Yaptığım birikim

Evlenmeden boşanmak ne alaka ileride ne olacağını kimse bilemez annen birazda kendini düşünmüş sanki,krediye ne girme sakın kurtulamazsın krediden elimdem geldiğince birliktir hatta ailene söyleme bile..

Her şeyde annenizi dinlemek zorunda değilsiniz ki tamam altınlar neyse artık tatsızlık çıkmasın dediği gibi olsun derdim ben olsam. Ama bence aileni hayatına daha fazla müdahil etme kendi kararlarını kendin ver.

Annenden al o altinlari. Benim icime kurt dustu bak simdi annen altinlari indiregandi yapmasin sonra. Ayrica annen surda dursuj feriştahi gelse ilgilendirmez senin paran o . ileride bak evlenirken annen butun masrafi sana yukleyecek bence krediyi sen cekeceksin sonra da sen odeyeceksin. Bosanmaktan bahseden annen tuhafmis dogrusu.

Annenden al o altinlari. Benim icime kurt dustu bak simdi annen altinlari indiregandi yapmasin sonra. Ayrica annen surda dursuj feriştahi gelse ilgilendirmez senin paran o . ileride bak evlenirken annen butun masrafi sana yukleyecek bence krediyi sen cekeceksin sonra da sen odeyeceksin. Bosanmaktan bahseden annen tuhafmis dogrusu.

Altinlari alin sizde dursun
Evlenirken altin mi satarsiniz kredi mi cekersiniz kendiniz karar verin. Evlilik olgunlugundaki insan bu karari kendi verebilir.
Para sizin icin amacsa kredi cekin. Aracsa altinlari kullanin

Ohaa! Daha seni evlendirmeden boşanmanı ve boşandıktan sonrada yiyecegin ekmeği hesaplamış.Kadına bak.

Ben de ilerde boyle olmaktan korkuyorum.
Ev aldik ama annem dedi ki "evlendikten sonra edinilen mallar ortak. Sen ustune al diyecektim ama bir anlami yok" dedi. Ev esimin babasinin uzerine alindi. Kredisini o cekti o oduyor zaten. Annem baya bozuldu duyunca. Bosaninca ne yapacagimi nasil evi ele gecirecegimi hesapliyor. Esimle de cok mutluyuz hic bosanma tarzi bi durum yok

Kaç yaşındasınız?yakında bir evlilik durumu varmı?1 yıldır çalışıyorum birikim yapıyorum demişsiniz, ailenizlemi yaşıyorsunuz?ailenize herhangi bir desteğiniz oluyormu?ailenizin maddi durumu nasıl,okudunuzmu,okurken ailenizmi destek oldu bu sorular çok gibi gelebilir ama aslında annenize direk yüklenmek doğru olmadığından soruyorum bunları.Cevap verirseniz ona göre yorum yapacağım :)

O altinlari size vermeyecegini dusunuyorum. Evlenmeniz bosanmaniz yiyeceginiz ekmegin hesabi cok sacma olmus altinlari vermeyecek bahane uydurmaya calisiyor.

22 yaşındayım,ufukta evlilik var en azından biz istiyoruz ama ben cesaret edemiyorum bu para olaylarından. Annemle yaşıyorum babamla ayrılar. Okurken tabiki destek oldular her ailenin çocuğuna olduğu gibi. Evinde ya kirasını ödüyorum her ay ya da faturaları :)

anladım :) bak canım bir ablan olarak şunu söyleyebilirim ,biraz daha sakin düşünürsen aslında annenin kendi yaşadığı olaylardan dolayı, olurda sende kötü birşey yaşarsan koruma altına almaya çalıştığını anlayabilirsin.Annen ve baban ayrı yaşıyormuş,annen bir ayrılık yaşamış ve birtakım korkuları var anladığım kadarıyla.Kimse boşanmak için evlenmez ,hiçbir anne babada (çok ciddi sorunları yoksa) evladı boşansın istemez.Annende evlenirken ayrılacağını düşünmemiştir,belki kötü şartlardada ayrılmamış olabilirler,ama bu annende psikolojik olarak böyle bir etki yaratmış olabilir.Ailede neler yaşandığını sen daha iyi bilirsin bu açıdan bi düşünmeni tavsiye ederim.Ayrıca biriktirdiğin altınlar duruyormuş,bir art niyet olsa emin ol durmazdı.Evlenmeden önce kendin için bişeyler biriktirmen, kendini güvence altına alman bencede doğru olan.Şimdi çok gençsin, senin yaşındayken bende senin gibi düşünüyordum.Ama şimdi yaşadıkça bazı şeyleri gördükçe düşüncelerim değişti.Bende ailemin sayesinde mal sahibi oldum mesela :) onlar söylediğinde bende kızmıştım düşünmüştün kendimce ama şimdi iyiki dinlemişim onları diyorum.Sen yine annenin sözlerini dinle,istersen ayrı bi yerde kendin içinde birikim yap.

Altınımız kasaya kot canım, gram altın hesabında da para biriktir. Annenin derdi senin arabanla gezmek olabilir mi? Ah bu analar analarımız

+100
Annen haklı eş adayına bu altınlardan hiç sözetme ilerde birgün ihtiyacın olursa annen yardım etmiş gibi alırsın annenden annen ciddi prim yapar bu da senin işine gelir
Şimdi sana bunlar ne ince hesaplar oha falan gelebilir ama kazın ayağı öyle değil işte eloğlu aynı evin içine girmeden bilemezsin asla

Kendi birikimlerini kendin yönlendir. Annen sana tavsiye verebilir. Ama kendi paranla ne yapacağına sen karar vermelisin. Ayrıca düşündükleriniz çok mantıklı. Anneler her şeyi daha iyi bilmeyebiliyor bazen. Krediyi ödeyeceğiniz yerde evlendikten sonra birikim yapmaya devam edersiniz olur biter. Annenize anlatmaya çalışacaksanız banka kredi çekince fazla para alıyor diyin. Ben altınlarıma borçlanıp sonra oraya ödeme yapacağım diyin. Kendi bankanıza :) hem faiz oranları da düşük olur

Annen mantıklı düşünüyor. O senin bekarkenki birikimimdi. Evlenirken Kredi çekerseniz bi zahmet kocanızla faiziyle ödeyeceksiniz. Adam hazıra konmasın. Boşanma kısmını boşver gerçekten kötü durumlar olabilir hayat bu. Ayrıca boşanma olsa bile burda kocaları için "evlenmeden önce çok iyiydi çok ilgiliydi" deyip de boşanırken "ş...siz koca" olarak nitelendirilen bir sürü konu var. Tekrar ediyorum annen haklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…