Yaptığınız yemeği eşinizin beğenisine göre mi yaparsınız?

Esimin damak tadi ve zevki cok incedir, ve cok secer.. elestirir.. hatta tek benim yemeklerimde degil, nerde yesek ille yorum yapar. NIsanliyken napacam bununla derdim, ama yemek yapmayi cok seviyorum.. Ozellikle ben yapayim, o yesin, sevsin isterim. Hic yorulmamda, sadece begenemedigi zaman kirici olmasin.. O da hic kirmadi sagolsun. Yeni yeni seyler denerim, o da buna bayilir, ve begenisini hep dile getirir. Hatta annesinden cok benim yemeklerimi sever, cunki onu dinlerim ve ona gore yemek yapmaya calisirim. Bu benim icin bi zevk gercekten. Beraber oturup tadina vara vara yemek yemek bambaska bisey.. yorgunlugum felan kalmaz..

Bence erkekler icin bu cok onemli, yataktaki iliski kadar :kedi:
biz nasil romantizm bekleriz, bize gul alsin.. supriz yapsin deriz.. erkekler icinde romantizm guzel yapilmis, ozenilmis bi yemektir. sofra duzenide oyle, bu ona verdiginiz degeri gosterir bence..

eşimin istediği yemekleri yapmaya çalışırım..ama o kadr uğraştıktn sonra şuyu eksik ,buyu eksik,tadı tuzu yok vs gibi bahaneler bulursa o bahane bulduğu yemeği bile zor bulur:mymeka: en nefret ettiğim şey önüne gelen yemeğe bi kusur bulunması.. onca aç insan varken

on41; haklisin en gicik oldugum seydir bu. Birde herseyden once emege saygi duyulmasi lazim, begenmezsen begenme.. bari saygi duy demi.. o kadar insan ac, o kadar iyi biliyosa kendi yapsin naniknanik

benım esımde pek yemek secmez.sagolsun neyaparsam yer.sebze agırlıklı yemekler yaparım genelde.et pek sevmıyoruz.yemeklerımı cok begenır.aynı seylerden hoslanırız.tabıkı ıkımızın ıstedıgı oluyor halıyle.annesının yemeklerınden daha cok begenıyor.yenı tatlar yapmaya bayılırım.evlendıgımızde corba yapmasını bıle bılmezdım.kayın valıdem cok cesıt yapmadıgı ıcın benımkılerı daha cok begenıyor sanırım.halıyle yorgunluktan eser kalmıyor...

ıkısının ortasını yaparım onun ıstedıgı yemeklerı yaparım ama yanında taze salata ve taze meyvelerın suyunu sıkarak meyve suyu yaparımkı sıfalı olsun dıye oda buna alıstı eve kola konsantre ıcecek sokmamaya calısıyorum
ya kendım yaptıgım yogurttan ayran yapıyorum yada meyvelerın suyunu cıkarıyorum
oda benım dogal beslenme takıntıma alıstı bende onun ıstedıgı sevdıgı yemeklerı yapıyorum anlasıp gıdıyoruz

tabiki beyfendinin isteğine göre pişer... yaptığım 3 çeşit yemekten 2 si midesine hitap etmeli..onun yemediği bişeyi yapınca sol tarafım 'yerse yer yemezse yemez' diyo,sağ tarafımda 'yazık ya aç kalıcak'diyo..tabiki yeniden onun yediği şeyide pişiriyorum..

kırk yılda bir istediği bişey varsa söyler.onun haricinde kafama göre takılırım.

Back
X