Yaptıklarım Şiddeti Haklı Yapar Mı?

kandil mesajının nesi sorun olabilir zaten. bi de detay vermiş, herkese atılan standart mesajtı diye. arım balım peteğim gel elini öpeyim mi yazacaktı napacaktı. düşünmüş yollamış.
yollamasa bu sefer bir kandil bile kutlamayan görümceler olurlardır. sabah 9 da atmışmış. akşam 9da atsa ancak akıl etmiş derdi.
bayılıyorum kendi sorunlarını başkalarından böyle çıkaranlara.
hayır adam boşanma davası açsa, nafakasız sıyrılır işten psikolojik şiddet görüyor diye.
Burda bir adama acıdım gerçekten. Yazik sabah tokatla uyanmak nedir ya. İyi dayanmış başka adam olacak o elini kırar kapıya atardı. Aynen konu sahibi kendisi problemli zaten ama yok kocam böyle, yok görümcem şöyle diye kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Pişman oldum diyor ama gerçekten pişman olan biri önce kocasiyla konuşur danışmandan randevu alır. Bunca zaman geçmiş. Adamı tokat manyağı yapmış, adam elini kaldırınca bosanayim mi? Bosansa adam kurban kesecek haberi yok. Aynen adam mağdur burda.

Pişman oldum bunun için buraya yazdım nasıl davranmam gerekir
Canım bence adam seni zaten yakında bırakacak. Şiddete karşıyım herzaman ama bu yaptıkların ne yani. Eşin seni seviyor demekki sana katlandigina gore yanlış anlama lütfen adamada yazık. Baban size öyle yaptı diye eşinde sana onları yapacak değil bi sakin olmalısın herkesin ailesi sonuçta. Bence hemen tedavi olmalısın yada adamı bırakmalısın

Burda bir adama acıdım gerçekten. Yazik sabah tokatla uyanmak nedir ya. İyi dayanmış başka adam olacak o elini kırar kapıya atardı. Aynen konu sahibi kendisi problemli zaten ama yok kocam böyle, yok görümcem şöyle diye kendini haklı çıkarmaya çalışıyor. Pişman oldum diyor ama gerçekten pişman olan biri önce kocasiyla konuşur danışmandan randevu alır. Bunca zaman geçmiş. Adamı tokat manyağı yapmış, adam elini kaldırınca bosanayim mi? Bosansa adam kurban kesecek haberi yok. Aynen adam mağdur burda.

ya bi de insan pasif gördüğü birini yetersiz de görür. ama işte ancak öyle birini kontrol altına alabileceği seçmiş demek ki. güçlü karakterde birine bir kere ağzını açtığında alırdı payını.
yani ne olursun eşine ailenle görüşme demek çok çok çirkin.
bunu illa isteyen kendi ailesiini de silecek o zaman. ama zaten hep kayınaile kabahatli olur.

Ailen gelmiycek diyorsun tamam diyor. Ben onlara gitmem diyorsun tamam diyor. Kiz kardesi kandil mesaji atti diye ortaligi birbirine katiyosun vuruyosun ses etmiyor. Sonra git bana börek al diyosun aliyor.
Siddete kesinlikle karsiyim da adamin sabrini bilerek ölçmek icin yapmışsınız sanki.

Siz diyosunuzki ben simdiden hergun burnundan getireyim ki yarin bi gün ailesine gitmesin korksun. Bi huzur verin adama baktiniz ki o sizin huzurunuzu bozacak bisey yapiyo o zaman konusursunuz

Siddeti hicbir sey hakli gostermez. Keske kadinla erkek ayni bilek gücunde olsaydi ..

Ama bakin karsinizda bir erkek var ve sizden daha guclu, siz neden yere siseleri attiniz? Adama tokatladiniz? Bu nedir bilir misiniz, bu tahriktir! Siz siddet iceren seyler yaparsaniz o da size siddet ile karsilik verir...

Kavgada kesinlinle yerlere bisiler atip kirmalarina karsiyim. Isin gucun yoksa temizle bir de o cam kiriklarini. Tabi kim temizledi yine siz!

Bir erkegin uzerine bir kadin yururse erkek de yürur. Kadin erkege ep kaldirirsa erkek de kaldirir. O yuzden karsinizda erkek oldugunu unutmayin . Unutursaniz boyle hayatiniz boyunca zorunuza giden seyler yasarsiniz.

Erkektir susun asla demiyorum. Sadece kavga aninda siddeet iceren hareketler yapmayin. Karsiligini alirsiniz ... sözlu kavga neyinize yetmiyor allah askina!

Son düzenleme:
ya bi de insan pasif gördüğü birini yetersiz de görür. ama işte ancak öyle birini kontrol altına alabileceği seçmiş demek ki. güçlü karakterde birine bir kere ağzını açtığında alırdı payını.
yani ne olursun eşine ailenle görüşme demek çok çok çirkin.
bunu illa isteyen kendi ailesiini de silecek o zaman. ama zaten hep kayınaile kabahatli olur.
Aynen öyle. Karakter meselesi. Kocasının bu kadına katlanması da eksiklikten kaynaklanıyor. Tabiki bir yere kadar sürer evlilikleri. Bir yerde yeter artık diyip basit bir kavgayla bosanirlar.

Kadın zaten kocasının durumunu bildiği için kimse ezmesin ben ezeyim, kimse kontrol etmesin ben edeyim düşüncesinde. Her lafı sinirlenmeden nasıl kocamı kontrol ederim dikkat ettiyseniz

Size ne esinizin ailesiye iliskisinden onlarla konusmasindan? Sizden uzak tuttuktan sonra siz mudahale edemezsiniz gerisine ister konusur ister konusmaz!
Adami biktirmissiniz resmen.siddeti asla tasvip etmiyorum ama dunyada en tahammul edemedigim sey dirdir eden insan.hep ayni seyi soyleyen konusan insan beni de cildirtir.
İliskiniz nasil duzelir bilemedim acikcasi.ikinizde birbirinizden betersiniz.esini ailesine ezdiren pasif ezik bi erkek ve kocasini ailesinden uzak tutayim diye hic susmayan bi kadin.ikinizde siddet uyguluyorsunuz biriniz psikolojik biriniz fiziksel.

Şiddeti hiçbir şey haklı cikarmaz. Onun yaptığını da sizin yaptiginizi da
Kardesine cevap bile vermedi ama huzurum bozulduğu için ona vurdum tokat attım defalarca.
O vurunca dayak da siz vurunca cilve mi oluyor?
Karşılıklı tencere kapak yiyin işte birbirinizi. Boşanıp da başka kadının erkeğin başını yakmayın, ve mümkünse uremeyin.
Bence en mantıklı çözüm bu

Aynen öyle. Karakter meselesi. Kocasının bu kadına katlanması da eksiklikten kaynaklanıyor. Tabiki bir yere kadar sürer evlilikleri. Bir yerde yeter artık diyip basit bir kavgayla bosanirlar.

Kadın zaten kocasının durumunu bildiği için kimse ezmesin ben ezeyim, kimse kontrol etmesin ben edeyim düşüncesinde. Her lafı sinirlenmeden nasıl kocamı kontrol ederim dikkat ettiyseniz

control freak olmak cidden hastalık. adamla alakalı değil, kim olsa bunu yapacak. iç dünyasındaki problemleri yansıtma şekli bu demek ama sorunsa herkeste var. kimse sorunları için başkasına psikolojik/fiziksel şiddet uygulayamaz.

Hak etmissin bence ben olsam sadece tokatla yetinmezdim. Az kendine hakim ol. Kendi evinde ne biseyler kiriosun. Adam sinirlenip gidio ne diye arkasindan gidiosun. Daha naif bi kadin olursan eşin zaten senden vazgecmez.

Valla çok üzüldüm eşinin ailesine öncelikle ve sonrada Allah eşine yardım etsin...sen bu kafayla huzurda bulamazsın...eşine evde huzurda vermezsin belli ki....Allah korusun böyle gelinlerden diyeyim....ailem ailem diyipte eşin ailesini yok saymak cidden nasıl bı kafanın ürünüdür merak ederim hep....

Yani böyle sürekli ailen ailen demeden nasıl onların etkisinde kalmayacak ben bunu merak ediyorum

Mercan bacım, kırmızı gecelik giyeceksin her derde devadır, eline gırgırını alacaksın ancak öyle olur. Bruce Lee gibi adama dalarsan olmaz. Bilinçaltı çalışması yapalım senle. Her sinirlendiğinde içinden on kere kırmızı gecelik diye tekrar et. Sonra savaşma seviş, kocalar hanimiş diye kırk kere deftere yaz. Yazman bitene kadar sakın ola ki bağırmak, uçan tekme apçegi ve aparkat atmak yok.

Kocişine kırmızı geceliğini giyerek tokat atabilirsin bak o fantezi klasmanına girer, oradan yırtarsın "Ne var, biraz hard şey ettim" dersin ondan kurtarırsın.

ağzım açık okudum yeminle. kandil mesajı için adamı daha sabahın köründe tokatlamak nedir ? hangi ruhsal problem bir insanı bu noktaya getirir. herkes korkuları var, kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil ama bunun arkasına sığınıp kimse kafa göz girmiyor kocasına.
Birde yaptıklarım şiddeti haklı mı çıkarıyor demiş kendi şiddet ne olacak?
Kadın yapınca şiddet değil erkek yapınca şiddet..
Tamam fiziksel olarak aynı güçte değiller ama sen kandil mesajı icin eşine tokat atarsan başka zaman sana tokatin geri inmesine kapı aralarsin.
Ruhsal olgunluğa erişemeyince evliliği, aileler arasındaki ilişkiyi yüzün gözüne bulaştıriyor insanlar, tıpkı konu sahibi gibi. Eşi de normal değil ki böyle bir kadını çekiyor.

Şiddeti hiçbir şey haklı kılmaz bana göre. Ama bazen ben de kendime hakim olamıyorum. Şimdi size geçen hafta yaşadıklarımızı ondan sonra da ben nasıl biriyim, eşim nasıl biri bunları anlatacağım.

Eşim, kız kardeşlerinin evlenmeden önce bana ara ara laf sokmaya çalışmaları abilerine saygı duymamaları nedeniyle aslında daha çok benim ısrarlarımla, kardeşleri ile konusmuyor. Yani aramasalar aramaz arasalar yüz vermez. Ben çıldırıyorum onlar konu olduğunda çünkü abilerini abi olarak görmedikleri için beni de yenge gibi görmüyorlar ve ne olmuş yani bize de görümcelerimiz laf sokuyor biz de soksak ne olur diye açıkça konusuyorlar.
Kandil günü kız kardeşi mesaj attı. Herkese atılan kandil mesajlarından ve saat sabahın 9uydu. Eşimle daha kalkmadan tartıştık sinirimi ondan çıkardım. Kardesine cevap bile vermedi ama huzurum bozulduğu için ona vurdum tokat attım defalarca. Sesini çıkarmadı. Bana börek al dedim kalktı bana börek aldı bir de sevdiğim içecek var ondan almış bir şeyler almış geldi kahvaltı yaptık. Sonra aldıklarnı yerleştirirken içeceğimi göstererek şakayla karışık al içeceğini de aldım zıkkımlan dedi. Bu dediği zoruma gitti aldığı içecekleri yere atıp kırdım. Odama gittim.
Peşimden geldi beni yataktan kaldırdı ve bana tokat attı mutfağa götürdü sil bunları dedi bacağıma tekme attı ve bacağım 1 haftadır ağrıyor. Boşanacağımı söyledim o günden sonra pişman oldu hem de çok bütün işleri yemekleri o yaptı.

Eşime böyle davranma sebebim eşim pasif biri ve ailesine yakın olduğunda onun fikirlerini deüiştirme ihtimalleri yüksek. Mesela benim memleketime gideceğiz görevimiz bitince. Ailesi 3 kuruş parasına göz dikiyor annesi sürekli seni okuttum diye yüzüne vuruyor ben hiçkimsenin ailesinden böyle bir şey duymadım. Yani durumları olmalarına rağmen utanmasalar paramızı almaya kalkacaklar ki zaten her ay bana yollayın ben sizin için biriktiririm demisti eşime de böyle demis sonra paralar kayboldu demis. Bunlar asla olmayacak eşim söyledi ailesine.
Eşim ne istesem 2 3 ısrar etsem alır taksit yapar yine alır benim maaşım karışmaz altınlarımla araba aldık üstüme yaptı ailesi yapma demesine rağmen.
Çok agresifim korkuyorum 1 gün ailen demesem sanki onlara gidecek. Aksama kadar ailen annen kardeslerin diye başının etini yiyorum onun. Annen evime gelmeyecek dedim tamam dedi köye onların yanına gelmem dedim tamam dedi haftada bir ailesi ile konusuyor bana batıyor niye böyle neden neden neden.... Eşime güvenemiyorum.
Sinirlendiğinde başka odaya gidiyor peşine gidiyorum daha da sinirleniyor. Bunlar bana vurmasını haklı kılar mı? Yaptığını unutamıyorum boşanmak istiyorum. Eşi daha önce böyle bir şey yapıp gerçekten pişman olan var mı yoksa bu sürecek mi.. Eleştirmeyin beni diyemem ben bile eleştirirken ama babamdan bu konulardan çok çektik parasını yedirdi babaannemlere biz mağdur kaldık. Ailesini hep bize tercih etti en sonunda da çok ağır bir şekilde vefat etti. Bu da beni etkiliyor... Ne yapmalıyım boşanmalı mıyım yardım edin. Anneme anlatsam anında beni alırlar eşimden.. Kimseye anlatamıyorum
Sen eşinden ailesinden sıkılmışsin sevmiyorsan çocukta yoksa boşan

control freak olmak cidden hastalık. adamla alakalı değil, kim olsa bunu yapacak. iç dünyasındaki problemleri yansıtma şekli bu demek ama sorunsa herkeste var. kimse sorunları için başkasına psikolojik/fiziksel şiddet uygulayamaz.
Aynen öyle. Yukarıda yazmıştım boşansalar bile kadın kontrol edilecek birini, koca kendisini kontrol edecek bir kadını bulacak. Bu yüzden bosanmak değil öncelikleri terapi almaları, kendilerini düzeltmeleri ve geliştirmeleri gerekli. Sonra evlilik duznee girince sevgi kalmadıysa, olmuyorsa bosanirlar.

Back
X