Aydınlanma geldikten sonra ne yaptınız? Heyecanlı yerinde bitirmişsiniz konuyuAyhh şiştim resmen konuyu ve yorumları okurken
Canım sözlüm de bana ilişkinin başında sözümona beni korumak için "eve giriş 12 yi geçmesin" RİCAsında bulunmuştu. Sonra o rica kurala dönüştü. Ben saf gibi inandım uydum ve 2 ay sonra eve 10'da döndüm diye kavga ediyoduk. Bi de kavga sırasında sen de çıkıyosun dediğimde "ben erkeğim sen kızsın" demez mi? Gözüm döndü gözümmmo an yakardım cidden herşeyi. O ne demek ya? hayır o vakte kadar evlendiğimizde arkadaşla görüşme konusu açılınca "ne yani eşini evde bırakıp dışarda gezicek misin" diyodu ciddiye bile almıyodum bu zihniyete sahip olamaz nasılsa şakadır diye. 10'da geldim diye kavga edince ben ayıldım ve görmediğim herşeyi gördüm. "Anam ışık hüzmesi mi lan o gelen?"
Aydınlanma geldikten sonra ne yaptınız? Heyecanlı yerinde bitirmişsiniz konuyu
Hahaha anlatım tarzınıza bayıldım :))
Aferin ona o zaman, ha şöyle!
:128:
Adamlar gezerken iyi, biz gezerken kötü. Sefam olsun
(Konuya döneyim)
Ben ilişkilerde kısıtlama olmasını doğru bulmuyorum. Ama eğer illa bir kısıtlama olacaksa bu da eşit koşullarda olmalı diye düşünüyorum. Sizin ne yapmanızı istemiyorsa kendisi de aynısını yapmayacak. Kaldı ki sizin ekstrem bir isteğiniz yok.
Arkadaşınızla görüşmemeniz için bir neden öne sürmeli bence, "istemiyorum"dan başka.
kırmızı ile isaretledigim yere katılmıyorum,
cifte standarta ben de karsıyım.
ama "ben arkadaslarımla gorusmeyeyim sen de gorusme" gibi bir cumleyi anlamsız buluyorum.
iki kisinin ortak kararları zaten yaşam tarzlarından kaynaklanır, eger bunda bir uyusmazlık varsa iliski en bastan gozden gecirilmeli.
mesela giyim konusunda kapalı olunmasını gerektigini dusunen bir adam gidip de mini etekli kızı sevip sonra da bu yuzden kavga ediyorsa orada bir sorun vardır. ya o iliskiye başlamayacak ya da saygı duyacak.
Bold yaptığım kısma zaten bir itirazım yok.
Ama "arkadaşlarınla dışarı çıkamazsın" diyorsa kendi de çıkmamalı örneğin. Bir insan karşı taraftan ne bekliyorsa kendisi de onu sergilemeli diye düşünüyorum. Cuma akşamı ilişkinin kadın tarafı sevgilisi izin vermediği için evinde oturup televizyon izlerken erkek tarafı eğlenceye gidiyorsa burada eşitlik olmalı bence.
Kısasa kısas gibi bir söylemden ziyade eşitlik demek istiyorum. Yoksa "arkadaşlarınla görüşme" zaten kabul edilebilecek bir şart değil. Ama benim sevgilim bana cumartesi akşamı 10da eve gel diyorsa -ve ben buna uyuyorsam- kendisi de bir zahmet sabahın 2sinde dönmesin. Sen kadınsın yapma/çıkma/erken dön, ben erkeğim yaparım/çıkarım/geç dönerim olmamalı (bunu söylemediğinizi biliyorum). Bana erken dönmemi söylüyorsa beyzadem de orada burada sabahı bulmasın bir zahmet :)
cok farklı düsünmüyoruz zaten, ayrıldıgım tek nokta yine kırmızılı yer;
kendisi cıkmıyor ise sevgilisinin cıkmamasını "isteme/söyleme" hakkına sahip olur sadece.
buna ragmen sevgili cıkar ya da cıkmaz, bu kendi kararıdır.
Hah tamam şimdi oldu. Ben "bence olması gereken" sevgilinin kendi tutumunu, yani "ben ondan çıkmamasını istiyorsam ben de çıkmayacağım" düşüncesi olması gerektiğini söylüyordum. Karşı tarafın kabul edip etmemesi veya kabul etmemesi durumunda verilecek tepki dediğiniz gibi değişiklik gösterebilir. Yoksa aynı şeyi söylüyoruz haklısınız :)
Ayhh şiştim resmen konuyu ve yorumları okurken
Canım sözlüm de bana ilişkinin başında sözümona beni korumak için "eve giriş 12 yi geçmesin" RİCAsında bulunmuştu. Sonra o rica kurala dönüştü. Ben saf gibi inandım uydum ve 2 ay sonra eve 10'da döndüm diye kavga ediyoduk. Bi de kavga sırasında sen de çıkıyosun dediğimde "ben erkeğim sen kızsın" demez mi? Gözüm döndü gözümmmo an yakardım cidden herşeyi. O ne demek ya? hayır o vakte kadar evlendiğimizde arkadaşla görüşme konusu açılınca "ne yani eşini evde bırakıp dışarda gezicek misin" diyodu ciddiye bile almıyodum bu zihniyete sahip olamaz nasılsa şakadır diye. 10'da geldim diye kavga edince ben ayıldım ve görmediğim herşeyi gördüm. "Anam ışık hüzmesi mi lan o gelen?"
Yani evlenince sorun olmaz diyosun ya? Öyle bi olur ki, asıl evlenince sorun olur. Adam resmi olarak da senin hayatında söz sahibi olduğunu düşünücek, kendisini bırakmanın daha zor olduğunu bilip daha cesur davranıcak. Elini verince kolunu kaptırıyosun canım, erkek arkadaşının karşısında bi "duruş" görmesi, senin de bi birey olduğunu hatırlaması gerekiyo. Ayrıca arkadaşa karışmak ne demek ya Ebeveyn gibi?
Son olarak senin arkadaşınla, seni olayın dışında bırakıcak kadar samimi olması hiç ama hiç normal gelmedi dikkat et derim. Hiç bşy için de olmaz deme bence
ya arkadasınızla ilgili sorunu soyleyecek ya da karışmayacak.
hoş, söylese bile gorusmeye devam edebilirsiniz ikna edici bir neden degilse.
dusundugum nedenler:
1- siz o kızla gorusmeye baslayalı bazı huylarınız degisti, bundan rahatsızlık duyuyor.
2- uni.deki kızla cok gorustugunuz icin kendisine zaman ayrılmadıgını dusunup kıskanıyor
3- askerdeyken sizi int.ten takip etti o kızla fazla eglendiginizi düsünüp o minik aklıyla sizi yola getirmek istiyor
4- bu kız erkek ark.ınıza yazmıs olabilir veya sevgiliniz ona. açıga cıkmasın diye uzaklastırmaya calısıyor
5- cocukluk ark.ınız kız ise, erkek arkınızı size dolduruyor olabilir. hatta cocukluk arkınız yeni uni arkınızı kıskanıyor
6- erkek arkınız uni okumuyorsa sizin uni. yaşantınızı kıskanıyor ise oradaki arkadaslarınızın da hayatınızda kalıcı olması istemiyor olabilir.
fakat hangi neden olursa olsun size söylemesi gerekiyor. baska yolu yok.
evlilik konusunda da yanılıyorsunuz, aksine cok iyi huylu gozukup evlenince her seye karısan kocalar var.
biraz kk okuyun...
Benim anladığım oğlan kızdan ayrılacak zaten askerden sonra erkeklere birşeyler oluyor ve çoğu çift ayrılıyor sanırım orada özgürlüğün ne demek olduğunu anlıyorlar ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?