o huzursuzluğu vakti zamanında sende başkalarına vermiştin.

bak canım yasın kac bilmiyorum muhtemelen benden büyüksün.dayaga karsı birisiyim ama bu senin kocan varya adam filan değil.o ne dayaklar ne tekmeler tokatlar hakediyor ama gel velakin yapamıyorlar.ulan sen nasıl bir adamsın ki küçücük yawrucaklarını yuvaya vermeyi düşünürsün.sana kızmıyorum şimdiye kadar da seni anlamaya calısarak okudum ama o adam adam değil.ben anasının babasının yerinde olsam alırım copcukları adamı da kapı dısarı ederim.kokusuna bile hasret bırakırım gerci hasret kalacak bi tip değil yaa lafın gelişi.karısını bosamıs bi tane de cıtır getirmiş şimdi de cocukları atacak yuvaya.iğrenc yaratık.ne haliniz varsa görün kızım.yazık günah o cocuklara bee.keske o cocuklar büyüdüklerinde bunları bilselerde atıverseler yaslanınca ikinizide bakım evine.

ya kızlar biz 33 sayfadır arkadaşa bazı şeyleri eğrisiyle doğrusuyla anlatmak için göbeğimiz çatlıyor arkadaşta bir adım ilerleme yok bizim yapabileceğimiz tek şey haklarında hayırlısı olsun diye dua etmek elimizden başkada bişey gelmez

hayır istemiyor kendi ailesi sen cocuklamı evlendin cocuksuz evlendin demiş bu nedenle istemiyrmsu

babasının evine gitmemiş ki kadın ,ayrı kirada yaşıyor..bu işte başka bir iş var..
babasının evinde yaşasa, baba desin çocuklarına bakamam diye?ayrı kirada yaşayan insana bunlar denilmez..

Annesi bakmıyor,ben mi bakacağım düşüncesi..Klasik bir üvey anne örneği...Allah o çocukların sonunu hayır etsin yazık yavrucaklara.Bu durumda anneside almıyorsa çocukları tek sahip çıkacak olan kişi babanneleri gibi görünüyor.O da bakamam derse artık,ve yuvaya giderse bu çocuklar kim sebep olduysa yazıklar olsun hepsine diyorum başka bişey diyemiyorum artık...

bakın tekrar yazıyorum,bence bu konudaki en önemli konu çocuklar,kusura bakmayın siz değilsiniz.
yazık günah onlara,size önerim işte; o çocukları yanınıza alın,kendi çocuğunuz gibi olacaklar bi süre sonra,inannın bana. bu arada yaşları kaç ?
yeni bi hayat kurun kocaman bir aile olun,siz kocanızla evlenmek için mücadele etmişsiniz o kadar şimdi de çocukları-nız için aynı şeyi yapın..

ben birseyi merak ediyorum size az once gayet mantikli uzun bir oneri yazdim.. siz onerileri dikkate almayip direk herseyi tersliyorsunuz begenmiyorsunuz.. amaciniz 'oh kadin iyi yapmissin ver cocuklari da yurda otur mis gobo kocanla yasa' ogudunu-destegini akmak mi? eger verdiginiz bir karar varsa zaten insanciklari burada harap etmeyin konunuzu kapatin gidin. hayir coluga cocuga yazik bize de yazik be guzelim...

anasi babasi tu kaka tamam, o zaman oneriyi alabilecegin yerinden al kocanla eski esinle otur konus.. cikar yol bul.. ama amacin zaten vermis oldugun karar icin vicdanini rahatlatmak ve kendine destek aramaksa burada bulamazsin.

Allah korusun benim esim onceden evlenmis colugu cocugu olan adam olsa ben gebersem askimdan 'he' demezdim. ben hayatta paylasamam ne sevgimi ne kocami ne kocamin babaligini..

demekki kaldiracagini dusundun ki bu yukun altina girdin.. demekki olacagini dusundun ki bir de cocuk yaptin...

insanlarin kendilerini tanimalari cok onemli bak ben ne diyorum gebersem ben bu yukun altina girmem ben kiskanc kadinim ne kocami ne sevgisini ne olgisini ne maddiyatini hicbiseyini hickimseyle paylasamam.

sen de kendini tanisaydin ben bu tasin altina elimi hiiic sokmayayim derdin.

madem gucun vardi, madem tum bunlarla bas edebilecek bi kadinsin guclu ol, guclu kal yapman gerekenleri yap, yapmaman gerekenleri yapma.

adam yerden bitme mantar da degil hayatina ilk giren kadin da sen degilsin.. evlenmis bosanmis (ki bosanma asamasinda belki de barisabilecek geri donusu olabilecek bir durumlari vardiysa da bunu engellemis kisisin oyle ya da boyle egri oturalim dogru konusalim)..

yazinin basinda soracagim sey ise su: sen bilerek ve isteyerrek mi hamile kaldin? rica edyorum yadiklarima ofkelenmeden sakince aklinla acik yurekliliginle cevap verebilir misin?

babasının evine gitmemiş ki kadın ,ayrı kirada yaşıyor..bu işte başka bir iş var..
babasının evinde yaşasa, baba desin çocuklarına bakamam diye?ayrı kirada yaşayan insana bunlar denilmez..

belki kendini toparlayıp çocukları ailesi istemediği için yanına alacakta olabilir

kadın gitmedi ailesi kadına geldi.

sizi yargılamim diorum ,çözüm bulalım diyorum,olan olmuş diyorum ama bu cümleden sonra da kendimi tutamıyorum.
siz anneyle yavrularını bariz birbirlerinden ayırmışsınız işte. ailesi istemiyo çocukları,kadının parası yok,belki işi yok,gerçi var demiştiniz ilk başta o yüzden almıyo çocukları da dediniz ama doğru değilmiş işte.o anne ne haldedir yaa,keşke asıl o kadın burda olsa onun derdine çare arasak hepberaber...nasrıl maddiyatını düzeltip,kendine ev kurup,çocuklarını yanına alabileceğini konuşsak onunla...

,

siz neden bahsediyrsunuz ya ne ayırmasından bahsediyrsunuz kadın aynı mahallede ev tututyor tuttugu eve ailesini getiriyor (ki ailesinin kendilerine ait evleri var ) o evin kirasını biz karsılıyorz kadın calıstıgını bahane ederek cocuklarını almıyor bakmıyor ustuna catır catır nafakasını da alıyor ve hala ben mi ayır mıs oluyorum pardon ama ben eşimin ailesinin evine her kv kira vererek oturuyrdm ayrıca calısma bahaneyse bende calısıyrm kendi annelerinin calısma bahanesiyle bakmadıgı cocuklarla bende calısırken bakıyrm ve ben hala suclu oluyrm öle mip pes

ben bilerek ve isteyerek hamile kalmadım hatta ladıracaktım eşimin haberi olmadan bakamayacagımı düşündgmzden fakat gittm hastanede eşiminde imzasını istediler eşimde onay vermedgi için yapamadım neden bileek veya isteyerk yapayım daha altı aylık evliyken evliligi yasamak varken borcum varken taksit öderken onuda bırak zaten bakılması gereken tane sabi varken ?

ben kimsenin yuvasını yıkmadım sanırım anlatamıyrm o adam ben olsamda bosanacaktı olmasamda kimseye kötü kadın muamelesi yapmayın lütfen

içini böyle mi rahatlatıyorsun tabii öyle canım çok aşıktın 650 lira maaşlı 2 çocuklu evli adama

hırs yapmışsın sen resmen, kusura bakma istediğini elde edince gözün açılmış anlamışsın ben ne yaptım...

hala kadını kötülemeye uğraşıyorsun uğraş biz anladık kim iyi kim kötü...

kadının evine kurulan sen, kadının nafakasını kesen sen, kiraya çıkmak istemeyen sen ,öbür kadını kirada süründüren sen,

kadının kocasını elinden alan sen, kocasını aldattı diye bize burada atan tutan sen,kadının aldatmasını ispat edemeyen sen, çocukları yuvaya versem mi diye soran sen.

ama kayınvalide kayınpeder görümce ve eski eş kötü ha? küçük çocuklar terbiyesiz

ama siz kocanla iki masum aşık...

Arkadaşım evet kayınvalide görümce seni çok üzmüşler ama yapacak birşey yok bak evden çıkmakla çok hata etmişsiniz. Bence hemen geri dönün eve. Sen onlarla muhattap olma çocukları da al yanına bak. Yuvada o çocuklara birşey olsa üzülmez misin? Ama şu da var. Eğer ben o çocuklara iyi ana olacağıma inanmıyorum diyorsan ne bileyim iyi bakamam diyorsan o zaman belki de yuva daha hayırlıdır bilemeyiz.

Ara sıra girip okuyup çıkıyorum... Ellerimi klavyenin üzerinden zor çekiyorum. Dayanamayacağım artık yazacağım. Bir arkadaş demişş aynen kabul ediyorum ben evleneceğim adamın benle birlikteyken devam eden bir boşanma davası ve bakmakla yükümlü olduğu iki çocuğu varken kesseler evlenmezdim. Hadi diyelim sen herşeyi göze aldın ve evlendin. (Ki evlilikler resmen bitmeden her iki tarafında yaşadığı ikinci bir birliktelik kesinlikle aldatmadır bana göre) Nasıl ki insanların nikahları kıyılana kadar karı-koca olarak ilişiklendirilmesi yanlışsa nikah akidleri bitirilmeden ayrıymış gibi düşünmeleri de hatadır bence. Henüz bitmemiş bir evliliğin enkaz yığını arasına kendinizi bilerek ve isteyerek atmışsınız. Bu arada ayrılan eşlerin ve özellikle erkeklerin karılarına ne gibi iftiralar attığına bir çok kez tanık olmuş bir insan olarak eşinin onu aldatıp aldatmadığının da muallakta olduğu kanaatindeyim. Siz bu adamla evlenirken sapsız üzüm diye evlenmeyip iki çocuğunun olduğunu bilerek evlendiniz. Bugün çocuğuna bakmayıp, yuvalara vermeyi göze alan o haysiyeti tartışılır baba yarın size kim bilir neler yapar çok merak ediyorum... Ve kimbilir geçmişinde çocuklarının annelerine neler yapmıştır...O babanneyi çileden çıkaran mutlaka birşeyler olmuştur gibime de geliyor. Anladığım kadarı ile anne sahip çıkmıyor, baba sahip çıkmıyor, ikinci eşin umrunda değil bütün yük babannenin omuzunda. Yaptığı yanlış olsa da o kadının yaptıkları sadece torunlarına kol kanat germeye çalışmak gibi geliyor bana. Filler tepişiyor çimenler eziliyor. Olan her zaman ki gibi masum çocuklara oluyor. Bir de korkmadan bu adama bir çocukta sen veriyorsun Medeni cesaretinden dolayı vallahi helal olsun. Tabi bu arada çocuklar laf taşıyor diye eşini uyarıyorsun bir ara.Vallahi yazıklar olsun. Canları feda olsun ya. Adı üzerinde çocuk bunlar. Ablalık yapaydın da yanlış yaptıklarını öğreteydin çocuklara. Çok mu zordu?Bir adam ki çoluğuna çocuğuna sahip çıkmayacak ben de koca diye onu başımda tutacağım... Hadi oradannn...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…