Yaptıklarından BUNALDIM!

Evlendiğimizde böyle olmaz diye düşünüyorum. Çünkü o zaman hayat bizim hayatımız olucak senin hayatın benim hayatım olmayacak herşeyi birlikte düşünücez karar vericez yapıcaz. Ama şimdi öyle olmadığı için arkadaşlarımı kıskanıyor karışıyor ediyor. Düşünüyorum da bazen 6 yıl geçti birlikte bir gün bitse ilerimi göremiyorum. Birlikte büyüdük ikimizde çocukluğumuzu biliyoruz. İyi kötü herşeyimizi biliyoruz. İkimiz de birbirimizi seviyoruz buna gerçekten inanıyorum ama resim olayı veya beni dinlemeyip arkadaşına gitmesi ve bana mesaj atmayıp çocukluk arkadaşımla konuşmasından dolayı ilişkimi bitirmek istemem.

Canım söylemek istemedim ama sevgilin acaba bu kızla ilgili bir şeyler görmüş ya da duymuş olabilir mi senin bilmediğin? benim başıma da gelmişti. o sebeple görüşmenizi istemiyor olabilir mi? sizi üzmemek için de gerçeği söylemiyor olabilir. ve ne kadar ayrımcılık yok desem de geç saatler kadınlar için tehlikeli oluyor. sokaklarda ne olacağı belli olmaz. sizi korumak istiyor da olabilir. hemen yargıya varmayalım.

canım seviyorsun çok belli.. o da seviyordur.. belki de ilerde de çok mutlu olursunuz kimse bugünden bilemez.. sen bile.. ben asla "ayrılmalısın" diyemem.. ama dışardan bakan bir göz olarak, hem bir kız annesi hem öğretmen olarak, çocukken başlayan böyle davranış sorunları ile dolu çok ilişki görmüş biri olarak.. dayanamadım yazmadan..
-çocuklukta başlayan ilişkiyi bitiremem sendromu- diye birşey var canım..
şu an onsuz olmayı hayal edememen doğal.. ama tabiki olabilirsin.. ablam 12 yıllık ilişkisi bittiğinde 3 gün duvara bakıp oturmuştu.. camlara kilit takmıştık allah korusun bu işin sonu nereye varır diye.. sonra 2 yıllık erkek arkadaşı ile evlendi ve çok mutlu her gün allaha dua ediyor o kısır döngüden çıktığı için..
çocukluğunu bilmesi, seni bugüne kadar lise yıllarında yaşadıklarınla çok iyi tanıması sandığın kadar büyük bir bağ değil inan..
yolun açık olsun ama lütfen kulağına küpe et tüm yorumları..

Tüm yorumların aklımda olucak bu saatten sonra. Ablanız için de çok üzüldüm yaşadıklarından dolayı. Ama hayırlısı olmuş ablanız için de çok şükür mutlu bir ailesi olmuş MAŞALLAH. Teşekkür ederim beni dinleyip akıl verdiğin için.

Beni korumak istese bu kadar sıkmaz beni. Çünkü biliyor 11lere 12lere kadar dışarda olmayacağımı. Böyle yaparak daha da tetikliyor beni gecelere kadar ona inat dışarıda duramaya. Sizin düşündüğünüz gibi birşey olamaz birşeyini duysa söyler bana saklamaz çünkü yakın arkadaşım bu yanlış birşeyi varsa ve görüşmemi istemiyorsa böyle diretmek yerine söylemeli. Bu yüzden nedeni birşeyini görmüş olması asla olamaz.

1. sebep göstermeden kural koyma kısıtlama
2. konuşup anlaşamama
3. aşırı sinir savaşı ve şiddet uydulayacak noktaya gelme
4. özeline saygı duymama

evlilikleri bitiren sebepler.. "evlilik bitiren durumlarla ilişki yürütmek" ??? ne olur dikkatli ol karar verirken..

hayırlısı olsun senin için inşallah.. akıl vermek haddime değil sadece sevgi kör eder genç kızların azıcık daha dikkatli olması gerektiğini savunanlardanım..

sevgiler, hoşçakal..

ya arkadasınızla ilgili sorunu soyleyecek ya da karışmayacak.
hoş, söylese bile gorusmeye devam edebilirsiniz ikna edici bir neden degilse.

dusundugum nedenler:
1- siz o kızla gorusmeye baslayalı bazı huylarınız degisti, bundan rahatsızlık duyuyor.
2- uni.deki kızla cok gorustugunuz icin kendisine zaman ayrılmadıgını dusunup kıskanıyor
3- askerdeyken sizi int.ten takip etti o kızla fazla eglendiginizi düsünüp o minik aklıyla sizi yola getirmek istiyor
4- bu kız erkek ark.ınıza yazmıs olabilir veya sevgiliniz ona. açıga cıkmasın diye uzaklastırmaya calısıyor
5- cocukluk ark.ınız kız ise, erkek arkınızı size dolduruyor olabilir. hatta cocukluk arkınız yeni uni arkınızı kıskanıyor
6- erkek arkınız uni okumuyorsa sizin uni. yaşantınızı kıskanıyor ise oradaki arkadaslarınızın da hayatınızda kalıcı olması istemiyor olabilir.

fakat hangi neden olursa olsun size söylemesi gerekiyor. baska yolu yok.

evlilik konusunda da yanılıyorsunuz, aksine cok iyi huylu gozukup evlenince her seye karısan kocalar var.
biraz kk okuyun...

Aslında bu kısırdöngü. Kadınlar korkup sokağa çıkmadıkça etraf daha da korkutucu oluyor.

Valla ben de 8de eve girmiyorum Gayet sabaha karşı dörtte de eve geliyorum

Konuya dönersem bence de bu kadar taviz vermeyin, yakın arkadaşınızın bir hatası olmamışken (ki hata bile yapsa, arkadaştır neticede, hangimiz hata yapmıyoruz) birden silip atması ayıp. Sevgililer gelir geçer arkadaşlar kalır.

aksimelek şimdiden arkadaşına karışıyorsa yarın evlenebilirseniz annen baban ailenden birisde gelmesin diyebilir taviz verme ben yaşadım tüm bunları

sen öle san daha beterıde olabilir duyuoruz cevremızden.. evlendıgınızde bunu yapma onu yapma otur evde dıyebilir erkek arkadasn.. valla sen ii dayanmıssın.. sana saygısı olsa sana kısıtlama getırmezdı...

cok sevdıgım bı soz vardır:
kendısıne yapılmasını ıstemedıgın seyı baskasına yapma!!! erkek arkadasna bu sozu hatırlat bence.. sana gelınce o sınırlama koyuor , aynısını sen yapınca ona hemen savunmaya gecıyor ayrıca ona ıpleri vermssın ne demek yanı o gezıor kaclara kadar sen evde onu beklıyorsun.. evlendıgınde cok pısman olmada ! allah jkolaylık versn..

özellikle burda arkadasın söylediği maddelerden 5. olanı dikkate almanı isterim. sorun uni. arkadasın değilde, çocukluk arkadasındır belki (büyük olasılıkla). üstelik sendende uzaklaşmış anladığım kadarıyla. açıkçası benimde ilk aklıma gelen bu oldu. bu konu üzerinde biraz daha dikkatli olmanı öneririm. ayrımcılık ne demek allah aşkına...

benim başıma geldi demiştim.bebeklik arkadaşımdı neredeyse.meğer benim bilmediğim bir hayatı varmış.o kadar yani. çift kişilik gibi yaşıyormuş.tabi ben bunları sonradan öğreniyorum.şimdi iyi ki görüşmeyi kesmişim diyorum.aslında benide kötü etkiliyormuş.

Kaç yaşında olduğunuz ve ailenizin yanında olup olmamanızla ilgili. Siz böylesiniz ama başkasının aile yapısı sabah 4lere kadar gezmeye el vermiyor olabilir. Tabi ailenizle yaşıyorsanız onların bu duruma bakış açısı da önemli. Ben ailemle yaşıyorum ve gece 1de 2de eve geldiğim günlerde oldu ama bunu sık yaparsam ailemle ters düşüyorum. İstisnalar hariç gece gezmiyorum zaten evcimen bir insanım gece hayatını da sevmiyorum. Örnek olsun diye 8 dedim...

Benim anladığım oğlan kızdan ayrılacak zaten askerden sonra erkeklere birşeyler oluyor ve çoğu çift ayrılıyor sanırım orada özgürlüğün ne demek olduğunu anlıyorlar ,

Ben "olması gereken bu" veya "siz de böyle yapın" demek için söylemedim. Tabii ki herkesin kendi şartlarıyla ve zevkleriyle ilgili bir durum. Genel olan "kadınlar geç saatte dışarda olmaz/olmamalı"ya ithafen söylemiştim. Sadece bir erkek gece geç saatlerde dışarda olmaz, kadın da olabilir. Ki zaten siz de bu çifte standardı sevmediğinizi belirtmiştiniz.

Sizin şahsınıza hitaben de yazmadım aslında :)

Sen ona oraya gitme ,buraya gelme orda kal.... diyorsun o sana onla görüşme bunu yapma şuraya gitme...diyor.Sen onun mesajlarını okuyorsun o senin resimlerini siliyor
Bence siz ilişkiyle özel hayat alanlarını birbirine karıştırmışsınız.Herkes bir bireydir.Herkesin aklı fikri vardır.Ne kadar sevgilisi,eşi dahi olsa kimse kimsenin hareketlerini,yaşama şeklini,kısıtlayamaz sınırlayamaz,ne yapması gerekip ne yapması gerekmediğine onun adına karar veremez.Böyle ilşki zamanla laçkalaşır.

Ben Arkadaslari ve konuyu iyice karistirdim, tam anlamadim galiba :44:
Yanliz Erkek arkadasinizin yazismis oldugu sizin cocukluk arkadasiniz kiz sanirsam?
Eger öyleyse, ne alaka yazisiyorlar? Ben asil buna ariza cikartirim, siz onun arkadaslariyla yazisip dertlesiyormusunuz

Biliyorum canım. Sadece konuştuğumuz şeye bir açıklık getirelim istedim. Şahsına bir laf etmedim kaldı ki iyi yapıyorsun bile oh olsun.

Tek diyebileceğim, dünyada olmaz diye bir şey yoktur canım.. Sen en iyisini bilirsin tabiki ama hiçbir şey sebepsiz de olmaz.

Ayhh şiştim resmen konuyu ve yorumları okurken

Canım sözlüm de bana ilişkinin başında sözümona beni korumak için "eve giriş 12 yi geçmesin" RİCAsında bulunmuştu. Sonra o rica kurala dönüştü. Ben saf gibi inandım uydum ve 2 ay sonra eve 10'da döndüm diye kavga ediyoduk. Bi de kavga sırasında sen de çıkıyosun dediğimde "ben erkeğim sen kızsın" demez mi? Gözüm döndü gözümmm o an yakardım cidden herşeyi. O ne demek ya? hayır o vakte kadar evlendiğimizde arkadaşla görüşme konusu açılınca "ne yani eşini evde bırakıp dışarda gezicek misin" diyodu ciddiye bile almıyodum bu zihniyete sahip olamaz nasılsa şakadır diye. 10'da geldim diye kavga edince ben ayıldım ve görmediğim herşeyi gördüm. "Anam ışık hüzmesi mi lan o gelen?"

Yani evlenince sorun olmaz diyosun ya? Öyle bi olur ki, asıl evlenince sorun olur. Adam resmi olarak da senin hayatında söz sahibi olduğunu düşünücek, kendisini bırakmanın daha zor olduğunu bilip daha cesur davranıcak. Elini verince kolunu kaptırıyosun canım, erkek arkadaşının karşısında bi "duruş" görmesi, senin de bi birey olduğunu hatırlaması gerekiyo. Ayrıca arkadaşa karışmak ne demek ya Ebeveyn gibi?

Son olarak senin arkadaşınla, seni olayın dışında bırakıcak kadar samimi olması hiç ama hiç normal gelmedi dikkat et derim. Hiç bşy için de olmaz deme bence

Son düzenleme:
Biliyorum canım. Sadece konuştuğumuz şeye bir açıklık getirelim istedim. Şahsına bir laf etmedim kaldı ki iyi yapıyorsun bile oh olsun.

:128:
Adamlar gezerken iyi, biz gezerken kötü. Sefam olsun

(Konuya döneyim)

Ben ilişkilerde kısıtlama olmasını doğru bulmuyorum. Ama eğer illa bir kısıtlama olacaksa bu da eşit koşullarda olmalı diye düşünüyorum. Sizin ne yapmanızı istemiyorsa kendisi de aynısını yapmayacak. Kaldı ki sizin ekstrem bir isteğiniz yok.
Arkadaşınızla görüşmemeniz için bir neden öne sürmeli bence, "istemiyorum"dan başka.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…