Yapmamanız gereken bir şey yapıp sonrasında iyi ki yapmışım dediğiniz oldu mu?

bir gece mesajlaşırken hastalandığını ve kardeşinin yanına geldiğini söylemişti. konuşmayı bitirip iyi geceler dedikten sonra kardeşinin instagram hesabına bakmak istedim. bakmak istememin tek nedeni belki kardeşi hikaye atmıştır diyeydi açıkçası zira o uzun zamandır paylaşım yapmayı azaltmıştı. belki kardeşinin profilinde görürüm diye düşündüm. kural dışı olan şey şu ki, kardeşinin hesabı gizliydi ve ben gizli hesapları gösteren uygulama üzerinden baktım. yani tamamen izinsiz bakmış oldum. kardeşin farklı konum etiketleriyle attığı hikayeleri gördüm, şüphelendim ama konduramadım önce. belki yanına yeni gitmiştir dedim sonuçta o hikayeleri atalı kaç saat olmuştu. ertesi sabah uyanıp tekrar baktığımda, kardeşinin yine çok başka yerden diğer kardeşleriyle attığı hikayeleri gördüm. bana, pazartesiye kadar kalacak dediği kardeşi aslında yanına hiç gitmemişti bile. hiç yüzüne vurmadım ama inanılmaz rahatsız oldum. bunu takip eden iki üç gün sonunda bir hikayesinde etiketlediği kişiden şüphelendim. laf arasında o kişinin kim olduğunu sordum. yaşını ve mesleğini de dahil ettiği bir iki bilgi verdi, konu kapandı. ama dedim ya şüphelendim diye. o şüpheyi cebe attım. biz kısa süre başka nedenden koptuk, çıktık hayatlarımızdan. ve ben o etiketlediği kişiyi biraz stalklayınca bana verdiği yaş ve meslek bilgisinin tamamen yalan olduğunu ve onunla ilişkisi olduğunu öğrendim. paylaşımlara bakılırsa benden sonra başlamış gibi duruyordu ama nereden bilebiliriz ki? yani sözün özü, benim öyle ya da böyle yaptığım şeyler kii genelde ufak da olsa şüphe duyduğum için yapmışımdır, beni pişman etmedi şimdiye kadar. iyi ki yapmışım, iyi ki izinsiz de olsa o kardeşin, diğer kızın profillerine bakmışım çünkü beni bir pislikten kurtardı bunlar. hatta ilk bahsettiğim durumun konusunu da açmıştım buraya, linç yedim kardeşinin profiline gizli hesapları gösteren uygulamadan baktım diye :D sağlıksızmış, yanlışmış, etik değilmiş, hastaymışım ben falan öyle dediler. deseler ne olacak gerçeği öğrendim. aptal olmaktansa hasta olmak daha iyidir belki de.

bir gece mesajlaşırken hastalandığını ve kardeşinin yanına geldiğini söylemişti. konuşmayı bitirip iyi geceler dedikten sonra kardeşinin instagram hesabına bakmak istedim. bakmak istememin tek nedeni belki kardeşi hikaye atmıştır diyeydi açıkçası zira o uzun zamandır paylaşım yapmayı azaltmıştı. belki kardeşinin profilinde görürüm diye düşündüm. kural dışı olan şey şu ki, kardeşinin hesabı gizliydi ve ben gizli hesapları gösteren uygulama üzerinden baktım. yani tamamen izinsiz bakmış oldum. kardeşin farklı konum etiketleriyle attığı hikayeleri gördüm, şüphelendim ama konduramadım önce. belki yanına yeni gitmiştir dedim sonuçta o hikayeleri atalı kaç saat olmuştu. ertesi sabah uyanıp tekrar baktığımda, kardeşinin yine çok başka yerden diğer kardeşleriyle attığı hikayeleri gördüm. bana, pazartesiye kadar kalacak dediği kardeşi aslında yanına hiç gitmemişti bile. hiç yüzüne vurmadım ama inanılmaz rahatsız oldum. bunu takip eden iki üç gün sonunda bir hikayesinde etiketlediği kişiden şüphelendim. laf arasında o kişinin kim olduğunu sordum. yaşını ve mesleğini de dahil ettiği bir iki bilgi verdi, konu kapandı. ama dedim ya şüphelendim diye. o şüpheyi cebe attım. biz kısa süre başka nedenden koptuk, çıktık hayatlarımızdan. ve ben o etiketlediği kişiyi biraz stalklayınca bana verdiği yaş ve meslek bilgisinin tamamen yalan olduğunu ve onunla ilişkisi olduğunu öğrendim. paylaşımlara bakılırsa benden sonra başlamış gibi duruyordu ama nereden bilebiliriz ki? yani sözün özü, benim öyle ya da böyle yaptığım şeyler kii genelde ufak da olsa şüphe duyduğum için yapmışımdır, beni pişman etmedi şimdiye kadar. iyi ki yapmışım, iyi ki izinsiz de olsa o kardeşin, diğer kızın profillerine bakmışım çünkü beni bir pislikten kurtardı bunlar. hatta ilk bahsettiğim durumun konusunu da açmıştım buraya, linç yedim kardeşinin profiline gizli hesapları gösteren uygulamadan baktım diye :KK70: sağlıksızmış, yanlışmış, etik değilmiş, hastaymışım ben falan öyle dediler. deseler ne olacak gerçeği öğrendim. aptal olmaktansa hasta olmak daha iyidir belki de.
Ben de genelde şüphe duyduğum ve bir şeylerin döndüğünü yoğun olarak hissettiğimde yapıyorum. Her şeye aşırı duyar kasan insanları da çok tehlikeli bulurum ben açıkçası. Kendilerinin başına gelse etiği düşünürler sanki. Yaptığınız şey etik dışı değil ayrıca. İnternet gibi bilgilerin her yere dağıtıldığı bir mecrada gizli kaldığını veya kalacağını sanmak/beklemek saçmalık. Kızın profiline girip bakmışsınız sadece, fotoğraflarını alıp dağıtmış veya kötü amaçla kullanmış olsanız o etik dışı hatta suç olurdu. Ama öyle bir mevzu yok dolayısı ile duyar kasarak kendi vicdanını temizlemeye çalışanlara da malzeme yok.

Sizi sevmedigini hangi arkadasina soylemis? Kanka gibi biri mi yoksa flört/sevgili mi?

Belirgin bir sebep var miydi iliskinizde kotu giden. Yani durup dururken mi sevmiyor olmuş?
Belirgin bir şey yoktu aslında, beni de yıkıntıya uğratan buydu. Daha iki yıllık evliydik. Yüzüme gülüp, canım cicim dediği bir dönemde arkamdan onu demiş. Yazdığı mesajın öncesine de baktım sonrasına da. Arkadaşı aranız nasıl demiş, o da iyi değil, sevmiyoruz artık falan demiş. Benim adıma niye konuştu onu da bilmiyorum. Her ilişkide olabilecek standart atışmalar oluyordu o kadar. Ama soğukluğunu hissediyordum. Kısacası evlendikten sonra değişti tavrı. Ha bir de o arkadaş da cevap olarak s.. geç yazmış. onu görünce bütün vücudum buz kesmişti. Hatırlayınca aynı hissiyata büründüm şimdi.

Belirgin bir şey yoktu aslında, beni de yıkıntıya uğratan buydu. Daha iki yıllık evliydik. Yüzüme gülüp, canım cicim dediği bir dönemde arkamdan onu demiş. Yazdığı mesajın öncesine de baktım sonrasına da. Arkadaşı aranız nasıl demiş, o da iyi değil, sevmiyoruz artık falan demiş. Benim adıma niye konuştu onu da bilmiyorum. Her ilişkide olabilecek standart atışmalar oluyordu o kadar. Ama soğukluğunu hissediyordum. Kısacası evlendikten sonra değişti tavrı. Ha birde o arkadaş da cevap olarak s.. geç yazmış. onu görünce bütün vücudum buz kesmişti. Hatırlayınca aynı hissiyata büründüm şimdi.
Yalnizca yatak hayatınız olsun mu yazmis arkadasi? Dogru mu anladim? Eşiniz rezil bir insanmış. Büyük ihtimalle eski sevgilisini gundemde. Dilerim kendi ahlaksizliginda insanlar ile bir arada olur hep. Midem bulandi resmen. Insan arkadasinin boyle konusmasina nasil izin verir? Rezil herifler.

Yalnizca yatak hayatınız olsun mu yazmis arkadasi? Dogru mu anladim? Eşiniz rezil bir insanmış. Büyük ihtimalle eski sevgilisini gundemde. Dilerim kendi ahlaksizliginda insanlar ile bir arada olur hep. Midem bulandi resmen. Insan arkadasinin boyle konusmasina nasil izin verir? Rezil herifler.
Evet öyle demiş, doğru anlamışsınız. Yüzüne de vurdum bunu, "yok o bu yaşadığım sıkıntılı durum için dedi sana demedi" falan diye kıvırmalar bir şeyler. En nefret ettiğim şey. Bir de hala o adamı savunması falan. Ben de beni seven bir adam sanarak evlenmiştim, kafamdaki soru da hep o "arkadaşının böyle konuşmasına nasıl izin verir?" bu bunalım beni çok diplere sürükledi maalesef.

Evet öyle demiş, doğru anlamışsınız. Yüzüne de vurdum bunu, "yok o bu yaşadığım sıkıntılı durum için dedi sana demedi" falan diye kıvırmalar bir şeyler. En nefret ettiğim şey. Bir de hala o adamı savunması falan. Ben de beni seven bir adam sanarak evlenmiştim, kafamdaki soru da hep o "arkadaşının böyle konuşmasına nasıl izin verir?" bu bunalım beni çok diplere sürükledi maalesef.
Namussuzluk degil de ne bu? S** geç ne demek? Ahlaksiz pislik! Arkadaşı eşinizle boyle konusuyorsa size o gozle bile bakmistir. Eşiniz erkek olarak erkekleri tanimiyor mu? Sen benim karıma nasil bunu dersin diyemiyor. Dilerim bir an once kurtulursunuz bu pislikten. Ahlaksiz onursuz sevgisiz pislik herif! Çok gerildim, çok delirdim. Kusura bakmayin.

Namussuzluk degil de ne bu? S** geç ne demek? Ahlaksiz pislik! Arkadaşı eşinizle boyle konusuyorsa size o gozle bile bakmistir. Eşiniz erkek olarak erkekleri tanimiyor mu? Sen benim karıma nasil bunu dersin diyemiyor. Dilerim bir an once kurtulursunuz bu pislikten. Ahlaksiz onursuz sevgisiz pislik herif! Çok gerildim, çok delirdim. Kusura bakmayin.
Bu denli iğrençlik ve kötülük karşısında ezildiğimi hissediyorum ben de. Ayağa kalkıp o kötülükle mücadele edemiyorum, çünkü onunla aynı dili konuşamıyorum.

Bu denli iğrençlik ve kötülük karşısında ezildiğimi hissediyorum ben de. Ayağa kalkıp o kötülükle mücadele edemiyorum, çünkü onunla aynı dili konuşamıyorum.
Mücadeleniz illa karsi karsiya gelerek olmak zorunda degil. Bosanabilirsiniz. Bu ona en buyuk cezadir. Birde asla ama asla birlikte olmayin. Size hakaret etmesiyle ayni sey bu. Uzak tutun kendinizden. Çok sinirlendim eşinize. Size sarilmak istedim. Çocuğunuz var mi?

Mücadeleniz illa karsi karsiya gelerek olmak zorunda degil. Bosanabilirsiniz. Bu ona en buyuk cezadir. Birde asla ama asla birlikte olmayin. Size hakaret etmesiyle ayni sey bu. Uzak tutun kendinizden. Çok sinirlendim eşinize. Size sarilmak istedim. Çocuğunuz var mi?
Hayır çocuğum yok, zaten ayrıyız şu an onunla. Sadece boşanma gerçekleşmedi henüz. Olay çok yeni ve daha aileme açmadım. Ben ailemden çok uzakta hiç bilmediğim ve tanıdığım kimsenin olmadığı bir yerdeyim. Bir de üstüne işsiz kaldım, anlayacağınız dava açacağım param bile yok. İş bulursam süreci başlatabileceğim. Zira kendisi istemiyor.

Hayır çocuğum yok, zaten ayrıyız şu an onunla. Sadece boşanma gerçekleşmedi henüz. Olay çok yeni ve daha aileme açmadım. Ben ailemden çok uzakta hiç bilmediğim ve tanıdığım kimsenin olmadığı bir yerdeyim. Bir de üstüne işsiz kaldım, anlayacağınız dava açacağım param bile yok. İş bulursam süreci başlatabileceğim. Zira kendisi istemiyor.
İşiniz yoksa barodan avukat talep edebilirsiniz. Iyi ki cocuk yok.

Ben mesela, eşimden şüphelendiğim için telefonunu gizlice alıp (biliyorum hiç doğru bir hareket değil, ama benimle tek kelime konuşmazken, 7/24 bir arkadaşı ile yazışıyordu), son yazışmalarına baktım ve arkadaşına beni sevmediğini söylediğini görmüştüm. İyi ki bakmışım diyorum aslında.
Sonrasında ne yaptınız

Hayır, çocuk yok allahtan. Henüz 2 yıllık evliyiz. Zaten bir işe girene kadar dava açacak maddi imkanım yok. Tek başıma hiç bilmediğim bir yerdeyim ailemden uzak. Ama düzeleceğini de zannetmiyorum zaten, üçüncü şahıslara beni kötülemiş, üstüne bir de yalan falan yutabileceğim bir şey değil.
Sende haklısın canım,ayrıl desek daha çok yenisiniz, ısınma ,alışma süreleri var biraz bekle,evet kırıcı bir durum ama pes etme canım.severek mi evlendiniz?

Sende haklısın canım,ayrıl desek daha çok yenisiniz, ısınma ,alışma süreleri var biraz bekle,evet kırıcı bir durum ama pes etme canım.severek mi evlendiniz?
Yeni olması vs beni etkilemiyor açıkçası, ilk yıllarda bunu yapabileni 5-10 yıl sonra düşünemiyorum. Temelinde saygı yokmuş. Severek evlendiğimizi zannetmiştim ben de. Ben kafamda kurguladığım insanı sevmişim demek ki. Karşımdaki başkası. Yapacağım tek şey yolumu ayırmak.

Back
X