Yaptığı işten utanıyorlar.

Umarım ablan o laftan sonra bırgun utanılacak duruma dusmez. Insallah evlenıp o cocuga yazık etmezsınız o aıleye sokup. Adam alnının terıyle para kazanıyorsa daha ne ıstıyorlar acaba evlenmeyebılırsınız bu sızın bılecegınız bır sey ama kucumsemek nedır ya. Ve buna ızın veren sızssınız ben o adam bırak sevgılım olmayı tanımadıgım bırı olsa o laflara olay cıkarırdım. Hatta ınatlarına gıder evlenırdım

Ablanız büyük terbiyesiz kusura bakmayın. Hayat şartları bunu gerektirmiş. Tembel değil ama ilerde evlenirsen o çocuk sürekli ailen içinde belli ki aşağılanacak. Ben mesleğinden ziyade eğitim kültür farkı olduğu için sağlıklı bir ilişki olacağını sanmıyorum. Tam tersi durumunda da aynısını derdim. Tabi çoğu kadın erkek yüksek olunca aman ne olucak diyip kadın üstte olunca olmaz diyenlerede ayrı irite oluyorum.

erkek arkadaşınıza bunu yansıtırsanız asıl o zaman o da kafaya takmaya başlar ve ilişkiniz biter. bunu siz dert ediyor musunuz önce bunu düşünün, dert ediyorsanız ayrılın.

ama siz dert etmiyorsanız çevreniz böyle ileri geri konuştuğunda ağızlarının payını verip had bildirip eşinizi savunmalısınız. onlar öyle deyince siz de utanırsanız kötü.

bu mantıkla giderse işçi emekçi adamlar hiç evlenmeyecek mi yani, çok ayıp.

Erkek arkadaşınızın kötü şartlarda yaşamasına rağmen pes etmeyip elinden geleni yapmış olması ve alnının teriyle para kazanıp kendi ayakları üzerinde durması takdir edilesi. Ailenizin erkek arkadaşınızı küçümsemesi çok yanlış olsa da nasıl bir mantalitede olduklarını anlayabiliyorum. Her iki tarafın eğitim ve kültür düzeyi birbirine yakın olmalı

Kuzum ben evleneli neredeyse 3 ay oldu eşim eski arkadaşımdı biz sevgili olduğumuzda o inşaat iscisiydi üniveriste bitirmişti evet ama atanamadı bende sağlıkcıyım ailem deil ama çevrem çok etkilemeye çalıştı beni .
eşimin çalışkanlığını hep takdir ettim çünkü üniversite mezunuyum diplomam var ben bu işi yapmam demedi ne iş olsa koştu inşaattan sonra fabrikaya girdi kuryelik kötü bir meslek deil ama geleceği sıkıntılı eşimde çok çekindi kendi işinden ama ben hep destek oldum sonra çok şükür bir fabrikaya girdi makinalara bakıyor şimdi yükseldi rabbim bi kapı acıyor bi şekilde. Hangi sehirdesiniz bilmiyorum ama destek olabilirsen c ehliyeti alsın kamyon için maaşları inan çok iyi yakın şehirlere gidip gelir aynı gün evinde olur bu marketlerin kolileri oluyo büyük mağazaların kamyonları yada kargo şirketlerinin onlar hep c ehliyeti istiyor hem zabıta bekci itfaye bunlarda da ehliyet önemli kuryeligi asla küçümsemiyorum ama bu işin yaşlılığı var bir mesleği altın bileziği olsun siz dedigimi düşünün

Ablanızın üslubu çirkin ve kibir kokuyor ama işin özünde haklı olduğu yerler var.
Alnının teriyle parasını kazanması çok güzel ama siz denk değilsiniz bencede. İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor artık. Aileniz belli ki hiç kabullenmeyecek onu damatları olarak. İkinizde yıpranırsınız evlilikte diretirseniz.

Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Ya millet ne derse desin inanın alakası yok.. Utanan varsa kurye ile evlenmesin.. Böyle sığ düşünen insanlara çok sinir oluyorum.. Herşey imkan meselesi erkek arkadaşınızın karşısına daha iyisi çıktı da çalışmadı mı sanki..?? Ya bırakın kim ne derse desin.. Bazı adamlar var karım çalışsın ben yatayım iş yok deyip beğenmiyor.. Asıl öyle adamdan utanılır ama sizin erkek arkadaşınız çalışıyor sonuçta yarın öbür gün Allah nasip eder belki daha iyisini bulur belli de olmaz ama öenmli olan düzenli bir işi olması bence..zaten sizde gayet durumun farkındasınız..

Belki de tam evlenilecek adamı buldunuz. Çok çok iyi işlerde çalışıp dünyalar kadar para kazanan erkekleri de gördük burada. Eşin kıymetini bilmek paraya pula statüye bakmıyor.
Ama ne yaparsanız yapın sevgilinize kesinlikle ailenizin söylediklerini söylemeyin. İleride bunun başınıza kakılması çok büyük bir ihtimal.

Ailenizin tavrı yanlış ancak mesleki ve eğitim denkliği kadının üstün olduğu durumlarda çok sıkıntı oluyor maalesef. Toplumumuz böyle. Siz dert etmeseniz erkek arkadaşınız illa ki bir noktada dert etmeye başlayacaktır.

Kaldı ki ben bir süre sonra sizin de dert edeceğnizi düşünüyorum. Evlilik çok farklı birşey, sadece sevgi ile olmuyor. En basiti, iş arkadaşlarınızın çocuklarına sunduğu imkanlarla sizinki tutmadığında, veya ev araba vs alırken sıkıntı yaşadığınızda herşey değişecektir.

Yerinizde olsam bu ilişkiyi evliliğe götürmezdim, götüreceksem de 56464651343513 kere filan dşünürdüm.

Erkek arkadaşım lise mezunu. Zamanında babası hasta olduğu için eve kendisi çalışıp bakmak durumundaydı. Üniversiteye gidecek ne imkan ne zaman bulabildi. Açık öğretimden okudu fakat ne yazık ki okuduğu bölümle ilgili bir işe giremedi. Ama hep çalıştı, asla boş durmadı. Şu an kendisi kurye. Arabayla getir götür yapıyor bir iş yerinde asgari ücret ile. Bende doğuda öğretmenim. Benim imkanlarım onun aksine daha iyiydi, babam hep en büyük destekçim oldu. Hep çalıştım çabaladım ve atanıp yerleştim. Şimdi tüm çevrem ailem dahil erkek arkadaşımı küçük görüyor. Hatta laf arasında sorulduğunda yaptığı işi söylemekten utanıyorlar. Denk olmadığımızı, onun parasının hiçbir şeye yetmeyeceğini, benim maaşıma bakacağını ve kendini ezik hissedeceği için bana çektireceklerini söylüyorlar. Bu söylemler beni inanılmaz yıpratıyor. Gerekli cevapları veriyorum fakat insanın elbette morali bozuluyor. Mesela ablam "benim eşim kurye olsa arkadaşlarıma söylemeye utanırım" dedi en son görüştüğümüzde. Abla bende senin gibi bu düşüncede olsam ben direkt kendimden utanırdım diye karşılık verince benimle küstü. Ailem hiç istemiyor evlenmemizi. Siz neler düşünüyorsunuz? Ne yapmalıyım?
Hayat şartları herkese aynı değil erkek arkadaşınız hem çalışmış hem üniversite okumuş hem ailesini geçindirmiş bunu herkes yapamaz.

Erkek arkadaşınız lise mezunu değil ki aöf okumuş oda üniversite mezunu isterse oda sizin gibi memur olabilir.

Ailenizin tutumu özelliklede ablanızın tutumu çok yanlış insan neden utansın mesleginden çalışıp parasını kazanıyor işte.

Ben yorum yaptım ama şunu da eklemek istiyorum..Eğer erkek arkadaşınız gerçekten iyi bir insan güzel bir adamsa Çok büyük ihtimalle şuan ailenizin beğenmediği, küçük gördüğü erkek arkadaşınız ileride kocanız olduğunda aileniz tarafından çok sevilen bir damat olacak ve siz ağızınız açık izleyeceksiniz 😂😂 çevremde bunun örneğini çok gördüm o yüzden eklemek istedim.. Bir tanesini anlatayım.. Benim üniversitede öğretim üyesi bir kız arkadaşım var onun erkek arkadaşı kasapta çalışıyordu asgarinin bir tık yukarısı bir maaşla.. Ailesi kıyametler kopardı fırtınalar esti onun aldığı maaşın 2 katını rahat alıyordu evlenemezsin pişman olursun falan filan.. Ama kız öyle de güzel evlendi ki.. Hiç de mutsuz olmadı eşi de kompleksli bir insan değil kendisi de kibirli değil zaten ailesi de damatlarına hayran😂 çok da iyi anlaşıyorlar.. Buradaki etken bence öğretmen, avukat doktor olmak falan değil Adam olmak... Adam olan insan eşini her zaman mutlu etmesini bilir ama adam olmadıktan sonra ne olursa olsun ne kadar para kazanırsa kazansın boş..

Binbir emek ve masraf ile okutuğum kızımın kurye ile birlikte olmasını bende istemem. Ailen haklı. Yanlış anlaşılmasın kurye meseleğini küçük görmüyorum ama bir ilişkide denklik olması herzaman iyidir.

işinden dolayi ailenizin yargilamasi ve utanmalari çok terbiyesizce.
ama denklikde onemli bir konu

Erkek arkadaşınız size denk olmadığını düşünüp kendini aşağı görüyorsa o sorun olur. Ki yakın çevrenizden laf duyunca özgüveni çökecekse o da sorun olur. Ama böyle şeylere değil kendine ve ilişkinize inanıyorsa sorun yok bence. Siz 3 gün sonra işsiz bu eğitimle zor iş bulur yok ben evi döndürdüm, sayemde ev aldık vs diyecekseniz -iletiye dönük konuşuyorum- lütfen 🙏 ayrılın ikinizede yazık olur.

Back
X