- 3 Nisan 2014
- 36.492
- 149.250
- 798
- Konu Sahibi Pembekoala35
-
O zaman tarafını seç, ne bu ortadan yorumluyorsun. İki erkek anası olarak dök eteğindeki taşları.
Evet etrafi incelemek kesfetmek isteyen cocuga nasil engel koyabiliriz soruyorum size 1 1.5 2..yasindaki cocuga onu elleme annecigim dedigim de tamam anne deyip koltuga oturup sakin burdan kalkma dedigim de de tamam anne gidene kadar kalkmam mi diyecek..nasil olacak..
Dis bugdayi da ne demek, ilk defa duyuyorum. Cok acayip.
Biri açıklar diye bekliyorum ben de :)
Bebeğin ilk dişi çıktığında yapılan kutlama falan sanırım
Birinin oğretmenliğini sorgulayacak duzeyde misiniz?ikincisi siz cok biliyosunuz ya mantıgın çalışması nasıl bi cumledir acaba?[/QUOT
sizin dediğiniz gibi bir çocuk yetiştirilirse en başta dikkat dağınıklığı olan bir çocuk için temelleri atmış olursunuz. Bizimişte kastettiğim tam olarak bu elalem yüzünden çocuklarmizi etiketliyoruz. Ve bizim çocuklarimiz hiçbirşey üretemiyor. 3 yaşina kadar çocuk herşeye dokunabilmeli ev sahibi evini ona göre ayarlarsa sorun olmaz. Anneler bilinçlenmezse bu bööyle sürüp gidecek malesef.
Gelişmiş ülkelerdeki çocukların aileleri düğünlere ya da arkadaşlarına giderken hep dadı tutuyorlar, yanlarında asla götürmüyorlar, bilmem farkında mısınızSınır öğretmek ile merakini törpülemek ayni şey değil beni anlayamadğinizi görüyorum.Keşke anlayabilseydinz daha üretken bir neslimiz olurdu.
Cocuklari agac yasken egilir sloganiyla yetiskin bir birey gibi gormek istiyorsunuz ama gelen misafirin cocuklarini bir yetiskin birey olarak degil de fazlalik cikinti vs gibi goruyorsunuz.
Onlara da insallah bi yetiskin gibi deger verdiginiz gunler de gelir.
Beni sorarsaniz yaramaz da olsa bana gelen cocuklar evimde anne babalarindan daha oncelikli deger veriyorum. cocugum yokken de oyleydim simdi de.
Cocuklari agac yasken egilir sloganiyla yetiskin bir birey gibi gormek istiyorsunuz ama gelen misafirin cocuklarini bir yetiskin birey olarak degil de fazlalik cikinti vs gibi goruyorsunuz.
Onlara da insallah bi yetiskin gibi deger verdiginiz gunler de gelir.
Beni sorarsaniz yaramaz da olsa bana gelen cocuklar evimde anne babalarindan daha oncelik deger veriyorum. cocugum yokken de oyleydim simdi de.
++++++++++++++++++++++++++++++++++Doğru düzgün yetişmiş, evinde de birey gibi sorumlulukla yetiştirilmiş, birey olmuş misaifir çocuğuna birey gibi davranılır. Saldım çayıra eve gelen çocuğa kimse yetişkin birey gibi davranmaz. Bu çocuklar en fazla " idare edilir". O dediğiniz tek tataflı yapılmıyor yani. Saygı görmek isteyen ve çocuğu sayılsın sevilsin isteyen, önce çocuğuna saygı duymayı öğretecek. Öğretemediyse o çocuğu misafirlikte istenmeyince ağlamayacak.
Inanmak istemedigimi nerden cikardiniz egitimciler tecrubeliler var burda gercekten bilgilenmek evladima faydasi olsun diye soruyorum. benim su aralar dusundugum durum bu.cocuguma mudahale ne sekilde nasil yapilmali.kizim anliyor artik neye kizip kizmadigimi.kizdigim birseyse yandan gozumun icine bakiyor ama yavas yavasta yapacagindan da geri kalmiyor kizacagimi da anlayinca yumusak bi ses tonuyla anneee diyor kizmiyayim diye.aslinda cocuklar bizden akilli.tabiki yasa ve ihtiyaca gore disiplin olmali.ama korkutmadan yipratmadan ama nasil iste..Valla o iş ciddi bir sanat zaten herkes veremez o eğitimi.
Hele sizin gibi daha baştan nasıl olacak ki diye inanmayan biri hiç veremez.
Bir kere onu hiç bir şey anlamayan bir Bebe olarak görmeyi bırakın.
Onunla oynadığınızda size gülücükler saçan, ilgi görmeyince görmek için ağlayan bir çocuk her şeyin farkındadır.
Benim arkadaşıma özellikle sormuştum.
O kadar hayran kaldım ki sevecenlikle yavrusuyla kurduğu o iletisime.
Nasıl yaptın diye sordum.
Anlamaz daha çok küçük diye demedim demişti.
Ona ya da bir başkasına zarar verecek her davranışı açıklıyorum. Özgürlük alanlarını anlatıyorum ve gerçekten anlıyor demişti.
Ellesin keşfetsin diye sobaya dokunmasina izin veriyor musunuz?
Hayır.
Başkasını üzecek konular için de gerekli sinirlandirmayi yapmalısınız işte.
Doğru düzgün yetişmiş, evinde de birey gibi sorumlulukla yetiştirilmiş, birey olmuş misaifir çocuğuna birey gibi davranılır. Saldım çayıra eve gelen çocuğa kimse yetişkin birey gibi davranmaz. Bu çocuklar en fazla " idare edilir". O dediğiniz tek tataflı yapılmıyor yani. Saygı görmek isteyen ve çocuğu sayılsın sevilsin isteyen, önce çocuğuna saygı duymayı öğretecek. Öğretemediyse o çocuğu misafirlikte istenmeyince ağlamayacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?