Yapmamanız gereken bir şey yapıp sonrasında iyi ki yapmışım dediğiniz oldu mu?

Yeni olması vs beni etkilemiyor açıkçası, ilk yıllarda bunu yapabileni 5-10 yıl sonra düşünemiyorum. Temelinde saygı yokmuş. Severek evlendiğimizi zannetmiştim ben de. Ben kafamda kurguladığım insanı sevmişim demek ki. Karşımdaki başkası. Yapacağım tek şey yolumu ayırmak.
Ailenizin yanındamısınız?

Kolay değil boşanmak....en iyisini siz bilirsiniz elbette...bosaninca dertler de bitiyor mu neler okuyoruz görüyoruz....en doğrusunu yaptığınızı hissediyorum...sevgiler size
Bu ne demek? "Boşanınca dertler bitiyor mu" arkadaşına karımı hiç sevmiyorum diyen bir adamdan boşanınca mı dertler bitmeyecek? Ne önerirsiniz?

Yapmanızın yanlış olduğu bir davranışı yapıp sonrasında iyi ki yapmışım dediğiniz oldu mu hiç?
Burada onları gerekçeleri ile yazabiliriz.
Her defasında yanlış olduğunu bildiğim birşeyi yapınca hep pişman oldum hiç iyiki yaptım demedim

Bence çoğu zaman yapmak istemediğiniz şeyler, o hissiyat doğrudur.
Bir tek 2. çocuğu düşünmeden yaptım, o zaman yapmamalıyım diye düşünüyordum ama iyi ki yapmışım😀

Sende haklısın canım,ayrıl desek daha çok yenisiniz, ısınma ,alışma süreleri var biraz bekle,evet kırıcı bir durum ama pes etme canım.severek mi evlendiniz?
Siz olayı anladınız mı? Empati kurmanız açısından şöyle anlatayim.

Kocanız, yakın erkek arkadasiyla mesajlasiyor. Karımı sevmiyorum diyor. Arkadasi da diyor ki "kanka boşver, s*k geç"

Isinma alisma sureci ne alaka boyle bir durumda?

"Evet kirici bir durum ama pes etme" demek ne demek?

Siz olayı anladınız mı? Empati kurmanız açısından şöyle anlatayim.

Kocanız, yakın erkek arkadasiyla mesajlasiyor. Karımı sevmiyorum diyor. Arkadasi da diyor ki "kanka boşver, s*k geç"

Isinma alisma sureci ne alaka boyle bir durumda?

"Evet kirici bir durum ama pes etme" demek ne demek?
Arkadaşım,tabi ki zor bir durum ama henüz2,5 aylık evliler,acaba o an bir şeyemi kızdı da söyledi diye düşündüm,ay tabi ki haklı değil yaptğında ama çok yeniler kafası karışmış olabilir diye düşündüm

Arkadaşım,tabi ki zor bir durum ama henüz2,5 aylık evliler,acaba o an bir şeyemi kızdı da söyledi diye düşündüm,ay tabi ki haklı değil yaptğında ama çok yeniler kafası karışmış olabilir diye düşündüm
2 yıllık evliler. Ne alakasi var yeni olmakla? Adam ahlaksiz.

E adamın seni sevmediğini öğrenmişsin ama hala aynı evdesin ve kendince sebeplerin olduğu için boşanmayacaksin.
Bunu bilip yaşamak daha mı iyi?
Neden 'iyi ki yapmışım?' diyorsunuz?
Benim yapmamam gerektiği halde 'iyi ki yapmışım'larim eski sevgilimle ilgili aslında. Bir yere varmayacagi belli olan ilişkiyi 5 yıldır, her boşta kaldıkça zorluyoruz 😂 bi yere de varmıyor (tamamen mesafeden kaynaklı sebeplerle). Ama komple kopmaktan iyi, en azından beraberken mutlu anılar depoluyoruz. Ama sonuç yine aynı, aynı seyleri tekrar yaşayıp yaşayıp duruyoruz. Kendimin arkadaşı olsam şöyle bir silkelerdim tutup 😅
Ama ne yapayım, görüşmeyip mutsuz olacağıma görüşeyim daha iyi, diye düşünüyorum :)

Ekleme: ayrı yaşıyormussunuz sonraki sayfalarda gördüm. Hayırlı olsun o zaman,iyi yapmışsınız

Kocanız bunu size yapsa siz de "kafası karışmış olabilir, sabredeyim" der misiniz?

Daha da açık yazayım. Kocanız arkadaşıyla mesajlaşırken, arkadaşı "s!k geç kanka boşver" dese, kocamin kafası karışmış mı dersiniz?

E adamın seni sevmediğini öğrenmişsin ama hala aynı evdesin ve kendince sebeplerin olduğu için boşanmayacaksin.
Bunu bilip yaşamak daha mı iyi?
Neden 'iyi ki yapmışım?' diyorsunuz?
Benim yapmamam gerektiği halde 'iyi ki yapmışım'larim eski sevgilimle ilgili aslında. Bir yere varmayacagi belli olan ilişkiyi 5 yıldır, her boşta kaldıkça zorluyoruz 😂 bi yere de varmıyor (tamamen mesafeden kaynaklı sebeplerle). Ama komple kopmaktan iyi, en azından beraberken mutlu anılar depoluyoruz. Ama sonuç yine aynı, aynı seyleri tekrar yaşayıp yaşayıp duruyoruz. Kendimin arkadaşı olsam şöyle bir silkelerdim tutup 😅
Ama ne yapayım, görüşmeyip mutsuz olacağıma görüşeyim daha iyi, diye düşünüyorum :)

Ekleme: ayrı yaşıyormussunuz sonraki sayfalarda gördüm. Hayırlı olsun o zaman,iyi yapmışsınız
Bir şeyi daha belirtmek isterim, ben boşanmayacağım diye bir şey söylemedim. Onu bir arkadaş ileri sürmüş sadece, ben öyle bir şey söylemedim. Sizi tenzih ederek söylüyorum, bazıları sanki boşanma avukatı gibi başımızda bekliyor boşanıyor musun evet veya hayır de diye, bu bana çok saçma geliyor. Dediğim gibi zaten boşanma yoluna gidiyorum, olay şu an yeni ve yurtdışındayım, aile ile konuşulması, mahkemeye dilekçe vermesi, dava açması gibi aşamaları var boşanma sürecinin biliyorsunuz ki. Olayın da başıma yeni geldiğini söylemiştim zaten. Daha bahsettiğim aşamalara geçemedim. Sadece bu kadar.
İyi ki yapmışım deme sebebim de benden gizlenen bir şeyi gözlerimle görmeme vesile olması. Devamında yapacaklarım elbette olacak ama burası benim yaşadığım olaya ait bir konu başlığından ibaret olmadığı için çok kendi detayıma girmedim. Yoksa böyle bir olaya kimse sessiz ve eylemsiz kalamaz.
Buraya da konuyu sadece insanlar kendi "yapmamam gerekiyordu ama iyi ki yapmışım" dedikleri şeyleri paylaşsınlar diye açmıştım zaten.
Samimi yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Bir şeyi daha belirtmek isterim, ben boşanmayacağım diye bir şey söylemedim. Onu bir arkadaş ileri sürmüş sadece, ben öyle bir şey söylemedim. Sizi tenzih ederim söylüyorum, bazıları sanki boşanma avukatı gibi başımızda bekliyor boşanıyor musun evet veya hayır de diye, bu bana çok saçma geliyor. Dediğim gibi zaten boşanma yoluna gidiyorum, olay şu an yeni ve yurtdışındayım, aile ile konuşulması, mahkemeye dilekçe vermesi, dava açması gibi aşamaları var boşanma sürecinin biliyorsunuz ki. Olayın da başıma yeni geldiğini söylemiştim zaten. Daha bahsettiğim aşamalara geçemedim. Sadece bu kadar.
İyi ki yapmışım deme sebebim de benden gizlenen bir şeyi gözlerimle görmeme vesile olması. Devamında yapacaklarım elbette olacak ama burası benim yaşadığım olaya ait bir konu başlığından ibaret olmadığı için çok kendi detayıma girmedim. Yoksa böyle bir olaya kimse sessiz ve eylemsiz kalamaz.
Buraya da konuyu sadece insanlar kendi "yapmamam gerekiyordu ama iyi ki yapmışım" dedikleri şeyleri paylaşsınlar diye açmıştım zaten.
Samimi yorumunuz için de ayrıca teşekkür ederim.
öyle yorumlar gelmiş çünkü ilk mesajlarda evleri ayırdığınız yazmiyor. 'Şu an issizim', 'o seviyorum diyor' , 'aileme daha söylemedim' gibi bosanmaya niyeti olmayan insanların popüler laflarini okuyunca insanlar haklı olarak 'madem boşanmaya durumun yok, neden karıştırıyorsun' demişlerdir. Herseyi görüp aynı evde yasayip evliliği iki kişiye de dar etmek ayrı, evleri ayırıp 'henuz' şartlar olgunlasmadigindan bir adım atamamak ayrı.
Bence doğru bir karar vermişsiniz. Hakkınizda hayırlısı olsun

öyle yorumlar gelmiş çünkü ilk mesajlarda evleri ayırdığınız yazmiyor. 'Şu an issizim', 'o seviyorum diyor' , 'aileme daha söylemedim' gibi bosanmaya niyeti olmayan insanların popüler laflarini okuyunca insanlar haklı olarak 'madem boşanmaya durumun yok, neden karıştırıyorsun' demişlerdir. Herseyi görüp aynı evde yasayip evliliği iki kişiye de dar etmek ayrı, evleri ayırıp 'henuz' şartlar olgunlasmadigindan bir adım atamamak ayrı.
Bence doğru bir karar vermişsiniz. Hakkınizda hayırlısı olsun
Aynen öyle de bu bahsettiğiniz detayları vermek için uygun konu başlığı burası değildi yani benim şahsi bdv konum olmadığı için detaysız bir özet anlatmıştım. İnsanlar sordukça sorulara yanıt verdim. Mesela ee peki size ne cevap verdi diye sormuşlar ben de "seviyorum o söylediğim hezeyanla çıktı ağzımdan" dedi dedim :) yani aslında başıma bunlar geldi de ama yine de beni seviyormuş falan gibi bir senaryo yok. Biraz oralar karışık gelişmiş olabilir soru cevap kısmında doğrudur. Bir de insan meraktan veya şüpheyle karıştırır da kim umar böyle yıkıcı bir şey göreceğini... yani ciddi şok oldu benim için o.

Back
X