Yaramaz cocukları olan misafire hayırrr

Valla o iş ciddi bir sanat zaten herkes veremez o eğitimi.
Hele sizin gibi daha baştan nasıl olacak ki diye inanmayan biri hiç veremez.
Bir kere onu hiç bir şey anlamayan bir Bebe olarak görmeyi bırakın.
Onunla oynadığınızda size gülücükler saçan, ilgi görmeyince görmek için ağlayan bir çocuk her şeyin farkındadır.
Benim arkadaşıma özellikle sormuştum.
O kadar hayran kaldım ki sevecenlikle yavrusuyla kurduğu o iletisime.
Nasıl yaptın diye sordum.
Anlamaz daha çok küçük diye demedim demişti.
Ona ya da bir başkasına zarar verecek her davranışı açıklıyorum. Özgürlük alanlarını anlatıyorum ve gerçekten anlıyor demişti.

Ellesin keşfetsin diye sobaya dokunmasina izin veriyor musunuz?
Hayır.
Başkasını üzecek konular için de gerekli sinirlandirmayi yapmalısınız işte.

Bazı çocuklar gerçekten canavar

Çocuk misafirlige geliyor, yatağıma giriyor dolaplarımı kurcalıyor. Ben yapma diye peşinden koşuyorum annesi oturup tıkınıyor.

Kamu spotu: Çocuklarımızı misafirlikte yanımızdan ayırmayalım lütfen

Hanımefendi sizin gibiler yüzünden çocuğu olan anneler bir yere gitmeye korkuyor ve eve tıkılıp kalıyorlar peki çocuklu annelet nasıl sosyalleşecek nasıl çocuğunu bırakıp gezecek..hem dil buğdayınız varmış ne yapacaksınız çocuklu olanlar gelmesin mi diyeceksiniz çocuk için yapılan bişeye hiç çocuk gelmemesi ve artık sizde çocuklusunız sizin bir yere gittiğinizde çocuğunuz döküp saçmama garantisi var mı? eşyalar temizlenir ama insan kaybederseniz kazanamazsınız tüm arkadaşlarımın çocuğu var hiçbiri evi berbat edip kırıp dökmesini izlemiyor biraz anlayışlı olun.

Cocuklari agac yasken egilir sloganiyla yetiskin bir birey gibi gormek istiyorsunuz ama gelen misafirin cocuklarini bir yetiskin birey olarak degil de fazlalik cikinti vs gibi goruyorsunuz.
Onlara da insallah bi yetiskin gibi deger verdiginiz gunler de gelir.
Beni sorarsaniz yaramaz da olsa bana gelen cocuklar evimde anne babalarindan daha oncelikli deger veriyorum. cocugum yokken de oyleydim simdi de.

Birinin oğretmenliğini sorgulayacak duzeyde misiniz?ikincisi siz cok biliyosunuz ya mantıgın çalışması nasıl bi cumledir acaba?[/QUOT
sizin dediğiniz gibi bir çocuk yetiştirilirse en başta dikkat dağınıklığı olan bir çocuk için temelleri atmış olursunuz. Bizim
Sınır öğretmek ile merakini törpülemek ayni şey değil beni anlayamadğinizi görüyorum.Keşke anlayabilseydinz daha üretken bir neslimiz olurdu.
Gelişmiş ülkelerdeki çocukların aileleri düğünlere ya da arkadaşlarına giderken hep dadı tutuyorlar, yanlarında asla götürmüyorlar, bilmem farkında mısınız

Biri açıklar diye bekliyorum ben de :)
Bebeğin ilk dişi çıktığında yapılan kutlama falan sanırım

Biz de kutlama felan yapilmaz, hic duymadim. Cevremde de duymadim. Cok nadir cikan disi gorurse birisi hediye alir ama o da isterse o kisi. Zirt pirt herseye kutlama da yapilmaz ki. Disi anladim da bugday ne alaka onu cozemedim ben :)

Umarım ilerde sende gitmezsin kimseye
İnsan için çıkmayı denemezsin büyük ihtimalle inşallah....şahsen ben bunu bekliyorum senden...inşallah laflarına sadık kalırsın...:)

Konuyu ilk okuduğumda ifadeden ben de pek hoşlanmadim.
Hatta diyecektim ne demek istediğini anladım ama daha uygun ifade etmelisin bu şekilde yanlış anlaşılırsın diye.

Ben iyi yetiştirilmiş, insan haklarina saygili her çocuğa hayranlık duyuyorum. Hem ailesine hem de kendisine.

Bu şımarık nesil içinde inanılmaz değerliler emin olabilirsiniz.

Doğru düzgün yetişmiş, evinde de birey gibi sorumlulukla yetiştirilmiş, birey olmuş misaifir çocuğuna birey gibi davranılır. Saldım çayıra eve gelen çocuğa kimse yetişkin birey gibi davranmaz. Bu çocuklar en fazla " idare edilir". O dediğiniz tek tataflı yapılmıyor yani. Saygı görmek isteyen ve çocuğu sayılsın sevilsin isteyen, önce çocuğuna saygı duymayı öğretecek. Öğretemediyse o çocuğu misafirlikte istenmeyince ağlamayacak.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

Başlığı okuduğumda konuyu okumadan içimden ,sanırım çocuğu olmayan bir kadın konu açmış dert yanmak için diye düşündüm...

Diş buğdayı olduguna göre henüz yaşına girmemiş yada yeni girmiştir.yani henüz ayaklanıp o sevmediğiniz kirlenme dağıtma vb..durumları size henüz yaşatmamıştır.

Biblo gibi oturan çocuk ben hiç görmedim.oğlum 2 yasında bi yere gittiğimizde saldım çayıra yapmıyorum tabiki peşindeyim hep.

Ama sizin bahsettiğiniz şey olacak gibi değil yani ,çocuk dağıtacakta kirletecekte yapacak bişey yok çocuk bunlar.

Çocuğum doğmadan önce arkadaşlar gelirdi çoluk çocuk bi görseniz ne konuştuğunu anlamazsın.hatta çok severek aldığım bi abajur vardı ,çocukların bi tanesi deldi onu ama yapacak bişey yok.ben biraz fazla sabırlıyım sanırım.

Neyse konu sahibi şunu biliniz ki,sizin evladınızda benzer durumlar yaşatacak size .kendinizi bu durumlara hazırlayın.

Organizasyonunuzda sakin olun tadını çıkartın.ne kadar kirlenebilir ne olabilir ki,telafisi var herşeyin..yeterki can sağlığı olsun..

Biri açıklar diye bekliyorum ben de :)
Bebeğin ilk dişi çıktığında yapılan kutlama falan sanırım

çocuk ilk dişini çıkardığında
diğer dişlerini de kolay patlatsın diye buğday kaynatılır
ve o bugdaylar patladığında dualar edilir
o şekilde kolay çıksınlar diye :)

Günümüzde biraz daha modernize edildi sadece.

Inanmak istemedigimi nerden cikardiniz egitimciler tecrubeliler var burda gercekten bilgilenmek evladima faydasi olsun diye soruyorum. benim su aralar dusundugum durum bu.cocuguma mudahale ne sekilde nasil yapilmali.kizim anliyor artik neye kizip kizmadigimi.kizdigim birseyse yandan gozumun icine bakiyor ama yavas yavasta yapacagindan da geri kalmiyor kizacagimi da anlayinca yumusak bi ses tonuyla anneee diyor kizmiyayim diye.aslinda cocuklar bizden akilli.tabiki yasa ve ihtiyaca gore disiplin olmali.ama korkutmadan yipratmadan ama nasil iste..

Oncelikle yaramaz cocugu olupta hic takip etmeyen anneleri haksiz buluyorum.Kimse baskasinin cocugunun kirletmesini kirip dokmesini cekmek zorunda degil . Ben gordugum yanlisi soylerim .Cocuk zarar veriyorsa uyarin usulune uygun.

Bende senin gibiyim yaramaz çocuklara tahammülüm yok şimdiden düğünde nisanda dolaplara cekmecelere çocuk kilidi falan almayı dusunyrm kanepelere örtü falan sererz diorm ayyy ruhum daralio Allahtan yapma die kızan bi tipim sessiz kalıp içime atmyrm:)))))

Ben anlamıyorum.
Burada kim başkasının çocuğunun b.kundan, kusmuğundan tiksinmez diye anket yapsak kaç kişi ben tiksinmem der?

Çok fark yok.

Senin çocuğunun yaramazlığı, şimarikligi da sana tatlı geliyordur elbette.
Ettiği küfüre kahkaha atan anne baba yok mu? Bir daha de bakiiim yavrum!!ahahah :) diye.

Ama başkası ona bu halde nasıl değer versin, her şeyiyle bağrına bassin istersin?
Hayret ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…