Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Baby shower, bebek mevlüdü, diş buğdayı , ayy ayy ay bir yaşında oldu premsesimi biz de bunlardan bunalıyoruz birine bahane bulsan diğerine bulamıyorsun inanın çok yakınlarınız dışında kimse de isteyerek gelmiyor zaten.

ortada duran biblo süs eşyan varsa oları ortdadan kaldır fazla oyuncaklarıda kaldır gelen çocuklarıda tembihle dağıtmayın diye sonuçta bir gün

Aklıma teyzem geldi. Onlara gittiğimiz bir gün oğlu kızkardeşimin sırtını devamlı yumrukluyordu, ben yapma diye engellemeye çalışıyordum teyzem de karşımızda. Sonunda kızkardeşim dayanamayıp bitane patlattı oğlana, teyzemin o anki fırlayışını ve kızkardeşimin üzerine eğilerek korkuta korkuta kızışını hiç unutamam. Yarım saat teyzemle tartışıp ortamı terk etmiştim.

Bazı insanlar benim çocuğum yapabilir ama başkasının çocuğu yapamaz kafasında. Bir de böyle modeller var.

bellı odaların kapısını kılıtleyın wc mutfak ve salon acık kalsa yeterlı. salonda kırılacak seylerı kaldırın... yemek esnasında onlerıne ortu serın yere koyun tabaklarını o sekılde yesınler , boylelıkle hem her yerı karıstıramazlar hemde ev fazla kırlenmez hemde kazalar yasanmaz..

Böyle toplanmalar bende de huzurluk yapıyor
Dışarıda organizasyon yapmayı tercih ederdim.

Çocuk bu makina değil, tabiki kirletecekler dağıtacaklar döküp saçıcaklar. Katlanamıyorsanız davet etmeyin.

25 yaşındayım. bu diş buğdayı bilmemne nanelerini daha bu sene duydum ve gördüm. nedir ne amaca hizmet eder anlamak güç. ha madem heves ettiniz yapıyosunuz o zaman bu şekilde aman kirlenmesin moduna girmek çok komik değil mi? ilk yorum yapan arkadaş doğru söylemiş. hamamam giren terler.

İşte bu yüzden eve kapanıyoruz çocuklara dur dese evi kirlenmek veya başka bişe olcak diye hor görse asla bidaha kapısını açmam o insanın. ne yapalım çocuk bu yaramaz olcak tabii ki. Put gibi oturuyorsa kalkmıyorsa ben onda bi sorun olduğunu düşünürüm. Siz misafir ağırlamayı sevmiyorsunuz bi kere Doğumgününde 36 kişi ağırladım ev battı mı battı ama ne var herkes mutlu birgün olarak hatırladı. Ben halıları (hep pasta dökmüştüler) yıkamaya gönderdim evi temizledim oldu bitti dert değil

Kirilanib yenisi alinir demissiniz yada soyle diyelim bozulan esyanin yenisi alinir diyorsunuz BELKI EV SAHIBININ YENISINI ALACAK DURUMU YOK yada nebileyim hatirasi olsn esya var o zanan ne olcak.
Başkasının evinde oğlum bir şey kırsa ben bir benzerini ona hediye alırım olur mu öyle şey. Hatırası insandan değerli olan evine misafir almasın veya eşyasını kasada saklasın. Söylediğim gibi böyle kasan insanlara gitmiyorum zaten. Oğlumun tablet yada tv zombisi bir hayat yaşamasındansa görüşmeyiz daha iyi. Zaten öyle samimiyet olmaz. Gerçek dostlarım oğlumu kendi oğlu gibi sever. Arkasından kırdı döktü kirletti kafasında olmaz. Zaten kırmak dökmek lafın gelişi yani oğlumda manyak değil kasıtlı bir şeyler kırmıyor. Binde bir olacak bir şey. Koşarken düşer sehpaya çarpar vazo kırar atıyorum. Her zaman olacak şeyler değil.

Evet bazı anneler çok rahat,evet cocuk evi kırıp doksede sesini çıkarmayabiliyor.Ama bu anneleri kendimiz davet ediyorsak , sonra strese girmek çok saçma degil mi ?
Alkolik bir adamla evlenip içki icmesinden şikayet etmek gibi bir şey bu.

Benim çocuğum yok ama olursa bu şekil düşünen birine misafir olmak istemezdim zaten stresli olup stresinde yansıtıyorlar.Ya evine misafir kabul etmiyeceksin ya da çocuklara katlanicaksın kimse çocuğunu evde bırakıp gelmiyo yani

O zaman cam fanusa kapatin kendinizi kimseyle gorusmeyin benimde cocugum yaramaz sirf bu yuzden biryere cikmak istemiyorum ciktigim zamanda surekli pesindeyim ne yapabilirizki baska herkes ister cocugu dizinin dibinde otursunda bir bardak sicak cay icelim.10kere masadan kalkip dur sus demeden ayip bence sizin dusunceniz diger odalarin kapilarini kitleyin mutfak salonda bir saatte temizlenir sonucta

Kusura bakmayın ama en sevmediğim ev sahibi tipisiniz benim çocuğum yok fakat 2 senelik evliyim çocuklu misafirlerim olur genelde anneleri onu elleme bunu elleme diye peşlerinden koşar ve ben bu durumdan rahatsız olurum eğer değer verdiğim kırılacak bozulacak eşyam varsa kaldırırım çocuk sahibi olan misafirlerimede özellikle tembih ederim bırak çocuğu diye çocuk bu evet kırar döker kirletir temizler geçerim biz bile büyük olduğumuz halde kırıp döküp kirletebiliyoruz diyimi

Diş buğdayı yapmak kanunen zorunlu değil bildiğim kadarıyla...

Hem keyfi organizasyon yapıp hem de daha millet gelmeden söyleniyorsunuz

Bende diş buğdayı yapacam şimdiden onu düşünüyorum ..yaramaz çocuk çok zor oluyor ama bu yaramazlar benim yegenlerim malesef sağ olsun bacimda hiiiccc ilgilenmez diker kirar dagitirlar sorumsuz annelere gıcık olurum çocuğu bağla demiyoz ama cam masaya çıktığında izin verme yada üniteye tirmandiginda yada buzdolabı çamaşır dolabınin içine girip karistirdiginda bi kalk be .

Halden anlamak en dikkat çekici kelime buydu benim için. Aksine çoğumuz bizde büyüttük biz de baktik, yapsın etsin modunda. Güzel insan olmak lazım işte Rabbim sizin gibi insan çıkarsın karşımıza her daim.

Konuya yorum yaptım ama yaşadığım birşeyi eklemek istiyorum. Yeni evlendiğim zaman apartmandaki komşuları çağırmıştım apartmada kayınvalidemlerin eski oturduğu apartman olduğu için herkesi tanıyordu senelerce bizim oturduğumuz evde yaşamış. Ama yeni taşınan bir kızcağız vardı küçük 2 yaşında falan da bir kızı vardı herkesi çağırıp onu çağırmamak olmaz deyip onu da çağırdım kayınvalidemin arkadaşlarından hariç ve o da geldi. Kayınvalidem daha ilk dakikadan küçük çocuk varsa mukayyet olmak lazım yoksa gelmemek lazım benim erkek çocuklarım olmasına rağmen çok usluydu ben hiç sevmem orayı burayı elleyen çocuğu bir kere biri gelmişti de şöyle yapmıştım falan başladı ama küçük kız sadece masaya koyduklarımdan alıyordu bir de kırılma ihtimali olmayan şeyleri eline alıyordu o kadar. Ben yerin dibine girdim. Daha ikramlıkları tabağa koyup servis yapmadan kızcağız çocuğunu da alıp gitti ben durmayayım kız da durmuyor zaten deyip kovulmuştan beter oldu o an hiçbirşey diyemedim ama neyse misafirler gitti kaynanamla kaldık çok af geldi ağzıma sustum o gidince bir tabak yaptım indim aşağıya kız çok bozulmuş inince ağlamış. Benim çocuğum var diye küçük ve meraklı diye ne yapayım çok ağır geldi o sözler demişti çok üzülmüştüm pişman olmuştum keşke burası benim evim ben oturuyorum seni de ben davet ettim otur demediğime. O yüzden o misafirliğe gelenlere bunu hissettirmek çok kötü bir şey hele çocuğu olan bir kadının evdeki eşyayı düşünmesi çok acı.

kendi çocuğunuz varken böyle düşünmeniz çok ilginç , çocuk dediğin yaramazlık yapar, koşar oynar çocuğunuz olmazsa anlarım da varken böyle düşünüyor olmanız ilginç dikkat edin iki gün sonra başınıza gelmesin sizin de sonuç olarak insan kınadığının başına gelmeden ölmezmiş diye bir laf var.

Öyle bir düşünceniz varsa evde yapmayın o zaman sizde, çay bahçesi, cafe, restorant bir sürü mekan var.

benimde 2 çocuğum var ve hareketliler ..bende yaramaz çocuk değil ama sorumsuz anneleri sevmiyorum hiçbir zamanda kendi annemde de dahil gittiğim yerde rahat oturamadım sürekli peşlerindeyim yada çocuklara uygun ortamlara gitmeyi tercih ediyorum ..birde ıyy yaramaz çocuk diye negatif elektrik gönderen insanların evinede zaten gitmem hiç çekemem onların tribini suratını

Sağolun.
En büyük sorunumuz halden anlamamak,empati kuramamak,bu konuda tescillenmiş oldu bir kez daha.
Ben evime gelen kim olursa olsun, çocukta dahil memnun olsun,diken üstünde oturmasın isterim şahsen.
Daha çocuğum yokken arkadaş grubumuz fazlaca gelip giderdi,3 yaşında bir çocuğu vardı arkadaşımın,çocuğun peşinde dolanıyordu,oturma odasında kırılacak,dökülecek birşey yoktu,çocukta oynuyordu güzel güzel,ablası vardı 9 yaşlarında oda yanında bilgisayarda takılıyordu,arkadaşıma dedim"otur rahat et,peşinde dolanmana gerek yok,inan kendine zarar verebileceği birşey yok,ablasıda yanında zaten"kız tamam dedi,oturduk,yedik içtik,gittiler,odaya bir girdim çocuk koltukları tükenmez kalemle bir güzel boyamış. Şimdi ben arkadaşıma kızamam ki bunun için,kıza ben dedim otur çayını iç diye. Ablası bakıyor sanıyorduk bakmıyormuş,onada kızmadım,sildim bitti gitti.
Ne yapabilirim yani,olmuş artık. Ki zaten ben aman dökmesinler aman sacmasınlar kafasinda değildim,hiçte olmadım. Kaç kere yetişkinler çay,kahve döktü halıma,koltuğuma yanlışlıkla,onlara nasıl kızamadıysam,çocuklarada kızamam.
Dediğim gibi,kimse diken üstünde otursun istemem evimde. Ben o rahatlığı sağlamaya çalışırım,benim için önemli olan o.
Bu arada benim kızım 4 yaşında asla kimsenin evinde birşey kırmış dökmüş degildir. Oyuncakları ile gider nereye gidersek,orada bir yerde oturur oynar,çocuk varsa onunla oynar. Daha küçükken,ben peşinde dolanıyordum zaten hareketli bir çocuk olduğu için,kendine zarar vermesin diye. Ama diken üstünde hissettiğim insanın evinede gitmem. Ben evlerin yaşayan mekanlar olduğunu /olması gerektiğini düşünüyorum. Dokunulmayan,sadece toz alınmak üzere kaldırılan biblolar,vazolar yok benim evimde,halihazırda ortada durması gereken orta sehpam bile yerinde değil,onun yerinde kızımın oyun matı ve oyuncakları duruyor. Ben eşyaya hizmet etmiyorum,olması gerektiği gibi eşya bana hizmet ediyor,kafam rahat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…