Yaptığım yemek kötü olursa diye korkuyorum

yeniuye01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2014
732
362
103
Merhaba
Eşim yemek yemeyi seviyor. Bende güzel güzel yemekler yapmak istiyorum. Evlendigimde az biliyordum. Şimdi daha iyiyim ama korkuyorum her defasında. Yemeğim kötü olmazsa diye. Bide çalışıyoruz eşimle yakın vakitte eve geliyoruz. Akşam dar vakitte yemek de olunca stres oluyor bende. Çok pratik değilim aksi gibi 1 saatte zor yetistiriyorum bazen geçiyor bile.
Hafta sonunda yaşam 2-3 hatta 4 gün dayanan yemek var mı ? Eşim patlıcan kabak pırasa kemikli et sevmez. Bide çorba yemek pilav salata tam olsun istiyor.
Bildiğim yemekler ve güzel olma dereceleri
Kuru fasulye orta
Nohut orta
Barbunya iyi
Ispanak yumurtalı iyi
Çorbalar iyi
Pilav iyi
Köfte eh
Kavurma orta
Taze fasulye güzel ama eşim fazla yemez
Boregim güzel olmaz kuru kuru oluyor

Bak unuttum başka ne yemek biliyordum
Nohut fasulye başlayıp dolaba attım.
Fikir verir misiniz
Teşekkürler

Bende pek becerikli değilim hatta hiç becerikli değilim. Eşim dile getirmez fazla kırılmayayım diye. Benim eşim tam doğulu bir erkek etsiz dolma bamya bile yemez o kadar yani. Her yemeğe et bende hiç sevmem öyle. Haftada 1 bazen 2 kez yemek yaparım genelde dışardan söyleriz. Şu el lezzeti diye bişey var bende yok

Ay kıyamam not vermiş kendine
Piştikten sonra 3-4 gün dayanan yemek yoktur canım kalitesiz olur.
Sigara böreği, sarma, köfte gibi şeyleri haftasonu hazırlayıp buzluğa atıp işten gelince mesela köfteyi at tavaya yanına bi makarna tamamdır.
Nefis yemek tarifleri diye bi sayfa var ordaki çoğu tarife güvenirim oradan tarif bak ve dene derim.

Çalışan kadınsın sonuçta ne demek herşeyi tam ister ??
Bu kadar kasmana gerek yok ..pazar günü 2-3 çeşit yaparsın zeytinyağlı falan ..börek köfte yap at buzluğa..hafta ortasına kadar idare eder ..sonrada makarna falan yaparsın soslu ...ne bilim herşeyi tam isteme hakkı yok bence.

sonunu dusunen kahraman olamaz . Cok ayrintili hazirlama hergun salata yapma mesela. börek atabilursin buzluga . dolma sarma yapıp 2-3hune pisirebilirsin. Kiymani kavur koy .Domates sosu yap .

maşallah hep çalışıp hem bu kadar yerine getirmeye çalışıyorsunüz ben dört senelik evliyim çalışmıyorum yeni yeni düZelttim yemeklerimi ama yinede yapamıyorum çoğu zaman iki kucuk bebeğim var menüde öyle geniş olmaz ne kolayıma gelirse onu yaparım daha iyisini yapabiliyorsa yapsın ben içimden geldiği için yapıyor um eşim dediği veya istediği için değil mecburiyet olarakta görmüyorum canim isterse

Severek yemek yapmak insana mutluluk verir ama boyle insani yoran, sıkan,kaygıyla yapılan yemek işkence gibidir,baştan tavır koysaydınız hatta beraber mutfağa girseydiniz,ben ev hanımıyım sizin kadar 4 başı mamur yapmıyorum,eğer gönülden yapıyorsanız üzülmeyin zamanla pratikleşirsiniz, yemek sitelerine bakın güzel ve hızlı tarifler mevcut

Böyle düşünürseniz yemek kötü olur. Keyifle ve tasasız yapın yemeklerinizi. Hatta acele yapılan herşey daha lezzetli oluyor.Buzdolabina aylik bir yemek listesi asip arada bir faydalanabilirsiniz.Bana göre yemek yapmaktan ziyade ne pişirsem diye düşünmek daha yorucu.

Napim canım ya güzel olsun istiyorum işte
O uygulamayı indirdim canım bakıyorum daa cesaretim yok iste

Her zaman dört dörtlük yemek yapamiyorum . Bazen sosis , mantı vs pratik şeyler bazende dışarda yiyoruz. Çok dert etmiyor eşim. Ama her zaman da böyle olmuyor işte. Su aralar coştum zaten doğru düzgün yaptığım bisey yok. Çok yorgunum dostlarım cok

Yemeklerinin guzel olmasini istiyorsan cok guzel kavur ve icine 1 tane tavuk bulyon ,tuzda ekle tabi ama cok fazla degil. Ayrica ikinizde calisan insanlarsiniz. Oyle corba pilav salata tam olmasini bekliyorsa gelsin salatayida o yapsin. Yardimci olsun sana.

Ehehehe ben hiç yemek yapmıyorum desem yeri
Ben evlensem falan ciddi sorun olur bu durum galiba.
Çünkü her gün 3 çeşit yemek yapamam. Çamaşırı, ütüsü bile vakit alır. Ev temizliğine girmiyorum bile, hadi ona da temizlikçi aldım desem. Günlük evi toplamak bile iş. E kendime vakit nerede ayıracağım? Saçım başım, kişisel bakımım ne olacak? Ya ben süpermen miyim hangi birine nasıl yetişeceğim?
O sebeple, midesine düşkün olmayan, anlayışlı bir eş diliyorum. Ya da yemek yapmayı bilen, bu ulvi görevi devralacak bey nasip etsin Allah.
Konu sahibi valla, benim nazarımda gayet iyisin. Hem çalışıp hem de çilingir sofrası kurmanı kimse bekleyemez herhalde.

Buzluya atılacak tarzda seyler yap hafta sonu hafta içi birini buzluktan çıkarsan bir çorba pilav onları da yaparsın. Bende senin gibiyim herşey tam tutmaz ama ne yapayım baasindan beri böyleydim sorun oluyor evde bazen. Yapa yapa alışıyor insan pratiklige.

Madem eşiniz çorbası, ana yemeği vs. tam istiyor ve de işten yakın saatlerde dönüyorsunuz, siz ana yemeği yaparken eşinizi mutfağa çağırın, salatayı da ona yaptırın. Eskiden erkek çalışır kadın evde olduğu için ev işlerini yaparmış. Artık kadın da evin geçimine ortaksa erkek de evin düzenine ortak olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…