- 28 Ocak 2016
- 4.066
- 2.780
- 83
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
keske anneleri dese buladar düsünmezdiniz. sen annelerine söyle hani bazı insanlar varya pinğirikli olur ayla hanım dökecek sanırım bizmi yedirsek felan. bırak onlarda cocuklarına az mukayyed olsunlarİyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Evet aynen ben de böyle dusundum benim oğlum da çok yaramaz ama gittiğim yerde mümkün olduğu kadar kimseyi rahatsiz etmemeye calisirim.boyle birinin evine inşallah herhangibir sebeple gitmem.zaten anlayamayabilecegi için çocuksuz insanların evine gitmemeye calisiyorumbence siz cocuklu misafir almayin evinize.sizin gibi ev sahibi insani cok rahatsiz ediyor ve geriyor.benim iki oglum var gittigim yerlerde ev sahibi cok anlayisli olup cocuklari rahat birak onlar cocuk dese bile,ben rahat olamam cogu zaman.kaldiki sizin gibi düşünen ev sahibinin evinde misafir olmak cok zor.cocugunuz biraz daha büyüdüğünde anlarsiniz belki ne demek istedigimi..
Benimde yapmam lazım aynen 20 kişiler çocukları felaket bende bebeği çok öptükleri için stres yapıyordum.Sonra düşündüm yapmaktan vazgeçtim rahatladım:)İyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Yaramaz çocuk yoktur engellenmiş cocuk vardır...İyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
Benım kızımda altı aylık olana kadar kustu annem teyzem harıcı hiç bir yere gitmedim kımsneım evı kırlenmesın dıye. Teyzem nıle suratını astı kustu diye...İşte hep böyle insanların evinde olay çıkıyor.
Benim oğlum henüz bebek ve bayağı kusuyor.
Hep dikkat ederim, önlüksüz gezdirmem vs.
Ama böyle titizliğe önem veren insanların evinde daha kapıdan girişte patırt diye yere kusuveriyor.
Ya da altını değiştirirken çişini yapıyor, her ne kadar örtüsü alt pedi olsa dahi ben rahatsızlık duyuyorum.
O sebeple sizin gibi insanların evine gitmemeyi yeğeliyorum.
Yaramaz çocuk bir gerçek, ona dikkat etmeyen anne baba daha can sıkıcı.
Ama çocuklar evi kirletir mi düşüncesi, bence ayıp!
Çağırmayacaksınız, bu kadar basit.
Umarım sizin çocuğunuz 3-4 yaşına geldiğinde eve kabul edilmeyen misafirlerden olmazsınız...
Yok hiç işime geldiği algilamiyorum sana da hak veriyorum, konu sahibine anlam veremiyorum ama niye dış buğdayı yaptığını niye istemediği çocukların annesini davet ettiğine anlam veremiyorum. Sence de çocukların yaramazligindan daha problemli gözüken kısım bu değil mi. Anneler çocuklarını elbette eğitmeli ama her kötü davranışın faturasını anne babaya kesemeyiz öyle olsa hapishaneler anne baba dolu olurdu.Kimse çocuk dediğin yerinde oturacak sesi çıkmayacak hiç demedi.
Neden işinize geldiği gibi anlıyorsunuz?
Hadi alintilayin olur mu öyle bir yorumu.
Aklı başında insan çocuğunun parmağında oyuncak olmak yerine çocuğunu doğruya alıştırmak için emek verir, savaşır.
Gereği yapılırsa eğer doğru eser çıkıyor ortaya. Istenen sonuca varilamiyorsa emin olun bir yerde uygulama hatası var.
Küçücük bir hata sizi başarıya götüremeyebilir.
20 kere diren, doğruda ısrar et.
Bir kere verdiğin taviz tavizi doğuruyor gibi gibi..
Misafirlere cocuklari ile ilgilenmelerini soyleyebilirsiniz yada ben cocugumla ilgilenmek zorundayim arkadaslar gelin hep birlikte ikramlari hazirlayalim da diyebilirsiniz.. baktiniz olmuyor cocugunuzu ihmal ediyorsunuz birdaha cagirmazsiniz size yardimci olmayan insanlari cocuklarimizdan daha onemli hic kimse yok yani bu kadar basit benim icin.Vallahi konu sahıbı bır yerde haklı bence. Kımı anneler çocugu çayıra salar gıbı eve salıyor. Ee ben misafirle mi ikramla mı ilgileneyım kendı çocugumu mu takıo edeyım onalrın kı nı mı?? Mesela gecengün ıkı arkadaşım geldı ben onalra servıs uaparken bır geldım çocuklad yok nerde dedım aaa bıkmıyoruz bır gıttım kızım odaısnda uyuyordu odaya gitmişler çocuga birşeyler yapmaya çalışıyorlardı.. çok sınırlendım...
Yapmayın yada illaki yapacağım diyorsanız,anlaşın bir parti evi,cafe vb bir yerle dışarda yapın. Biliyorum ki biz ne dersek diyelim siz boşveremeyeceksiniz,zevk almak bir yana dursun,aksine içiniz içinizi yiyecek,en mantıklısı bu olur.
Bana gelen misafirin bebeği varsa ben ilgilenirim ki rahat rahat oturup bir çay içsin,çocuksa /çocuklarsa oyun kurarim,kinetik kum,lego,slime vs muhakkak sevdikleri birşey olur,oturup oyalanırlar,boyama yapmak isteyen boyama yapar. Kimse ev gezip dağıtmak vs uğraşmıyor o evde oyalanacak birşeyler varsa emin olun. Ha ben bunu evi dağıtmasınlar diye değil,anneleri nefes alsın ,çocuklar keyifli vakit gecirsin diye yapıyorum ,her halükarda kirleniyor ev ama çocuk olmasada kirleniyor zaten kalabalık bir grup ağırlayınca.
Teşekkür ederim.Gercek bir misafirperverlik bunu gerektirir. Cok hosuma gitti yazdigin.
Valla haklisinİyi aksamlar hanımlar.benimki dertten ziyade sizden fikir almak.haftasonu kızımın diş bugdayı var eşimin ailesinde cocuklarla beraber 20 kişi agırlayacagım.bi stres sardı beni ne zaman misafir agırlasam oyle olur.benim sorunum cocuklu daha dogrusu cocukları yaramaz olan kişileri agırlayamıyorum.surekli aklım cocuklarda acaba kirletecekler mi diye.aslında boyle olmak istemiyorum ama elimde degil.eşimin tarafındakilerin cocukları asırı yaramaz herseyi dokunur kurcalarlar ve kimse de onlara bişey demez ben bunu dusundukce nası gececek o gun diye strese girdim.ne yapmalıyım sizce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?