Yaptigim yanlismi acaba?

umut_dolu

Benim hala umudum var
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2012
153
1
46
Diğer
Merhaba kizlar, benimkisi dert degil fakat fikirlerinizi merak ediyorum. 23 yasindayim ve bekarim. çok iyi bir insan oldugum soyluyolar fakat bir kaç senedir acayip degistim. insanlara guvenim kalmadi herkezi sahte buluyorum tabiki herkezi ayni kefeye koymamak lazim ama cogu insanlar kiskanç hep acigini yakalayip canini yakmak istiyolar hep mutsuz ol istiyolar sanki. dedigim gibi herkez tabiki boyle degil ama cogu insan boylemis gibi geliyor ve bende çok degistim artik herseyi karsilikli yapiyorum.

Mesela en iyi arkadasim dogum gunumu unuttu ne mesaj atti ne aradi onun dogum gunundede ben unutmus gibi yaptim kendi kendime o beni aramadi ben niye arayim dedim. Dayim öldü baska bir arkadasim basin sag olsun deme zahmetinde bile bulunmadi sadece anneme basin sag olsun dedi ee benimde dayim bana gelsin basin sag olsun iyimisin demesini beklerdim onunda ailesinden biri ölsün aynisini yapacagim diye kendimi sartlandim. Kuzenim var çok iyi anlasirdim gorusmedigimiz zamanlarda mesaj atardim bazen cevap verirdi bazen vermezdi baktim kendi birgun merak edip mesaj atmiyor dedim bos ver çokta onemli degil geçen gordum neymis hamileymis o mu mesaj atacakmis!!! baska bir kuzenim evine gitigimizde hiç ilgilenmiyor oda bize geldiginde ben ilgilenmiyorum. biri arkamdan dedikodu yapinca bunu ogrenince bende onun arkasindan yapiyorum dedikodudan nefret ederim ama yapiyor benim hakimda ben niye yapmayim diyorum hep boyle hep bana yapilan herseyi bende yapiyorum bana yapanlara. acaba yanlismi yapiyorum. abartiyormuyum kendimi çok kötü bir insan gibi goruyorum ama bu insanlarda kendini çok degerli goruyor sanki. yorumlarinizi bekliyorum kizlar yanlisim varsa soyleyin. bosmu vereyim

Kardesim abartigimi soyluyor herkezi kendim gibi sandigim için herseye anlindigimi soyluyor bilmiyorum :(

"Kısasa kısas" mantığı..

Bu mantık seni çok yorar..
Birinin yanlış birşey yapıyor olması seninde yapmanı gerektirmez..
Hata yapan karşılığını görür zaten..

Takıntı yapmana gerek yok kısacası:34:

Yasin kac ?? Biraz büyüdügünde onlari hic umursamadiginda cok daha rahat edecegini göreceksin :)
Iste asil huzur orda, umursamamakta !

Canım "sana taş atana sen ekmek at derler " bilmem bilir misin?
Evet değer verdiklerimizden değer göremiyoruz çoğu zaman.
Benimde kuzenlerimle öyle içli dışlı olduğum söylenemez hatta ben çocuğu olduktan sonra öğrendim öteki kuzenimde bize sadece düğün tarihini söylemişti.
Onlar çok fazla içli dışlı olmak istemiyorlar demekki.
Başın sağ olsun demeyen arkadaşında belki konuyu tekrar açıp seni üzmek istemedi.
Olaylara farklı yönlerden bakmayı dene
Senin yanında olmak isteyenler zaten olur
Kısasa kısas yaparsan çok daha fazla üzülürsün
Akışına bırak kendinle barış
Kimseyle görüşmesen ne olacak herkes kendi hayat gayesinde artık
Hiç tınlama bile gül geç
Kin gütme kimseye :34:

Bir süre iç sesini dinlemekten vazgeç,
seni oyalayacak şeylerle ugraş.

Kimsenin dediğini umursama,
bir de o bana bunu yaptı ben de ona şunu yapayım mantıgı inan sadece sana zarar getirir,
başkasına degil...

Zor bir hayat...
Sürekli insanların davranışlarını sorgulayıp ona göre şekil almak beni yorardı sanırım..:ssz:

Ölürdüm insanların yoluna, bana taş atana ekmek atardım, doldum ciğerlerim şişti 1 yıldır bende insanlara hakettiği kadar değer vermeye başladım, arayanı aradım aramayanı aramadım, tıpkı anlattığınız şeyleri bende yaptım sonuç. Hiç mutlu olamadım insanları kaybettim kusursuz insan ararken çevremin dağıldığını farrkettim.Yok by benim tarzım tavrım değil. Ne yaparsa yapsın bana insanlar ben onları yinede seviyorum. Sizde pes edersiniz yakında, karekteri neyse insanın o rol yapamıyor yoksaki.

İçinde bulunduğun durumu çok iyi anlıyorum. Bence karşındaki insan senin lafını yere düşürmeyecek, iyi niyetinden anlayacak biriyse buna inanıyorsan iyilikle yaklaş; ancak karşındaki seni hem zahmete sokup hem de senin o insanlığından hiç bir çıkarımda bulunmuyorsa salla gitsin; hiç kaale alma derim. :)

Umursamamak,insanlara hakettiği değeri vermek güzel de siz bunu dert ettiğinize göre yanlış yaptığınızı düşünüyorsunuz sanırım.
Çok açık söyleyeyim kolay kolay hiç kimseyi umursamam ben. Kendi ailem de dahil.
Ama bunu iç dünyamda sorun etmem..

... acaba yanlismi yapiyorum...

Bunda yanlış olan hiçbir şey yok. İlk adımı hep karşı taraftan beklesen, o durumda haksız olurdun ama ortada böyle bir durum yok. İlk adımı atan hep sensin.

Arayıp soran fakat karşı taraftan hiç aranmayan, davet eden ama davet edilmeyen olmak ne demek çok iyi biliyorum. Mesela en basitinden şu doğumgünü meselesi de öyle.. Ben arkadaşlarımınkini kutlardım ama benimki geçiştirilirdi, unutulurdu, sorulmazdı, vs.. Ben yine de kutlardım ama baktım olmuyor, bıraktım.

Artık kimsenin doğumgünü kutlamıyorum, benimkini de kutlamalarını istemiyorum. Böyle daha iyi.

İnsan ilişkilerini tek taraflı yürütmek inan ki daha yorucu.

Değer gördüğün kadar değer göstermek.. Bundan daha doğal ne olabilir ki. Kendin de ne güzel söylemişsin işte;

bana deger vermeyen birine neden ben deger vereyim diyorum ama

Etki-tepki kanunu. Ne kadar ekmek o kadar köfte. Boşver.

Verdiğin değer kadar sana değer verecek doğru insanlarla (biliyorum sayıları az ama) karşılaşman dileğiyle.

Bende yaparım bazen bunu.
Örneğin çok yakın bi arkadaşım vardı lisede 4 senede kardeş gibiydik.
Okul bitti mesajlaşmalarımız falan azaldı o arayıp sormamaya başladı sebepsiz yere.
Belki ben arasam sorsam şuanda küs olmazdık yada nedenini öğrenirdim ama o öyle arayıp sormuyorsa bende öyle yaparım dedim ve 3 aydır ne o aradı ne ben.
Sebepsiz yere arkadaşlığımız bitti yani.
İyi oldu belkide ama şuan bile sebebini merak ediyorum.

Kin tutmak, intikam almaya calismak bunlar insani icten zehirler.
Birilerinden bir farkiniz olsun istiyorsaniz kendi karakteriniz saglam olacak. Seviyeniz ve tutumunuz her kisiyle farkli olacaksa o zaman dengeli bir insan gibi olamazsiniz. icindenizden nasil geliyorsa, kulturunuze, kendi hayattaki degerlerinize ne dogru geliyorsa o sekilde davranin derim ben :51:

Karşındaki insandan fazla bir şey beklememekle alakalıda olabilir bu.
İnsanlardan bir sey bekleme bence.
Beklentini azalt.
O şunu demedi, bu böyle yapmadıgı diye düşüncegne, belki şöyle olmustur o yuzden boyle olmustur deyip iyi yanlarını gorup olumlu ıhtımalleri dusunmeni tavsiye ediyorum.

Ve beklentisiz olmak bu işin sırrı bence..
Umursama, kendi huzuruna bak.. Böylece cevreye nese sactıgını gorceksin. :16:

Pozitif ol:54:

Valla en iyisini yapıyorsun...Abartma tabi ama sana nasıl yaklaşırlarsa öyle yap sende...Ararsa ara,sorarsa sor...Şahsen ben öyle yapıyorum.Üzülümüyorumda...Ne yani onlar beni aramıyor sormuyor diye takıp durayımmı kafaya....Hiç işim olmaz...İşlerine geldiği zaman arayıp sorsunlar yoksa umurları olma...Yok öyle valla ezdiremem kendimi kimseye....Ha ayrıca öyle insanları kaybedeceksem de kaybedeyim...Kaybım çok olmaz...

Back
X